King\'s Bounty: The Legend
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
-tRs-Landor
http://gamempire.hu/ http://rpgames.web4.hu
Játszd újra más karakterrel nehezebb fokozaton...nekem harcosként teljesen más a 'bevált' taktikám, nagy csatába nem is mentem másként csak fullos Rage-dzsel, ...persze minden attól függ mi/ki az ellenfél és mennyi szellem használható.
De sztem játszd újra, gondolom a Homm sorozatot sem egyszer és normálon toltad végig, mert ha igazán véleményt akarsz alkotni, vagy teljesebb képet kapni akkor érdemesebb több idõt áldozni a KB-ra, nem annyira egyszerû ám 😊
...bár egyébként nem is bonyolult, de azért egyszerûnek nem nevezném pláne a HoMM-l párhozamot vonva.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
amugy nem tudom kinek mi volt a fölállása, nekem csont-fekete-vörössárkány-inkvizitor-erõsebbik elf nyilas(nemtom mi volt a neve 😊)
Az élõholtaknál(ahova a books of dead segítségével jutsz) van a többi(red, black, bone). Aztán persze HAAS labirintusában, de legkorábban a fent említett helyeken.
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
És már unom a Verloni-erdõ és társai helyeket...
Ugyan a bossok ellene nem használhatod a Haragládát, de a felgyülemlett ragebõl pl. frankón lehet manát pótolni.
Egyébként az Armored Princessben már meg van oldva, hogy a jóval gyengébb csapatok elleni csatákat nem kell lenyomni, lehet skippelni, mint a HoMM-ban. (ettõl függetlenül az alább már említett stratégiai - pl. rage szint - vagy esetlegesen ládabegyûjtési szempontból célszerû ezeket is lejátszani)
A fenét :-/ Elsõ körben, ha van elég harag ---> kis kedvencek idézése.
Majd jön a varázskönyvbõl valami területsebzõ spell, lehetõleg lvl3-as, ha az nincs még, akkor gyalogos egységek elé tüskés csapda, vagy ha sok a távolsági sebzõ ellen, akkor azok gyengítése mindenféle módon.
Aztán köv. körben jöhet esetleg a haste/slow/buffoló varázslatok, de a gyalogok ellen megint jó a tüskés csapda, mert ugye csak 1-et léphetnek és abban már a belesétálás benne foglaltatik.
Sok a rutin... vagy tényleg nehezebb fokozaton kellett volna kezdenem?
Vagy a paplovag túlságosan egyoldalú kari... nem tudom.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A HoMM-ban rengeteg olyan dolog van amivel az AI trükköz...csak példaképpen a FoW, ...és az hogy a lények szaporodtak heti lófüty mennyiséggel...hát ez lehet hogy kicsit jó, de voltaképpen nem volt egy nagy kunszt, sõt mondjuk a 4-ben kicsit felesleges bosszúságnak tünt hogy a havi szaporulatként megjelenõ egység blokkolta a karavánodat.
Az hogy a fõellenfeleknél nem lehet használni a rage-t, ez sztem sajátosság...tetszik nem tetszik 😊 ..a HoMM-ban nincs is fõellenség 😊
De teszem azt bonyolítaná a játékot hogy vannak olyan szellemvarázslatok amit ki kellene szürkíteni, mondjuk a Halál lélekszívását.
De sztem nagyon sokat egysdzerûsödne a játék...pont jó ez így...elkerülhetõ a HoMM-ban használt 'rutin' a varázslatok használatánál. Itt egységet kell használni és meg kell oldani.
De megint mondom ez játéksajátosság, szvsz kár kritizálni, én élveztem mondjuk.
Tehát ahogy nézem olyan dolgokat kifogásolsz ami inkább sajátosság mint hiba...azaz a diplomácia a KB-ban nem engedi csatlakozni a vezetõi képesség felett,..a kiscsaták amik megint sokszor fontosak hiszen lehet taktikázni a rage töltésével, illetve egy kiscsatában is kaphatsz ládát.
A fõellenfeleknél nincs Rage...de máshol(HoMM) nincs fõellenfél, azaz ez van ezt kell szeretni.
szvsz 😊
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Az az alapvetõ gond (és vélhetõen az ok), hogy egy csomó képesség nehezen értelmezhetõ lett volna ezekben a harcokban. Ettõl függetlenül nekem is hiányzott, hogy a kedvenceimet éppen ezekben a csatákban nem használhatom. Tehát a felvetésed jogos, egyetértek vele, de lényegében egy csupán elvi szinten zavaró apróság.
Egyet köhintek és cafatokra szakad az ellen. Mi értelme ennek? Idõhúzás? Másképp nem lehetne 100 óra játékidõ?
Hardon alig lehetett papíron könnyebb ellenséggel találkozni (és szerintem a HoMM-ben is csak magának a seregnek az erejét nézte a játék), az én 100+ órám a folyamatos túlerõ elleni harccal jött össze. Emellett éppen az a lényeg, hogy szinte minden csepp XP jól jön (+ a ládák!!!), emiatt nem érdemes kihagyni a harcokat, míg a HoMM-ben az utak megtisztítása miatt tényleg muszáj volt nevetséges seregeket is elhajtani. Szóval ez részemrõl az említett grind fejezetbe tartozik inkább.
Viszont logikus...
Nem mondtam, hogy nincs benne logika (bár lennének kifogásaim, de terjedelmi korlátok miatt inkább hagyjuk), azt sem mondom, hogy zavart. De nem tartottam tökéletesnek sem (némely pályán szerintem boríthatja az egyensúlyt), emellett emehhez a játékhoz az amódi szerintem nem illene. Viszotn am eglévõnél mindenképpen hazsnálhatóbbra kellett volna pofozni a diplomácia skillt, mert így a sacrifice mellett nem/sem rúg labdába.
Az a helyzet, hogy normalon pl. a Heroes 4 vagy éppen az 5-ben rettentõ sokáig egyetlen 1 hõssel megoldottam minden problémát.
Ez nem tudom hogy jön ide, ettõl még mindig nem ugyanaz a stílus. Különben pedig férfiember nem játszik normálon 😊
"A grind egyébként egy súlyos hibája a játéknak, az biztos."
Néha eléggé frusztráló is, volt már párszor, hogy kissé untam magam a játékban emiatt. De szerencsére azért mindig idõben találtam valami érdekes küldit, valami kihívás csatát stb.
Ja, azt el is felejtettem mondani, hogy fõellenfélnél vajh miért nem bevethetõk a harag alapú "idézések"? Holott, ha a fõmonszta üt egy komolyabbat annyi egység eljhullik, hogy szinte azonnal maxon van a harag.
De használni nem lehet, dögölj meg gamer.
"Vicces volt, amikor multiban a másik fél felkapott szépen 39 red dragont a térképrõl."
Viszont logikus... a való életben is sok esetben ez történik, sõt a Rómaiak és Nagy Sándor is ezt csinálta. Fellépsz egy oltári ütõs sereggel és ultimátumot kínálsz... vagy pursue or engage them.
Tiszta röhej, amikor egy rendkívül gyenge csapat az utamba kerül, talán még 3 íjász át is áll csatlakozva már meglévõ hordányihoz és erre bedobja a harc képernyõt. Egyet köhintek és cafatokra szakad az ellen. Mi értelme ennek? Idõhúzás? Másképp nem lehetne 100 óra játékidõ?
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Jah, és nem nem warez.
Imádom a Disciplest, de a játékmenete szerintem nem elég profi, sok apróságon szívtama fogamat, hasoníltgatás nélkül is. A King's Bountyhoz hasonlóan a látvány és a hangulat az, amelyekben megközelítheti/elérheti a 10 pontot, és melyeknek köszönhetõen már-már a stílus klasszikusaként emlegetkethjük.
Hangsúlyozom, a felvetésed alpjaival egyet tudok érteni, hogy itt-ott ezekben a kérdésekben sántít a kivitelezés - de a párhuzamaid nem szerencsések, és mivel egy más stílust kérsz rajta számon, talán túlzó is a kritikád. Talán, én ezt nem kívánom megítélni. A grind egyébként egy súlyos hibája a játéknak, az biztos.
A diplomáciáról már írtak elõttem is, én is csak annyit tudok hozzáfûzni, hogy nálam úgy ûködött, ahogy kell. Csak maga a skill gyenge. Mellesleg a HoMM III-ban sem volt tökéletesen kisúlyozva, vicces volt, amikor multiban a másik fél felkapott szépen 39 red dragont a térképrõl. Mert ugye taktikusan szinte veszteségek nélkül legyõzhetõk, de ha kis szerencsével átállnak, akkor akár meg is duplázhatja ezzel a fõsereget. Nekem a rekordom eddig 126 titán pincsikutyává szelídítése 😊
Üdv! Coradiel
Nem a Doom-al vetettem össze.
Erõsen a saját kategóriájában maradtam, de mondhattam volna a Disciplest is.
"Pontosabban gyakorlatilag nem érted a diplomáciai skill értelmét."
Annyi szellemi kapacitás még azért maradt, hogy feldolgozzam azt, hogy magas diplomáciai képesség (3/3), magas vezetõi képesség esetén nagyjából minden 4. ("nagyon gyenge") megtámadott "királyi" csapatból (íjászok, papok, lovagok, etc.) kellene, hogy pár arc hozzám csatlakozzon. Ehelyett, nagyjából minden 15. közül csurran cseppen pár lowlife harcos.
Heroes esetében, ha magas volt a diplomáciád és ráadásul iszonyú fölényben is voltál, akkor 90%, hogy csatlakozni akartak. Így, ebben a formában mûködik és ÉRTHETÕ a diplomácia skill. KB formában nem, gyak. értelmetlen.
http://cdgalaxis.hu/PC/15998/kings-bounty-the-legend.html
Viszont ha nem érdekel a doboz, akkor a legolcsóbban tényleg a PC Guruval jöhetsz ki, csak akad még belõle némely újságosnál.
Az Armored Princess meg jön amint lefordítják.
A CD-galaxisban szokam vásárolni, de ott nincs. Esetleg tudnál ajánlani más üzletet, ahol az AP-t is megtudom vásárolni?
KB: AP - nem jelent meg még magyarul vagy angolul, csak egyesek a Google Translate-tel angolra "fordított" orosz verzióval játszanak
-Oltári magas vezetõi képességem és diplomáciám ellenére is fehér holló sûrûséggel akarnak csak hozzám csatlakozni, pedig szentéletû vagyok erõsen. Gyak. nem érzem a diplomáciai skill értelmét.
Pontosabban gyakorlatilag nem érted a diplomáciai skill értelmét. Pedig éppen úgy mûködik az, ahogy le van írva. Van értelme is, de nyilvánvalóan nem a leghasznosabb skill, ha a Sacrifice-ra építi az ember a taktikáját, akkor pedig pláne nem az.
Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led
Sosem az er?, mindig a szellem gy?z.
Amikor azt írod hogy ez forgatókönyvszerû arra azt tudom írni hogy a Heroes-ban pedig ehez képest sok a mentés-töltés...nehézségi fokozatfüggõ azaz beszéljünk mindkét játéknál a legnehezebb fokozaton. A HoMM nem egy térképén nincs pazarolható lépésszám.
A taktika...a HoMM-nek van olyan része ahol nagyon taktikusan kell játszani, mivel a lények is hatnak egymásra, illetve van FoW 😊)
De általában sztem viszonylag egyszerûek a csaták...itt azért rá vagy kényszerítve hgoy sokféle egységgel megtaláld a nyerõ taktikát.
...de egyébként itt sem különösebben nehéz az tény.
A diplomácia az a HoMM-ban is mindig problémás volt szvsz.
Én már mindig is HoMM rajongó maradok ez ziher, de ez a játék...sõt a King's Bounty: Armored Princess (amit még sajnos nem próbáltam) nagyon nagy dolgokat mutatott, ..az Armored Princess ahgogy olvasgatom pedig még magasabra tette a mércét.
nálam absz. 1-1 a két játék....sõt a HoMM mint sorozat teszi ki az 1-1-t, mert ha csak az 5. részét nézem akkor azt kellene mondjam hogy a KB elporolta. De a 2-3-4 résszel együtt már nagyon erõs.
A HoMM-t gyors csatáihoz találtam egy régebbi képemet 😊)
gyors csata kalkuláció:
elvileg elvesztem ugye...
ehez képest amikor valóban csatáztam:
szal vannak érdekességek <#zavart1>#zavart1>
kell valami a KB2re is 😄D
-tRs-Landor
A KB valóban jó játék... remekül elhiteti veled, hogy te játszol, holott a végén rádöbbensz, hogy igazából szinte (!) minden elõre le van vajazva.
Miért? Gondolkodjunk.
- Fix ellenfelek, fix erõsséggel majdnem fix helyen kis mozgástérrel. Soha nem csökken és nem nõ a számuk, nem úgy mint a Heroesban.
- Fejlõdés? Fix ellenfelek, bár enyhén változó XP-t dobálnak, de pl. a skillek területén vagy tudsz elég rúnát szerezni vagy nem. Hiába vagy az adott régióban a legerõsebb, ha nincs rúna, nincs skill upgrade. Vagyis, ha bizonyos mennyiségû telepített ellent legyaktál, akkor érsz el a sztoriban/térképen olyan helyre ahol végre találsz rúnát. Ez az egész nagyon forgatókönyv szagú...
-Oltári magas vezetõi képességem és diplomáciám ellenére is fehér holló sûrûséggel akarnak csak hozzám csatlakozni, pedig szentéletû vagyok erõsen. Gyak. nem érzem a diplomáciai skill értelmét.
-Kezdetben a varázslatok /paplovag/ gyak. használhatatlanul nem érnek semmit. Hiába mesteri taktikus az ember, nagyon sokáig a játékban jellemzõen akkor is túlerõ dönt.
Hangosan nevettem azt hiszem az Akarat próbáján, amikor van 5-6 fõmágus külön szedve és szemben pár goblin, meg zombi, akik a program szerint erõsebben fizikálisan, de varázslatot nem használhatnak. Lássuk vajon ki nyer.
Még jó, hogy a varázslók... el sem lehet rontani, mert egy fõmágus HP-ja 80-90 talán, a sebzésük meg azért elég komoly, ráadásul távolról már felét leölik. Forgatókönyv ízû.
A Heroes-ban keményen kellett taktikázni... itt majom módra kell kajtatni az egységek után át 5 térképen, majd visszacaplatni az ellenhez legyakni, majd irány ismét tápolni.
Az ellen részérõl különösebb meglepetés gyak. soha nem ért. Nem úgy a Heroes-ban.
Válasz: NEM!
1.6.5 jó hozzá. Thx Tinman :-D
Vagy melyik patch-et ajánljátok a MAGYAR verzsönhöz?
A PC GURU teljes játéka mint tudjátok a King's Bounty: The Legends.
Aki most kezdi játszani, és elakadna talál segítséget:
* RENDSZERKÖVETELMÉNY
* A MOD - MODOK (letöltése)
* A DICSÕ MÚLT
* TIPPEK & TRÜKKÖK, CHEAT
* A 13 OBELISK HELYE
* RAGE - A HARAG LÁDÁJA
* TRAVEL MAP
* MAGYARíTÁS
* FÕKÜLDETÉSEK
* TIPPEK & TRÜKKÖK
TÉRKÉPEK
* DARION
* FREEDOM ISLAND
* KORDAR
* ELLINIA
* LAND OF DEATH
* DEMONS' LAND
* MUROCK
* EGYÉB HELYEK.......STB
Itt érdemes nézelõdni!
Mindenkinek jó játékot, és jó nyarat kívánok.
http://gamempire.hu/ http://rpgames.web4.hu
Hide and fear, Cobra Commander is here !
Én is az újsággal vettem meg. Nagyon mrgérte!!
megvettem az újságot, már maga az is nagyon megérte, ebben a számbon sok jó cikk van, sõt xboxos is! 😄
na meg nem mellesleg legalázálhattam 'ingyen' a kingsbountymat 😄
-tRs-Landor