3732

OFF/SPAM/WAREZ TOPIK
Tetszik a játék? Jó, hogy magyar feliratos? Szeretnél második részt PC -re? Vedd meg és NE WAREZ -olj!

• Optimus Prime
    Nem. Az is van? Csak a Downfall van meg DVD-n, meg az animált képregények, amik a kolónia bukásáról szólnak. Meg tudom, hogy van regény.

Egyébként ki tervezte ezt a meglehetősen fura bannert? A planet crack helyét még látom, de ki az a pofa?
  • Steve Q
    A képregényeket olvastad már?
  • Optimus Prime
    Már időközben megtaláltam én is. Wikin fent volt, a film leírásánál. Azt értettem, hogy Twinkle Twinkle... Meg a dallam is ismerős volt, de azt nem gondoltam, hogy nálunk a Hull a pelyhes dal eredetije.
    Persze ezen feldolgozásban kicsit... ijesztő.

A játékot sikerült hardon végig vinnem. Az előzmény leírások vagy logok hol találhatók meg?
  • Steve Q
    Mert olyan fülbemászó dallama van, hogy az egyszeri műfordító úgy vélhette, karácsonyi dalnak is beillene. Szerintem :)
  • Seth
    Csak tudnám, hogy annó ezt hogy sikerült lefordítani Hull a pelyhesre ? :D
  • Steve Q
    Közben lefordítottam az egész dalt.

Ragyogj, ragyogj, kis csillag
    Bár tudnám, hogy mi is vagy

Fenn az égbolt oly csodás
    Gyémántszínű ragyogás

Ha a nap nem izzik már
    És a sötét fényre vár
    Kis lámpásod felgyullad
    Ragyogsz, fényed nem lankad

Látva égi csodádat
    Az éji utazó hálát ad
    Nem látna és eltévedne
    Ha szikrád nem fénylene

Ha a nap nem izzik már
    És a sötét fényre vár
    Kis lámpásod felgyullad
    Ragyogsz, fényed nem lankad

Bár nem tudom, mi is vagy
    Ragyogj, ragyogj, kis csillag...

Így már hátha még érthetőbb, miért épp ezt hallani a játék során. Alig várom a 3. részt.
  • Steve Q
    http://www.youtube.com/watch?v=RAFMQaWlMEQ

Magyarul a "Hull a pelyhes fehér hó" címen ismerheted. Bár az eredeti dalszöveg jobb :)

Szabadfordításban: "Ragyogj, ragyogj, kis csillag, bár tudnám, hogy mi is vagy..."
  • Optimus Prime
    Tegnap a Downfall-t néztem és már rég megakartam kérdezni: mi az a dal vagy ének, amit a végén hallani? A játékba és az előzetesbe is szól, olyan ismerős a ritmus, de nem ugrik be.
  • koschwarz
    +1. már annak idején is sokan panaszkodtak, én meg még máig sem tudom miért.
  • Optimus Prime
    Hát én most se érzem az egér/fordulás problémát. Maxon van az érzékenység igaz. Ami jobban zavar, hogy bár minden maxon van, mintha low-resen játszanék. Képek.
  • Optimus Prime
    Hárman. Bár 2-vel nem játszottam, de az 1 TPs és konzol szabású nézete-irányítása ellenére ebben a kategóriában eddig a legirányíthatóbb. A Lost Planet is... furább.
  • Seth
    Nálam sem volt gond az 1 irányításával, akkor már ketten vagyunk :) kár-kár-kár
  • Bhalage
    hat ha te nem erzekeled a ds1 es ds2 iranyitassa kozotti kulonbseget, es nem erzed, hogy a ds1 eger +bill iranyitasa valam ibugos szar geci, akkor te feher hollo vagy, vagy vmi bajod van...

persze en is vegigtoltam, en is le tudtam valasztani amit akartam, de vmifelelmetesen el van baszva a konzolratyiportolas miatt ..
  • Gordon Gekko
    Én vagy 5x végigtoltam a sima Dead Space-t egér+billentyű kombón és az ég adta világon semmi irányíthatatlanság nem volt benne. Persze, nem vagy egyedül, mert sok oldalon olvastam, hogy irányíthatatlan, sőt szar így az egész, de én ezt képtelen vagyok felfogni. Én mindig pontosan le tudom választani azt a végtagot, amit épp akarok, soha nem akadok be sehova, szinte a gondolatomra mozog Isaac ... el nem tudom képzelni milyen problémátok lehet vele.

A kettő irányítása (meg úgy minden szempontból) szerintem még jobb. A menüben se bolondul meg az egér.
  • morcosqtya
    Lecseréltem a videokártyát egy GTX 560Ti SOC-re, azóta néha kifagy a játék.
    A gpu nincs túlhúzva (1000 Mhz gpu clock, 1000 Mhz memory clock) és nem is melegedik 36-38 C fok fölé. Más játék alatt nem fagy ki.
    Valami patch kellene??
    Találkozott már valaki ilyennel?
  • SötétBarom
    Lehet vele játszani, de SZAR. Érted? Nem úgy mozog, ahogy egy egeres kamerakezelésnél kéne.

Furcsa mód gémpeddel tökéletes.
  • Optimus Prime
    A runt én is hiányoltam, plusz ha olyan... beles talajon megy még lassabb. Én meg a legtöbb játékban sprintelek. De engem valahogy ezek a hibák sose zavartak a játékban. Meg van egy hangulata és a többi nem izgat. Mint az Advent Risingnál, nem érdekel hányszor crashel a játék. :)
  • morcosqtya
    Always run hiánya pl. elég idegesítő..
    Ténfereg mint a csiga.
    Új területen érthető, hogy félek, de amikor a fél pályát át kell mászkálni (vagy menekülni), akkor zavaró nyomkodni a gombokat.
    Caps Lock gombot meg ki is szedtem, mert felesleges és zavaró.
  • Optimus Prime
    Kell valami suspense, hamár ilyen lightos lett. :)
    Nekem csak egy bajom volt: az elején ment az egérrel való.. fegyverválasztás és menü lépkedés, de valamit csináltam és utána az istennek nem.
  • Seth
    Az , hogy célzás közben nem tudnak megpördülni 360 fokban 0,5 másodperc alatt
  • Optimus Prime
    De hol és mi irányíthatatlan? Anno hírbe is írták, hogy rossz a PC irányítás, de hogy miért nem derült ki. Igaz nekem a Transformers Game, az Advent Rising vagy a Devil May Cry sem irányíthatatlan.
  • Seth
    Ez semmit nem bizonyít, elvégre akinek nem volt problémája az nem is kérdezett semmit :)
  • SötétBarom
    Túlzó volt a megfogalmazás. Ámbár...
  • Seth
    "Az első rész irányíthatatlan egérrel"

Ne már.A játékosok kb 95%-ánál nem volt probléma vele :D
  • SötétBarom
    Az első rész irányíthatatlan egérrel. Annyi van, hogy katasztrofálisan portolták PC-re, mikor először próbáltam sikítva ütöttem az altf4-et.

Egy boxos joyyal azonban hibátlanul kezelhető.
    A második résszel már nincs ilyen gebasz, bár azt meg megszokásból már joyyal nyomtam alapban. :)
  • Optimus Prime
    Fura, de engem sose zavartak az irányításbeli gondok, pedig sokan panaszkodtak rá. Igaz, én Windowsban és játékokban is magasa/maxra állítom az egér érzékenységet. Bár lehet hirtelen fordulásnál kicsit lassú, én arra fogtam, hogy hülye konzolos TPS nézete van.

A design szinte egy-az-egyben az Event Horizon-é, már ami designt illeti. Csak a játék nem olyan nyomasztó/ijesztő. Bár a film se, mert kicsit Domm3 és csak a véres-trancsírozós elemeket vitték túlzásba. :D
  • morcosqtya
    Van benne valami ..

A menűben tuti, mivel véletlenül ilyet NEM LEHET elbaszni.. csak direkt rakhatták bele. A játékban is keserves de idővel megszokod.

A DS2-re lennék kíváncsi, abban milyen az irányítás.. remélem javítottak a dolgon.
    A játék hangulata fantasztikus, ajánlom neked (ha nem ismered) az Event Horizon és a Pandorum c. filmeket megnézni (különböző stílus, de hasonlóképpen nyomasztóak).

Nem lenne szar ötlet a DS-t feldolgozni filmben, de normális költségvetéssel és rendezővel. Elbaszni kár lenne, akkor inkább hozzá se kell fogni.
  • swado
    Köszi a válaszokat, szóval nem nálam van a hiba. Én arra gondoltam még, hogy így próbálják akadályozni a mozgást, hogy még parásabb legyen. Hát inkább idegesítő......azért még egy ideig nyomom, mert kiváncsi vagyok rá.
  • Jaka923
    Valóban ilyen, de gyorsan meg lehet szokni.
  • morcosqtya
    Sajnos aim módban és normálban más az irányítás érzékenysége.
    Megoldást hozhat egy onboard memory-s egér, külön profilokkal.
    Én aim módot egyáltalán nem használom, a rendes mozgásmódban az egér érzékenységét eleve feljebb rakom 2 szinttel, majd játékból kilépve vissza.
    (DS után CS-zni borzasztóan fura, és visszafelé is igaz)

A menüben az egér használata katasztrofális.
    Telepítés után kb 5 perccel már szedtem volna le a játékot, de valami belső hangtól vezérelve mégis adtam neki esélyt..
    Meg lehet szokni.
  • swado
    Sziasztok!

Most kezdetem el a DS-t PC-n, annyi kérdésem lenne hozzá: normális hogy mozgás közben lassabban fordul az ember? Ha egy helyben állok akkor gyors.
  • Optimus Prime
    De mivel lusta vagy kihúzni a joyt inkább nem játszol. :)
  • Papa01 #3580
    Őszintén megmondom, ingen, amiatt.. :) Más alkalmazás, nem akadt soha a joy miatt.. pl ME sorozat.. nagyon sajnálom, mert egyébéként nagyon tetszene a játék. :)
  • Evin
    Vagy nincs jól kalibrálva a joy/gamepad.
    Én az ilyet elkerülve (mert mondom a játékok 90%-nál ez van) mindig kihúzom. Amúgyis előre van bedugva, és legtöbbször kell a hely a pendrive-nak.
  • Optimus Prime
    Szerintem akad a joy mással, pl. billentyű? És lehet ezért, én ehhez nem tudok szólni, mert egy vacak Sidewinder joystickom van, 8 éves és 1 játékhoz tudom igazán használni.
  • Evin
    Azért mert bedugott joy-jal nem lehet játszani?! Mindenhol ez van.
    Nem lehet, hogy a beállításoknál a vezérlőt billentyűzetre kellene állítani?
  • Papa01 #3576
    Hááát, mondjuk ha ha gondolok, hogy megvettem, és egy db javítást sem voltak hajlandóak kiadni... tudod, én nagyon nem vagyok híve a wareznak, de bánom, hogy ezért pénzt adtam ki.
  • Optimus Prime
    Szerintem örülj neki, hogy van megoldás. :)
  • Papa01 #3574
    Sziasztok!

Továbbra sem játszható a játék, ha joy van csatlakoztatva a géphez? A kihúzáson kívül van valami ötletetek esetleg? Nem szívesen mászkálok le állandóan az asztal alá, joyokat ki be húzgálni.. :)
  • vorosistvan
    Ezzel én is találkoztam.
    Egy bug.
    Crack csere ( az exe fájl ) megoldja. Sajnos nem most pörgettem ki és már nem tudom melyik crack oldotta meg.