Háború lesz Iránban?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mi kinn vettünk nagyon jó arab nyelvkönyveket, de 1 hónap után remekül megtanulja az ember a legfontosabb szavakat (a gyerekeim 2 hét után beszélgettek arabul)...
A nílusi-hajóutat nem ajánlom, gondolom nem akarod végigf@sni a 2 hetet!
Jó, ha tudod, hogy ezeken a hajókon Nílus-vízzel mosogatnak a konyhán, a Nílusba meg szabadon folyik bele minden település szennyvíze...
Ha nincs rajtad USA-zászlós póló és a feleséged nem haspólóban járkál az utcán, nem kell félnetek, nagyon kedvesek az emberek, meg fogsz lepõdni mennyire! A túristákat zárt, rendõrökkel örzõtt konvojokban szállítják Dél-Egyiptomban. (Luxor-Asszuán és Abu-Szimbel vonalakon.)
Kairóban, Alexandriában tök nyugi van!
Hurghada is töknyugi hely, nem kell félni! (Ajánlom a Sindbad Hotelt, szuperjó üdülõfalu.)
A Sínai-üdülõtelepeken azért robbantgattak tavaly, mert az közel van az Izraeli határhoz, sok zsidó jár át nyaralni és ez gerjeszti az ellentétet. (A történelem során több kibékíthetetelen elletétük volt az egyiptomiaknak-izraelieknek.)
Pl.: ha van az útleveledben Izraeli látogató-pecsét, akkor tutira veheted, hogy nem fogsz egyiptomi vízumot kapni!!!
Utitippem: Kairó-piramisokra legalább 1 hetet szánj, sok a látnivaló.
Hurghada is legalább 1 hét, nagyon kevés az a 3 nap...
Hurghadából 1 napos kirándulás Luxor, azt érdemes megnézni.
Csodálatos még Asszuán és fantasztikus Abu-Szimbel, de ez csak külön út lehet, egyik kínálatban sincs benne így együtt a három.
(A hajóutat hagyd ki, ha jót akarsz magadnak.)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ \"A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást.\"
Bikini szigetek.
Akkor lenne egy kérdésem:
Ugye te is azt gondolod, hogy a Bibliát morális útmutatónak használják, és kell is használni ?
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
Az a baj, hogy rosszul definiálja. Azt akarja mondani, hogy aki akár a Biblia, akár bármelyik vallásos, többezer éves könyv minden egyes betûjét szó szerint, egyforma fontossággal értelmezi és utasításainak azonnali végrehajtását szükségesnek látja, az gyilkos/paranoid/stb.
Viszont nem hajlandó észrevenni, hogy a fenti csoport a vallásosak 0.000001%-a, továbbra is ragaszkodik a "vallásosak" kifejezéshez.
Ezek mentén nem értem, miért zavarja az általánosítás, na de õ tudja.
Statégiailag elfogadott a városok bombázása, amíg hozzájárulnak a háború lerövidítéséhez és így csökkenthetõ a katonai veszteségünk.
Csak akkor szabad felhagyni vele, ha biztosan nem hozza ezeket az elvárásokat.
És ne felejsd el hogy akkor még csak zuhanóbombák léteztek, nem a mai szuperpontos csodák és azt se felejsd el, hogy a németek is porrá bombáztak angliai városokat.
Bagoly mondja a verébnek hogy nagyfejû???
Egyébként engem aggaszt hogy nagyon fejlett teknológiát akarnak azok, akik társadalmilag a középkori szabályokat akarják fenntartani. Mint köztudott irán miniszterelnöke nem épp világi nyitottságáról híres. Egyébként egy elég fejlett kis ország lehetne.
Ha pedig a császár azt mondta volna, hogy utolsó emberünkig kitartunk akkor kis tulzással addig ment volna a harc amíg ember nem amrad japánban.
Innen bármi féle feltételezés, hogy 10-20efõ veszteséggel foglalhatták volna el japánt nevetséges."
És ha a 10ezer az 100ezer, akkor mi van? Akkor már inkább irtsunk ki ugyanannyi, vagy több civilt, meg tegyünk sugárfertõzötté egy bazi nagy területet, mert azt olcsóbb? Egyébként Japán akkoriban olyan szinten a padlón volt, hogy ha semmi mást nem csinálnak csak fenntartják az egyébként abszolút sikeres tengeri blokádot, 2-3 év alatt akkor is megadták volna magukat (és semmiféle ellentámadásra esélyük nem lett volna ez idõ alatt). Mivel hogy nem volt kereskedelme, tengeri utánpótlása, így pl olaja nem volt. Egy 6-7 éve tartó háborúnál meg az a 2-3 évnyi blokád, az már igazán nem oszt-szoroz. Szóval maradjunk abban, hogy az atombomba bevetése katonai szempontból indokolatlan volt, politikai szempontból lehet mellette felhozni érveket. Egy olyan országban viszont hadd ne bízzak már meg, akiknek az atomstukkre ravasza a politikusok kezében van.
Mirõl beszélsz te agyatlan hülyegyerek? Szerinted hogyan szól a Biblia legfontosabb parancsa? Csak nem úgy hogy "Szeresd felebarátodat, mint önmagadat"? Ja, hogy ez nem az ószövetségi részben van. Hát igen, a zsidók nem is tartják be...
"A Mein Kampf annyiból rosszabb, hogy 1 bizonyos csoportot szemel ki az ultimate bûnbaknak."
A zsidók nem bûnbakot keresnek, egyszerûen csak állatként kezelik a nem zsidókat. Vagyis ez is túlzás, mert nálunk már van állatvédelmi törvény, de a talmudban nincs gójvédelmi törvény.
"<< Egy sztereotípia kialakításához valamennyi valóságalap is szükséges.>>
A sztereotípiákban pont az a veszélyes, hogy egy kis csoport kis tulajdonságát nagyítja fel, és bélyegként rányomja az egész populációra.
A "pénzes zsidó" semmivel se pontosabb mint a "zsugori skót".""
Mondja egy pénzes zsidó, vagy egy zsugori skót, vagy egy tolvaj cigány. Egyébként amit leírsz, az igaz, viszont az is igaz, hogy amíg a cigányok nem vetik ki maguk közül a tolvajokat, amíg a zsidók nem vetik ki maguk közül a csalókat (meg a talmudistákat), addig ne is számítsanak arra, hogy ez a sztereotípia megszûnjön. Várom már az elsõ hírt, hogy egy talmudista rabbit életfogytiglani krumplipucolásra ítélt az Izraeli bíróság. Ha valahol látsz ilyet akkor szólj, és elkezdem átértékelni a sztereotípiámat. Amíg viszont arról szólnak a hírek, hogy Izraelben miniszterelnök lett egy ex-terrorista, addig inkább nem.
Basszus... Most már tényleg elmegyek inkább sétálni egyet, mert agyvérzést kapok ennyi baromság olvastán!!!! <#falbav>#falbav><#wow1>#wow1>
HOL olvastál te olyat a Bibliában, hogy "öld meg azt aki nem olyan mint te" ????... <#wow1>#wow1>
De van benne olyan : "Ha megdobnak kõvel, dobd vissza kenyérrel!"...
Meg : "Az vesse rá az elsõ követ, aki bûntelen!"...stb.
A Bibliából a szeretet és a megértés sugárzik és arra tanít, hogy NE ÖLJ!!!...
Olvasd el léci a Bibliát, hasznodra fog válni!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ \"A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást.\"
ÉPP EZ A PROBLÉMA
Te nekem ne magyarázz!
Akartam venni arab nyelvkönyvet, de nincs igazi, mondjuk képes nyelvkönyv. Imádom a képeskönyveket, náluk már a kifestõskönyvek érdekesebbek.
Még a szír giroszost is megkérdeztem, õ sem tud segíteni. Egyetemi jegyzet van a boltban, silány nyomtatással.
Amúgy, persze, csak azért, emrt gondoltam elmennék valamely arab országba, mert még nem voltam sehol. Elsõ körben nílusi hajóútra gondoltam, benne van 3 nap hurgada, és 3 nap piramis is. Csak fel ne robbantsanak!
ha van valamilyen jó tipped, ne kímélj, fogadok priviket is!
a lastminute.de-t már ismerem.
:-)
Kara kánként folytatom tanításom.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Baz, támaszd már alá a plafont, reped! 2002-2006 között mennyivel is növekedett az államadósságunk? Csak nem a duplájára?
1989-ben volt államadósságunk, de azóta - nagyon alulértékelve - 5x annyi állami vagyont adtak el, mint amibõl ezt vissza lehetett volna fizetni. És eközben nõtt az adósság, legdurvábban 2002-2006 idõszakban. Szóval menj a p.csába a bújtatodd szoc-lib propagandáddal, hogy az államszocializmus terhe, meg az elmúlt 16 év, ne akard kimosni az igazi bûnösöket.
Ha pedig a császár azt mondta volna, hogy utolsó emberünkig kitartunk akkor kis tulzással addig ment volna a harc amíg ember nem amrad japánban.
Innen bármi féle feltételezés, hogy 10-20efõ veszteséggel foglalhatták volna el japánt nevetséges.
Sokaknak sokszor nehéz megérteni a japán mentalitást szerintem ember amig nemélt egy félévet kint nemis értheti meg, nem érezehtik át amikor egy nemzetben nem én/családomban gondolkodik mindenki hanem japán/családom és legutoljára én. Egyszerüen drasztikusan eltér a NYi és fõleg a Magyar mentalitástol.
Te tényleg SEMMIT nem tudsz az arab emberekrõl!!!!! <#falbav>#falbav>
1. A vallásuk TILTJA a gyilkosságot!!!!
2. Az arabok mélyen vallásosak, NAGYON tartják a Korán szabályait!!!!
Az a néhány fanatikus õrült, akiket a média 5000x körbehurcol a Világban, hogy bemutassa az arabok erõszakosságát, ha jól megnézed csak néhány ember. Õket a vallásos muszlimok is kitaszítják maguk közül.
(Mellesleg sokukat az USA pénzeli és látja el fegyverekkel, hogy csinálják az újabb háborús zónákat, amikre az amcsi pénzembereknek égetõ szükségük van.)
De õ civileket emlegetett. Meg tudod van egy vicc errõl, abból az idõbõl amikor az oroszok meg a kínaiak nem szerették egymást (tegnap? :-D:
Orosz újságban hír:
Az orosz kínai határon békésen szántogató traktort megtámadta egy kínai tank. A traktor viszonozta a tüzet, majd elrepült.
Szóval az hogy az Izraeliket "civileket" telepítenek nagy tömegben a megszállt területekre, meg mindenhol, ahol Izrael-akármi határvonal van olyan hûdesok "civil" él, az kicsit máshogy hangzana, ha azt írnánk hogy ide is ledobtak a határ mellé egy 10ezer fõs csapatot meg oda is ledobtak. Akik néha a "civil" permetezõ helikopterükkel (Apache AH-64 típusú) átrándulnak a szomszédba, és permeteznek egy kicsit (57 milliméteres irányítatlan páncéltörõ rakétákkal).
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Persze én minden vízum ellen vagyok (az tisztességes ember a szabadságát korlátozza és az nem lehet jó), de tegyétek fel a kérdést: miért akar a magyar ember az USA-ba vizum nélkül menni, és ugyanakkor a saját nemzetéhez tartozó, a saját nyelvén beszélõ délvidéki magyart nem akarja magyarországra engedni vizum nélkül, sõt napról napra nehezebbé teszi a vizum beszerzését. Ez normális?
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
A biblia is, és szinte minden egyéb vallási könyvecske is úgy kezdõdik, hogy "öld meg azt aki nem olyan mint te". Ezek után mit vársz a zsidó vallástól ?
A Mein Kampf annyiból rosszabb, hogy 1 bizonyos csoportot szemel ki az ultimate bûnbaknak.
<< Egy sztereotípia kialakításához valamennyi valóságalap is szükséges. >>
A sztereotípiákban pont az a veszélyes, hogy egy kis csoport kis tulajdonságát nagyítja fel, és bélyegként rányomja az egész populációra.
A "pénzes zsidó" semmivel se pontosabb mint a "zsugori skót".
Ez a fejlõdés ciklikus, van 1 felemelkedése a végén meg 1 hanyatlása. Ahogy az életnél, születés és halál és a halálból újra megújulás.
Amire bevezetik a vízummentességet amcsiba, már nem is fogja érdekelni az embereket odamenni. elvész az érdeklõdés.
Részben azért vagyunk ilyen szarban, mert akkor gyakorlatilag kölcsönökbõl mûködtettük az egész gazdaságunkat. Bizony bizony, a dicsõ kommunizmus nem tudott létezni a kapitalista kölcsönök nélkül.
Talmudot ugyan miért hagytad ki ezek közül a könyvek közül? Ja, hogy az a zsidó faj fensõbbrendûségét írja le a gójokkal (nem zsidókkal) szemben, vagyis ugyanaz mint a Mein Kampf, csak másik oldalról? Ja, hogy ez a jelenlegi zsidó vallás alapmûve?
"A zsidók voltak a tökéletes bûnbakok, meg eszközök a hatalomra törekvéshez. Most már van jobb: bevándorlók, terroristák, pedofilok."
Van egy magyar közmondás: Nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja. Egy sztereotípia kialakításához valamennyi valóságalap is szükséges. Vagyis pl a tolvaj cigány sztereotípia kialakítása valamivel egyszerûbb, mint a tolvaj svédé. Zsidók se voltak szentek, sõt...
Én se láttam már 8 éve szeritem orvost, azt se tudom, hogy kihez tartozom, még fogorvoshoz se járok pedig szuvasodnak a fogaim, inkább hagyom elrohadni õket.
Komolyan, már csak röhögök... <#hehe>#hehe><#falbav>#falbav>
30 éve (1977.!!!) vígan lehetett abortuszra menni!
Utoljára az 50-es években volt tiltott az abortusz (Ratko-korszak!) ez pedig 57 éve volt...
Éltél egyáltalán a 70-es években???
Lehet, hogy még akkor mi is komcsi-ország voltunk, de a "legvidámabb-barakk" néven lettünk ismertek. Közel sem volt minden olyan sz@r akkor, mint mostanában...
Ez azért nem teljesen így volt. A probléma az volt, hogy amcsi részrõl csak a feltétel nélküli megadást fogadták volna el, ami nem szerepelt a japán szótárban. Feltételekhez kötött megadásba simán belementek volna sokkal korábban is a japánok.
A dolog másik része, hogy Japánban is partra lehetett volna szállni, és szépen elfoglalni Tokiót, ahogy megelõzõen Berlinnel tették. Csak volt már hasonló élményük elõtte, és az amcsi vezetés úgy gondolta, hogy 10-20 ezer amerikai katona halálánál sokkal jobb megoldás elpusztítani 2 japán város civil lakosságát. Az amcsi vezérkari fõnök errõl konkrétan azt nyilatkozta, hogy "Ha egy amerikai életet megmentettünk, akkor már megérte Hiroshima és Nagaszaki". Csak a miheztartás végett, hogy tudjuk, hogy hol voltak a 2.vh legkegyetlenebb háborús bûnösei (házi feladat: Drezda bombázása, mi volt a promo cél, ami miatt több 10ezer civilt máglyára küldött Churchill).
Mellékesen az atombombával az oroszok felé is demonstrálták az amcsik, hogy talán nem kéne továbbjönni Berlinen, mert Moszkva fölé is szállhat hasonló rakománnyal repülõ.
Ez azért veretes faszság. Akkor már miért álljunk meg 20 évnél? Az egész írott történelemben nagyjából egyetlen másodpercet nem találsz, amikor a világon valahol ne ölték volna egymást az emberek. Szóval ez teljesen normális, az emberi természetbõl adódik. (Sõt, nem is csak az emberibõl.)
De azért ezt világháborúnak nevezni... Az azért egy kicsit más volt. Ott úgy százalékosan a világ jóval nagyobb része háborúzott. És nem csak hivatásos katonák, hanem sorozott civilek, tömegével.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Senki nemt ette fel a kérdést, honnan a búbánatos francból, ha a gyógyszerek ára nõtt?
Az igazság az, hogy amióta bevezették a vizitdíjat, az emberek jobban meggondolják, hogy menjenek-e minden nap orvoshoz. Így kevesebb a felírt gyógyszer, a TB kevesebb támogatást fizet ki, a befolyó vizitdíjak is persze számítanak. Hát, innen, a mi szenvedésünk árán van annak a kibaszott tébének 50 mrd ft. megtakarítása!
A másik: én régen savlekötõt szedtem meg néha altatót (kb. 4 éve voltak álmatlan éjszakáim).
Látva, hogy egy szar gyógyzser felírása miatt órákat kell várni annál a kib..ott háziorvosnál (zsidó amúgy), eldöntöttem, hogy nem leszek többé beteg. ez ilyen egyszerû nálam!
Öregem, azóta nincs gyomorsav túltengésem, aludni is tudok, e ha nem, nem erõltetem, internetezgetek éjjel kettõkor is, vagy csinálok egyebet, és élem az életem gyógyszerek nélkül.
Lehet irigykedni!
Apró pontatlanság: Izraelben a gyerekeken kívül nincs civil. Ha jól emlékszem 18-65 év a sorkötelesség, nemre való tekinet nélkül.
És valszeg még adómentességet, és adományokat is kapnak. Tiszta haszon.
És akkor még az zsidókat zsidózzák le XD
Az araboknál azonban több az erõszakos ember, mert fejlõdésben el vannak maradva tõlünk kb. 300 évvel (lásd: a vallásháborús 17. sz. Európa).
Mibõl gondolod hogy az újtestamentum kevésbé gusztustalan ? (Épp most írogatok belõle 1-2 idézetet, majd ha kész lesz kirakom a Biblia értelmezése c. topikba)
<< Elég sok hozzászólásoddal találkoztam. >>
Minden második hozzászólásomból sugárzik a valláskritika, nem tudom hogy ebbõl neked hogyan jött le az hogy nem vagyok ateista.
<< Nem kell mosakodni, nem a neved alapján tippeltelek meg, az csak ráadás. >>
Akkor mi alapján ? Vagy abból, hogy Izrael-párti vagyok, neked az jött le hogy vallásos ortodox zsidó vagyok ?! Érdekes egy logikád lehet.
Izraeli civilekre lõni rakétákkal, az aztán az önvédelem."
Angol katonákat robbantgatni, AH-64-el palesztin civileket lõni az aztán az önvédelem...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Kedves Aranykéz!
Te nagyon nem ismered az arabokat, csak beszélsz a vakvilágba...
Én 1 évig éltem Egyiptomban és lassan már 17 éve járok ki rendszeresen.
Fantasztikus ország, fantasztikus emberek, irigylésre méltó a békéjük, nyugalmuk, szeretettel teli szívük! (Tanulhatnánk tõlük.)
Sok baromsággal tömik az európaiak fejét az arabokról és a muszlim vallásról. Aki kicsit többet tud róluk és a vallásukról, az magasról kiröhögi ezeket a baromságokat.
Egy pillanatig sem imádkozik ott senki sem Izraelhez, sem az USA-hoz.
Amit nem ismersz, arról ne ítélkezz!!!!
Csak egy megoldás van: nem az, hogy az állam elvon, majd visszacsöpögtet segélyek és pályázatok révén, és nem mindig azoknak, akik megérdemlik, hanem a munka eredményét ott kell hagyni az embereknél minél nagyobb mértékben.
Én a teljes TB és segélyezési rendszert felszámolnám, persze lépcsõzetesen, mondjuk 10 év alatt. Személyi jövedelemadó szintén egy nagy kolonc, az adócsalás melegágya. Elég lenne az ÁFA, hisz az állam kiadásai is, segélyek és TB nem lévén, csökkennének. És még sorolhatnám...