15
  • wanek
    #15
    Te szerencsétlen! Milyen általad hasonlónak titulált programot használtál már?

    "a cikk cime csusztatas ugyan valoban de figyelemfelkelto" - ilyen alapon az is lehetett volna a címe, hogy gyurcsótány beszart. Az is elég figyelemkeltő lett volna.

    "ilyesmi nem letezik meg" - sok ilyen létezik

    "az otlet uj meg akkor is ha hasonloak mar vannak." - akkor mi az új?

    "Minden mas rendszerben ezt kulon vegzik (meg ha a levelezest esetleg fel is hasznaljak valamire), ezaltal mindenkinek kulon regisztralnia kell abba a rendszerbe is hogy hivhato legyen" - és "Ami kifogasolhato az egeszben az az, hogy megiscsak regisztraciot azaz aktivalast kernek" - akkor mi előny is származik ebből? Ha valaki itt gyengeelméjű, az csak te lehetsz.
  • Entrecampos
    #14
    Valoszinuleg te egyszeruen gyengeelmeju vagy, ugye? Szeretsz kekeckedni is. Nos, ha majd valami ertelmeset is irsz, megtanulsz erdemben vitazni, akkor majd reagalok a felveteseidre.
  • wanek
    #13
    Ugyan! Saját magadnak is ellent mondasz. Ez egy nagyon felejtős cikk. Neked maximum akkor jelenthet újdonságot, ha még soha nem használtál a már meglévők közül egyet sem. Javaslom, hogy próbálj ki legalább egyet a meglévők közül :)
  • Entrecampos
    #12
    A cikk nem felejtos, legfeljebb annak aki nem latja benne meg az otletet.
    - a cikk cime csusztatas ugyan valoban de figyelemfelkelto
    - ilyesmi nem letezik meg
    - az otlet uj meg akkor is ha hasonloak mar vannak.

    Az otlet megpedig az, hogy a meglevo igen-igen elterjedt levelezo rendszert hasznalja fel a vegpontok nyilvantartasara es a jelzesek kuldesere.
    Minden mas rendszerben ezt kulon vegzik (meg ha a levelezest esetleg fel is hasznaljak valamire), ezaltal mindenkinek kulon regisztralnia kell abba a rendszerbe is hogy hivhato legyen.
    Itt mar mindenki regisztralt akinek van email cime, valamint mindenki futtatja mar azt a programot ami lehetove teszi a jelzesek kuldeset/fogadasat, a levelezo programot.

    Legalabbis en ezt az otletet lattam meg, meg ha nem is igy mukodne a valosagban (nem tudtam kiprobalni).

    Ami kifogasolhato az egeszben az az, hogy megiscsak regisztraciot azaz aktivalast kernek.
  • Kobaljov
    #11
    A szabványos SIP protokoll is már jó ideje támogatja az "e-mail cím felhívását" VoIP-nál, sőt ennél tovább megy az ENUM projekt is, ami szintén elindult már egy ideje: az ENUM projekt hazai oldala
  • dronkZero
    #10
    "Vannak olyan helyzetek, amikor embereknek már négy különböző online identitásuk és négy különböző címjegyzékük van csak azért, hogy elérhessék az ismerőseiket."

    Hát az ilyen meg is érdemli.
    Egyébként levelezőszoftverről még nem hallottak? Annak aztán tökmindegy, hogy hány címről kell fogadnia a leveleket, és egy klikkből kiválasztható, hogy melyikről küldje. Pár évtizeddel mintha le lennének maradva...

    "Az új cég ugyanolyan közvetlen kommunikációt akar lehetővé tenni, mint például a mobiltelefonálás és az e-mailezés, ahol elég csak a telefonszámot, illetve a címet ismerni és már mehet is az eszmecsere."

    Hát ez aztán a nagy ötlet! Minek? E-mail, telefon, MSN, ICQ, AOL, Skype, XFire, ezket kombináló cuccok (Messenger2, Trillian). És még amikről nem is hallottam. Ki a picsának kell még egy?

    Kicsit későn keltek pajeszos barátaink, elég telített már ez a piac...
  • wanek
    #9
    Szövegértésed nagyítóval megnézve sem tér el a nullától. A cikk felejtős, mert:
    - félrevezető, rossz címet adtak neki, ami ráadásul képtelenség
    - úgy állítják be, mintha ez valami új dolog lenne, de már ilyesmi rég létezik
    - ezt a fajta hozzáállást tapasztalhatjuk a mikorszopsznál is, amikor nagy csinnadrattával, saját ötletként jelentenek be már rég meglévő dolgokat. Persze a bőrükből ők sem tudnak kibújni...
  • Entrecampos
    #8
    wanek, te most magarol a levelezesrol mondtad ki azt, hogy felejtos.
  • kev
    #7
    Az msn-nek is elég egy e-mail cím. És lehet hívni a másikat.
  • wanek
    #6
    Az e-mail cím, mint azonosító már csak azért sem jó, mert így aztán spam-hegyeket kaphat az is, aki eddig nem kapott.
  • wanek
    #5
    Ha ez így lenne, ahogy leírtad, az kiváló táptalaja lenne bárminemű rosszindulatú program terjedésének. Felejtős.

    A Skype azontúl, hogy megy mindenféle oprendszeren, alkalmas arra is, hogy vezetékes, vagy mobil számot hívjon. A cikkben említett gyenge próbálkozás a közelébe sem jöhet.
  • Entrecampos
    #4
    Ez hatalmas otlet, csak egyetlen aprosagot kellene megvaltoztatni, megpedig azt, hogy ne kelljen ide is regisztralni. Ja bocs, regisztralni nem kell - aktivalni kell :-/
    Nem tudtam kiprobalni mert a Vista-t sem szereti.
    Az osszes eddigi rendszerben eloszor fel kell kapcsolodni valami kozponti, nyilvantarto helyre (ezert is kell a reg).
    Ezt viszont ugy tudnam elkepzelni (a Yoomba oldal nem ir semmit a mukodesi elverol), hogy kiegeszitem a levelezomet egy ilyen uj telefon progival. Aztan ha valakit fel akarok hivni (barkit akinek tudok levelet kuldeni) annak megy egy kulonleges mail. Az uzenet tartalmazna a telepitesi instrukciokat, sot a telepites elkezdesehez szukseges binaris is benne lehet. A tuloldalon, ha meg nincs telepitve a progi akkor lehet kattintani a telepites linkre, ha meg mar telepitve van akkor automatikus kapcsolodas es kicsorog. Nincs kozponti nyilvantarto szerverhez kapcsolodas.
    No persze neha eleg sokara jonne ossze a kapcsolat - ha egyaltalan... :-)
  • PíszLávJuniti
    #3
    Amit vázoltál egyáltalán nem elképzelhetetlen, csak ügyesen kell összeintegrálni a meglévő technológiákat.

    A cikk címe felettébb zavaró!!
  • kvp
    #2
    Es ez miben ter el az msn-tol? Ott is email cim az azonosito es ha beleptunk, akkor email cimek alapjan lehet hivni barkit. Szoveges, audio es video hivas is van. A megadott email cimre ezen kivul meg irhatunk levelet is es a messenger-es es msn-es email cimjegyzek szinkronizalhato. Ha mondjuk a gsm hivasok is indithatoak lennenek email cim alapjan vagy telefonszam alapjan lehetne email-t kuldeni, akkor lenne benne valami uj. (technikailag mindketto megoldhato) A legjobb az lenne, ha email cim alapjan mindig arra a keszulekre menne a hivas amit a cimzett eppen kivalasztott, beleertve a mobil, vezetkes es internetes hivasokat is vagy a gsm-es voicemail az email-es postaladaba menne audiofilekent.
  • wanek
    #1
    "A Yoomba rendszere a fájlcserélő hálózatok elvén alapul, azonban ennek ellenére mindenkit nem lehet majd elérni vele. Ennek oka, hogy a Macintosh és a Linux alatt használható verzió még nem készült el, igaz, a Macintoshra szánt változaton már dolgozik a vállalat." - LOL! Skype meg van...

    A cím egyébként félrevezető, mert nem e-mailen keresztül megy a telefonálás, (érdekes is lenne), hanem az csak azonosítóként szolgál. Felejtős.