20
  • asdasdasd
    "egyetlen fájlcserélő szerveren is több száz, ha nem több ezer zeneszám található"
    Itt a szerver alatt értsd a user gépét, aki letölt és megoszt.
    A P2P szervereken (hubokon) jellemzően egy zenszám sincs, csak listák, adatbázis, ...
  • rigidus
    > az eDonkey P2P-rendszerében talált egyetlen zeneszám illegális letöltéséért, illetve terjesztéséért akár 20 000 euró kártérítés fizetésére is kötelezhetők a fájlcserélők

Ez keves. Vilagszerte 100 000 eurora kellene feltornaszni, aztan a CD-k arat 500-ra, a fizetos oldalakon meg minden letoltott zeneszamert 50 eurot elkerni. Aztan a RIAA es tarsai is ugy jarnanak mint az MS a szabad szoftverekkel, a sajat mohosagaval hajtana a vizet a konkurencia malmara.
  • PetruZ
    Javítanám magam: nem a németek kavarnak, hanem a hollandok.
  • balee66
    "Csak bele kell gondolnunk, hogy egyetlen fájlcserélő szerveren is több száz, ha nem több ezer zeneszám található"

Torrent trackeren meg egy darab sincs...
  • C4ine
    Hehe jobban megéri bemenni egy mediamardtba és ellopni a kirakott CD-ket mint letölteni :D
  • irkab1rka
    Ah, nem all ez meg masodfokon, mert nem all fent az aranyossag elve.
    Az okozott kar: 6000000 user = 1 kisebb sziget a csendes oceanon. Tehat 1 zeneszam letoltesevel kb 0.01 filler kart okozol, mert kell a fasznak az a szar, eldobod ugyis 1 het mulva.

persze nalunk a magancelu masolat ingyenes, tehat letolteni teljesen legalalis.
  • PetruZ
    Egy "apró" kiegészítés: nem a felhasználókat, hanem az indexelő szerverek *operátorait* fenyítették be. Az ítélet kb. két hónappal ezelőtt született, és a jogvédők múlt hét végén érvényt tudtak szerezni neki: eleinte csak a keresések fulladtak be (leálltak az indexelések), tegnap hajnalban pedig az összes német érdekeltségű szervert (beleértve a hálózat gerincét alkotó hat DS-t is) lekapcsolták az operátorok. Vagyis a donkey háló erőst döglődik, a kisebb szerverek meg nem igazán bírják a tömeget. A Kad - működése okán - szerencsére működik.
  • s2rk2ny
    Lefogadom, hogy anno a nagy zenészek is másoltak át zenét kazettára.
    Kellene egy bojkott a kiadók ellen - lássák csak ki is itt az úr.
    Elvégre a mi pénzünkből élnek...
  • skinnyman
    Szánalom magasfoka.
    "Csak bele kell gondolnunk, hogy egyetlen fájlcserélő szerveren is több száz, ha nem több ezer zeneszám található"
    Ezek meg hol élnek? Ennyi album található egy normális fájlcserélőn, számokból 10ezres nagyságrend lehet.
  • HUmanEmber41st
    És miért pont 20 ezer? Miért nem 21349 EU ? he?
  • Darth Sith
    mármint engem perelnek ennyire, és még 7 generációval később is ezt fogják fizetni :)
  • braeburn
    Berta Sándor!
    Te el is olvasod, amit írsz? :)
    Több száz? Akár több ezer? LOL
    Ki lenne az a faß germán, vagy AKÁRKI, AKI EZEN A BOLYGÓN ÉL, aki ennyiért egyáltalán telepítené az eDonkey-t?
    Ki nem ßarja le a büntetést? Talán te, akinek foggalma sincs erről az egészről és fosatni szeretnéd a népet a görény cikkeiddel.
    Ez az egész oldal már eljutott odáig, hogy ideje itthagyni, mert komoly agykárosodást okoznak a fellelhető "szabad és független" sajtóbubusok förmedményei.
    Nem veletek, olvasókkal van a bajom, hanem ezekkel a fizetett manipulátorokkal.
    Minden jót, egy diktatúrikusabb világban, ahol ezek a tökfejek a méltó helyükön lesznek.
    Pá.
  • matt taylor
    Felszólítjuk Max-Lion Keller Hogy 2 órán belül MONNYON LE!
    Komolyan:És mivan ha a letöltött lemezt meghalgatás után elmeek a média márktba és megveszem?Akkor is felakasztanak?
  • dez
    Neked? Neeee. Majd a leszármazottaidnak 7. generációig. :P (Vagy ne adjak ötleteket? :P)
  • dez
    A zenészeknek 1/10 jut... Csak a "legnagyobbak" kaszálnak olyan sokat.
  • avman
    eeeemberek. gondoljunk már bele, az ip címek, mint olyanok ellenére, h mennyire nehéz kétséget kizáró módon meghatározni, miszerint az adott file-t személy szerint akkor és ott az töltötte le, aki. főleg, ha azt az előfizetést többen használják, wifi rúter mögül, hálózatban. hacsak persze a letöltés idején nem törnek rá az emberre, vagy viszik el a nyomozás során a gépet és nyernek róla bizonyítékokat. na persze egy ilyen ügyet végigvinni nem kis pénz, és eddig még nem hallottam olyan perről, ahol nem született peren kívüli egyezség vagy a perelt fél nem ismerte volna el a bűnösségét és próbálta volna megúszni valamilyen kiskapuval (pl. családtagra nem tesz terhelő vallomást és dobálja ide-oda a labdát, ezzel mao-n pl. egy testvérpár emberölést úszott meg, vagy mittomén nem levédett wifi háló).
    amennyiben nem lehet kétséget kizáró módon meghatározni az elkövető személyét, abban az esetben sajnos erősen buktaszagú a dolog. egyszer kéne valakinek egy nagyobb összeget beleölni, akár támogatással is, aztán születnének itt érdekes ítéletek filemegosztás ügyben is.
  • Simaji
    Hi!

Most mondjátok meg őszintén. Mi bajuk van ezeknek a Németeknek? Teljesen meg vannak kergülve? Amiket mostanában hallok komolyan mondom, hogy kezdek félni. Meg különben is. Hogy bizonyítják be, hogy én szedtem le a zenét? Egy hozzáértő ember szerintem azt is meg tudja csinálni, hogy mondjuk az én gépemen keresztül szed le valamit és akkor máris az én ip címem van fent az oldalon ahonnan töltött. Ezzel azt akarom mondani, hogy szerintem nem lehet egyértelműen azonosítani szinte senkit a neten. Akkor meg ezen az alapon bárkit, bármiért megbüntethetnek és nem tehetünk ellene szinte semmit! Ha valaki ebben a témában jártasabb javítson ki de szerintem igazam van.

Bye!
  • Darth Sith
    "A bíróság úgy döntött, hogy az eDonkey P2P-rendszerében talált egyetlen zeneszám illegális letöltéséért, illetve terjesztéséért akár 20 000 euró kártérítés fizetésére is kötelezhetők "
    számoljunk. 1db szám, átlagosan 3-4perc és 5-10MB minőségtől függően. Ha nekem van itthon, 50GB zenét, amely nem olyan sok, akkor nekem (10megával számolok/szám) 100000000 eurót kell fizetnem + perköltség.. :D Jah biztos :D
  • KekszNET
    Hülyék ezek!
    Inkább a fizetésem emeljék, azzal h nem kell annyit adóznom, és legyen egy külföldi cd 5.000 ft.

De ez lerágott csont, addig amíg egy német 14 évesnek több az egyheti zsebpénze mint amit én keresek, addig sok magyar el fogja lopni/le fogja tölteni...
  • Amergin
    Én nem a pénzbüntetésre hanem inkább a kötél általi halálra szavaznék ilyen esetekben. Felháborító, hogy egyesek szemérmetlen módon kiforgatják járandóságából a szegény zeneiparosokat, pedig azok szorgalmasan és keményen serénykednek a mi szórakoztatásunkon. Így is alulfizetettek szerencsétlenek, még ha 10x ennyit keresnének akkor is épp hogy csak megélnének...
    El is érzékenyültem
    Javaslom kezdeményezzünk gyűjtést a szegény éhező lemezkiadóknak és előadóművészeknek!