Borderlands

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IMYke2.0.0.0
Hol voltál eddig?
Nekem már régóta megvan a "GOTY" - angol földrõl lett berendelve, és megérkezve: 2010. november elsõ hete.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Igazából itt már régóta itt volt!

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Igen én is kaptam katalógust.
Meg is örültem hogy végre, picivel több mint 1 évvel a megjelenés után végre nálunk is lehet kapni a GOTY-t PC-re. Mert ugye tavaly októberben jelent meg, de hazánkban csak konzolra jött ki :S

De most talán a PC-sek<#email> is részesei lehetnek végre a komplett játéknak eredetibe! :D $$

Már azt hittem mostanság lehet megvenni, de hiába kerestem a neten. Néztem a katalógust, az aprobetûs részt... megjelenés November. Óóóó Bakker :@ :D
Az 576 Kbyte katalógusa szerint novemberben a Borderlands GotY 4999Ft lesz. Gondoltam szólok. És mivel a magyarítás is nem soká kész így örömmel fogom megvásárolni. :)

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

kicsit megkésve, pár napja kezdtem el a játékot. Online sajnos nem nagyon találkozok magyarokkal. ha valakinek kedve van tolni vegyen fel barátnak és mehet a menet:] EvilSeib néven nagyok fent.

WoW (Nordassil): Seib - Night elf hunter Lotro (Snowburn): Holegar - Hobbit burglar

Pancser voltam, rendszergazdaként elindult.
bocsi , köszi.

indítsd kompatibilitással xp sp3 módban a setup.exe-t, hátha

fotográfik kolomp edisön :D

Mivel nemsokára elkészül a magyarítás arra gondoltam felrakom a játékot win 7 alá, de ba...ná meg error-t ír ki mikor elkezdené a telepítést.
van valakinek valami ötlete ?
köszi

Fpocok
Nem egy trezort, hanem A Trezort.

"Valami hangzatos név kell, ami érdeklõdés kelt, a Trezor nem ilyen szerintem!"

Hát... szerintem meg a kamra nem hangzik érdekesen. Ráadásul kamráról az jut eszembe, ahol a befötteket meg ubikat tartja az ember. A trezornak meg van egy kis "egzotikus" íze.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Hunter of Deer
csak soloban.
nemtudom mennyi idom lesz jatszani de lehet inkabb megvarom a magyaritast :)

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

armageddon666
Kell egy Hellfire meg egy Double Anarchy, onnantól legyõzhetetlen vagy :D
Phoenix-t célszerû kitenni, meg az On Kill skilleket. Nem tudom solo vagy coopot akarsz, mert én pl. a gyógyítást kihagytam, mert van egy medic roland haverom :)

@

MerlinW
Siren-nel gyakorlatilag mindegy, õ a játék terminátora. A láthatatlan spec képességét és a hozzátartozó hp regen + dmg-t kimaxolod és gyakorlatilag halhatatlan leszel (már amennyiben okosan használod).

[merlinw.org]

Hunter of Deer
hali! kezdtem egy sirent. esetleg valaki tudna mutatni egy jo skill treet hozza. ehhez a karihoz nem igen ertek, eddig egy huntert toltam lvl 55 most.
thx! (de a huntert meguntam most a zombie dlc-nel)

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

Boltív a Vault (Mint írtam többször végigvittem már én is<#smile>)! Felõlem lehet kapu is... " Keressük meg a Kapu-t"... Húú de izgalmasan hangzik. <#nevetes1>

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

armageddon666
Vagy amennyiben nem az a hely a Vault, hanem az a boltív amibõl kijön japán csápos erõszakoló, akkor meg legyen a neve: A Kapu ?

@

armageddon666
Most lépjek be és csináljak screenshotokat, vagy beírod magadtól youtube keresõjébe, hogy Borderlands Vault.

@

És ha egyszerüen csak kincs lenne? <#wave>

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Nem fogunk megegyezni! Engem egy Trezor nem aljz föl.... Ellenben egy Barlang már inkább...<#nevetes1> De viccet félretéve miért ne maradhatna Vault és kész?

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Az még nem a Vault volt! Annak más volt a neve! A Vault csak a legvégén volt, mikor az általad is hajkurászott Fragmenteket kellett használni!

Nem azt írtam, hogy el volt zárva, hanem nem õrizte a kutya se(legalábbis nem úgy, mint egy bankban... tehát nem Trezor jelleggel, jobban mondva nekem nem egy Trezor jut róla eszembe).

Végigjátszottam többször is!

armageddon666
Hát mindenképp izgalmasabban hangzik, mint a Kamra vagy a Barlang :D

@

armageddon666
Végülis havazott, lehetett látni az eget, a felhõket. Tényleg tök zárt mint egy barlang. Biztos csak el van varázsolva a plafon mint a Herri Pottyerben.

@

armageddon666
Nem ez a helyzet? Emlékeim szerint el volt zárva eléggé... Lehet más játékot játszottunk, én valami Vault key fragments dolgokat gyûjtögettem.

@

Közelítsük meg másfelõl: Téged izgalommal töltene el, hogy egy "Trezor"-t keresnél, mikor tele van hányva a játék kisebb méretû páncélszekrényekkel?

Valami hangzatos név kell, ami érdeklõdés kelt, a Trezor nem ilyen szerintem!

Nyitott ám a lópikulát....

Nem teljesen értek egyet, mivel a Trezor a bankoknak a elzárható páncélszekrényét jelenti és itt egyértelmûen nem ez a helyzet, ez csak egy "Kincseskamra" gyakorlatilag.

Trezor egy folyamatosan õrzött dolog.... Más történetekben sem Trezor-t keresnek hanem a kincs lelõhelyét!

De ha ennyire fura (egyébként a Kamra se a leghelyesebb) ez a fordítás egyeseknek, akkor miért ne marahatna csak simán Vault? Igazából nem is derül ki a történetbõl, hogy egy Kincseskamráról, Bunkerrõl, vagy másik dimenzióról van szó (ez is lehet, az is lehet), így miért ne maradhatna a Misztikus nevû Vault (Mint pl. annak idején Eldorádót keresték és mindenki tudta, hogy az egy kincsekkel teli aranyváros... mégsem az utóbbi hosszú elnevezést használták)!

IMYke2.0.0.0
Hajlok arra is.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

armageddon666
Az úgy rémlik mondjuk, hogy egyértelmûen le lett szavazva :D

@

Sir Quno Jedi
jah látom volt

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
kincseskamra akkor már

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

armageddon666
kicsit csalóka persze a képválasztás, mert az elsõ az olyan "barlangos" :D

na mind1. próbáltalak meggyõzni, mert szerintem jobban passzolna a játékba a trezor, de igazából ha barlang lenne sem akadnék ki, mert nem játszom magyar felirattal. szóval nem önös érdektõl vezérelve próbálkoztam :$

@

IMYke2.0.0.0
Hát, végül is, szeptemberünk elmélkedhetünk a dolgon, és szócserés támadással bármilyen konszenzusos megoldás bevihetõ a végleges honosításba.

Részemrõl, a "Kamra" élvezi a prioritást.

armageddon666

Trezor és Kamra (asszociáció alapján ez ugrik be)

Szerintem én is itt voltam, és akkor felmerült lehetõségek közül az tûnt még a legjobbnak.

@

IMYke2.0.0.0
Nekem szimpatikusabb ratgab kolléga "kamrája" - ahogy akkor is megbeszéltük: már csak azért is, mert ugye (kincses)kamra...

IMYke2.0.0.0
Hol voltál akkor, amikor ötleteltünk errõl, és végül közös megegyezéssel a "Kamra" mellett döntöttünk?! <#vigyor5><#ravasz1>

MerlinW
Ne hallgass senkire, maradjon a kamra:) Én speciel kiakadnék, ha a játékban azt kellene olvasnom, hogy "meg kell keresned a trezort!" Ugyanmár...:)

Amondó vagyok, mellékeld a fordítással az editor-t is, és majd mindenki átírja magának úgy ahogy jólesik neki. Probléma letudva:)

[merlinw.org]

armageddon666
A Vault egyáltalán nem takar semmit a játék végével kapcsolatban. A fordításnál miért szükséges ez? Olyan név kell neki, ami alapján az ember pénzre, kincsekre, haszonra asszociál. A Trezor szerintem ezért megfelelõ. Arról nem is beszélve, hogy valószínûleg jobban is illik a környezetbe.

Te csinálod, úgy csinálod ahogy akarod. Mi itt érvelünk. Hogy aztán elfogadod-e vagy sem már rajtad múlik.

@

IMYke2.0.0.0
A Kamra miért is?

Ha "kincseskamra" a szó - abba köttök bele.
Ha "barlang" - abba.
Ha "terem" - abba.
Ha "kamra" - akkor abba.

Hol itt akkor a FORDÍTÓI szabadság, kérdem én?

Igaz, én vagyok a hülye, hogy rákérdeztem, mi legyen.
Egyszerûen fel sem kellett volna vetnem a "megvitatás" dolgot.

IMYke2.0.0.0
Ha fordítasz/ttál bármit is, akkor tudnod kéne, hogy MINDEN ami átültetésre kerül más nyelvre, veszít az eredeti értékébõl - nézõpont kérdése, hogy mit.

Vannak szófordulatok, mondások, szó-poénok, amiket nem, vagy csak alig, és eléggé nyakatekerten lehet átültetni másik nyelvre .

Fpocok
Pontosan. Épp EZ A LÉNYEG, hogy mindenki azt hitte kincs van, errõl szól az egész játék. Ráadásul a végén ez a fõ csavar... de úgy látszik nála nem csavarodott eléggé.

Ráadásul nem a játék végérõl kezdjük a fordítást, és mivel E/1 ben éljük át a játékot, ezért jobb lenne a fõhõs, vagyis a saját szempontunkból nézni a dolgokat.

Fpocok
Csak annyi, hogy annak idején én is fordítottam... ma már nem.
És amit mondasz, az a tipikus példája annak, miért nem nézek semmit, nem játszok semmivel magyar felirattal. Mert szarok/hülyeség/elveszik a lényeg/nem illik be a környezetbe... lehet választani.

armageddon666
ilyen indoklással a Kamra is távol áll tõle.
ahogy barlangnak sem nevezném, mert úgy rémlik nyitott.
így pedig egyedül A Trezor mellett lehet érv, mégpedig hogy kincs van benne. Legalábbis ugye azt hitték.

@

IMYke2.0.0.0
Ezt meg nyugodtan címezheted magadnak. <#hawaii>

IMYke2.0.0.0
Arról nem is beszélve, ha valóban végigjátszottad, akkor láttad, mi is a szóban forgó helyiség...

IMYke2.0.0.0
Nagyon ráléphettem a bütyködre...

Még egyszer elmondom: tudom, hogy mit jelent a "vault".

De, mivel a játékban nem egy TREZOR-t takar, és a Pandorai mitológiában - a Vault-ban lévõ mesés kincsekrõl, nõkrõl szóló mese - sem páncélszekrényként van ábrázolva , így fogalmam sincs mi a francról beszélünk még.

Fpocok
na most írtam ide egy hosszú kommentet, hogy miért hülyeség a #4686 a fordítás szempontjából, de nem akarok belegázolni senkibe. Elmentettem írást, még késõbb jól jöhet.

Fpocok

IMYke2.0.0.0
Nem véletlen, hogy elõször barlangot használtam rá, és csak késõbb, itt ötletelve írtam át Kamrára.

IMYke2.0.0.0
Végigjátszottad?
Mert ha igen, akkor tudod - és láttad - hogy mi is a szóban forgó dolog... annyit elárulok: köze sincs a trezorhoz.

Fpocok
Nem akarok beleszólni (de fogok), de vault=trezor inkább, mivel pont arról szól, hogy kincs van benne. A trezorban ez benne van. Kamrában nincs... szerintem.