128
  • s1tyak
    akkor telán a postolást kellene normálisan csinálni, ha már "válaszolsz" valamire.
  • Sir Quno Jedi
    Éééés vakon azt sem látják mit fosnak össze... :D Király!
  • uniu
    Az olaj mint megnevezes a bomba hatoanyagara nem epp talalo. Ugyanis a nitroglicerin is olaj... Ha jol tudom a hatoanyag "egyszeru" folyekony robbanoanyag, amit elporlasztanak a levegoben (olyan robbanassal ami nem tudja inicializalni a folyekony anyagot, vagy a porlasztas utan lesz erzekeny) es gyujtjak be, ami utana robbanasszeruen eleg. A levegoben valo elporlasztas nagyban megnoveli a hatasfokot. A levegoben elporlasztott mas egheto anyagok is konnyen robbannak: pl szenpor, liszt stb, de a robbanaoanyagok meg inkabb!:)
    En erdotuzeket oltanek ezekkel, civil felhasznalaskeppen...
  • smokedoc
    vannak alternatív fegyverkezési megoldások is:
    például: ledobnak egy bombát, és mindenkire rájön a hasmenés.
    vagy megvakul 5 órára, esetleg bealszik.
    senki nem hal meg, és semmit nem rombolnak le.

Vagy ott a medúza effektus, ahol az összes Si alapú áramkör gajra megy.
    se kommunikáció, se vezérlés ráadásul vakok és fosnak.
    na így már be lehet vonulni :)
  • Gladiator
    Fantasztikus. Itt a globális felmelegedés, éhezés, aszály-dagály a nyakunkon, erre egy ultrapusztító bomba kifejlesztésére fecséreljük a pénzt, időt, és tudósainkat. Grat! Bár tényleg egyszerűbb kiírtani az emberiséget és akkor nincs ez a nyafogás, hogy jaj, már megint olvadnak a jégmezők...
  • immovable
    'ijen" feltételezem véletlen
  • t0ma
    aszittem egy ijen hirt nem lehet uberelni.
    de amit itt muveltek a forumba az meg attol is gazabb...

• bandypappa
    Most ez olyan ujdonság, Generalsba 5 csillagos tábornok is tud dobni ilyen bombát, ami elöször szétszorja a felhöt, aztán berobban. Szóval lehet hogy az amcsiké volt elöször az ötlet, a játékba is ilyen olajbomba van, persze van aurora bombázo is.
  • Sundance
    Amúgy ON:
    nem is értem, sehogy sem mérhető össze a nuke-al.....
    Először is kilo/megatonnában sem.....
    Másodszor is a nuke egyik LÉNYEGE épp az elrettentő sugárterheléses pusztítás is, szóval emiatt bármekkorát is pukkan, nagyon-nagyon más kategória marad.....

És tudom halál demagóg, de most ezt úgy mégis ki ellen fejlesztették? Terroristák ellen nem jó, más ellen meg csak nem kell már, nehogy ott tartson ez a szar világ...... De legalább jósok energia meg péz elment rá :(
  • Sundance
    Rossz lehet ám h nem veszed észre: mindenki rajtad röhög :)
  • Sundance
    Már ez a "te sem álltál sorba....etc" is eléggé "anyázás" :)
    És ha gondolod: "nagyon hülye köcsög", "beleugatsz mindenbe", "te vaksi", "ugatsz agyatlanul", és még csak egy képernyőnyit scrolloztam le.....
    Vagy el kell neked azt is magyarázni, mi az az "anyázás"????? Szólj ám.

És akkor te nem reagálsz a "vitaképtelen személyeskedőkre" ilyen nincsen :) :)

(amúgy meg ha gondolod, magánban írj és megdumáljuk ki mit melózik, lehet meg fogsz lepődni mennyi észt oszottak kinek....)
  • immovable
    nyaf-nyaf-nyaf:)
  • wanek
    A továbbiakban nem reagálok a személyeskedő beszólásokra. Aki csak személyeskedésre képes, az számomra vitaképtelen.
  • wanek
    Mitől égtem be? Hogy lámának tituláltál? Te beteg vagy! Egyetlen érved sem volt, nem volt mitől beégni. Egy pillanatig sem hisztiztem, inkább ez a dedós módszered emlékeztet engem hisztire. LOL!
  • wanek
    Te sem álltál sorba, amikor az észt osztották!
    Kezdjük azzal, hogy senkit sem anyáztam. talán, ha tudnál ilyet mutatni, azt megköszönném, de ha nem, akkor inkább hallgass!
    A nanotech a cikkben ugyan elhangzott, de sehol máshol nem volt róla szó. Legalábbis én nem találkoztam vele, Úgyhogy inkább arról lehet szó, hogy az itteni cikkbe került csak be, mert így bulvárosabb.
    Mehetsz a sarokba.
  • immovable
    Az nem dedós, hogy beégsz és privátban küldöd el az embert messzire?

Ne hisztizz!
  • Sundance
    Wanek baz te nagyon kretén vagy :)
    Tudod mielőtt másokat anyázol (és kéred számon, hogy magyarázzák el hol van ebben nanotech, amit ne várj el senkitől, mert NEM TUDJUK hogy készült, mivel hadititok) szóval ezelőtt lennél oly szíves és elmondanád, hogy te mi alapján mondtad még a legelején hogy "LOL nanotech, nincs is benne nanotech" vagy ilyesmit?
    - Mert te tudod hogyan készült? Részt vettél a FOAB kifejlesztésében? WOW.
    - Látom neked a nanotech az annyit jelent "igen picikére porlaszott". Hát ezek után azt hiszem húzódj be a sarokba és sírdogálj kicsit..........
  • wanek
    Te is csak ennyire vagy képes, és még te beszélsz? Jót röhögtem rajtad.
    A te hozzászólásod is hemzsegett a tudományos érvektől. MEGALOL!
  • emp
    Wanek az SG udvari bolondja! lehet hogy kis csörgős sapkában ülsz a gép előtt??? :DDDDD
  • emp
    Hát nem kell azt hiszem sokat várni a Fallout 3-ra, csak azt mindenki fogja játszani!!! :D
  • wanek
    Az #52 tele volt tudományos érvvel, igaz? Beszóltál, megkaptad, most meg dedós módon viselkedsz. Nevetséges vagy.
  • L3zl13
    Ott, hogy a nagy pontossággal meghatározott méretű mikroszkópikus részecskék tudatos, számításokon és tervezésen alapuló (nem beledobok egy kis robbanóanyagot egy hordó olajba, oszt majd biztos jól szétfröcsköl)) előállítása a nanotechnológia tárgykörébe tartozik.
  • immovable
    S wanek tudományos érvei egy privát üzenetben!
    Feladó: wanek
    Elküldve: 2007. 09. 13. 21:45
    Tárgy: Nincs tárgy
    kuss a neved, te nagyon hülye köcsög

• wanek
    Nem látom be, hogy miféle nanotechnika jön itt be. Kifejtenéd?
  • immovable
  • hypno
    Besz@rás!

A XXI. században is akkor a legtalálékonyabb az emberiség, ha a másik elpusztításában kell gondolkodnia.
  • Sidewinder
    Nagyon komoly cucc.A súlya 7100 kiló "csak" ami 1100 kilóval kevesebb amerikai társánál.És a robbanóereje viszont a négyszerese mint az amcsi cuccé ( az amcsié 11 tonna trotilénak megfelelő az oroszé pedig 44 tonna trotilénak megfelelő).Az oroszok,bár mostmár a jól (7-8 százalék körül) fejlődő gazdaságuk,az energiaárak stb miatt már bőven van pénzük,mégis biztos h kevesebb jut a hadiiparra mint az USA-nak és tessék mégis kevesebb zséből ismét összedobtak egy jobb fegyvert mint amit a "nagy" amcsik. Mellesleg vicces volt viszontlátni ismét az ameriakaiak MOAB bombáján egy orosz találmányt,vagyis a rácsos kormányfelületeket,amit az oroszok már régen is használtak asszem még bizonyos ballisztikus rakétáknál, de most a legismertebb ilyen fegyver a közelmúltból amit ezzel láttak el az oroszok,az az R-77-es légiharc rakéta.
  • dez
    "Nos, a dízelmotorban erős kompresszió alatt történik meg a robbanás, a bomba esetében erről szó sincs. Viszont be kell gyújtani, a begyújtás az Otto motorokra jellemző, de az benzinnel megy, igaz, ott is kompresszió alatt történik a dolog, de az csak a hatásfok növelése miatt van így, ugyanis normál légköri nyomáson is berobban a megfelelő arányú benzingőz-levegő keverék szikra vagy láng hatására."

Éppen erről beszéltem én is abban a hsz-ben, amit.. khmm.. leugattál.

"A bombánál valószínűleg alkalmaznak egyéb segédanyago(ka)t is, amit persze nem kötnek a közvélemény orrára. De a két szakaszból álló folyamat első részében a tényleges robbanást előidéző anyag minél nagyobb térben való szétporlasztása történik a minél nagyobb felület elérése érdekében (ez látszik is a videón), hogy a reakció a lehető legrövidebb idő alatt tudjon végbemenni, ugyanis a legnagyobb energiasűrűséget így érhetik el."

Na látod itt jön be a nanotechnológia, mert ezt csak úgy simán nem éred el.
  • Doktor Kotász
    "Na meg elhasználja a környéken az összes szabadon kószáló oxigénmolekulát. Szóval aki a barlangban lapul, (és nem pusztul bele a lökéshullámba) annak nagylevegő, és hátha kibírtja míg újra lesz mit belélegeznie..
    Polemius"

A fenéket az oxigénmolekulák elszívása miatt hallnak meg az áldozatok. Ez a robbanástól 200-300 méterre tarol mindent fizikailag, ami meg azon túl van további kétszáz méterre, és élőlény, annak a hirtelen légnyomásváltozástól szétreped az érrendszere. Ha a robbanás után azonnal felboncolnák, akkor nem lenne vére amit kifolyathatnának, mert a testében, mint egy szivacsban szétáramlik a vér, és megalvad. Aki egy kilóméterre van, az meg azt hiszi, hogy leütötte a Tyson...
  • duke
    Hulye ruszkik.Itt a felmelegedes a nyakunkon es ezek a barmok meg olajat hasznalnak a bombajukba.Nem igaz mar,hogy nem tudnanak kornyezet barat elektromos vagy hidrogenes bombat csinalni.Mehetne napelemrol vagy akurol.Idiotak!
  • wanek
    Nos, a dízelmotorban erős kompresszió alatt történik meg a robbanás, a bomba esetében erről szó sincs. Viszont be kell gyújtani, a begyújtás az Otto motorokra jellemző, de az benzinnel megy, igaz, ott is kompresszió alatt történik a dolog, de az csak a hatásfok növelése miatt van így, ugyanis normál légköri nyomáson is berobban a megfelelő arányú benzingőz-levegő keverék szikra vagy láng hatására.
    A bombánál valószínűleg alkalmaznak egyéb segédanyago(ka)t is, amit persze nem kötnek a közvélemény orrára. De a két szakaszból álló folyamat első részében a tényleges robbanást előidéző anyag minél nagyobb térben való szétporlasztása történik a minél nagyobb felület elérése érdekében (ez látszik is a videón), hogy a reakció a lehető legrövidebb idő alatt tudjon végbemenni, ugyanis a legnagyobb energiasűrűséget így érhetik el.
  • Grifidos
    Eléggé olyan szagú most a légkör szerintem, hogy nosztalgiáznak a nagyok és újra játszák a hidegháborút.
    (A ruszkik nem állnak olyan fényesen mint amenyi lét mostanság elkezdtek megint belepumpáni a hadseregükbe. Nomeg Kínai-orosz hadgyakorlat?)
    "War, war never changes..."
  • dez
    Én azért írtam dízel motort, mert ez a bomba is alapvetően olajat használ a cikk szerint.
  • wanek
  • wanek
    A ciki az, hogy beleugatsz mindenbe konkrétumok nélkül.
  • wanek
    Persze, hozzászólt az Otto motorhoz, amit én írtam, te vaksi. Ugatni meg te ugatsz agyatlanul.
  • immovable
    Ez pedig a te nagy tudásod!
  • LowEnd
    csakhogy
    Ad 1: a vegyi és biológiai fegyverek fejlesztését-használatát tiltják a nemzetközi egyezmények.
    Ad 2: Nagyon melléértékelsz, ha a pusztítóerőt a TNT egyenértékkel számolod. Ugyanis kétszer akkora rombolóerő szerintem max 10-15%-al nagyobb pusztítási rádiuszt hoz.
    Ad 3: Ez az eszköz roppant olcsó.
    (Egyébként hasonló elven működő terrorista fegyver a gázolaj-ammoniumnitrát mix is, amit bagóért lehet hordószámra előállítani, és a rombolóereje igencsak komoly.)
  • rhonkhan
    vegyi fegyver alatt, biológiai fegyvereket értek.
  • Praetor
    Hát ez nagyon környezetbarát. Ugyanúgy mindent elpusztít, csak nem hagy radioaktív szennyeződést maga után, mint az atombomba.