529
 • Epikurosz
  #529
  Mondom tovább:
  "A Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatótanácsa Dominique Strauss-Kahn volt francia pénzügyminisztert választotta meg a washingtoni székhelyű szervezet élére. A posztra két jelölt volt, Strauss-Kahn ellen orosz javaslatra Josef Tosovsky, a cseh jegybank volt elnöke indult. Az IMF igazgatótanácsában az USA-nak és az EU-nak többsége van, így jelöltjük győzelme borítékolható volt."

  sárközy megkapta a jutalmat.
 • Epikurosz
  #528
  Oké, akkor folytasd a poénkodást. Hétvégén mindig szeretek lazítani. :-)
 • halas34
  #527
  Azt hittem jártas vagy a napi politikában. :) Ezt egy "okos" ember mondta. Én pedig csak poénból írtam. :)
 • wanek
  #526
  Nem zsici?
 • wanek
  #525
  Honnan találtad ki?
 • wednes
  #524
  "De mivel a kerdes jo volt, elgondolkodom hogy hogyan lehetne jol osszegyujteni hogy mit is tehet az egyen..."

  Na azt akkor kíváncsian várom :)

  Egyébként félre értés ne essék, nem az erőszak híve vagyok. Csak én egyszerűen szeretek ellenérveket felhozni. Főleg arra vagyok kíváncsi, hogy mit tudnak ellenérvként felhozni a kijelentésemre.
 • Epikurosz
  #523
  Amúgy, az is lehet, hogy neked van igazad. :-)

  (Én egyelőre csak a rendelkezésre álló infók alapján vonok le következtetéseket, nem szaladok előre.)
 • Epikurosz
  #522
  Én ennyire nem mennék el. Mindösszesen annyit állítanék, hogy minden szentnek maga felé húz a keze. Hát még a nem-szentnek!
 • AranyKéz
  #521
  << Sárközy hellyel-közel zsidó származású. Mondjam tovább? >>

  Várj, kitalálom.

  Benne van a NAGY ZSIDÓ ÖSSZEESKÜVÉSBEN, amit IZRAEL pénzel, a célja pedig VILÁGURALOM.

  Igazam van ?
 • Epikurosz
  #520
  ""Ahhoz képest, hogy Euróba ellenezte eddig ezeket a konfliktusokat, most vmi miatt Franciaország úgy elkezdett Amerika felé hajlani ebbe a kérdésbe."
  Ez nekem is feltunt, de nem olvastam meg utana, ugyhogy nem tudom hogy mi tortenhetett hirtelen. (Azon kivul hogy kormanyvaltas volt nemregiben. ;-) )"

  Ti megjátszátok a tudtalant vagy tényelg?

  Sárközy hellyel-közel zsidó származású. Mondjam tovább?
 • remark #519
  "Ahhoz képest, hogy Euróba ellenezte eddig ezeket a konfliktusokat, most vmi miatt Franciaország úgy elkezdett Amerika felé hajlani ebbe a kérdésbe."
  Ez nekem is feltunt, de nem olvastam meg utana, ugyhogy nem tudom hogy mi tortenhetett hirtelen. (Azon kivul hogy kormanyvaltas volt nemregiben. ;-) )

  "Csak ugye kérdés mikor, és akik az erőszak politikáját követik úgy vannak velük, nem az ő idejükbe fog ez bekövetkezni."
  Igen, en is igy latom, hogy ezt hiszik. Ez mondjuk 2500 eve hogy ment? Foglaljuk el a szomszed birodalmat, hisz kit erdekel az a negativ valtozas ami majd 1000 ev mulva bekovetkezik es minket fog sulytani? (Mondjuk egy felkeles, amiben lemeszaroljak az addigi elnyomokat.) Akkor nemhogy mi nem leszunk sehol, de egyebkent se fog senki se emlekezni semmire.
  Ma kicsit mashogy mukodik a dolog. Ma megtamadnak egy orszagot az okosok, es holnap jon a valasz.

  >>> "Es megegszer: EZ A MI DOLGUNK. Nem a kormany dolga, meg nem a mittomen milyen szervezet dolga"
  Van elképzelésed, hogy ezt milyen formába lehetne megtenni? <<<
  Ez egy nagyon jo kerdes, es mos jovok ra hogy eddig csak "kampanyoltam" mindenfelé, de azt egyaltalan nem dolgoztam ki hogy mi a jo valasz a kerdesedre. De mivel a kerdes jo volt, elgondolkodom hogy hogyan lehetne jol osszegyujteni hogy mit is tehet az egyen...
  Mikor eredetileg azt irtam hogy ez a mi dolgunk, az egyen azon tipikus reakciojara akartam felhivni a figyelmet, mikor mindenre azt mondja, hogy ez nem az en dolgom, meg hogy mit tehetnek en egyedul, meg hogy a kormany meg a cegek ezt vagy azt a kerdest megfeleloen kezelik. Ezzel nem ertek egyet. Az egyen igenis tanulja meg neki is van feladata, neki is van felelossege. Se a tudatlansagba, se a tunyasagba, se az ignoranciaba nem lehet menekulni.
 • NEXUS6
  #518
  Pláne poén a dolog, hogy amit felvettünk hitelt annak egy része Lengyelországnak ment!;)))
 • wednes
  #517
  Hát akárhogy látod én mindenesetre örülnék ha Euróba kimaradna 1 Közel-Keleti konfliktusból. A végképp semmi haszna nem lenne. De szerintem Európa katonailag nem is igen alkalmas rá. Mondjuk ez most nem éppen baj.

  Ahhoz képest, hogy Euróba ellenezte eddig ezeket a konfliktusokat, most vmi miatt Franciaország úgy elkezdett Amerika felé hajlani ebbe a kérdésbe.

  És igazad van erőszakos politika és terjszekedés bukásra van itélve. És általába erőszakkal ér véget. (Asszíria, Római-Birodalom, Arany Horda, Török Birodalom stb fel nem sorolom őket :) )

  Csak ugye kérdés mikor, és akik az erőszak politikáját követik úgy vannak velük, nem az ő idejükbe fog ez bekövetkezni.

  Agresszióra nincs szükség, én azt fejtettem ki, hogy jelen van.

  "te orulsz annak ami Magyarorszagon megy? En pl. nem orulok hogy a pilota kekszet egy francia ceg gyartja."
  Nem! Egyáltalán nem örülök neki, rohadtul zavar. Azt kellett volna mondani a "rendszerváltásnál" amit a lengyelek. Ők nem törlesztenek adósságot vissza. Azt el is engedték nekik.

  "Es megegszer: EZ A MI DOLGUNK. Nem a kormany dolga, meg nem a mittomen milyen szervezet dolga"
  Van elképzelésed, hogy ezt milyen formába lehetne megtenni?
 • remark #516
  Ja es ehhez kapcsolodik, amit mashova mar belinkeltem, a "worthy and unworthy victims" koncepcioja.
  http://www.ahealedplanet.net/lies.htm#worthy

  Roviden: a barati orszag altal elkovetett attrocitasok felett szemet hunyunk, attol fuggetlenul hogy ez a barati orszag demokratikus-e vagy nem, iszlam-e vagy nem, pirosak lakjak-e vagy zoldek. A "barati orszagok" koret pusztan gazadasagi alapokon hatarozzak meg, az emberi jogoknak, vagy a helyiek erdekeinek figyelembevetele nem kovetelmeny.
 • wednes
  #515
  Irán is nyugatbarát volt eléggé anno. Aztán meg Irak. És semmi nem garantálja azt pl. hogy Szaud-Arábiában ne fordulhasson elő egy olyan fordulat mint Iránban.
 • remark #514
  "A háború a politika folytatása, fegyverekkel. Amig egy ország megtehet akármit valótlan vádakat állitva fel és támadni más országokat, addig azt meg is teszi, ha a többiek nem mernek beleszolni."

  Igy van. Es ezeket hivjuk fejlett demokratikus orszagoknak. Akik pedig ezen orszagok ellensegei (akikre a bombakat szorjak) azok a szemet gaz antidemokratikus (mostanaban foleg "iszlam") orszagok.
 • NEXUS6
  #513
  Rossznyelvek szerint Bush volt hadügyminisztere, Rumsfeld személyesen résztvett az irakiakkal folytatott tárgyalásokban, amikor a vegyi fegyvereket, vagy azok technologiáját átadták.

  De pl. az É-Korreának átadott nukleáris technológiákról is tudott, mert 1994-ben épp annál a cégnél volt érdekelt.

  Szal ő nagyon jól tudja melyik diktátornak van tömegpusztító fegyvere, amit ráadásul dokumentumokkal is tud bizonyítani, hiszen aláírt számlái vannak tőlük.;)))
 • AranyKéz
  #512
  << A Zsidó államrol meg annyit hogy mindenki tudja, van atombombájuk egy valaggal, be is ismerték, de le is tagadták mindjárt. Tölük jobban kéne félni, mint irántól. >>

  Te komolyan azt hiszed hogy egy nyugatbarát állam vezetésétől kéne jobban félni mint egy elvakult muzulmán diktátortól, aki messiásnak képzeli magát ?!
 • bandypappa
  #511
  A háború a politika folytatása, fegyverekkel. Amig egy ország megtehet akármit valótlan vádakat állitva fel és támadni más országokat, addig azt meg is teszi, ha a többiek nem mernek beleszolni.

  Biztos ti is hallottatok vegyi Aliról. Diohéjban annyi hogy több kurd falut gázositott el, nemrég volt a kivégzése. Attól volt hangos a nyugati média, hogy milyen gaz tetteket végzett, és hogy megérdemelte. Mikor volt ez? 20 éve. Mondjak valamit: Az enszben csak a svéd nagykövet itélte el a mészárlást akkor. Mindenki más le se szarta, mert akkor mást diktáltak az érdekek. A háborúrol annyit szolnék hogy ha jól tudom Kina legföbb olajexportöre Irán. Kina nem fogja hoagyni, hogy megtámadják iránt, amig van olaj. A Zsidó államrol meg annyit hogy mindenki tudja, van atombombájuk egy valaggal, be is ismerték, de le is tagadták mindjárt. Tölük jobban kéne félni, mint irántól.
 • Epikurosz
  #510
  Itt elvagyunk, mint a befőtt, és közben az, hogy izraeli harci gépek felmentek északra a földközi-tengeren (kikerülve Libanont), behatoltak Szíriába, gyakorlatilag végigrepültek az egész ország fellett, majd az iraki határtól 50 km-re lebombáztak egy titkos szír katonai létesítményt, ez senkit ne zavarjon.

  Tegnap este néztem a 700-as Klubot (zsidók által finanszírozott amcsi neoprotestáns tévécsatorna), és ott John Bolton volt amcsi ensz-nagykövet osztotta az észt. Szerinte valszeg nukleáris létesítményről van szó, ahol észak-koraiak is dolgoztak, és az ő haláluk miatt tiltakozott azonnal é-k.
  Az ügy amúgy a BT elé került, de nagy a csend.
 • remark #509
  >>> "Aztan ott van az is, hogy te pozitiv fogalomkent eled meg azt hogy valaki vilaghatlom, mig en negativkent."
  Én ezt hol mondtam? <<<
  Nem mondtad, en felteteleztem. Ahogy a jelen kontextusban a haboru szamodra egy pozitiv fogalom, ugy a haborubol legtobbet profitalo jatekos (aki most az USA) is egy csak egy "hero" jelen esetben.

  "Nem tudod megkerülni azt, hogy ha van 1 hatalom az ne éljen vele vissza."
  Alapvetoen szerintem azert tudja megcsinalni a "hatalom" amit megcsinal, mert mindig vannak olyan emberek akik hasonlo modon gondolkodnak. Sikkaszt az allam? Nem baj, en is sikkasztok. Beveri a masik fejet az allam, es igy eri el amit akar? Nem baj, en is beverem a masik fejet ha akarok valamit tole. Mert ki vagy mi az az allam? Ugy beszelunk rola mintha a "hatalom" (egy kormany, egy ceg stb.) az emberektol teljesen fuggetlen szervezet lenne, es legalabbis a szekhelye a Holdon vagy a Naprendszeren kivul lenne.

  "Ez erőforrások végesek, nem tudsz olyan világot létrehozni amivel mindenki elégedett."
  Nem a vilag problemajat akarom megoldani, nem vilagbeket akarok teremteni azzal hogy ide beirogatok, hanem annyit akarok elerni, hogy szamba vedd azokat negativumokat amik azzal jarnak ha a egy hatalom agressziv elnyomo, kizsakmanyolo, diktatorikus politikat folytat (ami tobbfele modon is megvalosulhat, fizikai eroszakkal, jogi uton, gazdasagi szankciokkal stb. stb. - ugyhogy en nem csak haboruellenes vagyok, de ugy altalaban az USA altal ma folytatott agressziv politikat nem szeretem - de ezen kijelentes nem implikalja azt hogy csak az USA folytat ilyen politikat ;-) ).

  "Na de akkor meg honnan veszed az a pluszt?"
  Nincs olyan hogy honnan veszed azt a pluszt. Nincs "plusz". Az van amit te magad osszeraksz, megteremtesz, elersz. Ha egy kicsit tobbet akarsz annal ami te magad el tudsz erni, akkor ossze kell fogni a masikkal, es nem kirabolni.
  Mert a hirtelen plusz amirol beszelsz az csak a masik kirablasaval lehetseges, ezt pedig senki se tamogatja, marmint ha arrol van szo hogy ot kirabolhatjak-e, akkor tiltakozik, hogy az nem fair. De ha valaki mast kell a Fold tulso vegeben kirabolni, arra orommel mondjak azt hogy ja, az nem az en problemam. Ez a mentalitas vezet ahhoz hogy ezek a agressziv kormanyok szepen megvannak, es a politikajuk nepszeru. Persze van egy nagy adag megtevesztes is a dologban, hiszen ha minden mocskos reszlet a napvilagra kerulne, akkor mindjart nem lenne olyan nepszeru ez a politika, dehat az emberek ehhez is orommel asszisztalnak, hogy atverjek oket. Kit erdekelnek a reszletek, amig duborog a gazdasag? Aztan mikor oket is eleri a problema, akkor elkezdenek hisztizni hogy jajdehat valaki oldja mar meg ezt a problemat! Es a megoldas altalaban valami krizis: vilaghaboru, terrorizmus elleni haboru stb.
  Az emberek mentalitasa nagyban hozzajarul ahhoz hogy a vilag olyan "szar" mint amilyennek leirtad.

  "...változtatnod kell pl a saját gazdaságodon, társadalmadon amibe az emberek egyszerűen nem mennek bele."
  En abban hiszek, hogy ha az emberek ele tarod a tetteik valos kovetkezmenyeit, akkor belemennek a szamukra kellemetlen valtoztatasokba is. Pl. egy fontos valtozas az, hogy rajottunk, nem tarthato fel orok idokig a felsobbrendu es alsobbrendo nepek letezesebe vetett hitunkon alapulo rendszer. Nincsenek mar a Fold tulodalan, eldugott helyeken elo alsobbrendu (ezert kizsakmanyolhato) nepek. Az emberek ide-oda utazgatnak, a nepvandorlas is jelentos tetel, igy nem lehet buntetlenul sehol a Foldon problemakat gerjeszteni, sajnos (szamomra szerencsere) az meg a mi eletunkben visszaut rank. Ha mi kiszurunk egy nepcsoportal a Fold tuloldalan, akkor biztos lehetsz benne, hogy a negativ hatasok meg a te eletedben visszaernek, es a te eleted lesz vegul nehezebb attol, mert te balga modon hittel abban hogy masok kizsakmanyolasaval erheted el hamarabb celjaidat.
  Pl. jo otletnek tunt Kinaban gyartatni mindent. Aztan mikor a kornyezetszennyezes es/vagy ezek hatasai a jogi szabalyozasra, az allamhatarokra es a tőke felsobbrendusegere fittyethanyva elerik ezen jonak tûnő dontesek meghozoit, akkor megy a kenyszeredett magyarazkodas, hogy dehat ez jo otletnek tunt...

  "Hát akkor dugjuk le a torkukon! Megveszik vagy nagyon megbánják."
  Ha most a magyar helyzetre celzok, akkor megkerdezem: te orulsz annak ami Magyarorszagon megy? En pl. nem orulok hogy a pilota kekszet egy francia ceg gyartja. De pl. annak se orulok, hogy az USA-bol sorra telepitik ki a gyarakat (hatorszag kizsakmanyolasa/megszivatasa...) mert ennek nem lesz jo vege (vagy mar itt is van a nem jo veg, lasd az USA gazdasagi problemairol szolo hireket).
  Persze egy olyan vilagban, ahol azt latod hogy teljesen torvenyes es elfogadott dolog a masik fenyes nappal a nyilt utca kozepen valo kirablasa (ezt most atvitt ertelemben kell venni) akkor te is inkabb a rablokhoz akarsz tartozni, es nem a kirablottakhoz. Ez logikus gondolkodas. Ami nem logikus, az az, hogy megis mit hiszunk, vagy hiszel, hogy ezt meddig lehet meg csinalni?
  Aztan most lehet hogy azt gondolod hogy ehhez az egeszhez semmi kozod, mert rahatni semmire se tudsz, tenni semmit se tudsz, valasztasi lehetoseged az a nullaval egyenlo. Pedig mindig van olyan lepes, amit te is megtehetnel.

  "A nagy békés Euróba pontosan ugyan ezt csinálta a gyarmatosítás és az ipari forradalom korában."
  Igen, igy van, sose mondtam hogy nem. Ezzel kapcsolatban:
  1) Valami csak azert, mert mas is ugy csinalta, sot mar tobbszor is, nem helyes.
  2) Pont azert mert latjuk mi europaiak (valoban latjuk??) hogy milyen mennyisegu problemat okoz hosszu tavon masok kizsakmanyolasa, pont ezert nem kellene tamogatni legalabb nekunk europaiaknak, es nem kellene a haboruk mellett ervelni. En Hollandiaban elek, es bizony az emberek kozul sokan egyfajta buntudatot ereznek azzal kapcsolatban ami a holland gyarmatokon tortentek... Nem akarok ugy visszagondolni a Kozel-Keletre majd parszor tiz ev mulva, hogy hu vazze en ott voltam mikor még lehetett volna valtoztatni, es en megis balga modon a haborura voksoltam...

  "És nagyon dühítő, hogy vannak olyanok akik a pénz meg a hatalom miatt képesek emberek életét kioltani, nyomorba dönteni és ezt mind úgy teszik, hogy azt mondják ez így helyes, terrorista és antidemokratikus aki ezt megkérdőjelezni."
  Na latod. Ez ma igy mukodik. De te ne tegyel ra meg egy lapattal azzal, hogy most a haboru melle allsz...

  "5000 éve ilyen az emberiség. Nem lehet változtatni."
  Az elnyomas alatt tartas lenyege az, hogy elhitetjuk az elnyomottakkal, hogy a mai igazsagtalan es egyenlotlen helyzet mindig is igy volt, mindig is igy lesz, es ezert semmit se lehet mashogy csinalni.

  "Ha létrejön 1 egyensúlyi helyzet idővel akkor is ki fog billeni valamerre."
  Egyensuly sosincs, a merleg nyelve folyamatosan billeg. A mi dolgunk mindig abba az iranyba tolni, amerre epp az adott helyzet megkovetelni. Ha a ma tarto haborukat nezzuk, akkor a merleg nyelvet azzal lehet a helyes iranyba tolni, ha a haboru ellen szolalunk fel, minden lehetseges forumon.
  Es megegszer: EZ A MI DOLGUNK. Nem a kormany dolga, meg nem a mittomen milyen szervezet dolga. Ha a problema megoldasaert nem vagyunk hajlandoak semmit se tenni, akkor meg is erdemeljuk a problemak negativ kovetkezmenyeit.
 • NEXUS6
  #508
  Ha már szóba került:

  Ajax hadművelet, 1953

  Úgy tűnik tehát a történelem ismétli önmagát;(((
 • Epikurosz
  #507
  jó van fiam, most megbocsátok, de máskor ne vétkezz. :-)

  (máskor ne írj olyant, hogy "bár igaz, én nem bérmálkozom rendszeresen mint egyesek", mert bérmálkozni nem lehet rendszeresen, csak 1x az életben, rendszeresen csak gyónni/áldozni lehet, meg persze imádkozni, jótékonykodni stb.)
 • halas34
  #506
  Egyházadót a szüleim fizetnek. Szentmisére tényleg csak a nagy ünnepeken járok, és igaz ami igaz, jó pár éve nem gyóntam már. Ettől viszont még bizony hívő vagyok és annak vallom magam. Na persze ez aztán már tényleg totál off topik. :) Csak gondoltam ne személytelenül társalogjunk.
 • Epikurosz
  #505
  aha. gondolom egyházadót sem fizetsz, gyóni sem szoktál, misére se jársz, de te rom-kat. vagy. na, ugye, hogy nem?

  Amúgy, én sem látom leegyszerűsítve a dolgokat, de egy fórumban sokkal jobb összefoglalni a lényeget. spórolós.
 • halas34
  #504
  Miért pont az?(bár igaz, én nem bérmálkozom rendszeresen mint egyesek:)) Egyébként meg tőlem várhatod az ellenérveket, főleg ebben a topikban. :) Egyébként csak azt szeretném mondani, hogy a dolgok nem olyan egyszerűek, mint amilyennek te látod őket.
 • Epikurosz
  #503
  "Bár szó mi szó kicsit érdekes a megfogalmazásom. :) "

  Nekem főleg az tetszett, hogy te római-katolikus vagy. :-))
 • Epikurosz
  #502
  További érvek a bojtorjánhal elmélet mellett:

  - Kazária felemelkedése

  - Spanyolország meghódítása a mórok által

  - Az oszmán terjeszkedés

  - Lengyelország felosztása utáni állapot

  - Magyarország leigázása a Habsburgok által

  - Anglia majd Amerika terjeszkedése, a gyarmatbirodalmak kialakulása, majd imperializmus, jelenleg globalizmus

  - A szovjet terjeszkedés

  Mindenütt megtaláljuk a zsidókat, mint segédnép (hadtáp, markotányosok stb.).

  Amikor aztán az adott területek felszabadulnak, akkor a hódítókkal együtt útilapu kerül a zsidók talpára is.

  (várom az ellenérveket.)
 • wednes
  #501
  "Aztan ott van az is, hogy te pozitiv fogalomkent eled meg azt hogy valaki vilaghatlom, mig en negativkent."

  Én ezt hol mondtam?

  Nem tudod megkerülni azt, hogy ha van 1 hatalom az ne éljen vele vissza. Mert mindig visszafog. Nem azért ilyen az USA politikája mert ő van hatalmon, hanem azért mert nagyhatalom. Háborúk és konfliktusok mindig vannak és lesznek is. Ez erőforrások végesek, nem tudsz olyan világot létrehozni amivel mindenki elégedett. Ha meg sikerül feljebb tornázi a gazdaságot és az életszínvonalat akkor az emberek meg többre fognak vágyni. Na de akkor meg honnan veszed az a pluszt?
  Békével nem tudod kitermelni. Illetve elképzelhető, hogy közép-hosszú távon mégis megtehetnéd, de ahhoz változtatnod kell pl a saját gazdaságodon, társadalmadon amibe az emberek egyszerűen nem mennek bele. Akkor adjuk el az árunkat külföldön...jahh hogy senkinek nem kell, mert vagy drága a magas életszínvonalunk miatt, vagy nem kell senkinek.
  Hát akkor dugjuk le a torkukon! Megveszik vagy nagyon megbánják.

  A nagy békés Euróba pontosan ugyan ezt csinálta a gyarmatosítás és az ipari forradalom korában. Iszonyat mód kizsákmányolta a világot. Mert világhatalom volt!
  Most is ezt teszik csak azért a módszerek finomodtak. Nem véletlen, hogy beléphet mindenki az EU-ba. Ott a keleti piac, vegyék meg a nyugati árut. Mert ez a jó nekik úgy se tehetnek mást.

  Ha valakinek van hatalma vissza fog élni vele. Ott van Athén a demokrácia fellegvárra az ókorban. De mikor megerősödött kizsákmányolta a többi kisebb görög várost. A peloponészoszi háborúban aki nem fizetett neki un. "védelmi pénzt" annak vége volt. Nem tudom melyik kis város volt ami megtagadta Athén meg leromboltatta a lakosság 1-részét leölte a maradékot rabszolgának eladta.

  Tudom, hogy ez a világ igazságtalan és mindig is az lesz. És nagyon dühítő, hogy vannak olyanok akik a pénz meg a hatalom miatt képesek emberek életét kioltani, nyomorba dönteni és ezt mind úgy teszik, hogy azt mondják ez így helyes, terrorista és antidemokratikus aki ezt megkérdőjelezni.

  5000 éve ilyen az emberiség. Nem lehet változtatni. Ha létrejön 1 egyensúlyi helyzet idővel akkor is ki fog billeni valamerre.
 • halas34
  #500
  Tudod ez a két dolog nem ellentétes. Valami lehet erős, de attól még messze nem a legerősebb. Bár szó mi szó kicsit érdekes a megfogalmazásom. :) A lényeg, hogy létezik amerikában Izraeli lobbi ami erősebb, mint mondjuk a magyar lobbi, de gyengébb mint a fegyverlobbi.
 • wanek
  #499
  "Mégis miből gondolod, hogy az Izraeli lobbi olyan erős az USA-ban?" és
  "Persze létezik izraeli lobbi is amerikában, ami tényleg erős"

  Szerinted te logikusan gondolkodsz? Vagy csak érvelni nem tudsz?
 • Epikurosz
  #498
  ..és imádom Hollywoodot is.

  Amíg Egyiptomot érezték fenyegetésnek, nyomatták a filmeket a tíz csapásról, Mózesről, aki lealázta a fáraót stb.

  Most, hogy Irán van napirenden, máris kijött a "300" a termopülei hősökről, akik háramszázan megállították a 30 ezres pírszinges perzsa sereget.
  Afenébe, hogy valakik mennyire szeretnének minket manipulálni!
 • halas34
  #497
  Én meg csak arról, hogy ezek bizony nem egyszerű dolgok.(legalábbis nem annyira mint a halacska amiről írtál) :)
 • Epikurosz
  #496
  Ugye nem te csinálod azokat a jópofa térképes grafikákat az Indexnek.

  Imádtam, amikor az iráni rakéták hatósugaráról írtak, és berajzoltak egy koncentrikus kört, amely aszem Szegedig és Pécsig és, hogy, na, az iráni rakéták fenyegetnek minket, Magyarországot.

  Gondolom, hogy ugyanezt a játékot a beépített emberek végigjátszák Romániában, Görögországban, Bulgáriában, Törökországban stb.
  Kilóg a lóláb. :-)
 • Epikurosz
  #495
  Aranyaim!
  Én nem mondtam, hogy a zsidók irányítják a világot, én csak abojtorjánhalakról, meg Makedón Sándorról, ninivei lakodalomról, ilyenekről beszéltem. :-)
 • halas34
  #494
  Szerintem emiatt ne legyenek álmatlan éjszakáid. Annak az esélye is kicsi ,hogy Iránnak atomtöltete legyen, annak pedig még kisebb, hogy ahhoz megfelelő hordozórakétája is legyen, annak pedig aztán már végképp alacsony ,hogy ezt be is vesse.
 • halas34
  #493
  Már megbocsáss, de elég egyszerűen nézed a dolgokat. Mégis miből gondolod, hogy az Izraeli lobbi olyan erős az USA-ban? Szerinted az Izraeliek( itt kell megemlítenem, hogy én hívő katolikus vagyok, és túlságosan nem érdekelnek sem a zsidók, sem az arabok, viszont az olaj ára annál inkább) akik úgymond "hazamentek" annyira élvezik azt ami ott van? Őszintén szólva én nem is nagyon értem őket. Egy csomó zsidó elhagyta eddigi lakóhelyét azért( a Holokauszt túlélőket persze megértem, de az egy másik lapra tartozik), hogy Izraelbe menjen, ahol minden férfi 3, és minden nő 2 évig kötelezően sorkatona( kivéve az ortodox zsidókat) és beköltöztek közel 100 000 000 arab közé. Egyébként meg itt sokkal inkább az amerikai fegyverlobbiról kellene beszélni. Jelenleg az amerikai adófizetők pénzéből támogatják Izraelt, és ez a pénz amerikai fegyvervásárlásokra megy el igen nagy százalékban. Persze létezik izraeli lobbi is amerikában, ami tényleg erős, azonban mindez sokkal, de sokkal öszetetebb annál, mintsem ,hogy a zsidók irányítják a világot. És akkor még nem is beszéltem az amerikai szaúdi lobbiról!
 • wednes
  #492
  Mondjuk elcsatolják Elzász-Lotharingiát, ami vérig sértette a franciákat. Bismarck azért tette, hogy fenntartson 1 fenyegetettségi szintet, amivel összefogásra bírhatta a német területeket.
  De tény, hogy a megalázás és a kirablás 1 újabb indok 1 újboli háború megindításához. Aki ezt el akarja kerülni az gyakoroljon irgalmat.
 • Bubbax
  #491
  "Irak megtámadása Izrael biztonsági érdekeit szolgálta, Irán szorongatása dettó"

  Az okfejtésed téves, mert:
  A Közel-keleti problémás muzulmán államok először mindíg Izraelt fenyegetik (mert közel van), de aztán ezt a fenyegetést kiterjesztik az egész nyugati világra. Még ennek bekövetkezte előtt kell megállítani őket. Pontosan ez a helyzet Iránnal is, most még csak Izraelt képes elérni, de mi lesz 10 év múlva? Megmondom: Irán+atom+ICBM. Hacsak nem vagy 93 éves, akkor ez még téged is érinthet.
 • Epikurosz
  #490
  "Mutass nekem 1 olyan haborut, ahol a vesztes fel mosolyogva hagyta el a harcmezot."

  Mindig elbambulok az 1815-ös Bécsi Kongresszus döntésein.

  Napóleon legyőzött Franciaországával Európa kesztyűs kézzel bánt. Sokan azt mondják, hogy hát a zseniális diplomata a Talleyrand. A fenéket! Az angoloktól és a németektől (poroszoktól) távol állt az, hogy az ellenfeleiket megalázzák. Sőt, amikor 1871-ben - a XIX. században másodszor - Németország térdre kényszeríti a hőzöngő Párizst ("kövér Berta" mond valamit?), még akkor is Bismarck úriemberként viselkedik, Franciaországot nem cincálták szét úgy, mint minket 1918 után.

  Szóval, az sem mindegy, hogy ki győz le.