Vízkő

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

peteemol
Az üveg is lehet vízköves, ha nem törölgeted el rendesen. Ezért nyomják ezeket a mosogató gépekhez szánt kis tablettákat.

shaba23
érdekes, a teafõzõ üvegkancsója elég sûrûn vízköves lesz..😊 Lehet átvertek és nem is üveg? O.o
desigo
nincs
eleve sómentes vízzel kell feltölteni a rendszert.

Létezik iszapleválasztó de az inkább csak mechanikus szûrõ és nem kémiai beavatkozás..
peteemol
Értem. És van valami szûrõ erre?

desigo
idõvel a víz kilágyul de attól függetlenül nem lesz sómentes...
az pedig megmar minden fémet
peteemol
A cirkuláció nem segít?

desigo
Fûtéstechnikával foglalkozom és a fûtési rendszerek vize fontos,hogy megfelelõen beállított legyen.
sótalan,megfelelõ vezetõképességû,keménységû,PH-jú...
peteemol
Az, de szerintem azt nem lehet csak wc hez használni.

ez a zéróvízkõ is ilyen vízlágyító nem?

manome
ezt honnan tudod?

kovecses
Jézus még ilyen fórum is van?

😄

Töltsd le, teszteld és ha tetszik vedd meg és támogasd ezzel a készítőket!

desigo
Kemény víz esetén a vízben oldott karbonátok lecserélésére általánosan nátriumciklusú vízlágyítókat alkalmaznak .
Ezek a vízlágyítók a kalcium karbonátot nátrium karbonátra cserélik ,mellyel a kemény vízkõ képzõdése megszüntethetõ.
peteemol
Igazad, lehet. Mondom nem vagyok ott a témában.

ZilogR
én meg azt gondolom, h a legõsibb vízlágyítási technológia a ludas, azaz a termikus vízlágyítás: melegítsd fel a vizet, kiválik a vízben oldott só. ezért megy tönkre a mosógép és ezért NEM a vízcsap

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

le akartok számolni a vízkõ bacilusokkal? 😄
itt van egy játék, ahol legyilkolhatjátok õket! 😄

clio1616v
Oszd el 10el és megkapod a nk fokot.

14,1 az alacsony.
5 alatt nem fogyasztható
és 35 fölött

de 15 fölött kedz kiválni.

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

a ruhák nem tudnak bevízkövesedni, csak a fém!<#beka3>

peteemol
Nem fura, ha megnézed belûl csillog a drága, mivel egyfolytában dörgöli a ruha amikor mosol, másrészt meg akkor lesz a dob is vízköves mikor áll, és szárad.

bacitámadáás!!<#alien>

shaba23
az a furcsa, hogy a ruhákat amiket a mosógépben mos az ember nem teszi tönkre a vízkõ <#idiota>

manome
Odasüssetek:

peteemol
Nem, mindenhol kemény inkább igy mondjad 😛

shaba23
141 CaO mg/liter (mennyitõl sok vagy kevés?
manome
jajajja nem rossz a térkép sem viszont én találtam egy jobb oldalt ahol irányítószám szerint megmondja milyen kemény nálatok a víz:
----==== K A T T ====----

shaba23
#19 ezt vettem alapul
koloncos
nagynéném mosógépét a pesti víz izzasztotta meg ilyen brutálúl

manome
Oldalak mint a Domestos! 😊😊😊

clio1616v
a pesti víz nem kemény 13nk

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

shaba23
kemény vagyok, mint a pesti víz 😄
peteemol
Ha mosógép fûtõszála lenne vízköves, akkor azt 3 ezerért kicserélik neked, a dob más tészta.

manome
És ha nekem nincs ennyi pénzem? (nem az ívóvizet akarom lágyítani)

clio1616v
Vízlágyító vásárlása. 100.000 forint és nagy tisztaságú konyhasóval kell havonta regenerálni.

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

manome
Végülis akkor most mi a megoldás ha a csúny vízkõ támad?

koloncos
a mosogépet a nagynénéméknél full tönkre tette a vízkõ

A csapokat miértne tenné tönkre? Azokat is tönkre kúrja a vízkõ csak ott kicsit körülményesebb lenne a Domestost bejuttatni a csõ belsejébe 😄

peteemol
Erre én tudok válaszolni 😛 Azért mert a mosószer mikor keveredik a vízzel akkor egy része megtapad a dob falán, és itt kezd el kialakúlni a vízkõ, de ha valaki máshogy tudja, vagy nem így van, akkor nyugodtan tessék kijavitani 😄

télen eléggé <#idiota>
hunbasser
😄DDDDDDddddddd

ReaL MaDRid x siempre

ZilogR
<#taps> végülis jó kérdés, h a Balaton v a Tisza tó mennyire kemény

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

Rockynhooo
és a fehér részeknél milyen a víz? <#idiota><#idiota>

vagy az nem felderített terület ? esetleg sivatag? XD

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

ZilogR
arról is írhatnál, miért épp a mosógépet teszi tönkre, de a csapokat belülrõl mégsem, pedig azokon sokkal több vizet folyatunk át és még a víz is áll benne...

SHADOWEYES7
pssszt......

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

peteemol
Nem én találtam ki 😊 Ez a tanár ötlete volt. Szivesen megadom a nevét 😛

clio1616v
Majd ha annyi idõs leszel mint mi akkor már te is annyit tudsz mintmi 😛

Vagy másik lehetõség nem kell ilyen baromságorokról írni házidogát.

peteemol
No és egy csipet szerénység 😛

clio1616v
Idõ és Tapasztalat.

gameplusz
A kis vegyész készletbõl 😄

i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn

peteemol
Hát akkor ez náluk visszafelé sûlt el 😊

Túl sok bulvárt olvasnak 😊

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Oldal 1 / 2Következő →