82
Minden amit a vízkőről tudni kell
-
#82 Az üveg is lehet vízköves, ha nem törölgeted el rendesen. Ezért nyomják ezeket a mosogató gépekhez szánt kis tablettákat. -
#81 érdekes, a teafőző üvegkancsója elég sűrűn vízköves lesz..:) Lehet átvertek és nem is üveg? O.o -
#80 nincs
eleve sómentes vízzel kell feltölteni a rendszert.
Létezik iszapleválasztó de az inkább csak mechanikus szűrő és nem kémiai beavatkozás.. -
#79 Értem. És van valami szűrő erre? -
#78 idővel a víz kilágyul de attól függetlenül nem lesz sómentes...
az pedig megmar minden fémet -
#77 A cirkuláció nem segít? -
#76 Fűtéstechnikával foglalkozom és a fűtési rendszerek vize fontos,hogy megfelelően beállított legyen.
sótalan,megfelelő vezetőképességű,keménységű,PH-jú... -
#75 Az, de szerintem azt nem lehet csak wc hez használni. -
mopsar #74 ez a zéróvízkő is ilyen vízlágyító nem? -
#73 ezt honnan tudod? -
#72 Jézus még ilyen fórum is van?
:D -
#71 Kemény víz esetén a vízben oldott karbonátok lecserélésére általánosan nátriumciklusú vízlágyítókat alkalmaznak .
Ezek a vízlágyítók a kalcium karbonátot nátrium karbonátra cserélik ,mellyel a kemény vízkő képződése megszüntethető. -
#70 Igazad, lehet. Mondom nem vagyok ott a témában. -
#69 én meg azt gondolom, h a legősibb vízlágyítási technológia a ludas, azaz a termikus vízlágyítás: melegítsd fel a vizet, kiválik a vízben oldott só. ezért megy tönkre a mosógép és ezért NEM a vízcsap -
mopsar #68 le akartok számolni a vízkő bacilusokkal? :D
itt van egy játék, ahol legyilkolhatjátok őket! :D -
clio1616v #67 Oszd el 10el és megkapod a nk fokot.
14,1 az alacsony.
5 alatt nem fogyasztható
és 35 fölött
de 15 fölött kedz kiválni. -
mopsar #66 a ruhák nem tudnak bevízkövesedni, csak a fém! -
#65 Nem fura, ha megnézed belűl csillog a drága, mivel egyfolytában dörgöli a ruha amikor mosol, másrészt meg akkor lesz a dob is vízköves mikor áll, és szárad. -
mopsar #64 bacitámadáás!! -
#63 az a furcsa, hogy a ruhákat amiket a mosógépben mos az ember nem teszi tönkre a vízkő -
mopsar #62 -
#61 Odasüssetek:
-
#60 Nem, mindenhol kemény inkább igy mondjad :P -
#59 141 CaO mg/liter (mennyitől sok vagy kevés? -
#58 jajajja nem rossz a térkép sem viszont én találtam egy jobb oldalt ahol irányítószám szerint megmondja milyen kemény nálatok a víz:
----==== K A T T ====---- -
#57 #19 ezt vettem alapul -
#56 nagynéném mosógépét a pesti víz izzasztotta meg ilyen brutálúl -
#55 Oldalak mint a Domestos! :):):) -
clio1616v #54 a pesti víz nem kemény 13nk -
#53 kemény vagyok, mint a pesti víz :D -
#52 Ha mosógép fűtőszála lenne vízköves, akkor azt 3 ezerért kicserélik neked, a dob más tészta. -
#51 És ha nekem nincs ennyi pénzem? (nem az ívóvizet akarom lágyítani) -
clio1616v #50 Vízlágyító vásárlása. 100.000 forint és nagy tisztaságú konyhasóval kell havonta regenerálni. -
#49 Végülis akkor most mi a megoldás ha a csúny vízkő támad? -
#48 a mosogépet a nagynénéméknél full tönkre tette a vízkő -
hallertos #47 A csapokat miértne tenné tönkre? Azokat is tönkre kúrja a vízkő csak ott kicsit körülményesebb lenne a Domestost bejuttatni a cső belsejébe :D -
#46 Erre én tudok válaszolni :P Azért mert a mosószer mikor keveredik a vízzel akkor egy része megtapad a dob falán, és itt kezd el kialakúlni a vízkő, de ha valaki máshogy tudja, vagy nem így van, akkor nyugodtan tessék kijavitani :D -
Prank #45 télen eléggé -
#44 :DDDDDDDddddddd -
#43 végülis jó kérdés, h a Balaton v a Tisza tó mennyire kemény