340
ingyenes, jogtiszta operációs rendszerek a Windowson és a Linuxon kívül
-
Vardar #100 FreeDOS-hoz tud valaki valami okosságot? -
Vardar #99 Bár az írása hónapokig eltartana. -
Vardar #98 Egyébként már 5. legnépszerűbb téma vagyunk. Megérte megnyitni ezt a topicot.
Milyen programnyelven íródott a Solaris? -
Vardar #97 Szerintem pont azért lesz Solarisra vírus mert senki sem számít rá és nincs rá ellenszer. Ezért egyetlen vírus hónapokig megtudná bénítani a Solaris rendszereket. -
Vardar #96 Az ubuntu egy olyan Linux disztribúció mint a SUSE vagy az UHU. Nincs készítője egy közösség fejleszti. -
adsa #95 melyik a legkisebb méretű oprendszer persze amelyiken lehet még vidót is nézni nem dos vagy windows 1.01:) -
#94 hehe nem olyan rosz ez az Ubutunu vagy mi ezt véletlenül nem a Linux készítője csinálja? -
#93 Mekkora hely kell egy ubuntunak? És ha véletlenül ne, jönnbe a cucc, letörölhetem az egész partíciót amin ő volt és összeilleszthetem az alap meglévővel azt?
Mert:
Van egy C - 10 Gb körül, rendszernek (windows) és van D olyan 70Gb magamnak. Most a telepítőben a a D-re akarja ráhúzni. Tehát a D mellé csinál egy harmadikat. Ha nem tetszik az ubuntu vagy vmi baj lesz vele akkor törölhetem windowson vmilyen programmal azt a harmadikat? És az újra része lesz a D-nek?
remélem nem túl bonyolult amirt kérdek. -
#92 Tudom, sokan mondják, hogy linuxról hatásos windowst ellenőriztetni. De ha nincs a közelben linux, ott van szerencsére a csökkentett mód+rendszervisszaállítás kikapcsolása, vagy avast boot idejű keresés, vagy más boot floppyról indított kereső.
Egyik kisvinyómra ha lesz rá időm, vagy kedvem, fel szeretnék tenni egy linuxot. SUSE tetszik. -
#91 az vicces lehettett:D -
#90 ez most halál komoly, ha a Windowsodat befertőzi egy vírus, átlépsz linuxba, elindítod a progit és kiírtja a vírusokat windowsból, és ez még jobb is, mivel így nem fut a win közbe,és a vírusírtó mindenfájlhoz 100%-ig hozzáfér, nincs az hogy egy rendszerfájlal nem tud mit kezdeni mert azt használja a windows. Nekem volt olyan hogy egy alapvető rendszerfájl és megfertőződött és cseszhettem a vírusírtót... kiírtott az minden mást, de mivel ahoz a fájlhoz nem fért hozzá onnan mindig újrafertőződött a gép... -
#89 amuzgy vanmagyar nyelv is pl a link ahonnanlel lehet tölteni is magyar..:) -
#88 Most hogy mondod, igaz. Azt hidtem, hogy linuxról. Bocsi. De attól még az álláspontom ugyan az. -
homeless #87 Solarisról van szó nem linuxról. Amúgy biztos van solarisra is vírus, de az kb az összes vírus 0,00000001%-a lehet. -
#86 Szólj az antivirus cégeknek, hogy vegyék ki a "downloads"-ból a linuxos veriókat. :D
Amúgy én még sosem hallottam linuxon történt vírusfertőzésekről fórumos körökben. De attól még létezik linuxra írt jószág. :P -
#85 jah van rá vírusírtó, amivel kiírthatod a vírusokat a windowsodból -
#84 Van rá vírus. Szerinted akkor minek léteznek linuxra antivírusok?
Linuxon a felhasználó nem rootként van bejelentkezve, a vírust lefuttató felhasználó nem rendelkezik megfelelő jogosultsággal, akkor a vírusnak annyi. Ezért van nagyon kevés linuxra íródott vírus. -
Vardar #83 Már 9.-ek vagyunk.
Magyar nyelven is van Solaris? -
Gábor #82 Most is sw renderrel fut natívban, tudok is vele élni az októberi új verzióig, de akkoris idegesít, hogy nem tudom megoldani :) -
Vardar #81 milyen nyelven írták? -
Vardar #80 aha -
homeless #79 Mert nincs rá vírus. -
#78 nincs nekem de ha lesz akkor én is rápróbálkozok -
Vardar #77 Hát most nem mert nincs kéznél hobbi winchester vagyis lenne de bonyolult ha tudtok segíteni a segítséget kérek topicban megtaláltok. -
#76 nem nem hallotam róluk... -
#75 mutatom hopnnanlehet letölteni
Solaris 10>>4ever
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha most fel is rakod akkor akkor feltétlen adj véleményt
-
Vardar #74 #49? -
Vardar #73 Erős, ingyenes, futtat egy csomó mindent. Ez kell nekem! Valami hobbi winchesterre felteszem feltétlen. -
#72 hw render normális driver nélkül nem lesz, flglx-et tegyél fel és lesz. -
#71 kb ja és nincs nagy gépigénye.... (kivéve bootnál akkor sokkal nagyobb igénye van mint bármely más op rendszernek de nem leht minden széép:):) -
Vardar #70 Tehát ez egy nagy batár állat ami még a tornádóban is kitart? -
#69 az mindenféleképp kell..... Avast! -t ajánlom a legjobb free vírusírtó -
#68 hát a Solaris esetében (mivel servergépeken szokott lenni főleg) ezért elég sok fajta progit tud elindítani viszon (szintén amiatt mer szervergépeken van) erős és jó tűzfala van nem szükséges külön tűzfal rá.... -
Vardar #67 Miért nem kell vírus/kémprogram írtó? -
Vardar #66 aha. -
homeless #65 Tűzfal: van beépítve, ip filter
vírus/kémprogram írtó: nem kell
diagnosztikai program(Everest): van beépítve, smc, igaz, hogy ez kicsit többet tud, ezzel tudsz felhasználókat, csoportokat létrehozni, csoportházirendet megadni, particionálni, stb...
office szerűségek: Ez is van benne, Star office
De hangsúlyozom, hogy desktopon semmi pluszt nem nyújt, az igazi előnyei(smf, zfs, zónák) szervereken jönnek elő. -
Vardar #64 én ezt úgy értettem, hogy nem az operációs rendszer működése, felépítése a biztonságos hanem a veszélyes programokat nem tudja elindítani. Vagy nem így van? -
Vardar #63 10.-ek vagyunk jeeeee -
#62 lol most nézem hogy még a 100 üzenettet se értük el de már a topp 10 be vagyunk...:) szép jövő
amugy meg igen kompatibilitás kérdése és nagyban függ az op rendszertől -
Vardar #61 Ez szerintem kompatibilitás kérdése és nem az operációs rendszeren múlik.