340
ingyenes, jogtiszta operációs rendszerek a Windowson és a Linuxon kívül
  • Vardar
    FreeDOS-hoz tud valaki valami okosságot?
  • Vardar
    Bár az írása hónapokig eltartana.
  • Vardar
    Egyébként már 5. legnépszerűbb téma vagyunk. Megérte megnyitni ezt a topicot.
    Milyen programnyelven íródott a Solaris?
  • Vardar
    Szerintem pont azért lesz Solarisra vírus mert senki sem számít rá és nincs rá ellenszer. Ezért egyetlen vírus hónapokig megtudná bénítani a Solaris rendszereket.
  • Vardar
    Az ubuntu egy olyan Linux disztribúció mint a SUSE vagy az UHU. Nincs készítője egy közösség fejleszti.
  • adsa
    melyik a legkisebb méretű oprendszer persze amelyiken lehet még vidót is nézni nem dos vagy windows 1.01:)
  • yesss
    hehe nem olyan rosz ez az Ubutunu vagy mi ezt véletlenül nem a Linux készítője csinálja?
  • Dying Soul
    Mekkora hely kell egy ubuntunak? És ha véletlenül ne, jönnbe a cucc, letörölhetem az egész partíciót amin ő volt és összeilleszthetem az alap meglévővel azt?
    Mert:
    Van egy C - 10 Gb körül, rendszernek (windows) és van D olyan 70Gb magamnak. Most a telepítőben a a D-re akarja ráhúzni. Tehát a D mellé csinál egy harmadikat. Ha nem tetszik az ubuntu vagy vmi baj lesz vele akkor törölhetem windowson vmilyen programmal azt a harmadikat? És az újra része lesz a D-nek?
    remélem nem túl bonyolult amirt kérdek.
  • zvaragabor
    Tudom, sokan mondják, hogy linuxról hatásos windowst ellenőriztetni. De ha nincs a közelben linux, ott van szerencsére a csökkentett mód+rendszervisszaállítás kikapcsolása, vagy avast boot idejű keresés, vagy más boot floppyról indított kereső.

Egyik kisvinyómra ha lesz rá időm, vagy kedvem, fel szeretnék tenni egy linuxot. SUSE tetszik.
  • yesss
    az vicces lehettett:D
  • ZS90
    ez most halál komoly, ha a Windowsodat befertőzi egy vírus, átlépsz linuxba, elindítod a progit és kiírtja a vírusokat windowsból, és ez még jobb is, mivel így nem fut a win közbe,és a vírusírtó mindenfájlhoz 100%-ig hozzáfér, nincs az hogy egy rendszerfájlal nem tud mit kezdeni mert azt használja a windows. Nekem volt olyan hogy egy alapvető rendszerfájl és megfertőződött és cseszhettem a vírusírtót... kiírtott az minden mást, de mivel ahoz a fájlhoz nem fért hozzá onnan mindig újrafertőződött a gép...
  • yesss
    amuzgy vanmagyar nyelv is pl a link ahonnanlel lehet tölteni is magyar..:)
  • zvaragabor
    Most hogy mondod, igaz. Azt hidtem, hogy linuxról. Bocsi. De attól még az álláspontom ugyan az.
  • homeless
    Solarisról van szó nem linuxról. Amúgy biztos van solarisra is vírus, de az kb az összes vírus 0,00000001%-a lehet.
  • zvaragabor
    Szólj az antivirus cégeknek, hogy vegyék ki a "downloads"-ból a linuxos veriókat. :D

Amúgy én még sosem hallottam linuxon történt vírusfertőzésekről fórumos körökben. De attól még létezik linuxra írt jószág. :P
  • ZS90
    jah van rá vírusírtó, amivel kiírthatod a vírusokat a windowsodból
  • zvaragabor
    Van rá vírus. Szerinted akkor minek léteznek linuxra antivírusok?

Linuxon a felhasználó nem rootként van bejelentkezve, a vírust lefuttató felhasználó nem rendelkezik megfelelő jogosultsággal, akkor a vírusnak annyi. Ezért van nagyon kevés linuxra íródott vírus.
  • Vardar
    Már 9.-ek vagyunk.
    Magyar nyelven is van Solaris?
  • Gábor
    Most is sw renderrel fut natívban, tudok is vele élni az októberi új verzióig, de akkoris idegesít, hogy nem tudom megoldani :)
  • Vardar
    milyen nyelven írták?
  • Vardar
    aha
  • homeless
    Mert nincs rá vírus.
  • yesss
    nincs nekem de ha lesz akkor én is rápróbálkozok
  • Vardar
    Hát most nem mert nincs kéznél hobbi winchester vagyis lenne de bonyolult ha tudtok segíteni a segítséget kérek topicban megtaláltok.
  • yesss
    nem nem hallotam róluk...
  • yesss
    mutatom hopnnanlehet letölteni

Solaris 10>>4ever

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ha most fel is rakod akkor akkor feltétlen adj véleményt

• Vardar
    #49?
  • Vardar
    Erős, ingyenes, futtat egy csomó mindent. Ez kell nekem! Valami hobbi winchesterre felteszem feltétlen.
  • Sanyix
    hw render normális driver nélkül nem lesz, flglx-et tegyél fel és lesz.
  • yesss
    kb ja és nincs nagy gépigénye.... (kivéve bootnál akkor sokkal nagyobb igénye van mint bármely más op rendszernek de nem leht minden széép:):)
  • Vardar
    Tehát ez egy nagy batár állat ami még a tornádóban is kitart?
  • yesss
    az mindenféleképp kell..... Avast! -t ajánlom a legjobb free vírusírtó
  • yesss
    hát a Solaris esetében (mivel servergépeken szokott lenni főleg) ezért elég sok fajta progit tud elindítani viszon (szintén amiatt mer szervergépeken van) erős és jó tűzfala van nem szükséges külön tűzfal rá....
  • Vardar
    Miért nem kell vírus/kémprogram írtó?
  • Vardar
    aha.
  • homeless
    Tűzfal: van beépítve, ip filter
    vírus/kémprogram írtó: nem kell
    diagnosztikai program(Everest): van beépítve, smc, igaz, hogy ez kicsit többet tud, ezzel tudsz felhasználókat, csoportokat létrehozni, csoportházirendet megadni, particionálni, stb...
    office szerűségek: Ez is van benne, Star office

De hangsúlyozom, hogy desktopon semmi pluszt nem nyújt, az igazi előnyei(smf, zfs, zónák) szervereken jönnek elő.
  • Vardar
    én ezt úgy értettem, hogy nem az operációs rendszer működése, felépítése a biztonságos hanem a veszélyes programokat nem tudja elindítani. Vagy nem így van?
  • Vardar
    10.-ek vagyunk jeeeee
  • yesss
    lol most nézem hogy még a 100 üzenettet se értük el de már a topp 10 be vagyunk...:) szép jövő

amugy meg igen kompatibilitás kérdése és nagyban függ az op rendszertől
  • Vardar
    Ez szerintem kompatibilitás kérdése és nem az operációs rendszeren múlik.