A Föld sorsát tükröző bolygót fedeztek fel
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha most kapnék 1 millát ide az asztalra egy fillért nem költenék gépre belőle ezt 100% ki merem jelenteni.
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Kara kánként folytatom tanításom.
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
azok mit nyomnak...kiváncsi lennék azért a hitelességére <#nezze>#nezze> de elég jó kamunak tûnik 😄
Jó, de az origónak is van egy "színvonala"....Iszonyat milyen emberek vannak ott... <#wow1>#wow1>
Siralmas!<#rinya>#rinya>
És mind miért? Az iparért és a nyersanyagokért.
Hell on Earth <#levele>#levele>
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
A III. világ baja a kultúrálatlanság, a civilizációs lemaradás. Ha valakinek van iskolája az nem hagyja magát kizsákmányolni, és tesz róla, hogy legyen mit tejbe aprítani. Egyelõre az általad említett Indonéziában a parasztok olyan buták, mint a fekete föld. Például, még mindig ragaszkodnak a hagyományos erdõirtásos földmûveléshez. Emiatt aztán néha hatalmas erdõtüzek alakulnak ki, de akkorák, hogy beborítják a teljes Dél-Kelet Ázsiai térséget, Indonézia mellett Malájföldet, Szingapúrt, st. A mûholdról nézve akkora füsttömeg szokott gomolyogni ott, mint a teljes ausztrál kontinens. Na, szerinted, mi szennyezi jobban a levegõt, az ajrópai ótók, vagy az indonéz parasztok gyújtogatása? Nem beszélve arról, hogy mivel tektonikus törésvonal felett laknak, a vulkánjaik annyi füstöt és kormot okádnak a Föld, a drága Föld légkörébe, hogy jaj.
\"Az, aki valamely szabadságjogot felad egy kicsivel nagyobb biztonság érdekében az egyiket sem érdemli meg.\" (Benjamin Franklin-nak tulajdonított mondás)
2 Audis 8 liternyit füstöl el, úgy hogy sokkal tisztább a 8 liter végterméke... 2 Indus meg 24 litert füstöl el, katalizátor nélkül. Mirõl is beszélsz?
Az Audi pl. olyan szigorú minõségellenõrzésen esik át, hogy a hulladékkezelés magasabb szinten van, mint azt gondoltad...
"erõmûvek adták hozzá a villanyt,"
... amik lehettek vizierõmûvek is ^^
"A harmadik világ az elsõ miatt szenved, és tart ott ahol tart."
A tengernyi utód miatt, meg letarolja a környezetét, háborúzik. Hiába az éhség nagy úr.
Mondjuk ki: Mi a ráknak kell pl. egy Szomáliainak 4 gyerek??????? Ha még maga is éhezik????!!!!
A fentebb nevezett Audis a társadalom hasznos tagja... fizeti a nyugdíjasok nyugdíját, kitermeli a munkanélküliek segélyét, talán még jótékonykodik is, és igyekszik környezetbarát lenni, mert azt tud a környezettel igazán törõdni, akinek nem azért fáj minden nap a feje, hogy mit eszek holnap!
"És Magyarországon igenis támogatni kell a családokat. Mondom családot, és nem a falusi kocsmákat. Ami például aktív munkakereséshez kötött munkanélküli segélyt, meg iskoláztatáshoz kötött családi pótlékot jelent."
Mondom... a TUDOD KIKET támogatsz ezzel, de ha nem érted leírom: a lusta, tolvaj, munkát nem ismerõ cigányokat. Tisztelet a kivételnek, mert van ilyen! Ezt a kérdést itt rövidre is zárom, nem kell flamelni, meg belemenni se ebbe a kérdésbe.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Gondolj bele hány fok lesz addigra a Földön, mire becsapódik a Napba... mire odáig eljutna már minden rég elpusztult a felszínén, az óceánoknak pedig már rég elpárologtak.
Talán 5.-es koromban olvastam, az És és Föld címû könyvben, bár szerintem sokan olvasni se tudnak.
Mindig, amikor ezt hallom elszomorodom. Ezt a butaságot megpróbáltam milliószor kiverni a fejekbõl, de úgy beleette magát, mint szú a fába.
ÕÕ, közvetetten ugyanúgy a sok szegény ember is gondot okoz (müveletetlenségével szûklátókörûségével, h olyan szélámosokra szavaznak akik szivatják...ez most nem csak mo-ra vonatkozik./délamerika meg stb helyeken a szegények is vagdossák a fákat ezerrel, hogy oszt ültetnek-e újat azt nem tudom...) Na de a lényeg, szal inkább úgymondanám, hogy az a kevés HATALMON LÉVÕ VEZETÕ okoz problémát...De szerintem, amig ember az ember, ezt nem tudja, megoldani.Hacsaknem tényleg vmi értelmiségi banda felülkerekedik ezeken az alja embereken, és elkapja õket..(de ez agresszió megint).Szerintem inkább meg kellene gyõzni õket, h hagyják már egy kicsit picsába azt a saját vagyont, foglalkozzanak az embereikkel (ország) is egy kicsit.. (ami a hivatásuk ugye).Mondjuk ez elég szomorú..dehátezvan
Asus m2n-sli AMD athlon64 x2 4200+ 2048mb ddr2-800 mhz nvida geforce 7600gt
Van fogalmad róla, hogy mûködik a világ? Az az Audi sokkal többet rombol a bolygónkon, mint egy egész indiai falu (ahol minden 100.-ik embernak van verdája). Nem csak a szép tiszta városban gondolkodj, azt a járgány legyártották, veszélyes anyagokból, erõmûvek adták hozzá a villanyt, és szépen égeti a kéntartalmú fosszilis üzemanyagot, mindegy hogy mennyit, ha a nullánál többet, már rossz.
Azok a csúnya rossz szegény emberek, hogy a holló kaparja ki a szemüket, mi? Akik szegénységben tartják, meg kizsákmányolják õket, õk a jófiúk, nekik meg kell simogatni a buksiukat. A harmadik világ az elsõ miatt szenved, és tart ott ahol tart.
És Magyarországon igenis támogatni kell a családokat. Mondom családot, és nem a falusi kocsmákat. Ami például aktív munkakereséshez kötött munkanélküli segélyt, meg iskoláztatáshoz kötött családi pótlékot jelent. Most nem ez megy, kapják a pénzt, cserébe a szavazatért. Volt már olyan kormány, amelyik tisztességesen csinálta? Igen volt, a "nép" nagy bölcsességében leszavazta. Hát, meg is érdemli akiket választott magának.
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/
http://www.thetech.org/genetics/ask.php?id=229
Itt van egy szép színes ábra, ami az ember és a csimpánz DNS-ét hasonlítja össze. A 95-99%-os bázispár-hasonlóság ellenére a kromoszómák eléggé átrendezõdtek, van hogy egész hosszú szakaszok teljesen megfordultak. Ugyanitt írják azt is, hogy átlagosan minden ezredik embernek van egy lényeges kromoszóma-átrendezõdése. Pl. a Down-kór elég gyakori probléma (1:1000 körül), és az okozza, hogy a 21. kromoszómából 3 példány van. Szóval a kromoszómákkal sokat játszik a természet manapság is, nem is csoda, ez a fõ terepe a nemek géncsereberéjének.
Aktív szenes szûrõ és biológiai tisztítás mikroorganizmusokkal. Azért a hormonok és a származékok nagyon nagy része sikeresen lebomlik, ha egy alapos biológiai tisztításon átesik.
Hááát nem is tudom... elbírna többet is a terület az biztos, de a munkaerõpiac messze nem idális. Nagyon sok a munkanélküli, köztük olyanok is akik nem azért nem dolgoznak, mert nem akarnak, hanem egyszerûen nincs munka a számukra.
Továbbra is azt mondom, hogy 3 millárddal nagyot javulna a helyzet és MINDEN téren! Fele akkora szennyezõanyag kibocsátás, fele akkora élelem és ivóvíz igény, fele annyi autó... 2x nagyobb esély egy állásra :-)
"Magyarországon támogatni kellene a családokat,"
Ugye tudod, hogy már így is kiket támogatunk... <#levele>#levele>
"A Földnek nem a sok szegény ember okoz gondot, hanem a kevés gazdag."
Szerintem ezt nagyon rosszul látod!
A sok szegény MINDENT megtesz azért, hogy legyen mit ennie, innia... ha kell lop, ha kell hektárnyi õserdõket írt ki, ha kell védett állatokat öl!
Nézz meg Indiában egy nagyvárost... 1000 éves verdákkal meg hengerfejes motorokkal milliószám füstölik tele a környezetüket, nap mint nap.
És nézd meg mondjuk Bécset, ahol az Audi 4 litert eszik százon, és már lassan vizet köp ki olyan jó a katalizátora.
Nálunk azonban rontana a globális helyzeten, mert:
Nem csak a népszaporulat baj, hanem hogy aránytalan. Olyan területeken, ahol több embert is el lehetne tartani, csökken a népesség (mint Magyarországon és általában Európában) máshol pedig több, mint amennyit normál színvonalon el lehetne tartani (pl. Nigéria, és a száhel-övezet Afrikában). Ez miatt elindul egy népességvándorlás, ez társadalmi feszültségeket okoz (lásd bevándorlók Franciaországban), és az újak táplálkozási szokásai finoman szólva nem passzolnak a környezet adta lehetõségekhez. Nézd meg mit tettek a bevándorlók az amerikai prérivel, tönkretették az ökoszisztémát, elsivatagosodott a terület, míg ugyanazzal a földmûvelési technikával Európában szépen megtermelték a gabonájukat, se talajerózió, se sivatagosodás nem volt.
Magyarországon támogatni kellene a családokat, hogy álljon be a népesség egy egészséges szintre, és ne csökkenjen, meg persze ne is növekedjen, hanem annyi legyen, amennyit a kárpát-medence elbír. Az ország jelentõs része így is parlagon hever (ebben van politika, ne menjünk bele, de éljenek a gazdák 😊 )
Modern mezõgazdaság meg tudja oldani, hogy az ország területének kisebb részén legyen csak monokultúrás termesztés, nagy részén pedig természetes növénytakaró, erdõvel, ártérrel, stb. Továbbá a magyarok táplálkozási szokásai illenek az éghajlathoz, és az állat-, növényvilághoz, olyan állatokat eszünk, amelyek õshonosak, vagy sokezer éve beilleszkedtek, a növényeikre is igaz ez. Azok akik tömegesen ideköltöznének, nem csak a helyi lakossággal kerülnének/kerülnek összetûzésbe, hanem az ökológiai környezettel is.
Sivatagban öntözni a paradicsombokrokat ugyanolyan hülyeség, mint északon üvegházban tereszteni banánt, pedig mindkettõt nagyipari szinten mûvelik. Ha csak ezen javítanának valamit, máris jobb lenne. A Földnek nem a sok szegény ember okoz gondot, hanem a kevés gazdag.
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/
William Orbit - Barber\'s Adagio For Strings \"Life is simple when all your world is a world of melodies.\"
Ezt persze csak én találtam ki,nincs mögötte tudományos háttér.<#beka2>#beka2>
Lehet majd az akkori lények is irogatnak majd ide az internet10000-en.
Mivel nekem nem szakterületem, nem a saját álláspontomat védem, hanem azt, amit hallottam (nem a sajtó, biológiaóra). Te vagy konyítasz hozzá, vagy jól tetteted 😊 Jól van na, gyõztél.
Vegyész technikus koromban, voltunk egy ilyen telepen... szó szerint, bement a h., a sz., a f., a szag pedig sokkoló volt, rosszabb volt, mint 1 évvel késõbb egy boncoláson, de ezt most hagyjuk.
Pár óra alatt körbevezetett minket az ürge, és elértünk olyan medencékhez, amik már tiszták voltak -állítása szerint.
Ezt nyomatékosítandó hozz egy poharat jól belemerített és ott elõttünk megitta.
Tekintve, hogy 5 éve volt "körbevezetõ" a telepen és ezt heti sokszor megtette, és makk egészséges ember benyomását keltette, azt kell mondjam hiszek neki.
Ha megvannak a megfelelõ technológiák, akkor a fenti hányingerbõl többszörösen tisztább víz állítható elõ, mint amit alapból Tunáziában a csapból kapsz.
Fajok kihalása:
Egyértelmû, hogy az alapvetõ probléma az, hogy túl sokan vagyunk. Emiatt került veszélybe több ezer állat, mert ugye kivágjuk a fákat, levadásztuk a bálnákat, szennyezzük a levegõt stb.
Ettõl függetlenül azt állítom, hogy a jövõben is számos faj, majd nekünk köszönheti azt, hogy megússza a kihalást.
Az én nagy félelmem nem a globális felmelekedés, és nem is egy közeljövpben kibontakozó nukleáris háború, hanem az EMBEREK.
Sok embernek, sok étel, sok víz kell, még több termõfölddel ---> Sáska effektus lesz, ha valamilyen módon nem korlátozzák a születések számát.
Igen, tudom és aki ellenzi, az mondjom már egy humánusabb megoldást. Nem azt mondom, hogy a fõtéren lelõni akinek 2 gyereke lesz, csak azt, hogy fordítani kell a kockán ---> 1 vagy 0 gyerek a családban ---> Támogatás.
Örökbefogadás ---> Drasztikus mennyiségû támogatás.
2 gyerek ---> Semmi.
3 gyerek ---> Nevezzük társadalom terhelési adónak... Feri, hallod? Megint lenni valamilyen alap pénzt beszedni <#vigyor3>#vigyor3>
Több gyerek ---> Csak az válalhatna aki a vizsgálatok szerint, nagyon komoly anyagi hátérrel rendelkezik.
A pesti víznél tudtommal minimális a vegytisztíts, mert ugye a Szt.endrei-sziget kútjaival szûrik, tényleg a Duna vizét, végülis, de én nem hiszem, hogy a Dunába beleöntött sok mocsokból bármi is maradna benne. Most az más kérdés, hogy a homeopátiások szerint elég csak eg molekula, mert az is átviszi az infókat, jókat is, rosszakat is.
Fejlett élõlényeknél már nincs biokémiai szintû evolúció, a természet nem fog megoldást találni az elcsökevényesedõ kromoszóma pótlására, az emlõsök és a madarak szaporodásképtelenek lesznek, és elõbb-utóbb kihalnak
De elolvastam, épp arra válaszoltam, hogy ez hülyeség. Ez nem biokémia, szimpla rekombináció.
Az ivaros szaporodás évmilliók óta létezik a Földön, és rengeteg fajnál elkopott volna már Y vagy akármelyik kromoszóma, ami az SRY-t hordozza. A tudósok valójában azt sejtik, hogy a SRY, ami a nemet határozza meg, át tud kerülni más kromoszómákra. Valószínûleg a következõ Y kromoszómánk a mostani X lesz, és nálunk is úgy lesz a nem-meghatározás, mint a madaraknál. Például olvasd el ezt:
http://www.biotechnews.com.au/index.php/id;1880268770;pp;2
Vagy ott van pl. a Ellobius lutescens vakond, aminek férfitagjai Y nélküliek. Más egzotikus csodák is léteznek. Tehát a természet a *technikát* is feltalálja az Y hiányát ellensúlyozandó. Másrészt olyan nincs, hogy egy teljes populációban egyszerre eltûnik egy gén a mutációk miatt, mert definíció szerint mindenkiben van egy példány, ami legfeljebb fogantatáskor károsodhat. Ha megszülettél, apád fogamzóképes volt, nagyon nagy esély van rá, hogy jó Y-t kaptál tõle (és jó alatt csak annyit értek, hogy mûködik rajta a nemet meghatározó gén, az SRY, a többi már eltûnhetett akár millió évvel azelõtt is).
Tehát az Y eltûnésébõl kb. annyit fogunk észrevenni, hogy néhány ezer vagy millió évig a férfiak közül átlagosan több lesz steril, mint szokott, de nem lényegesen. Aztán a természet végre egy sikeres mutációval átpakolja az SRY-t egy új génre, és azok a férfiak ritkábban lesznek sterilek, így elterjednek. Ma is van egyébként olyan férfi, aki XX kromoszómájú, nekik már átrakódott az SRY, de eddig még mindegyikük meddõ volt.
Sajnos a szenzációéhes sajtó persze mindezt úgy tálalja, hogy a férfiak ki fognak halni, te meg bevetted.
És akkor itt még bejön a képbe a gézkezelt kaja és egyéb finomságok.
A fajok kihalásáról a tévében mutattak egy statisztikát valamilyen tudományos mûsorban (Delta vagy spektrumon volt vmi... nem emléxem). Egy tudós bácsi taglalta, hogy átlagosan minden fejlett civilizáció kiírtja magát 10-20 ezer évenként. Egyszerûen a fejeletségébõl adódik, a probléma bármi lehet. Asszem matekozott az öreg, szal nem csak hasravágott.. Lehet nemsokára eljön a mi idõnk? Azt, hogy a mai emberi civilizáció kezdetét mikortól datáljuk lehet szubjektív..