165
Hogy létezhet olyan dolog amink nincs tömege ( az energián kívül)?
-
pet0330 #45 Na ezt nem értem!!
Hogy lenne a gravitáció taszítás??
Akkor a hold mért kering a Föld körül??
Ha a gravitáció taszítás lenne elkéne szzálnia nem??
Tehát ezt nem nagyon értem. -
juzosch #44 Ne növeljük fölöslegesen a scope-ot, a papírlap is ugyanúgy változhat időben. -
clio1616v #43 kettővel, mert az időben is változik -
juzosch #42 Ezaz, hogy nem:) Mint egy gyűrött papír, csak 1gyel magasabb dimenzióban. -
juzosch #41 Azért ne essünk túlzásokba, ez csak 1 elmélet a sok közül, és egyenlőre nem ez tűnik a befutónak. -
#40 gravitron és a megaharcosok -
clio1616v #39 A tér az szabályos? :) -
clio1616v #38 Így van, ezért tágul a világegyetem. -
juzosch #37 Az elmélet lényege, hogy minden irányból jön ez a taszítás, viszont a tömeg ezt árnyékolja. Tehát míg ránk fentről a gravitációs taszítóerő 100%-a hat, a föld ennek egy részét leárnyékolja, tehát összességében lefelé nyom. -
juzosch #36 A gravitáció torzítja a terez, amiben a fény halad. A fény a térben tökegyenesen megy, csak a tér maga a görbe. -
clio1616v #35 Akkor mivel magyarázod eötvös papa ingáját, átmenne a gravitáció az anyagon, amikor éppen arra hat, a vonzást feltételezve negatív impulzussal?
"Hátulról" hat ellentétes irányból :P
Ezért nem tért el az inga.
Hja igazad van, eddig hibásan tudtam, graviton, de a gravitron jobban hangzik ettől függetlenül. ;) -
clio1616v #34 A gravitáció nyom hozzá a földhöz, és nem csak a nap és hold gravitációja hanem minden anyagé. -
n3whous3 #33 És a gravitációs közvetítő részecske pontos neve a GRAVITON és nem gravitron...
Ja egy kérdés: Tudja valaki, hogy az U és D kvarkokon kívül "mire való" a többi??? -
n3whous3 #32 Szerintem a fizikusok azon állítása, miszerint a fénynek nincs tömege (ha jól tom ezt mondják) eléggé megmagyarázhatatlan annak tekintetében, hogy a gravitáció eltéríti a fényt (ez igaz). Márpedig a gravitáció tömegre hat. Ha nincs tömeg, akkor mire hatna???????? -
n3whous3 #31 "Gravitron a pontos neve. - Ezt törölni kellene...
Mivel negatív értékek nem léteznek, ezért impulzus sem, tehát nem vonzásról van szó hanem taszításról.
A testek(tömegek, anyagok) gravitációt sugároznak ki, ami a többi testet tolja egymás felé, ezt látjuk mi vonzásnak tévesen, de ezt már egy másik topikban kiveséztük."
Még átnézem az általad ajánlott topicot, de ezt nem értem. Ha a gravitáció tasazítás, akkor
1. Nem lenne naprendszer
2. Nem lennének egyáltalán galaxisok
3. És a legfontosabb: Ha taszítás lenne, akkor gondolom a Földre leginkább ható Hold és Nap nyomna minket a Földre. Csak nem egyenletesen.. Sztem. Mert amikor se Nap, se a Hold nincs "fenn", akkor simán "kitolna" minket a Föld a felszínről...
Vagy úgy taszítás, hogy elém áll egy halom graviton és "letaszít" a Földre? Úgy már esetleg érthető... -
clio1616v #30 Akkor igen. -
clio1616v #29 Mert pozitív impulzust ad át és megegyező irányba mozdulna el. -
juzosch #28 És ha a vonzást tekintem pozitívnak? Akkor a taszítás negatív.
-
#27 miért? -
clio1616v #26 Gondolj bele ha pozitív lenne akkor taszítás lenne. -
juzosch #25 Ööö, ezt ki mondja? Én nem vagyok ebben annyira biztos:) -
clio1616v #24 a többi anyag által kibocsátott, részecskék által átadott energia. -
clio1616v #23 a vonzás negatív impulzus -
clio1616v #22 A húzás az nem vonzás.
A vonzás részecske által, azt feltételezi, hogy a részecskét kibocsátó anyag vonz egy másikat úgy, hogy a részecske beleütközik a vonzandó tárgyba és az ennek ellentétes irányba negatív impulzust átadva elmozdul. -
#21 mi tolja akkor a leejtett tárgyat? :)) -
juzosch #20 Lehet h negatív érték nem létezik, de ki mondta, hogy a vonzás negatív érték? -
#19 ha sötét vagy miért írsz olyan topikba, ahol az kérdést sem érted?
Ha az óceánok mélységének titkait is csak egy kis %-ban fedeztük fel, az univerzum megismerésében nem hiszem, hogy egyáltalán kifejezhető lenne számokkal az elért eredmény foka:)
Ez viszont érdekes környezetben feltételezi a gravitron létét :) -
#18 Na most a vonzás mitől lett negatív? A húzást nem szeretnéd tolásra cserélni? :) -
clio1616v #17 Még valami, ahhoz hogy valamiből ki tudj vonni először hozzá kell adni annyit vagy többet, amennyit ki akarsz vonni.
Ennek az a következménye, hogy mivel kisebből nagyobbat nem tudsz kivonni negatív értékek nem léteznek. -
clio1616v #16 Ide gyere át, több magyarázat is szerepel. -
clio1616v #15 Te sem értetted meg...
Azt állítom, hogy nem tudsz leszállni a buszról, ha nem vagy rajta.
Előtte valahogyan fel kell rá szállnod, hogy utánna le tudj szállni.
Az időbenisége miatt nem teheted meg, hogy előbb szálj le róla. -
juzosch #14
"Mivel negatív értékek nem léteznek, ezért impulzus sem, tehát nem vonzásról van szó hanem taszításról."
Tehát ha negatív érték nem létezik, akkor csak felszállni tudok a buszra, de leszállni már nem? Na kb ennyi kapcsolat van a mondat a két állítás között:) -
clio1616v #13 Gravitron a pontos neve. - Ezt törölni kellene...
Mivel negatív értékek nem léteznek, ezért impulzus sem, tehát nem vonzásról van szó hanem taszításról.
A testek(tömegek, anyagok) gravitációt sugároznak ki, ami a többi testet tolja egymás felé, ezt látjuk mi vonzásnak tévesen, de ezt már egy másik topikban kiveséztük.
"Hamis törvények" a neve. -
#12 Biztos, hogy minden erő terjesztéséhez részecske kell? -
Nuki #11 Akkor mégis mi közvetíti a gravitációt? :)
Gondolj bele ha ezt felfedezik, akkor egy lépéssel beljebb leszünk az anti-gravitáció, mint technológia felé! :) -
karajjj #10 omg -
HUmanEmber41st #9 Meg ott van ( valahol ) az a bizonyos fekete v. sötét anyag, amiről itt is sok cikket olvastam ( melyből persze nem tudtunk meg semmit azon kívül, h létezik :D ) -
#8 Érdekes dolog...Wiki is ír róla egy keveset. Bár sztem létezhet, mert még a földön, és a naprendszeren kívül (meg ami körülöttünk van) más sztem még nem naon ismerünk:) -
#7 xtraoutdelbanplzhtx by rexore:S :DDDDDDDDDDD -
#6 én tegnap láttam 1-et biciklizni az utcánkba.