Más Operációs Rendszerek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nyomci??? Azért az (éjbér helyett) éhbérért dolgozó japánok nem léteznek. Volt a golyóstollnak magyar elõzménye? Nem, mégis mi találtuk fel.
yesss
he??:)

Wanted Guns?
yesss
nem a magyrok mûfaja ez szerintem sok nyomci japán aki a microsoftnak dolgozik éjbérért napi 28 órát és csak programoz. magyarok ilynre nem képesek vagy csak simán feladják(lásd már jópár magyar játék fejlesztése félúton abbamaradt)

Igen, az Északi-sark tökéletesen kárpótol minket milliónyi honfitársunk elvesztéséért...
Olyan kedves vagy miért ne lehetne jó egy magyar operációs rendszer!?
yesss
jééé most nézem ez nem ide tartozik de ha má magyarról van szó akkor állítólag trianonkór kaptunk egy gyarmatot "kárpótlásként" az Északi sarkon nem apró tertület de mire jó??:) most indítottak expedíciót oda.

csak hoz a témához szóljak nem hiszem hogy a magyar fejlesztésû op-ok olyn hûdejók lennének:)

Én mondjuk ingyenesre gondoltam. Azért jó tudni, hogy vannak magyar fejlesztések.
lck
http://frugalware.org/
http://www.blackpanther.hu/
Sulix-ról, KDE-rõl hallott már valaki?
Van valami magyar fejlesztésû (amatõr is jó) operációs rendszer az UHU-n kívül?
-FreeDOS- bocs már megint gyorsan írtam.
Van olyan a FreeDOD-hoz.
Mi az a Graphical User Interface? Csak nem grafikus felület?
nem vagyok "kiakadva",csak közöltem a véleményemet - ennyi
A segítséget kérek topicban már írtam, hogy a DOS-os programok XP alatti alkalmazásával vannak problémáim.
Ennyire irtóztok egy nem grafikus operációs rendszertõl? A begépeléstõl? Azért ez ennyire nem szörnyû. Ha nincs más csak DOS vs. (sz@r minõségû, kalóz) XP akkor ti az XP-t választanátok? Vagy csak én vagyok ennyire szabadszellemû?
Lehet, hogy mást is kipróbálok. Csak megfelelõ virtuális gép kell hozzá. Miért nem tetszik? Goggle-ben képeket megnézed ugyanolyan minden játék képe. Most a parancssor miatt vagy kiakadva? 10-15 éven keresztül mindenki ezt használta csak nem lehet szörnyû.
én nem fogom használni - azt tudom
- parancssoros mód
- nincs grafikus felület

jó tanulást /egyébként az helyes,csak üdvözölni lehet :) /
Azért kell nekem FreeDOS hogy kipróbáljam és nektek leírjam.(én is akarok belõle tanulni persze).
A virtus alatt nem a virtuális gépet értettem hanem a te általad emlegetett "virtus".
Kösz Vardar , kimerítõ választ adtál. :D
Dj Faustus
1. Mert olyan gépre kell operációs rendszer, amin Windows Xp nem tud futni (lassú, régi kijelzõ, kevés lemezterület).
2. Olyan Dos-os alkalmazást szeretnél futtatni, amihez a Windows XP nem tud megfelelõ környezetet emulálni. Lásd: párhuzamos/soros port direkt vezérlése (ehhez külön io.dll kell).
3. Tanulási célzat, szórakozás, stb...

Felmerülhet a kérdés, hogy mi szükség van önálló DOS-ra, miközben a Windows operációs rendszerek is képesek DOS-szal kompatibilis környezetet biztosítani a DOS-os alkalmazások futtatására.
Ezen gondolkodtál már?
Dj Faustus
"De ha virtusból újra kell telepíteni a gépet akkor állok ott a semmi közepén"
Nem kell, mivel:
1. Használhatsz virtuális gépet, ami nem fog beleiszkálni a kiszolgáló operációs rendszerbe.
2. Ha van több merevlemezed, megoldhatod, hogy az egyik merevlemezt lekapcsolod, lehúzod kábelét - így elszeparálod a mûködõ rendszertõl.
Vagy nem is kell feltétlenül lecsatolni - a másik merevlemezhez nem fog hozzányúlni
3. Ha egy merevlemezen belül mozogsz, a rendes particionálásra kell ügyelned. Meg arra, hogy az MBR-t (Master Boot Record) felülírása esetén helyre tudd állítani (Windowsban a telepítõ lemez helyreállító konzoljában van a FIXMBR parancs.)

"melyik a legkönyebben telepíthetõ op. rendszer?"
Attól függ kinek.
Egy Windows XP telepítését is el lehet cseszni, de egy Debian telepítése is lehet könnyû.

Ez igen. De ha virtusból újra kell telepíteni a gépet akkor állok ott a semmi közepén mert még sose telepítettem operációs redszert. Ebbõl jön a következõ kérdésem: melyik a legkönyebben telepíthetõ op. rendszer?
Dj Faustus
De a Daemon Tools 1. nem hoz létre virtuális gépet, és 2. a virtuális meghajtót nem a kiszolgáló (host) operációs rendszeren hozza létre, hanem a virtuális gép keretén belül a vendég (guest) operációs rendszernek. Ez azért különbség.

de a Daemon is virtuális meghajtót hoz létre.
Dj Faustus
"Te engem lehordtál mindennek amikor megkérdeztem, hogy a VirtualPC menüjében az Other mit jelent."
Tévedsz. Felhívtam rá a figyelmedet, hogy erre magadtól rájöhettél volna - mindenféle "lehordás" nélkül. Egy kis autodidakta tapasztalásba nem halt bele senki. Egy kis Google-használatba ugyancsak.

"Tehát a VirtualPC-ben a DOS alatt ilyen mindenféle Free meg DR, PC klónok is mennek?"
Mivel ezek a DOS rendszerek hasonlítanak egymásra - valószínûleg igen. Ha nem így lenne, ott az Other.

Vardar még egyszer mondom: légy már egy kicsit önálló. Minden kis piti problémáddal - amiket egy kis önálló kereséssel, tapasztalással, munkával megoldhatnál - ne gyere egybõl a fórumra. Ha már egy összetett problémával állsz szemben (amiben van kihívás), akkor már érdemes fórumra jönni.

"most lehet noobnak néztek de még nem hallotam virtuális géprõl ennek amugy mi a funkciója hogy a op rendszereket kipróbáld rajta?"
Összességében virtuális gépet hoz létre operációs rendszerek másik operációs rendszer alatti futtatásra.
A merevlemezen létrehoz két állományt - az egyikben tárolja a beállításokat, a másikban virtuális lemezt hoz létre (mint ha az merevlemez lenne) - amin a vendég operációs rendszer garázdálkodhat; a RAM-ból lefoglal egy kis területet - amit a vedég operációs rendszer használ; és az operációs rendsze telepítését vagy CD-kép, vagy floppy-kép állományból, vagy CD-rõl vagy floppyról végezheted.
Használhatod a gép hálókártyáját (akár többször is), hangkártyáját, USB eszközeit, akár a merevlemezes partíciókat.

A Daemon tools nem virtuális gép. Az virtuális CD/DVD-meghajtót hoz létre CD/DVD-kép állományból.

yesss
lolci ez vicces:d

Létre hoz egy virtuális meghajtót a gépeden és lefoglal egy részt a mem-bõl és ide operációs redszereket lehet feltelepíteni mintha csak a DAEMON Tolls menne.
Te engem lehordtál mindennek amikor megkérdeztem, hogy a VirtualPC menüjében az Other mit jelent. Ezek után inkább így kérdezek. Tehát a VirtualPC-ben a DOS alatt ilyen mindenféle Free meg DR, PC klónok is mennek?
yesss
lol most lehet noobnak néztek de még nem hallotam virtuális géprõl ennek amugy mi a funkciója hogy a op rendszereket kipróbáld rajta?

Ja vagy, hogy te is ezt akartad meg tudni.
Dj Faustus
"FreeDOS milyen virtuális gépen megy?"
Amelyiken kipróbáltad ;)
Ne tököljél vele annyit - tölts le egy virtuális gépet (Virtual PC, VirtualBox) és próbáld ki.
Vagy keress rá: freedos virtual machine - elsõ találat: Installing FreeDOS on Virtual PC

yesss
"FreeDOS milyen virtuális gépen megy?">>>ugyan eza kérdés merült fel bennem is

asszem nem bonyolultam fogalmazatm:d

Mit?
yesss
hehe ezt én se értettem:D

FreeDOS milyen virtuális gépen megy?
És miért a FreeDOS a 3.?
Zsoltika 007
Mivel sok ember warezol vagy esetleg rendelkezik dobozos winnel/egyéb oprendszerrel szivesebben veszi az oprendszer nélküli gépet.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

A FreeDOS-t senki se használja? Pedig én komplett gépeknél a Windows és a Linux mellett ez a harmadik operációs rendszer amit adnak. Valami bolti eladó/markting manager/aki tudja a választ megtudná nekem ezt magyarázni?
yesss
én értem csak kontráztam:D:D

De én alapból azt nem értem, hogy mit nem tudott felfogni. Érthetetlenül fogalmazok?
yesss
rosz a kérdés nem Mit nem értesz hanem Mit értesz?

Nagyon leadtátok addig amíg nem voltam itt már csak 7.-ek vagyunk.
BIZ0906 már megint mi bajod van? Mit nem értesz?
Dying Soul
megoldva mmostmár hálisten és szépjó, mûködik

yesss
nincs hozzáfûzni valóm....

Hát nemhiszem, hogy windowsal tudod törölni a linuxos partitiót, de kipróbálhatod. Max kapsz egy hibaüzenetet, de ha nem megy akkor az ubuntu telepítõ cd-jével törölheted.

Jogtiszta még lehet, de + ingyenes már nem :D
Max, ha közép vagy felsõoktatásban dolgozó tanár vagy felsõoktatásban részt vevõ hallgató az illetõ, mert akkor ingyen letölthetõ az erre jogosult felhasználók számára (Campus). Most látom nem mûködik az E-rendelés, így biztosra nem tudom megmondani, de szerintem ingyen (+posta költség :D) küldik a széria számot is, ha netán a letöltéssel nem jönne le az is.

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7

ez mind szép és jó, de a Windows mióta jogtiszta?

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu