Bemutatkozott minden bombák atyja

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem meg egyikünk se tudja, hogy mit fõztek ki két liter vodka felett ruszki barátaink<#vigyor> legalábbis én nem beszéltem egyik tervezõjével se ma...
Rosszul gondolod.
De ilyen alapon az Otto motorokban is nanotechnikát használnak, hiszen porlasztják az üzemanyagot. És mint tudjuk, minél jobban porlasztva van az üzemanyag, annál jobb lesz a robbanás. Bizony, még mielõtt kitalálták ezt a nanotechnikás maszlagot, már rég használatban volt.
Mondok mást: az összes spray nanotechnikát használ. És még hosszan sorolhatnám. Csak azt nem értem, hogy a porlasztás helyett miért kell a nanotechnika szót használni. Így talán tudományosabban hangzik?
Búvárok elõnyben 😊
Szerintem az a bajod a nanotechnológiával, hogy nem tudod mit jelent a szó, és valahányszor felbukkan egy cikkben te mindig szén nanocsövekre, meg molekuláris gépekre gondolsz...
Nem mintha ez már sokat számítana, de a fenti videóban 44 tonnát írnak az oroszok.
30 tonna (TNT) körüli a robbanás a hírek szerint (8 tonna robbanóanyag amit a ruszkik néggyel szoroznának a bejelentés szerint, amikor TNT összehasonlításról van szó), szóval még így is majdnem ötszázszor kisebb mint a hiroshimai 13 kilotonnás bomba, amit ma már legfeljebb taktikai fegyverként lehet elkönyvelni. Szóval meg sem közelíti a bemutatott bomba a nukleáris fegyverek erejét. Gondoljátok el, másfélmilliószor kisebb robbanóereje van, mint az 50 megatonnás Tsar bombának. Utóbbi persze "csak" demonstratív jellegû eszköz, de azért egy tizedakkorának a lökéshullámát sem szeretném levenni mellel.

A MOAB nem bunkerromboló, arra a MOP-ot (Massive Ordnance Penetrator) fejlesztik (és a B61-11-et). A MOAB tereprendezõ fegyver, ahogy a Daisy Cutter is az volt.

Az amerikai valtozatot bevetettek az elso obolhaboruban is (BLU-82), elosszor aknamezokon valo atjaronyitasra, majd a Koztarsasagi Garda moraljanak megtoresere. (MC-130 -asokrol es talan B52-esekrol is)
A bunkerrombolo feladatkor a MOAB-ra vonatkozik, az orosz parjara nyilvan nem, mivel lathatoan nem eleg eros a szerkezete a 8-10 meteres fodem attoresere.
Ez inkabb a BLU-82 orosz verziojanak tekintendo.
Amugy a BLU-t arra fejlesztettek ki hogy gyorsan lehessen a dzsungelben helikopterleszallokat epiteni.

Na meg elhasználja a környéken az összes szabadon kószáló oxigénmolekulát. Szóval aki a barlangban lapul, (és nem pusztul bele a lökéshullámba) annak nagylevegõ, és hátha kibírtja míg újra lesz mit belélegeznie..

Minden jog fenntartva!

Gázt robbantanak be, az pedig bemegy zárt helyekre is. Szóval elsõdleges bevetési helyek barlangok, bunkerek, bármilyen földalatti létesítmény.

mikloss
Akkor ha egy ilyet ráddobnak és elpárologsz az nemis fáj <#nevetes1> Tesztelhetnék a halálraítélteken ez lenne a kegyes halál!

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.

Ránézésre 1-2 kilotonna körül lehetett a nagyobbik robbanás. Az oroszok robbantották a legnagyobb hidrogénbombát is, szép kis 50 megatonnát. Úgy látszik nem kevésbé szeretnek pusztítani, mint az amcsik 😛

ez elég veszélyes dolog: van egy bombánk, ami akkorát szól, mint egy atomtöltet, de nincs sugárszennyezés.
csak éppen a hidegháborút is a nukleáris elrettentés tartotta fenn, mert egy nukleáris háborúnak globális következményei lettek volna.
egy ilyet viszont lehet szórni mindenféle megfontolás nélkül...

nehéz kimondai,de ez a robbanás nagyon szép😊

"ami az új, nanotechnika alkalmazásával kifejlesztett anyagnak köszönhetõ" - LOL! Már megint nanotechnika. Ezt hogyan sikerült becsempészni? Nem egyszerûen csak arról van szó, hogy jobban porlasztják a végül felrobbanó anyagot?
papabear
Lassan Budapestre is ráférne egy ilyen és lehetne közlekedni. <#ijedt>

Évekkel ez elõtt mikor még javában építettük a kommunizmust én olvastam hasonlót egy proletároknak szánt fejtágító könyvben. Ott aknamezõ járhatóvá tételérõl volt szó. Magyarán durrantasz egyet az aknamezõ felett és berobbannak az aknák.

Nekem egybõl a Vírus c. film jutott eszembe, annak az elején pusztították el hasonló bombával azt a tábort, ahol felütötte fejét a járvány, és úgy emlékszem az amerikai kisvárosra is ilyet akartak szórni.

Amúgy én sem tudom miért jók ezek Afganisztánban, bár ha rádobják egy barlangra, a benn megbújoknak sem hiszem hogy túl egészséges. Tényleg jó, hogy nem nukleáris, de pont ezért "gátlástalanul" használható is(mint ahogy a videóban is említik, nem tiltja vagy korlátozza semmilyen egyezmény).
Hát, ez még mindig jobb, mint a nukleáris robbanófejek...ha egyszer elkezdik egymást gyapni az amcsik és az oroszok ésv/agy a kínaiak (Isten ments!), akkor inkább ilyenekkel tegyék, mint atom- és termonukleáris bombákkal.

Ezt a tudósítást melyik C&C játékból másolták? <#idiota>

https://twitter.com/foodlfg

Viszont tuti benne lesz a szórásban a célpont is, nincs mellélövés. 😊

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

Vagy egy vietkong falu helyén. 😄

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

(persze kisebb méretben)
Furán hangzik, de elképzelhetõ "békés" célú felhasználása is ezeknek, pl. helikopter leszállóhely kialakításra sûrû dzsungelben.
uniu
arrol nem is szol a hir, h hany (kilo)tonnas volt a robbanas...

\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"

St
kérdés hol lehet egy ilyen eszközt alkalmazni, szerintem nem nagyon lesz olyan konfliktus a világban ahol majd ilyennel fogják egymást szórni.

terror elhárításhoz meg nem túl precíz.
mikloss
nemrossz nemrossz...

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.

Hmm sokhelyen úgy hozták le ezt a cikket, mintha kifejezetten örömhír lenne hogy csináltak egy olyan bombát ami majdnem akkorát pusztít mint az atom , csak nincs szennyezés. Hurrá 😊 Dejó lesz nekünk.
Mellesleg közhely, de ha a ruszkik meg az amcsik véletlenül egymásnak esnek akkor úgyis vége a világnak...

← ElőzőOldal 3 / 3