Új távlatok Noé bárkájának kutatásában
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Eléggé félreértetted akkor a mondanivalómat.
Hát igen, ezt tényleg rettentõen félre lehet érteni:
Az hogy fanatikusok (a keresztényekrõl volt szó altalánosságban - arch), igen. Azt hogy gyilkosok, már bebizonyították.
Például én ezt úgy értettem, hogy a keresztények fanatikus gyilkosok, amit ráadásul neki is álltál megmagyarázni a következõ posztodban, hogy miért is van így.
Nem öregem, véletlenül sem te írtad le szarul, pontatlanul, provokatívan és sértõen azt, amit mondani akartál, hanem én értetten félre. Pff...
Némely hozzászólások mulatságosak.(csak az elvakultakra gondolok minden oldalról)
Az elöbbi megjegyzésem ellenére hasznosnak tartom, megismerni még a legbárgyúbb véleményt is!
Én azért lettem ateista, katolikus neveltetésem ellenére, mert gondolkodtam a hiten!
Közben arra is rájöttem amit itt is bizonyítva látok:
A hitnek nem kell bizonyíték, illetve a hittel ellenttétes bizonyítékokat nem fogadja el a hívõ. Amikor a hívõ bizonyít, csak a "hitetlenség" legyõzése a fontos, nem a saját hitének megerõsítése, hiszen az szükségtelen, ha mégsem akkor az nem hit, csak neveltetés!
Ha egy hívõt arra kérsz nézzen szembe az igazsággal, akkor azt csak egy szûrõn keresztül teheti, mert máskülömben összeütközésbe kerülne önmagával!
Így teljesen reménytelen meggyõzni egy igazán hívõt! Nem is ajánlom a próbálgatását, viszont engem sem képes megtéríteni senki!
Ezzel együtt jól megvagyok a hívõ ismerõseimmel, és szívesen folytatok velük eszmecserét!
Csak egy kérdés a hívõkhõz: miért fontos az, hogy van ott bárka vagy nincs, valójában bizonyítana az valamit?
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
Mondjuk szerény véleményem szerint alapból frusztrációt szül egy olyan világkép, ami a bûntudatra alapoz.
Vegyük például a tizediket:
"Ne kívánd a te felebarátodnak házát. Ne kívánd a te felebarátodnak feleségét, se szolgáját, se szolgálóleányát, se ökrét, se szamarát, és semmit, a mi a te felebarátodé."
Nem arról van szó, hogy ne vedd el, hanem hogy ne _kívánd_. Ha már csak rá is gondolsz, az bûn. Mész a pokolra. Ezek után ne õrülj bele az életbe.
Nem csodálkozom, hogy a vallási fanatikusok ilyen hibbantak.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Magáról a vallásról annyit, hogy:
1- Ádám és Éva -jól elszaporodtak.... (van itt vérfertõzés rendesen)Csak ezt magyarázza el nekem valaki! Könyörgöm. Hogyan lettünk 1 férfiból és 1 nõbõl sokmilliárdan.... Szóval ezzel a szervezett vallással az a baj, hogy túl sok feltétlen hitet követel. (iritálja a szürkeállományomat)
2- tökéletesen tudjuk, hogy hol és hogyan alakult ki ez a vallás és hogyan terjedt el. Szóval kialakult. Nem öröktõl fogva volt... Szegény egyiptomiak, szegény görögök nagyon elcseszték, azóta biztosan megbüntette õket az Egy Isten. Pedig õk hittek és tisztelték sok Istenüket...
3- Az összes vallás csak arra szolgál, hogy irányítani tudják a híveiket mint a birkákat.
4- és én akkor sem vagyok eredendõen bûnös. Hogy varrhat egy ilyen lelki terrort a nagy Isten gyermekei nyakába? Csakis hogy féljenek féljék az Istent. Miért kell félni ezt a "jóságos", "megbocsátó" és "igazságos" teremtõt???
Eljen vele az akinek lelki támaszra van szüksége. Én csak magamban hiszek. Hogy a saját döntéseimmel én magam irányítom az életem és ha valami szar vagy jó történik, annak meg van az oka. "Nem az égbõl pottyan"
Most megkaphatom, hogy mit szapulom itt a vallást, de egy szót nem szóltam volna, ha nem alakul ki ez a vita. Így viszont megírom a véleményem...
Ez valóban sértõ, de a válasz erre nem az, hogy "akkor aki meg eszerint él, az mind alávaló hülye gazember", mert akkor semmivel sem leszel jobb, mint azok, akik fölé erkölcsileg helyezni kívánod magad. Márpedig az elõzõ postodból ez jött le.
>Amit mondani akarsz, az az, hogy "nézd meg, hogy vannak olyanok is néhányan, akik annak ellenére, hogy látszólag erkölcsös, isntenfélõ nevelést kaptak, gonosz tetteket vittek véghez"
Tudom mit akarok mondani. Jaaa, hogy akkor aki nem rendes ember, az csak látszólag kapott 'istenfélõ nevelést'? Ugye ismered a nyuszikás viccet a 'kontra bingó' esetével?
Szánalmas ez a csûrés-csavarás.
>Te mondasz, az sértõen általánosító.
Az a sértõ, hogy a Nagy Fekete Könyvet (Mint máshol Mao Vörös Könyvecskéjét) lobogtatva kijelentik, aki nem ez szerint él, az erkölcstelen semmirekellõ gazember.
Minden jog fenntartva!
Blackmail the Universe
De azok az idióták, akik bizonygatják, hogy ~6000 évvel ezelõtt a Föld 4-500m magas dombság volt, amit elöntött a Mariana-árokból elõtörõ víz... Na azokat kirándultatnám Szibériába.
De (most felveszem a vallási fanatikus jelmezt) Isten útjai kifürkészhetetlenek. Õ igazán dizájnos és ütõs világvégét akart, nem csak lekapcsolni a villanyt. Nem sokkal stílusosabb vízbe fojtani az embereket, mint megszüntetni az egészet?
Blackmail the Universe
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
Eléggé félreértetted akkor a mondanivalómat. Három fajta létezik:
1) Aki azonosul az ideológiával, tudja hogy milyen szörnyûségek vannak a bibliában, és be is tartja azokat.
2) Aki azonosul az ideológiával, tudja hogy milyen szörnyûségek vannak a bibliában, de nem zavartatja magát.
3) Aki azonosul az ideológiával, de nem tudja hogy milyen szörnyûségek vannak a bibliában, mert még annyira hülye hogy a saját szent könyvét se olvasta el.
Te melyikbe tartozol ?
Na nem, ez így nem igaz. Ma legfeljebb jól megvernek egy mobiltelefonért, a középkorban szemrebbenés nélkül gyilkoltak.
Hozzátéve, hogy a népesség azóta (több)százszoros, mégis egy-egy gyilkosság eseményszámba megy.
Háborúk is csak lokálisak. Egy Irak, Afganisztán (évek alatt) párezer áldozattal elhanyagolható a középkorban történt tízezres csatákhoz (egy nap alatt) képest, és azok csak a nagyobbak voltak.
Na meg persze voltak komplett _népek_ (hunok, mongolok), akik szinte kizárólag a háborúkból, fosztogatásból éltek. Mutassatok ma egy ilyet!
Összehasonlíthatatlanul nyugodtabb és békésebb a világ, mint 500-1000 éve, csak a nagy büdös kényelemben ezt kezdjük elfelejteni...
Oké, azt írtad, hogy "globálisan". Az meg nem a szó szerint vett bûn. Fajokat kiirtani, Földet elpusztítani szívünk joga, Isten azért adta nekünk ezt a világot, hogy uralkodjunk rajta. Hát tessék. Mi ezt így csináljuk.
"valamint a mostani helyzetet figyelembe véve kétlem, hogy az általános tudásszint növekedne"
Ne viccelj már! Ha csak az írástudást vesszük figyelembe, már az hatalmas tétel! De a 8 általános kb felöleli egy középkori tudós polihisztor összes tudását, sõt!
A védhetetlent én nem védeném a helyedben...
Ha meg azért, hogy ad még egy esélyt, akkor azt miért nem érvényesítette a többi emberre is? Az istened elmebeteg, vagy idióta, esetleg nem mindenható ezek szerint.
Amit mondani akarsz, az az, hogy "nézd meg, hogy vannak olyanok is néhányan, akik annak ellenére, hogy látszólag erkölcsös, isntenfélõ nevelést kaptak, gonosz tetteket vittek véghez", ez ugyanis igaz, míg amit Te mondasz, az sértõen általánosító.
Viszont ezzel nem is mondtál sokat, hiszen kevés olyan dolgot találni, aminek a nevében még nem öltek, legyen az az árja faj felsõbbrendûsége, a munkásosztály java, vagy a demokrácia exportja. Az, hogy vannak fanatikusok, nem minõsíti azt az oldalt, ahova tartoznak. Azonban vannak néhányan, akik hogy saját igazukat bizonygassák, provokáljanak, minden erejükkel igyekeznek elmosni a határokat a mai kereszténység, és a spanyol inkvizíció közt. (Lásd pl. Aranykéz, aki meggyõzõdéssel állítja az Evolúció topikban, hogy minden(!) keresztény fanatikus gyilkos)
Az Ószövetség elsõ könyvét nem lehet szó szerint érteni. A világ sem hét nap alatt teremtõdött, a katolikus egyház is elismeri, hogy akár milliárd évekig is eltarthatott a folyamat (mert ugye honnan tudod, hogy Istennek mennyi egy nap). Az özönvíz is egy metafora. Biztosan megtörtént valamilyen formában, erre van tudományos bizonyíték. De a lényeg az özönvíz üzenete: Isten nagyon berágott ránk, de egy igaz embernek (és így az emberiségnek) adott egy új esélyt. Hát nemtom, sikerült-e élnünk vele 😊
Aki a Bibliát szó szerint értelmezi, és nem használja fel az agyacskáját a mögöttes tartalom megfejtésére, az elvakult fanatikus lesz, akit egész életében ki fognak röhögni.
Az olümposzi istenek emellett emberarcúak voltak, szerettek, civakodtak stb. és egyáltalán volt arcuk (!) mert ugye pld. az iszlám, a bizánci ortodox ikonháborúból is tanulva eljutott addig, hogy tilos istent antropomorf módon ábrázolni.
Európa reneszánsza, teljes modern fejlõdése a görög (pogány) gyökerekhez való visszatérésnek köszönhetõ.
A kereszténység centralizmusát, abszolutizmusát vesd össze a görög városállamok demokratizmusával.
Róma átvette a görög kultúrát, de világhódító tervei miatt lemondott az alapokról, a császárság, a személyi kultusz megjelenése, a monoteista kereszténység emiatt törvényszerû volt, de rögtön magában is hordozta a végzetet.
200 év kereszténység annyira megrogyasztotta Rómát (Hellászt is amúgy), hogy könnyû prédája lett a barbár nomádoknak.
Ez (a kereszténység) volt a korabeli vírus, a trójai faló, amely tönkretette az ókori internetet. Az antikitériaihoz hasonló mechanizmusok meg a tenger fenekére süllyedtek kb. 2000 évig. Már csak az eretnekek magányos gyertyái pislákoltak a rideg éjszakában, ha épp nem léngoltak a mágylák, és rejtett kõfalak mögött szikár, szakállas fugar bankárok számolták, fogaikhoz verve, az uzsorakamatokból befolyó aranypénzeket...
A történelem ölén közben szemeit nyitogatt(j)a egy új világ.
:-)
Kara kánként folytatom tanításom.
>>Hogy értendõ az, hogy a 'biblia nomális erkölcsi nevelést' ad? Nem kell ahhoz sem biblia, sem egyház, de még csak semmilyen vallás sem.
>ha igazad lenne akkor nm lenne buntet mivel az ember automatikusan csak jot csinalna.
Ez egetverõ marhaság. Egyrészt nézd meg, hogy akiknek a 'biblia nomális erkölcsi nevelést' adott azok miket csinálnak? Csak pár elég ütõs példát mondok: keresztes hadjáratok idején hány embert mészároltak le, hány várost gyújtottak fel, hány nõt erõszekoltak meg (itt, európában). Vagy azok a sorozat/tömegnyilkosok, akik 'isteni sugallatra' követték el a gyilkosságokat. Vagy netán a pedofil papok.
Másrészt pedig ha tovább látnál az orrodnál, láthatnád mennyi olyan ember van, aki nem hívõ, mégis rendes, tisztességes ember. Nem a valláson múlik (elsõsorban), hogy valaki milyen ember lesz.
Laczy:
>A Biblia hit és erkölcs dolgában tévedhetetlen szerintem
Persze. Olvass vissza, van pár példa. Te idén hányszor voltál kövezni például?
>a tudományos dolgok pedig mindig is vita tárgyaik lesznek
Ez természetes. Errõl szól. Hogy folyamatosan vizsgálja a tudomány a saját eredményeit, és az újabb információkhoz igazítja õket. Ettõl nem lesz rosszabb, vagy megbízhatatlanabb. Sõt. Az lenne a baj, ha statikus lenne, egyszer jól megmondtak valamit és abból nem engednének.
Minden jog fenntartva!
Ebben is van igazság, csak az egyén hite és a vallás nem ugyanaz a fogalom, valamint a mostani helyzetet figyelembe véve kétlem, hogy az általános tudásszint növekedne (hála a politikusainknak, és a médiának). Az egyik az oktatást teszi tönkre, a másik szeméttel áraszt el!
Évszázadokig a hatalom eszköze volt a vallás, és most is szeretnék sokan ha így lenne!
De.
<< Az más kérdés, hogy az idióta hívõk a Bibliát úgy értelmezik, ahogy. >>
Még jó hogy Európában nincs annyi fundamentalista, aki szó szerint értelmezi a bibliát, mint mondjuk a Közel-Keleten, vagy éppen amerikában.
Szerintem te hiszel a Mikulásban, csak utálod mert egy alkalommal nem kaptál semmit sem.
<< Különben minek foglalkoznál ilyen behatóan a Bibliával? >>
Szerintem te se mennél el szó nélkül amellett, hogy 2 milliárd ember hisz a Nagy Mágikus Nyusziban, imádkozik hozzá, sõt, egyesek hallják is a fejükben a hangját, ami azt parancsolja hogy öljenek embereket.
Bár akkor meg lehet hogy Zeusz híveit kellene itt gyõzködnünk XD
Mivel a gépkonfig ideírása nagyarcúságnak tűnhet, nem írom ide. :) Pedig nem olyan komoly ám, félreértés ne essék. Átlagos gép.
Nem vagy te túl optimista?<#idiota>#idiota>
...
Na ezeket tenném ki Szibériába, hogy akkor most a tudomány nélkül, meg Isten segítségére bízva magukat maradjanak életben.
Jó látni, hogy mily megértõ vagy... ha valaki azzal jönne, hogy máglyán eléget, ha nem hiszel valamiben, az inkvizíció, szörnyûség, halál. (amúgy tényleg az). Ezzel szemben te pofátlanul halálba kívánsz embereket a hitük alapján, mondd csak, te mitõl vagy jobb?
Hát szibéria és a mágiahalál azért nem ugyanaz.. az egyik tuti halál a másiknál van némi esélyed.. kiváncsi lennék te melyiket vállalnád be esélyesebbnek?
Amúgy lenne egy kósza kérdésem. Most sztem sokkal komolyabb és több bûnt követ el a világ globálisan mint anno egy egy falu vagy város.. minket miért nem irt ki? vagy esetleg Hitler egyfajta prófétája volt istennek aki meg akarta tisztítani a világot azoktól akik keresztély eszmék szerint bûnösök? Persze lehet mondani hogy nem ez volt a cél de ezt is bele lehetne magyarázni, ahogy a bibliába is bele lehet magyarázni dolgokat. De ha van egy csepp esze is valakinek akkor észreveheti hogy az egész nem más mint a tömegek irányítására kialakított eszköz, ami a technológia és az általános tudásszint növelésével kezd gyengülni.
Nagy tragédia számunkra, hogy az ókor végén lezajlott nagy világnézeti csatából a zsidók ekrültek ki gyõztesen a kerszténység révén, és a görög harmonikus, az emberi természethez közelebb álló, humánusabb világnézet elbukott. Olyannyira, hogy ma a görögök is bazi nagy ortodoxok.
tudom, hogy kényes területen fekszik, de kézzelfogható eredmény (bármi is legyen az) nagyon eladható lenne manapság.
A vallás a történelmi haladás adott szakaszán hasznos volt, mára ez a hasznossága már eltûnt.
Az Újszövetség elõrelépés az Ószövetség népirtó logikájával szemben - naná, hogy a zsidók nem vették át az újat, mert az individualista céljaiknak nem felelt meg - de ettõl függetlenül maradi, nem felel meg korunk követelményeinek.
ON:
Nem értem ezt a sok fényképezkedést. Miért nem megy oda egy csapat, venne mintákat abból a rejtélyes.. objektumból. Ja, hogy akkor eltûnne a rejtély?
Éppen az hogy nem. Nem a békét és a szeretetet hirdeti eme két vallás, hanem az elvakultságot, hogy fogadd el a dogmát, hogy ne kérdõjelezd meg hogy azokat a könyveket isten írta (eszedbe se jusson hogy ember írta, mert akkor már kövenek is meg!), felejtsd el a logikát, ne is kritizálj semmit. Innen már csak egy lépés hogy rá lehessen téged uszítani bárkire.
Éppen ezért olyan veszélyes a vallás. Immunis a kritikára.
Errõl (is) folyt a vita a topikban. Ha olyan kurva tévedhetetlen lenne, nem utasítaná a hívõket hogy öljenek meg egy rakat ártatlant.
A fanatizmus csak eltorzuláshoz, és sok ember felesleges halálához vezet. Ez igaz a túlzó fanatikus politikára is.
Persze tökéletes ebbe a világba úgyse lesz.
A világ nem tökéletes, így egyik egyház sem az. (ennek ellenére én katolikusnak nevezem magam).
Én toleráns vagyok más hitekkel (az ateizmussal is). De szerintem elváthatom, hogy más is az legyen (ezt most wanek válszaira mondom).
A Biblia hit és erkölcs dolgában tévedhetetlen szerintem, a tudományos dolgok pedig mindig is vita tárgyaik lesznek. Földrajz tanár vagyok úgyhogy tudom mirõl beszélek.
Msi 915P Neo2 v2, Intel Pentium 4 3ghz, Asus EAX550, 512mb ddr2 ram
"Ezt a vallás=tudományellenesség nevû tételt árnyalnám kicsit."
Én is, az elõbb meg is tettem. De akkor:
vallási fanatizmus = tudományellenesség.
És még csak nem is minden esetben közvetlenül. Sokszor csak igen áttételesen, de úgyis ez a vége.
Ja, a Bibliát szó szerint értelmezni ma már vallási fanatizmus.
A szerzetesek döntõ többségben _a Bibliát_ másolták. Persze nem csak azt. Ugye könyvnyomtatás még nem volt, viszont az azért nem ártott, ha minden templomnak volt egy, meg a tehetõsebbeknek is kellett egy az éjjeliszekrényre (már ha tudott olvasni).
Charles Bronson kérdi az egyik rosszfiútól, akire pisztolyt fog, hogy
- te hiszel istenben?
Mire a rosszfiú:
- igen.
Charles Bronson:
- akkor segítek, mindjárt találkozhatsz vele. 😊
Pontosan így gondolom én is, egy másik témával kapcsolatban már írtam, hogy a vak hit káros! Akkor néhányan megsértõdtek, mikor arra kértem, hogy gondolkozzanak logikusan. Én ateista vagyok, de vannak hívõ barátaim. A hitnek lehetnek jótékony hatásai (és sokszor az ateisták is becsapják magukat) De a vak hit káros!!!
Gondolkozz akár hívõ akár ateista vagy, az nem árthat meg!
Meg sem érdemelnétek a kibaszott fûtést, áramot, ivóvizet
...
Na ezeket tenném ki Szibériába, hogy akkor most a tudomány nélkül, meg Isten segítségére bízva magukat maradjanak életben.
Jó látni, hogy mily megértõ vagy... ha valaki azzal jönne, hogy máglyán eléget, ha nem hiszel valamiben, az inkvizíció, szörnyûség, halál. (amúgy tényleg az). Ezzel szemben te pofátlanul halálba kívánsz embereket a hitük alapján, mondd csak, te mitõl vagy jobb?
Ezt a vallás=tudományellenesség nevû tételt árnyalnám kicsit, elég a középkori egyházi iskolákra, templomok által taníttatott diákokra, kódexmásoló szerzetesekre gondolni. Vagy vehetjük például a Pázmányt is, hogy egy újabb példát hozzak.
Tény, hogy vannak olyan emberek, akiket megvezettek, vagy akiket a vakhit vezérel. A vakhit, hogy az az egyetlen helyes út, amit õk annak gondolnak, függetlenül attól, hogy az a biblia, az ateizmus, vagy a kiskutya farka, és hangosan sikoltoznak, hogy el kell taposni mindenki mást, aki ezt nem így gondolja. Na az ilyen emberektõl én is undorodom.
De hogy egy példát mondjak: ha bûn az ölés, akkor miért vannak benne ölésre való biztatások?
Minden lehetseges. Csak ami lehetetlen tart tavabb.
Az a baromság, hogy nyilvánvaló _tényeket_ nem "hisz".
Vannak emberek, akik egész életüket egy-egy szakterületnek szentelik, generációk óta gyûjtik a tudást, ez a sok faszkalap meg "hát én ezt nem hiszem, mert más van leírva" alapon ellenkezik.
Na ezeket tenném ki Szibériába, hogy akkor most a tudomány nélkül, meg Isten segítségére bízva magukat maradjanak életben. Talán egy hétig menne is.
"Mondom régebben ez sokkal közvetlenebb volt, mármint Isten beavatkozása a természetbe."
Apró kérdés: Miért? Tudom, Isten útjai kifürkészhetetlenek. Ha most is olyan kibaszott nagy bûnben élünk (töredéke egyébként az ókori-középkori állapotoknak, de sebaj), akkor miért nem kapjuk nyakunkba az özönvizet megint? Vagy most már megvárja a végítéletet?
Na meg persze régen az esõt és a villámot is Isten csinálta, csak újabban rábízza a páratartalomra meg a súrlódásból felgyûlt töltésre. Hehe. (Egyébként ennyi lenne a vallások magyarázata. Régen be kellett tippelni, hogy mi van, most meg már egy csomó dolog okát is tudjuk.)
"Most is beavatkozik, cska mi azt természetesnek vesszük, mint pl. egy jégverés."
Na persze. A meteorológusok meg elmehetnek a picsába, mi? Bár úgy látom, hogy szerintetek _mindenki_ elmehet a picsába, ha olyan tényeket (nem elképzeléseket, hanem _tényeket_) figyel meg, ami ellenkezik a mesekönyvetekkel. Komolyan mondom, mi a fasznak a kibaszott civilizációnk fejlõdése, ha ennyire begyöpösödött és kotlátolt fasz az emberiség? Legalábbis ti. Meg sem érdemelnétek a kibaszott fûtést, áramot, ivóvizet.
"Mi emberek néha nem értünk sok mindent,"
Azt nem is csodálom, hogy te sok mindent nem értesz. Kéne mást is olvasni. De nem te vagy a világ, nagyon sok mindent értünk már, a mindennapi élet gyakorlatilag minden aspektusát. A tudomány már csak olyan dolgokon vitázik, amivel te vagy én egész életünk során nem fogunk (közvetlenül) találkozni. De ti még a legalapvetõbb dolgokkal is ellenkeztek, nem "hiszitek", pedig már rég nem hit kérdése, hanem tény. De a szemellenzõ persze kéynelmesebb, mint tanulni egy kicsit.
"a föld alól tört elõ hatalmas mennyiségû víz a nyomás hatására,"
Ó, ez igen érdekes. Tehát a Föld belsejében víz van/volt. És amikor kijött, akkor mi ment a helyére? Láva? Vagy üreges azóta? A nyomás hatására? Azt hittem, hogy Isten akaratának hatására.
Irtózatos faszságokat állítasz, ugye tudod?
"És ha figyelembe vesszük a föld legmélyebb pontját (Marianna-árok, 11000m) akkor egyértelmûvé válik h hol van az a sok víz,"
Nem akarlak elkeseríteni, de a Mariana-árokban lévõ víz az összes víztömegnek elhanyagolható része. Az egy kis barázda a Föld méreteihez képest.
"ugyanakkor aztis tudjuk h a földbõl tört elõ (mai napig vannak a föld mélyén édesvizi barlangok), és h a légkörben is hatalmas mennyiségû víz volt (szivárvány addig nemvolt). És a földrengések, az égszakadás, a földbõr feltörõ víztömeg 40 nap alatt szinte folymatosan "mûködött"."
Ehh. A Biblián kívül kérlek, olvass már mást is! Mondjuk geológiát. Földtörténetet. Földrajzot. Bármit, ami _tényekkel_ foglalkozik. Akkor nem beszélnél egetrengetõ hülyeségeket.
"nem én találtam ki hanem tudósok, és tudományosan is el van fogadva az elméletük. "
Aha, persze. Tudományosan elfogadott. A vallási fanatikusok körében. Azt viszont én (meg a világ felvilágosult része) nem nevezném tudománynak.
Áh, nem is értem, minek olvasok ilyeneket, csak felkúrom az agyam az idiótákon...
PS: bármilyen rossz is volt a nácizmus, kommunizmus, stb, mégis akadtak támogatói. Az emberek nem egyformák, bármilyen hülyeséggel is álljon elõ valaki, mindig lesz olyan, akinek tetszeni fog.