82
Minden amit a vízkőről tudni kell
-
#42 és a fehér részeknél milyen a víz?
vagy az nem felderített terület ? esetleg sivatag? XD -
#41 arról is írhatnál, miért épp a mosógépet teszi tönkre, de a csapokat belülről mégsem, pedig azokon sokkal több vizet folyatunk át és még a víz is áll benne... -
#40 pssszt...... -
#39 Nem én találtam ki :) Ez a tanár ötlete volt. Szivesen megadom a nevét :P -
clio1616v #38 Majd ha annyi idős leszel mint mi akkor már te is annyit tudsz mintmi :P
Vagy másik lehetőség nem kell ilyen baromságorokról írni házidogát. -
#37 No és egy csipet szerénység :P -
clio1616v #36 Idő és Tapasztalat. -
#35 A kis vegyész készletből :D -
#34 Hát akkor ez náluk visszafelé sűlt el :) -
Aspyrin #33 Túl sok bulvárt olvasnak :) -
#32 Ti honnan tudtok ilyesmiket? Minden elismerésem :) -
#31 Persze, ez is a marketing egy ága, hogy szészednek már létező árukat és úgy adják el. Ennek másik válfaja az árukapcsolás, ahol meg venned kell még valamit az adott termékedhez, hogy 100% san működjön :P -
clio1616v #30 Polifoszfát kristály, ezt árulják porként is és oldva is. -
Borg #29 Arról nem is beszélve, hogy régen azért tiltották be a foszfátos mosószert, mert milyen környezetszennyező. Mert ugye az a vízlágyító benne. Most meg ugyanazt a foszfátot külön termékként adják jó pénzért. -
clio1616v #28 Vegyetek sósavat, háztartásit, az leviszi, csak a klórgázt ne lélegezzétek be. -
#27 Biztos vízkőoldó volt és nem háztartási sav? :P -
#26 Hehe ^^ :) -
#25 Nekünk is volt ilyen cillit bang, de semmit nem oldott, aztán vettünk valami névtelen vízkőoldót, raspricceltük, pillanatok alatt oldotta a vízkövet. ha tovább rajtamarad szerintem a festéket is oldotta volna:D -
#24 A szervezetednek jó, a háztartási gépeknek, csapoknak csempének nem. Bár az is elég érdekes, hogy régen a vízkőoldó reklámokban mindig csak a fűtőszál lett vízköves, aztán amikor rájöttek, hogy azt 4 évente egyszer megvenni 5000Ft-ért olcsóbb mint a Calgont havonta ugyanennyiért, azóta az egész mosógépet tönkreteszi a vízkő:D -
#23 Nem hiszem, hogy bármiféle linket emlegettem volna. Azt hiszem a forum arra való, hogy beszélgessünk, elég lesz akkor verni a tamtamot ha valami olyat, mondok ami ütközik a szabályokkal :) -
#22 Jónapot Kovács Lajos vagyok, és bemutatnám önöknek az új CILIT bang-et. CSak elmondom hogy egy hatalmas átverés mert mamámnak 1 mm vízkövet sem oldott fel. -
#21 Óh köszönöm :) Valami interaktivabbra gondoltam, de ez tökéletes lesz majd arra, hogy a dolgozatomhoz csatoljam. -
Borg #20 Ha jól emlékszem neked volt egykét hónapja egy zsír ugyanilyen topikod, ami aztán törölve lett, mert csak reklámra ment ki az egész. Milyen érdekes. Most mikor következne az érintett weboldal linkje, ami milyenmarhajó? -
Aspyrin #19 -
#18 Tudsz valami oldalt, ahol meg tudnám nézni, hol mennyire kemény a víz? -
n3whous3 #17 KAL-GO-NI-ZÁL-JA-TOK :DDDDD
Amit én tudok, az az, hogy Békés megyében a legkisebb, úgyhogy én leszarom a vízkövet :DDDDD -
clio1616v #16 Biofilm, bocs elírtam. -
#15 Nézd el nekem, de mi az a biofolm? -
clio1616v #14 Lokális korróziót okozhat a fémeken.
Illetve mivel porózus a baktériumoknak kiváló védelmet nyújt, biofolm alakulhat ki rajtuk. -
clio1616v #13 A sört alacsny TDS tartalmú vízből csinálják, amelyet fordított ozmózis elven működő sótalanítóval állítanak elő.
Hívd fel őket és kérj tájékozatót tőlük. -
#12 Ez elég szakállas volt :P -
#11 Szóval ugyanaz okozza a kialakulását, értem. Azt tudod, hogy mennyire fertőzőek ezek a kialakúlt anyagok, vagy hogy károsak e? Azt tudom, hogy a vízkő a mosógépeknél károsan hat a fűtőszálra, illetve a gumis alkatrészekre. -
#10 nektek Vízkő nekem meg Sörkő -
hallertos #9 Persze!A fürdőszobában és a WCben lévő vízkő ugyanaz, amennyiben a WC a fürdőszobában van, és ugyanez a helyzet a mosógéppel is :) -
#8 Nem :) Házi dolgozat, kémia és biológiából. Azt nem mondták meg milyen forrásokból kell dolgozni :P -
#7 Köszi, arról esetleg valaki tud valamit, hogy mi a különbség a fűrdőszobában, a wc-ben vagy a mosógépben kialakult vízkő között -
hallertos #6 Nesze :)
http://www.vizko.hu/ -
#5 Készülsz egy takarítónői állásra a CIA-nél vagy miért? :) -
#4 Eltaláltad :P Az a prob, hogy nemigen találtam semmit a könyvekben, és gondoltam majd itt :) -
#3 víz keménységét a benne oldott kalcium- és magnéziumsók mennyisége határozza meg. Az ún. változó keménységet a kalcium- és magnézium-hidrogén-karbonát (Ca(HCO3)2 és Mg(HCO3)2) tartalom adja. Ezt forralással kiküszöbölhetjük, mert ezek a sók vízben oldhatatlan karbonátok formájában kiválnak:
Ca(HCO3)2 = CaCO3 + CO2 + H2O, illetve Mg(HCO3)2 = MgCO3 + CO2 + H2O
A szulfátok, kloridok ilyen módon nem küszöbölhetők ki, így azok az ún. állandó keménységet adják.
A változó és az állandó vízkeménység együttesen adja az összkeménységet, mely a vízre jellemző, és szintén mérhető adat. Általában összes keménységre gondolunk, amikor a víz keménységéről beszélünk. E jellemzőt általában keménységi fokokban adjuk meg. Többféle skála létezik, de többnyire a német keménységi skálát használjuk (°d).