Más Operációs Rendszerek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ZS90
ez most halál komoly, ha a Windowsodat befertõzi egy vírus, átlépsz linuxba, elindítod a progit és kiírtja a vírusokat windowsból, és ez még jobb is, mivel így nem fut a win közbe,és a vírusírtó mindenfájlhoz 100%-ig hozzáfér, nincs az hogy egy rendszerfájlal nem tud mit kezdeni mert azt használja a windows. Nekem volt olyan hogy egy alapvetõ rendszerfájl és megfertõzõdött és cseszhettem a vírusírtót... kiírtott az minden mást, de mivel ahoz a fájlhoz nem fért hozzá onnan mindig újrafertõzõdött a gép...

\"At the end of this day, one shall stand, one shall fall\"

yesss
amuzgy vanmagyar nyelv is pl a link ahonnanlel lehet tölteni is magyar..:)

zvaragabor
Most hogy mondod, igaz. Azt hidtem, hogy linuxról. Bocsi. De attól még az álláspontom ugyan az.

Chaos Anno Domini

Solarisról van szó nem linuxról. Amúgy biztos van solarisra is vírus, de az kb az összes vírus 0,00000001%-a lehet.

zvaragabor
Szólj az antivirus cégeknek, hogy vegyék ki a "downloads"-ból a linuxos veriókat. :D

Amúgy én még sosem hallottam linuxon történt vírusfertõzésekrõl fórumos körökben. De attól még létezik linuxra írt jószág. :P

Chaos Anno Domini

ZS90
jah van rá vírusírtó, amivel kiírthatod a vírusokat a windowsodból<#nyes>

zvaragabor
Van rá vírus. Szerinted akkor minek léteznek linuxra antivírusok?

Linuxon a felhasználó nem rootként van bejelentkezve, a vírust lefuttató felhasználó nem rendelkezik megfelelõ jogosultsággal, akkor a vírusnak annyi. Ezért van nagyon kevés linuxra íródott vírus.

Chaos Anno Domini

Már 9.-ek vagyunk.
Magyar nyelven is van Solaris?
Most is sw renderrel fut natívban, tudok is vele élni az októberi új verzióig, de akkoris idegesít, hogy nem tudom megoldani :)

milyen nyelven írták?
aha
Mert nincs rá vírus.

yesss
nincs nekem de ha lesz akkor én is rápróbálkozok

Hát most nem mert nincs kéznél hobbi winchester vagyis lenne de bonyolult ha tudtok segíteni a segítséget kérek topicban megtaláltok.
yesss
nem nem hallotam róluk...

yesss
mutatom hopnnanlehet letölteni

Solaris 10>>4ever

Ha most fel is rakod akkor akkor feltétlen adj véleményt

#49?
Erõs, ingyenes, futtat egy csomó mindent. Ez kell nekem! Valami hobbi winchesterre felteszem feltétlen.
Sanyix
hw render normális driver nélkül nem lesz, flglx-et tegyél fel és lesz.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

yesss
kb ja és nincs nagy gépigénye.... (kivéve bootnál akkor sokkal nagyobb igénye van mint bármely más op rendszernek de nem leht minden széép:):)

Tehát ez egy nagy batár állat ami még a tornádóban is kitart?
yesss
az mindenféleképp kell..... Avast! -t ajánlom a legjobb free vírusírtó

yesss
hát a Solaris esetében (mivel servergépeken szokott lenni fõleg) ezért elég sok fajta progit tud elindítani viszon (szintén amiatt mer szervergépeken van) erõs és jó tûzfala van nem szükséges külön tûzfal rá....

Miért nem kell vírus/kémprogram írtó?
aha.
Tûzfal: van beépítve, ip filter
vírus/kémprogram írtó: nem kell
diagnosztikai program(Everest): van beépítve, smc, igaz, hogy ez kicsit többet tud, ezzel tudsz felhasználókat, csoportokat létrehozni, csoportházirendet megadni, particionálni, stb...
office szerûségek: Ez is van benne, Star office

De hangsúlyozom, hogy desktopon semmi pluszt nem nyújt, az igazi elõnyei(smf, zfs, zónák) szervereken jönnek elõ.

én ezt úgy értettem, hogy nem az operációs rendszer mûködése, felépítése a biztonságos hanem a veszélyes programokat nem tudja elindítani. Vagy nem így van?
10.-ek vagyunk jeeeee
yesss
lol most nézem hogy még a 100 üzenettet se értük el de már a topp 10 be vagyunk...:) szép jövõ

amugy meg igen kompatibilitás kérdése és nagyban függ az op rendszertõl

Ez szerintem kompatibilitás kérdése és nem az operációs rendszeren múlik.
yesss
nem próbáltam csak láttam gyorsabb mint a windows és nem mined hacker progi megy rajta Linuxon megy minen de pl van olyan keylogger netbus amik nem mennek rajta...

kipróbáltad? biztonságos? Én nem értem a hogy pl.: Linux miért biztonságosabb a Windowsnál? Nem lehet hackerelni nem fut rajta crack vagy mi?
yesss
mert baromijóóóóóóóóóó

akkor meg minek mondod azt, hogy 4ever?
Dying Soul
.exet hogy tudok futtatni rajta?

yesss
nincs még az de lehet ráveszem magam és felrakom.. csak le kéne tölteni..:)

tûzfal, vírus/kémprogram írtó, diagnosztikai program(Everest), office szerûségek
milyen programok mennek rajta?
Nekem van az is. Igaz, hogy már csak vmware-be, de sokáig fent volt külön partición is, mi érdekel?

Neked az van? Akkor mondjál már valami közelebbit róla.
yesss
Solaris 10 >>4ever

A V2-rõl és az AtheOS-rõl hallott valaki?
Dying Soul
Koszi! ami meg erdekelne, hogy msn es a winamp megy e ezen

ZS90
hát nem tudom, nekem eredeti Live CD-m van(haver rendelt) és azzal még nem tudtam böngészni az NTFS partíciókat, föl kellett tenni egy NTFS Configuration Tool-t

Dying Soul
Most windowsom van, de bebootoltam az ubuntu cdjerol, probalgatom. ha fel is teszem, akkor is tudom majd igy bongeszni az eddigi windowsos mappaimat es csinalhatok veluk akarmit minden mas progi nelkul is nem tudom hol a kerdojel, de kerdes lenne ez

ZS90
pl amit leírtam a hangkártya támogatás, vagy a tvtuner rendes támogatása, ugyan mûködik meg nézhetõ, de rosszabb a kép minõség, a távirányítót nem tudtuk mûködésre bírni, jah és valszeg ez egyedi hiba, de nálam a Firefox és levelezõ progi bugosan mûködik, most így hírtelenjébe nem jut eszembe több, de használat közben voltak még nehézségek, persze lehet hogy ez abból is adódik hogy nagyon rászoktam win-re.

A solaris nem linux alapú. Ez a sun saját unix operációs rendszer. Régen elég drága volt, fõleg a trusted solaris, de a solaris 10 már ingyenes és bele van intregláva a trusted solaris is.
Rövid leírás:
HupWiki
Letöltés:
Solaris 10

Az alapértelmezett filerendszer az ufs, de lehet használni a zfs-t is ami elvileg a világ legjobb filerendszere, de desktopon bõven elég az ufs is.

Pl mik hiányoznak?
ZS90
hálistennek az Ubuntuval nem tudnak mit kezdeni, mert nem tudnak belekötni, viszont egyre elterjedtebb. igaz én már vagy 2 hónapja nem indítottam el, mert sok minden hiányzik nekem belõle... ami a legfájóbb hogy nem tudja rendes mértékben kihasználni a jobb hangkártyákat(jelen esetben egy Audigy2ZS). Mivel sokat hallgatok zenét, és a Win-en fullos hangzást nyújt így képtelen vagyok lejjebb adni, akármennyivel jobb a Linux.

A Microsoft minden ellenlábasa ellen pert indít/lejárató kampányt indít mondva csinált ürüggyel.