5584
-
#3984 Jah, ez a leg1xűbb megoldás és atombiztos. Hamachinál valóban a host hamachis ip-jét kell beállítani mindenkinek és hallelujja (sőt a hostnak is azt szoktuk, mer mér ne). -
#3983 Ha nincs bekapcsolva a routeren tűzfal, vagy hozzá vannak adva a portok, akkor ez normális. Ellenkező esetben azért tudsz játszani, mert nincs aktív védelmed. -
rumkola #3982 én nem tudom mit csináltok, nálunk router van otthon, semmit nem állítgattunk, hostolok egy játékot másik gép látja és belép.... -
hapi #3981 Én még annyit tennék hozzá, hogy belső hálózaton LAN-on sem látja ez a játék a hostot sajnos. Mi úgy oldottuk meg hogy a host IP címét beírtuk a program parancsinkonjának a cím mezejébe, tehát valahogy így:
C:/game/Borderlands/borderlands.exe 192.168.1.xx
A host indít először és ha már fut a szerver akkor csak rákattintasz az ikonra és egyből bentvagy a játékban még a menü sem jön be.
Szerintem ez működhet hamachin keresztül is csak akkor a hamachi IP címét kell megadni. -
#3980 Nem mennék bele ebbe:) Maradjunk annyiban hogy hazai, külföldi banki rendszerek, komplett hálózatait építettem/tük ki éveken át. Persze lehet, te többet tudsz, és én ezt elfogadom;)
Pár hozzáfűzés (általánosságban, nem konkrétan a desktop világban):
"1xrre két profi tűzfalat futtattam" - Ezek szerint vagy nem érted a tűzfalak működését, és/vagy nem tudod rendesen bekonfigurálni őket, vagy mégsem olyan profik azok a falak. Mert ha Te azt mondod egy falnak, hogy a 1111-es port zárva, és mégis átjut rajta valami, akkor az a fal kuka.
Profi szoftveres tűzfal Windows-ra nem sok van. Ami van azt sem standalone használják, illetve ahogy írtam belső használatra. Persze hardveres mellett. Normál esetben sehol sem látsz hálózaton belül klienseken tűzfalat, mert felesleges. Ha valamiért mégis szükség lenne rá (mint a lejjebb említett privát adatok védelme), akkor is AlphaShield féle mobil hardveres falakat használnak.
Egy windows-os tűzfalat bármilyen trójai ki tud nyírni bentről. 1 óra alatt írok neked egyet.
A legnagyobb különbség és rizikófaktor, hogy a Windows-os falak a nem hozzáértők miatt alapból nem konkrétan portokkal foglalkoznak, hanem process-ekkel/fájlokkal/alkalmazásokkal. Ez már egy alapvető biztonsági rés. Ha biztonságos Windows-os falat szeretnél, akkor úgy kell konfigurálnod, mint egy normálisat. Minden alapból tiltva, és nem a Borderlands.exe-t engeded ki, hanem megmondod szépen, melyik TCP és UDP portokat. Esetleg ha van rá mód a portokhoz rendeled az alkalmazást, valamint az sem árt, ha hash információt is tárol, hiszen készíthet bárki egy trójait, ami pl. registry-ből megállapítja milyen telepített programjaid vannak, átnevezi magát Borderlands.exe-re és küldi/fogadja a jóságot. Ez így szélsőséges példa, de ha nem játékban gondolkodunk, hanem pl egy svchost.exe-ben, máris más a leányzó fekvése.
Routereken, hardveres falakon írásvédett Unix/Linux fut. Ha azon azt mondod, hogy minden port tiltva (ez az alapértelmezett beállítás tűzfal aktiválásakor) akkor nem fog egy bájt sem becsorogni a gépedre. Hacsak nem bosszantasz fel egy pentagon által nyugdíjazott 15 éves orosz cracker-t.
PeerGuardian:
Többnyire az átlag/tapasztalatlan/laikus felhasználó védelmére jó, aki minden szarra rákattint, valamint a már beengedett trójai/adware, egyéb cuccok kifele való kommunikációját markolja meg, amennyiben azok célja szerepel az adatbázisban. Emellett, tele van elavult adattal, sok valid oldalt is blokkol, miután nem igen foglalkozik vele már régóta senki, csak az adatbázisát tömik. Tömik, és nem takarítják (feltételezem feltűnt hogy x milliárd ártalmas domain nem létezhet).
Szumma szummárum, átlagos otthonba ahol többnyire értéktelen adatok vannak, elegek a szoftveres falak, amennyiben körültekintőek vagyunk, szeretjük a popup ablakokat (kiengeded/nem engeded), szeretjük hogy 4-5%-al lassítja a forgalmunkat, nem hiányoljuk az 5-10% processzoridőt, illetve, ha eltekintünk a warez-tól, egy-két Outpost árából kapunk egy routert, ami a fenti gondokat nem okozza, többnyire egyszer kell csak beállítani (újabb portokat nyitni zárni két kattintás), 4-5 évig elélnek, és számtalan más plusz szolgáltatást is nyújtanak (pl dinamikus dns managment-et, időzített sávszélkezelés, csomagtitkosítás, tömörítés, stb)
Okoskodás vége, innentől mindenki azt használ ami jólesik. -
#3979 Igen, valószínű a wireshark, meg a portmonitor is hazudik ugye és maguk generálják a külső ip-kről érzkező támadásoknak LÁTSZÓ támadásokat. Ugyanmár... Most nem a vírusirtókról beszélünk, azok lehetnek túl heurisztikusak (bár ez is állítható többnyire).. -
#3978 durvább támadás :D jeleznek ezek mindent hogy azt hidd van értelme vele lassítani a géped/neted és pénzt költeni rá -
#3977 Barátaim a nodra esküsnek, én magam nem használom, mert ingyenesben is vannak jók. -
ratgab #3976 Pl.: Borderlandsnél és Warcraft 3-nál is ki kellett annó kapcsolnom (azóta már rájöttem, hogy ha berakom a kivételek közé az adott programot, gyakorlatilag alkotók a tűzfalnak egy egyéni szabályozást az adott programra, akkor átengedi, sőt akár úgy is be lehetne állítani, hogy a kimenő adatokat engedlye, a bejövőt pedig tiltsa(habár ennek multi esetén nincs értelme) ) -
ratgab #3975 Hamár itt tartunk Nod 32 Antivírus 4 tűzfaláról mi a véleményed, Eddig nekem minden kintre-bentre irányuló kapcsolódást megfogott (kivéve amiről nem tudok). -
#3974 Még gépen is volt, hogy 1xrre két profi tűzfalat futtattam és volt, hogy a második fogott meg valami durvább támadást. A tűzfalak (pláne a szoftveresek) sajnos támadhatóak, kikészíthetőek. Jah és nem árt melléjük PeerGuardian2.
Persze te csak hidd azt, hogy teljes biztonságban vagy a routered mögött, szíved joga. Én is hiszek abban, hogy a magyar néphadsereg megvéd majd minden idegen inváziótól... :D -
Majesty #3973 Nincs Routerem. -
#3972 Ezt fejtsd ki:)
Nem kell, ha be van állítva a router tűzfala, nem jut el a válasz a gépedig, illetve a kérés nem jut túl a routeren.
Gépedre tűzfal router mellett max helyi hálózat esetén (pl céges) lehet szükség, ha az nem biztonságos, vagy nem publikus kiszolgálókat futtatsz (pl privát webszerver, ftp/sftp/telnet, mail szerver, egyebek).
-
Noodlee #3971 portok beállítása:
http://portforward.com
1. Routert kiválaszt
2. reklámot skippeli (jobb felső sarok)
3. játékot kiválaszt
4. követi az utasítást
5. játszik
-
#3970 Mi az a tűzfal?
Ez?:
Avagy ez:
Poén ám! -
Majesty #3969 Nekem be van rakva a kivételekbe a tüzfalon.Nekem nincs hardver tűzfal csak szoftveres. -
#3968 Khmmm, szerinted nekem nincs router-em, meg rajta tűzfal?!? De az nem elég, kell a gépre is. -
#3967 Tűzfalra? Hogyne a fenébe ne lenne szükség?:)
Net megosztás, Wifi hálózat esetén még inkább. -
#3966 nem mintha bármelyikre is szükség lenne :) -
#3965 Az is megoldás lehet elvileg. Csak már router fejjel gondolkodom:) Akinek egyszer volt már hardveres tűzfala, annak többé nem jutnak eszébe a primitív gépzabáló szoftveres vackok:) -
#3964 Nem 1xűbb beállítani, hogy a Borderlands-ot engedje ki, meg be minden porton, minden címre?! -
Majesty #3963 Akkor ki kapcsolom a tűzfalat. -
#3962 7777 (TCP/UDP)
28900 (TCP)
27900 (UDP)
28910 (TCP)
28902 (TCP/UDP)
Legegyszerűbb, ha kikapcsolod a tűzfaladat amíg játszol. -
Majesty #3961 De ha elmondod mit hogy állitsak beállitom. -
Majesty #3960 Nem állitgatam semmien portot -
Noodlee #3959 Nekem is vissza kell jeleznem téged :P
Amúgy nem tudok csatlakozni hozzád.
Be vannak állítva a portjaid? -
Majesty #3958 Látom bejelöltél de nálam nem jelensz meg a listában.Délután szoktam fen lenni. -
Noodlee #3957 Én is szívesen játszom, ha van kivel. A friendlistben rendszeresen offline mindenki, így egyből lépek is ki, ha felnézek :( -
Majesty #3956 Toncsika néven vagyok fent keres meg. -
#3955 Üdv! jó látni, hogy a fórum nem halt ki. Azt hittem elveszett a játék. A múlt héten vettem Steamen, akciós volt. Szép és jó játék, bár a single és co-op részt másképp képzeltem. A grafikát viszont akármeddig húzhatom simán megy.
Voltaképp játékosokat keresnék, mert egyedül néha átkozott nehéz. -
Majesty #3954 Azt hitem ezzel kell bannolni a csalokat.ne aggodj nem fogok csalni mert tényleg nincs értelme. -
#3953 Sehogy, ne csaljál (Egyébként sincs semmi értelme ebben). -
Majesty #3952 Már használják a polgári nevemet a forumon pedig sok fajtáját probáltam.De játékban a nevemet használom bár ott is trüközni kell. -
#3951 teddymac: Készül.
Majesty: álcázzák magukat - ahogy te sem a polgári neveden futsz sem itt, sem más fórumban...
-
Majesty #3950 borderlandsban olyan ritka a magyar játékos mint a fehér hollo.Vagy csak álcázák magukat? -
Majesty #3949 Savegame editor?Mi ez és hogy kell használni? -
#3948 Magyaritás létezik már ? -
#3947 Savegame editor... ki kell rakni őket a partiból. -
Majesty #3946 1Kérdés:70level szintű karakterek mind csalok vagy létezik valami updat ami megnöveli a szintett megint? -
Majesty #3945 Ki adhatnának 1 patchet amiben fejlesztik a multit ilyen téren.Hogy legalább azt láthasam melyik szerveren van fent.De az sem ártana ha üzenetett küldhetnék a baráti listásoknak.