352
18 év alatt használható önvédelmi eszköz érdekelne van legális, vagy csak illeglális??
  • erieskrisz
    #352
    Van a 2 öklöd ha ezt félsz használni akkor tök mind 1 mit adnak a kezedbe.
  • BB7
    #351
    down
  • Rise Against
    #350
    up
  • BB7
    #349
    -.- Szpem!
  • NeoPS
    #348
    a képek jöhetnek ide: http://tiptoppic.cjb.hu
  • loghboy
    #347
    Gázpiszoly az klafa, de ahhoz sajna kell a 18 : Itt-ni Airsoft-al próbálkozhatsz, ahhoz nem kell engedély, csak meg kell vetetni, és 18 év alatt nem "használni" :)...de az elijesztés szerintem nem számít használatnak, habár valószínű igazi pisztollyal is csak ijesztegetnél.
  • BB7
    #346
    Up-nak szántam de ez a tápig a "2hétig él, toplistán van, aztánbehal" kategbe tartozik! :/
  • Picar77
    #345
    lolXD
  • BB7
    #344
    BUÉÉK!
  • BB7
    #343
    BUÉÉK!
  • skeleton93
    #342
    meg egy uborka,hogy fejbe vágd az ellent
  • Prank
    #341
    mindig legyen nálad sajt
  • skeleton93
    #340
  • AC2
    #339
  • light00
    #338
    csőfogó
    Najo, amugy nem feltétlenül hatásos az, hogy itt-meg-ott megütöm és összeesik, mert verekedésben dolgozik egy köbméter adrenalin, amitöl szinte nem is érzel fájdalmat....csakha igen durva dolog történik veled.
    Erre lettek kitalálva a gyenge pontok (pl. nyak, kulcscsont, ágyék, hónalj, stb.)
  • skeleton93
    #337
    szembeállsz vele,és ha van időd,akkor egy jólcélzott rugással térdkalácson rugod,és jobb esetbe nem tud felkelni,rosszabb esetbe eltörik a térdkalácsa:DDD
    [de ehhez ajánlatos bakancsot viselni:D]
    vagy valamilyen dezodor,vagy villáskulcs azt én is ajánlom:)
  • simirizsa
    #336
    Igen de el is kell találnia mivel 1 kigyurt szekrény nem hiszem h olyan gyors lenne
  • Mirk
    #335
    szerintem meg 18 év alatti önvédelmi fegyver a sokkoló lehet, azt még nem olyan rég találták fel, talán nincs még 18 éves
  • Gabosh
    #334
    Hát azért ha 2 ajtos kigyurt szekrény ,akkor azért gondolom hogy megtanult már annyit hogy védje magát , de ha sikerreljársz az biztos h tenyertél ,de akkor is többesélye van neki , mivel elég ha eltalál 1 szer , eléggé beérzed.
  • Rise Against
    #333
    a karate japán stílus. Mivel a kínaiak rühellik a japánokat és fordítva, nem jellemző, hogy egy japán kung fu-t gyakorolna, vagy egy kínai karatét.
  • shaba23 #332
    18 év alatti önvédelmi fegyver egy 17 éves kínai karatemester!!! (de csak egy évig, aztén már nem 18 év alatti :( )
  • Ronny
    #331
    és még nem kerültél kisegítő suliba a problémás gyerekek közé?
  • simirizsa
    #330
    "és a versenyen nem támadható pontok, amiket a legnagyobb állat sem tud úgy kigyúrni, hogy ne maradjon sérülékeny"

    Kigyurt 2 ajtos szekrényt is tökön vágod teli eröböl ökölel ne hiszem h utána hozád tud nyulni :D
  • Rise Against
    #329
    szeretem, ha érvek nélkül dobálóznak azzal, hogy hülyeség amit mondtam. Ha csak ennyit akartál mondani, jobb ha hozzá sem szólsz -.-
  • Rise Against
    #328
    na, azért ne hidd, hogy el volt baszva, meg hülyeséget írtam. Nem akarom, hogy bunkónak higgy, de akkorát zörgött-csörgött a gép amikor rávertem a zsákra(15 évesen!) hogy mindenki odafigyelt a környékről.
    Az izom valóban számít. Bizonyos szituációkban.
    Bizonyos szituáció 1: verseny.
    Bizonyos szituáció 2: az ellenfeled sem túl technikás, így az izmok harcolnak.
    Tudod mi a baj a versenyekkel? Jobban mondva nem baj, mert én pl. örülök, hogy így van, de ettől nem valósághű: kesztyű. tiltott pontok.
    A gizda ember kézélet, ujjakat, tenyeret is igénybe vesz, és a gyenge pontokra támad. Csak néhány példa: torokütés, könyökütések, általában térdelni sem szabad, max testre. Könyöktávolságban lévő ellenfél esetén látást zavaró modulatok (ezeket úgysem tudom elmagyarázni, de biztosíthatlak, hogy nagyon hasznosak...)
    Küzdöttem már kesztyűben, így gyakorlás szintjén, kis vékony kesztyű volt. Elég volt az, hogy az ujjaimat szorította és fogta a csuklómat... és rájöttem, hogy jé, a technikáim felét elvették. Így nem tudnék hatékonyan küzdeni, csak ha másfélszer ennyi kötött izomszövetem lenne... A boxkesztyű, az meg pláne. Rohadtul lekorlátozza a mozgásteret. Már tényleg csak az állóképességen és a testtömegen múlik a harc, meg persze a tapasztalaton, amit a küzdőtéren szerzett meg az ember. A technikai rész minimalizálódik, az izomhasználhat maxon. Ezért vannak a súlykategóriák. Hidd el, hogy szabályok nélkül a gizda embernek is ugyanannyi esélye van. Mert ott vannak azok a kis szemét technikák, és a versenyen nem támadható pontok, amiket a legnagyobb állat sem tud úgy kigyúrni, hogy ne maradjon sérülékeny.
  • simirizsa
    #327
    Kifektet ha eltalál én is mindig ösztönböl verekszem mondjuk én inkább azért kerülöm mert ha felbasza az agyam nehéz leszedni a gyerekröl :)
  • Roger6
    #326
    Meg 20 feles is...
  • Rockynhooo
    #325
    sztem bunyoban nincs esélytelen, egy álcsúcs ütés amiben van egy kis löket, mindenkit kifektet!
  • F1re
    #324
    + XD ha egy 55 kg ember kfektetne tok lazan egy 80-90kg-st akkor nem lenenek pl k1be se sehol sullyhatarok :D mert betennek az 50 kg ember ellen a 100 kilost aztan hajrá :Damugy meg ezse igaz igy ahogy irom mert egy 50 kg-s is kifektethet egy 100kg-st izomtol meg ugyesegtol mozgastol fugg te amit te mondtal nagy hulyeseg :D
  • F1re
    #323
    na meg is nyugodhatsz ugyanis a box gepek el vannak baszva teljesen :D ha tok gyengen utod meg akkor ki irja hogy 990 volt olyan hogy oylat belebasztam hogy az egesz belengett es ki irta hogy 300 szal ennyti a box gepekrol amugy meg kruvara is szamit az izom :D box gep azert nem er semmit mert mivel kicsi a sullya a zsaknak ezert nagy resz csak azt nezne hogy mien gyorsan utsz de azt se biraj mivel elvan baszva mind mint mar emlitettem amugy meg Pl arra hogy az izom szamit tegyuk fel te oda mesz 1 ajtohoz hiaba utsz gyorsat bele 1 ajtoba nem lessz semmi baja viszont 1 tank oda megy lassabban belebasz olyan nymatekkal hogy atszakad az ajto szal inkabb a 2 kevereke szamit de a teknika nagyon fontos mint mar irtad de a box geppel nagy hulyeseget irtal XD
    nekem multkor oda megy egy ien boxolo alkatu gyerek eleg nagyot beleut nem tom mennyit utana oda megy egy olyan 9 eves gyerek bele ut alig erte fel es ki irta hogy 990 ennyit a box geprol :D kurva sokat utottem mar de mind elvan kurva sajna :( hangjat kell nezni hogy mekkorat szolt amit belebasztal meg hogy mennyire remeg bele a gép :D mi ugy szoktuk :D1ik haverom multkor tö izombol belebasz aztan ki irta a gep hogy 0 XD majdnem behugyoztunk :D
  • Scottt
    #322
    *Utánna még odament kirugta a másik térdét a gyereknek(boccs a helyes írás miatt csak már fáradt vok)
  • Scottt
    #321
    Pff énis karatéok és szószerint ösztönből cselekszek.
    Nemrég 3an mentünk haverokkal haza az 1ik poénból megijesztett mire izomból bele basztam 1et a vállába lerántottam a fejét és megtérdeltem aztán mikor már a földön fetrengett még 2t rugtam bele után jutott el a tudatomig mit tettem..
    Pedig nem akartam.1x egy idióta osztálytársam poénból térdhajlaton rugott fordulásból izomból gyomron rugtam úgy esett össze h 1ik pillanatban állt másikban fetrengett...A sulinkban sokszor fordul elő az ien lödösődős marhulás 1x túl komolyan vettem és a gyereket amikor elindult felém mellkason rugtam és ahogy távolodott el elkaptam a jó hosszú haját és vissza rántotta miközben bal lábbal bele térdeltem..
    A 2 legerőssebb testrész szerintem a térd és a könyök.De a térd egyben sérülékeny is 1 csaj poénból térden rugott 1 srácot az majdnem összesett utánna meg odament és 1 karatés mozdulattal kirugtak a másik térdét a gyereket mi vittük fel a terembe az udvarról.
  • Rise Against
    #320
    Lehet hogy gyakran túlreagálod a dolgokat :p
    Egyébként igen, vannak emberek, akik teljesen máshogy látják a fizikát, a mozgást, és úgy egyáltalán a világot, mint mások. Nem mondom, hogy őstehetségek a harcban, mert ahhoz túl sok van belőlük. Az ilyen emberek általában természetüktől fogva jobban küzdenek, mint mások, és gyorsabban tanulnak minden mozgással kapcsolatos dolgot.
    Én kicsi koromban nagyon félős voltam, és soha nem akartam balhéba kerülni, verekedni semmiképp. Sőt, utáltam verekedni, meg utáltam látni, ha valakiben elszabadulnak az indulatok. Szóval lelkiekben elég gyenge voltam.
    De egyszerűen nem tudtak megverni, ha idegesek voltak rám, ha rámtámadtak (persze általánosban az én esetemben sem voltak olyan komolyak a dolgok), idegesítette a többieket, hogy nem tudnak mit kezdeni velem. Szintén kis gizda gyerek voltam, nemis túl magas, de csak röhögtem a többieken, amikor ráncigáltak, akasztani akartak, le akartak fogni, földre akartak vinni, és csodálkoztam, hogy más miért nem találja meg minden testhelyzetben az egyensúlyt, más hogyhogy nem használja ezeket a lépéseket, amik reflexszerűen jönnek, és amik miatt soha nem tudtak a lábamról ledönteni, vagy megmozdítani akkor sem, ha több, nálam erősebb gyerek fog közre? Röhelyes volt, hogy mindenkit leszedek magamról, mindig kilépkedek, és arrébb lökdösöm az embereket könnyen. De ütni, rúgni, na azt soha, ahhoz túlzottan békeszerető voltam. Inkább csak a tudtukra adtam, hogy akárhányan vannak, nem tudnak velem mit kezdeni.
    Általánosban szinte mindenki ült a kukában, csak én nem xD meg persze a legnagyobb testűek, akikhez nem mertek hozzányúlni. Pedig mennyire vékony voltam és gyengének látszottam... De magamat megvédeni mindig olyan egyszerűnek tűnt, mégis féltem az emberektől.

    Mostanra már van egy kis önbizalmam, és bár nem vagyok egy izmos és magas srác, biztos vagyok magamban. Mert már tudom, hogyan reagáljak ütés- rúgásfajtákra, tudom hogyan vágjak földhöz egy embert, és ami a legfontosabb, tudok ütni/rúgni, és azt is, hogy hova. Persze, a *tudni* az egy kicsit erős szó. Ugyanis ha tudnám, nem kéne gyakorolnom, tökéletes lennék. Szóval inkább úgy fogalmazok, hogy nagyjából átlátom.
    Ami a legfontosabb, amit először kell megérteni: nem az izmok számítanak. Az izomzat annyira másodlagos. Ha átlátsz egy bizonyos mozgásrendszert, olyan izmaidat vagy képes megmozgatni, amikről eddig nemis tudtál, és amelyeknek nem a tömegén van a hangsúly. A technika varázsa :p
    Mondok egy példát az ütéssel.
    Gondolom mindannyian ismeritek a játékgépet. Bedobod a százast, lejön a kis boxzsák, és meg kell ütnöd teljes erőből.
    Na most én 15 éves voltam, és kb. 55 kiló.
    Odamegy a kigyúrt 25 év körüli faszi a kondis haverjaival, és verik rá testből a boxoló horgokat. vagy 2ezret már biztos bedobtak, de 860 pont fölé nem bírtak menni. Na, mondom haveromnak, kipróbálom. Bedobok egy százast, megütöm: 960 elsőre.
    Elmegyek onnan, és nézem mi történik. Odaballagnak az állatok, és tátják a szájukat. Nafene, csak nem az a kis pöcs verte bele az új rekordot? Ezen annyira felbaszta a faszi az agyát, hogy még 5-6 százast biztosan bedobott. Megunta, a 900-at sem érte el, elment a haverjaival. Na most, én odamentem, és rávertem mégegyet, 960-965 között lett, nem emlékszem. Csak hogy megbizonyosodjak róla, hogy nem volt véletlen.
    Szóval ennyit a nagy öklű, kigyúrt, félelmetesnek tartott emberekről, és a kis, 55 kilós 15 éves kölyökről.
    Minden a technikán múlik. Lehet, hogy furcsán hangzik, de az ütés nem a testből, hanem a lábakból indul ki, és a csipőből. Ezzel nem arra célzok, hogy neki kell futni, vagy ilyesmi. Aki érdekelt a témában, úgyis érti :p
    Na, ez qrva hosszú lett :D De unatkoztam, úgy éreztem le kell írnom -.-
  • Rise Against
    #319
    ez inkább az usában jellemző... de ott nagyon durván igaz. Ha megtudják a rendőrök hogy te valamiféle harcművészetet űzöl, még akkor is, ha tegnap kezdted, máris úgy veszik, hogy jogtalan önvédelem. Vicces... De ha rádszegeznek egy pisztolyt, te kicsavarod a kezéből és eltöröd a könyökét, megbüntetnek... A harcművészet ugyanis ott magasabb szintű önvédelemnek számít a lőfegyvereknél.
  • icurkapicurka
    #318
    figyelj,nekem van iljen is+oljan is:-)
  • icurkapicurka
    #317
    aha,a szerelmem:-)
  • R0sc0
    #316
    nehéz év volt neked a 8. osztály :))
  • John Cena
    #315
    ez jÓ:D
  • Rise Against
    #314
    azt sokan elfelejtik, hogy Steven Seagal évekig Wing Tsun-t tanult az aikido után. A filmekben látható mozdulatai rengeteg WT technikát használnak (karcsavarások, fogások, elvezetések), és jóformán csak a dobások képviselik az aikidot.
  • F1re
    #313
    1x csinaltam rugby meccsen 1 karate dobast 1 gyereken azt repult vagy 3 metert es pattant :D utana felalt es lebaszott egyet en meg csak halucinaltam hogy mit csinaltam :D nem utottem vissza mert nem akartam balhezni :D eleg volt hogy nyak fogasert kialitottak 15 percre :D