Hibáktól hemzseg az amerikai terrorista-adatbázis
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pontosan erre akartam ramutatni, hogy tul sok a "ha" (ha van jo papir, es ha van valaki aki ramutat a papir es a gyakorlat kozotti kulonbsegre, es ha van aki erre vevo). Gyakorlatilag meg a papirtol fuggetlenul mindket rendszerben ugyanaz a lenyeg: megy a marketing altali befolyasolas (szavazotabor gyujtes).
De vegeredmenyben ha a gyakorlatot nezzuk, van par szempont ami szerint nekem az EU szimpatikusabb. Azaz a papir elvi "jobbsagat" alairom, de gyakorlatban nem latom hogy miben lenne elorebb az USA. Azt viszont latom hogy miben van elorebb az EU.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Ez orvendetes.
"európában ilyent nem szoktam látni, itt csak két kutya verekszik, és mindég az a mese, hogy õk 100% jók az ellenpárt pedig 100% rosz"
Ez nekem ugy hangzik mint a magyar helyzet. Pl. Hollandiaban nem 2 oldal van hanem mondjuk 4 (nem ismerem az aktualis eroviszonyokat). Es pont ezert a fobb kerdesekben nem egymasramutogatas megy, hanem egyezkedes, azaz tobb partnak is meg kell egyeznie egymassal akik adott esetben akar eltero velemenyt is kepviselhetnek. Nekem ez szimpatikus. Ez megtanitja azt hogy tobben is vagyunk a Foldon, eltero velemennyel, es meg kell tanulni egyuttmukodni. Nem az a cel, hogy sikeres kampannyal a masik alol kirugjuk valahogy a lovat, aztan a sikeres valasztasok utan lenyomunk mindent a masik torkan. Nem, ez nem tetszik.
A ketpartrendszer szerintem ezert sem jo. Remelem Magyarorszag is lelep errol az utrol mielobb. En tamogatnam pl. a kis partok parlamentbe jutasat.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Pl. mikor a papir elkeszult, az abban foglaltak maganszemelyekre vonatkoztak. Az 1900-as evek elejetol hosszu harc alatt sikerult a cegeknek elerniuk hogy a jogok rajuk is vonatkozzanak. Igy ma a jogi es termeszetes szemelyek jogait egy kalap ala vesszuk, ami a rendszer egy nagy hibaja szerintem. Foleg ha tudjuk hogy a jogorvoslat ido es penz ami ugye egy jogi szemelynek nagysagrendekkel tobb van.
Tehat amit allitok, az az, hogy a papir nem segit, sot, lassan inkabb ellenem hasznaljak fel, es nem az erdekemben.
Pont ez erdekelt volna hogy miben nyilvanul meg, mert en az USA legutobbi 60 evenek tortenelmet ugy latom mint az eltitkolt esemenyek hosszu lancolatat. Szoval mi is derul ki valojaban, es mi az amit nehez eltitkolni abban a rendszerben ami az USA-ban van?
... egy szóval sem mondtam, hogy ott jobb vagy, hogy itt roszabb, mert elõször is ez szubjektív dolog, fõleg, hogy az USA-ban államonként is nagyok a különbségek (az EU-ban is de itt mindent "harmonizálni" akarnak, ott viszont nem). Másodszor, ki az aki ezt a dolgot átlátná annyira részletessen, hogy meghúzhatná a vonalat, hogy ki van elõrébb ki pedig hátrább. Én csak azt mondtam, hogy néha az USA-ban jobban látszik a probléma, mert õk nem rejtegetik annyira jól mint az EU-ban, de egy szóval sem mondtam, hogy ott kisebb a probléma. Az egész világ a totalitáris korlátlan hatalmú rendszer felé tart, méghozzá szõrnyûen fokozza a sebességet.
Az is adhat egy fals biztonsagerzetet, hogy vegignezed a tortenelmet, es leszogezed, hogy volt ido mikor az USA egyertelmubben szabadabb demokracia volt mint Europaban barmelyik allam.
De mi van ma? Mi megy 50-60 eve? A valosagban, nem papiron. Megved ma barmitol teged a papir, vagy a nagyszeru mult?
Tudnal esetleg peldakepp mondani egy olyan dolgot amivel kapcsolatban szerinted ma az EU lenne nagyobb szarban? Vagy valami konkret dolog amit az USA-ban lehet, de az EU-ban nem lehet? Vagy barmit ami erzekelteti miert jobb az amcsi rendszer?
Nekem pl. az europai mintaju allamunio szimpatikusabb mint az amerikai. Ezt persze az eltero adottsagok termeltek ki, de ennyi erovel mondhatjuk az amerikai alkotmanyra hogy az azert mas mert elteroek voltak a korulmenyek...
(Arra a videora celzok amin allitolag oszama lathato.)
Valszeg én is benne vagyok, pedig nem vagyok terrorista 😊 persze a korlátlan totalitáris állam ellen beszélek amikor csak lehet, és az is igaz, hogy kitûnõ céllövõ vagyok 😊 és az már lehet, hogy elég, hogy megjegyezzenek a hibás rendszerükben a félhülye alkalmazottak akik hatalmasnak érzik magukat mert az állam vagyis a hatóság egyenruháját viselik. Nemrég megvertek egy 70 éves nagymamát mert nem locsolta a füvet a saját háza elõtt és a letartóztatásnak ellenált... szóval jó irányba megyünk nincs mit, valszeg a nagymama is az adatbázisba került 😊
... csak mert tudod, ha én választhatnék, hogy hülyén de boldogan, vagy "nem hülyén" de boldogtalanul éljek, akkor ez elöbbit választanám ...
(persze ez csak személyes vélemény, az én személyes szemszögembõl nézve, hiszen a "jó" mindenki számára mást jelent...)
Na ez azért nem semmi. Meghurcolni valakit mert hasonlit oszamára, vagy mert a nevében szerepel, hogy abdul.
Tudtam, hogy hülyék az amerikaiak, de, hogy ennyire?! <#wilting>#wilting>