Új távlatok Noé bárkájának kutatásában
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azonkívül az anyaghívõk nem látnak tovább vallásügyileg a Bibliánál, pedig ( ezt nem gyõzöm elmondani nekik, de mindig elfelejtik) a kereszténységen kívül még van az Iszlám, a zsidó vallás, Buddhizmus, Kung-Fu-cse( Konfucianizmus), Tao , Védikus filozófia, Zen, Sámán( izmus? )- hit szal van belõlük elég.
De szûklátókörûen csak a Bibliát és a keresztényeket szidják, mert arról már hallottak, h van valami Biblia...persze nem olvasták, csak a borítóját, meg a szemelvényeket a véres dolgokról gyilkosságokról. Ennyit tudnak.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Vannak szerencsétlen hülyék a vallásosak közt is, és vannak szerencsétlen hülyék az ateisták közt is (intelligens mosóport valaki?), akiknek mindent be lehet adni. Mégis itt néhány ember mintha kizárólag az egyik csoportban venné észre a hülyéket, és pofátlanul általánosít. Engem ez zavar.
mégegyszer:
VVVVÁÁÁÁÁÁÁ, jobban röhögök, mint a VICCEK topicban 😄 😄 ROTFL 😄
Windows 7
én nem hiszek semmiben, csak a való életben, a kétszányolcvanhatmillió állatfaj meg úgyse fért fel a bárkára, hacsak nem egy egész bárkahaddal indult útnak stb... szal az egész biblia mózessel meg a vízzszétválasztással hülyeség úgy ahogy van... én a keresztrefeszítésben hiszek, de csak azért mert tudom hogy a Rómaiak szerették így dekorálni az utakat pl, és esetleg felragasztottak egy elmebeteg embert aki istenkirálynak hitte magát és hogy meggyógyította a vakot meg a rákosat stb... én amiben hiszek az a való élet, hogy a tudomány az nem hülyeség, hogy te alakítod a saját életed, és ezt senki nem nézi 'föntrõl' popcornt zabálva... nincs isten, nincs hülyeség... már annyiszor bizonyítottam magamnak hogy nincs, pl ordibáltam neki hogy jelenjen meg elõttem, erre esetleg csengetett a szomszéd (véletlen egybeesés volt, hót ziher, elvégre isten nem lopxD)
szal a lényeg, én nem hiszek semmiben, se szellemben, se vámpírban,zombiban,ördögben-istenben,buziban és terry blackban(pontosabban tõle inkább elhatárolódok, de tom h van)
üdv
We\'ll get higher and higher, straight up we climb. We get higher and higher, leave it all behind !
Kara kánként folytatom tanításom.
Röviden kb a következõ a lényegük:
-a tudomány megprobál mindenre logikus választ adni, de sokszor téved, viszont legalább idõnként javitja hibáit.
-a vallásnak mindenre van válasza, ami bár szokszor nem logikus de legalább nem is javitja hibáit 😊
-a hit pedig egy ezektõl független dolog, a hit célpontja sokszor-e kettõ valamelyike, de természetesen abban is lehet hinni hogy én egy isten vagyok és akkor nem kell felesleges vallással bibelõdni, a tudomány embereit meg nyugodtan lefejeztethetem 😊
Na jó erõs sarkitásokat irtam, de kicsit uncsivá vált már nekem ez a vita.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Wanek: te egy kis nethuszár pöcs lehetsz, aki anyuci netjérõl irkálja be a faszságait. Gratulálok a szüleidnek 😊
dehát errõl senki nem irt semmit." - már hogyne írták volna! Csak azt is biztos "átvitt értelemben kell érteni" 😊)))))))))
Egyébként így kimondva egyszerû, de hogyan is vennél DNS mintát? Miben tárolod? És ha meg jól elmúlt az özönvíz, akkor mibõl is lennének meg ismét az állatok? Biztos azok is a "szeretet erejével" 😊)))))))))
PS: nem téged akartalak kifigurázni, hanem a jó ötletedet egy kicsit továbbgondoltam.
Az okés lenne ha Isten azt mondta volna hogy mindegyikbõl vegyél dns mintát....
dehát errõl senki nem irt semmit.
Ennyi sok buta fanatikust 1 rakáson 😄 😄 😄
Tõlem mindenki abban hisz, és olyan vallást követ, amilyet akar, ezzel önmagában semmi problémám (még ha véleményem van is róla).
Nekem bajom például azzal van, ha valaki azt hiszi, kizárólagosan az õ hite szerint élõk lehetnek rendes emberek. Ez sajnos elég gyakori hozzáállás.
No meg azzal van bajom, ha a másikra (aki nem osztja a hitüket) akarják vonatkoztatni netán rákényszeríteni a sajátjukat.
Minden jog fenntartva!
Most ezt állítod, és nagyon helyes, ebben egyetérthetünk. Ha korábban is ezt akartad kifejezni, akkor sajnálatosan félreértettük egymást. Sajnos a korábbi hozzászólásaid feleslegesen vallás-ellenesek voltak, holott nem voltak itt tömegével tüzes vassal az inkvizítorok, hogy ez indokolt legyen.
Ha pedig kifogásolod, hogy kiragadok a környezetükbõl mondatokat, és azokat a magam kénye-kedve szerint értelmezem, akkor remélem a biblia-idézetek miatt is hamarosan olvashatom a tiltakozásodat 😉
A biblia behelyettesíthetõségét egy másik, hasonló tartalmú, de aktualizált írással elfogadhatónak tartom, de a hagyománytisztelet erõssége miatt erre még pár száz évet alihanem várni kell.
Minden jog fenntartva!
Jó tanács: csak olyat írj le, amit szemtõl szembe is tudsz vállalni. Ha ez nem megy, akkor csak egy beszari senkiházi vagy.
Már megint olyanokat tulajdonítasz nekem, amit nem állítottam. Nem azt írtam, hogy mindenki keresztes hadjáraotkban vett részt, mindenki gyilkolászik, vagy mindenki pedofil pap. Nyilván nem. Vagy te azt állítod, hogy csak ezekbõl állna a keresztények gyülekezete? Vagy inkább csak kiforgatod a szavaim?
Én példákat hoztam fel.
Én azt állítottam, hogy NEM AZON MÚLIK ki lesz rendes ember, hogy vallásos nevelést kap-e (legyen az bármely vallás). Hiszen ha kapott, ha nem, akkor is lehet rendes ember vagy épp bûnözõ.
És hol emelem magam erkölcsi magaslatokba??
Neked szövegértelmezési gondjaid vannak? Szerinted mit jelenthet a Nagy Fekete Könyvet Lobogtatva minden mást erkölcstelen gazembernek tartó rész? Szerinted mindenkire értettem aki ilyen vagy olyan istenben hisz, követ valamely vallást??
Már megint kiforgatod a szavakat, és olyan kijelentéseket tulajdonítasz nekem melyeket nem mondtam!
Minden jog fenntartva!
Kövezni? Kövezés az ószövetségben volt, az újszövetség úly alapokra(filozófiára) helyezte a dolgokat.
Ezt nevezem én olyan kiragadásnak ami visszájára fordítja a Biblia lényegét.
Ezt írtad, majd soroltál a keresztesektõl kezdve mindent. Még vissza is utasítottad azt a feltételezésemet, mely szerint ezt csak egyes emberekre értetted.
Álljunk csak meg! Ne add az én számba azt, amit éppen nem én mondtam!
Azok állítása az, akik a Nagy Fekete Könyvet lobogtatják.
Éppen azok helyezik magukat valamiféle erkölcsi piedesztálra.
Most meg ezt írod.
Hát DE BIZONY te igenis erkölcsi piedesztálra emelted magad MINDEN "feketekönyves" emberrel szemben, NEM CSAK a fanatikusokkal szemben. Ha mégsem így értetted, akkor kérlek figyelj oda jobban a fogalmazásodra, mert a fenti idézet (a legfelsõ, neveléses) ebben a formában igencsak félreérthetõ, sértõ és általánosít.
<< kell lennie egy fõ oknak, ami az összeset elindítja, egy oknak ami már nem vezethetõ vissza semmire, és minden abból indult ki...nos ezt nevezi Õ Istennek >>
Kis ellentmondást érzek ebben. Miért pont ez az "isten" mentes az ok-okozati összefüggés alól ?
És mibõl gondolja ez a csávó, hogy az ok-okozati összefüggés eme univerzumon kívül is él ? Elvégre, még azt se tudjuk hogy az idõ hogy folyik az univerzumunkon kívül; az ok-okozati összefüggés meg az idõ alapján van definiálva.
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
- Az általad említett elmélet hiányosságaira eléggé régen rámutattak, még a kereszténység elõtt. 😊
Semmilyen elmélettel nem sikerült eddig bizonyítani, hogy létezne isten. (Persze, ha úgy definiálod, hogy a szomszád Józsi isten, akkor igen. De valószínûleg egyedül maradnál a véleményeddel, maximum a Józsi értene egyet vele.)
Minden jog fenntartva!
Elég pontatlan dolog összehasonlítani azt a hitet, ami azt mondja ki hogy 2x2=4, és azt a hitet, ami azt mondja ki hogy 2x2=5.
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
Volt egy fickó(talán filozófus) a nevét sajnos nem tudom, aki érdekes elmélettel bizonyította Isten létezését.(Persze ez már nézõpont kérdése hogy ki hogy definiálja Istent.) Alapvetõen az a lényege, hogy a világon mindennek oka van, és az ok-okozat összefüggés alapján minden ami történik visszavezethetõ egy korábbi okra amibõl következik. Nos emiatt ezt visszavezetve a világ kezdetére(vagy világegyetem kialakulására) kell lennie egy fõ oknak, ami az összeset elindítja, egy oknak ami már nem vezethetõ vissza semmire, és minden abból indult ki...nos ezt nevezi Õ Istennek. 😊
a van kibe kapaszkodni meg, kicsit el lett rontva: az a lényeg, nekem az jó, hogy ha tényleg magam alatt vagyok és eszembe jut esetleg az, hogy lehet, valaki, aki segít.
nem Istent kell kutatni, hanem azt, hogy mi van az anyagi világ mögött. vagy, hogy van-e valami?
mellesleg nagyon habzószájúak a hozzászólásaid, de sebaj, húgyozhatsz vért is sokmindenben akkor is nagyon gyermeki és primitív a felfogásod. ha van jogom ilyet mondani, ha nincs.
Blackmail the Universe
Hozhatnék még millió ilyen példát, de minek?..
Ittvan mire vágytál, A világító ágytál.
Álljunk csak meg! Ne add az én számba azt, amit éppen nem én mondtam!
Azok állítása az, akik a Nagy Fekete Könyvet lobogtatják.
Éppen azok helyezik magukat valamiféle erkölcsi piedesztálra.
EZ a sértõ.
Ne tulajdoníts nekem olyasmit amit nem állítottam (sõt).
Minden jog fenntartva!
Tisztelt Wanek, alapvetõen a jézusi tanítások, ha tetszik, ha nem, a te elveid, erkölcsöd részét képezik, mégha ezt derogál is belátni.
Ittvan mire vágytál, A világító ágytál.
"Mindenki hisz Istenben" - ez nagy tévedés. Én nem "hiszek" semmilyen istenben, és ahogy a topic is bizonyítja, vannak még páran.
"wanek például az egyik prófétád (miért ne nevezhetnénk így a tudósokat is?), Albert Einstein szavai" - ezzel alaposan beégtél, mert számomra nem mérvadó.
"Van valaki, aki sokmindenre képes, és aki figyelhet ránk is, támogathat. Aztán lehet, hogy oda se bagózik ránk, a lényeg az, hogy tényleg, van kibe kapaszkodni." - pláne, ha "oda se bagózik ránk". Kapaszkodjál csak erõsen, nehogy seggre ess.
"Én nagy hibának tartom, hogy a mai tudományos kutatások csak az anyagi világra korlátozódnak" - mire másra korlátozódnának? Az ilyen vallási dolgokkal foglalkozzanak az egyházak, elvégre õk hirdetik, hogy van isten. Ezt a fogjuk meg és vigyétek ötletedet el is felejtheted.
"Jézusnak nincs általunk ismert feljegyzése az egészrõl" - tudott egyáltalán írni? Mert ha nem, akkor nem meglepõ.
"Isten nevét írjátok nagy I-vel" - írjad csak, nem létezõ dolgot miért írnék nagy kezdõbetûvel? Ráadásul az istenekbõl meglehetõsen sok fordult elõ az emberiség történetében, és egyiket se látta soha senki.
"Szeressétek egymást. Segítsetek a másikon, akkor mindenkinek jó lesz. SEMMI TÖBBET. ENNYIT. Az egy dolog, hogy melyik haverja hogy misztifikálta, mit talált ki körítésnek. Ennyit mondott. És ez jó. Szerintem ez az igazi keresztény vallás." - ha valakinek volt "gyerekszobája", az ennél egy kicsit többet kapott.
Blackmail the Universe
Én speciel ateistaként teljesen egyetértek a mondandód lényegével, csak szerintem ehez nincs szükség Istenre és Egyházra... Az erkölcs a belátás és a szeretet nem az Egyház és a vallásosok kiváltsága!!!!
Blackmail the Universe
Nos, végre végére értem a topicnak. Hadd mondjam el a véleményem. Elõször is saját magammal kezdenem, nagypapám evangélikus pap, viszont 3 gyermekébõl egyik sem az a 'nagyon' vallásos. Érdekes. Én is, igaz fiatalabb koromban inkább szembesültem, hogy mennyire más tud lenni az egyház, mint amit képviselnie kéne. Igaz, hogy nem folyik bele a politikába, de ugyanolyan gusztustalan harcok folynak ott is, mint a mai magyar két nagypárt esetében. Ennek ellenére újabban el kezdett érdekelni a vallás és hát én valamilyen szinten hívõnek tartom magam. Hiszek Istenben, mondhatnánk így is. Mind1 hogy nevezzük. Mindenki hisz Istenben, sõt pl vegyük wanek esetét: neki még Bibliái is vannak: Fizika, Földrajz, etc könyvek a nevük. Wanek ráadásul úgy kapar az igazáért, mint a legfanatikusabb keresztény, nincs sok különbség<#mf1>#mf1>. Ráadásul õ is BUTA, mert minõsíti a másikat (én is, egy szóval nem mondtam, máshogy nem tudom kifejezni a dühöm). A lényeg az, hogy nem tudom, mi a gond, wanek például az egyik prófétád (miért ne nevezhetnénk így a tudósokat is?), Albert Einstein szavai: 'Az anyag legmélyebb szintjein is olyan fokú rendezettség van, hogy ez nem lehet a véletlen mûve'. Lehet nem pontos, ez a lényege. Én is ebben hiszek. Van valaki, aki sokmindenre képes, és aki figyelhet ránk is, támogathat. Aztán lehet, hogy oda se bagózik ránk, a lényeg az, hogy tényleg, van kibe kapaszkodni. Én úgy vagyok vele, hogy magamnak tetszõ életet élek, de néha, ha valami rosszatt tennék már csak azért is átgondolom mégegyszer, hogy jaj, mi lesz, ha Õ Oda Fent nem nézi jó szemmel? Szóval szerintem egy ilyen szimbólum a tudatomban egy kis pluszt ad erkölcsi önvizsgálatomhoz. Ami csak jó?
Kollektíven meg: Én nagy hibának tartom, hogy a mai tudományos kutatások csak az anyagi világra korlátozódnak. Lehet, hogy ez az egy világ, de akkor is, már csak az ilyen késhegyre menõ viták lezárásaként is, meg legalább ezt a pénzt sem fegyverekre költjük, érdekes lenne vizsgálni, van-1 lélek, mi a tudat, egyebek. Lehet-e valami az anyagi világ mögött? V. felett?
Vallás: én, mivel ebbe van a legnagyobb belelátásom a következõt mondanom a keresztény vallásról. Tisztelem az életszemléletét minden elõttem felszólaló vallásos(nem csak keresztény, lehet muzulmán, zsidó, ateista) embernek. Szerintem a keresztény vallással az a legfõbb gond, hogy bizonyítékokon alapuló tény, hogy 1.: az a 4 evangélium, amit Bíborban született >Valaki<(sosem voltam jó töribõl😄), az egy érdekes nézõpont, viszont 64 történetet is írhattak a keresztény vallás kialakulásáról, de azt eretneknek minõsítették, megsemmisítették. Így viszont nem biztos, hogy ismerhetjük ennek a nagyon szép történetnek az egészét. 2.: még egy nagyon fontos emberi tényezõ a keresztény vallásban: Jézusnak nincs általunk ismert feljegyzése az egészrõl. Ugyanis azt sokan elfelejtik, hogy a keresztény vallás lehet, hogy olyan, amilyen, az egyházasdi nekem sem tetszik, sõt, elképzelhetõ, hogy Istennek sem (ja tényleg: légyszíves, Isten nevét írjátok nagy I-vel, mégiscsak). Viszont Jézus Krisztus eredetileg annyit mondott: emberek. Peace. Szeressétek egymást. Segítsetek a másikon, akkor mindenkinek jó lesz. SEMMI TÖBBET. ENNYIT. Az egy dolog, hogy melyik haverja hogy misztifikálta, mit talált ki körítésnek. Ennyit mondott. És ez jó. Szerintem ez az igazi keresztény vallás. Ebben kell hinni, eszerint kell élni. Nem fenyegetõzni kell: tegyél jót, amikor csak tudsz, jobb lesz a világ, ezáltal neked is jobb lesz. Szeretteidnek is. ENNYI.
Az ellenséges hangnem meg totál felesleges (mondom ezt én?[#mf2)
Blackmail the Universe
A keresztényeknek, hívõknek eszük ágában sincsen senkit sem bántani, épp ellenkezõleg az ellenséget is szeretik. Habár ez nagyon nehéz, gondoljátok csak át ha valaki ordít veletek azt hogy lehet szeretni. Kezdetnek egy kis tûrés is megteszi. 😊
Akik meg ilyen vallási fanatikusok azoknak nincs közük a Bibliához. Sokan kivesznek belõle, hozzáraknak külön mondatokat és persze így már semmi alapja nincs az egésznek. Csak úgy van értelme ha egy nagyobb szakaszt elolvastok és úgy értelmezitek.
Aranykéz ragaszkodsz valamihez ami nem tudod mi, mert teljesen félreérted. Remélem egyszer megérted mi is az egésznek a lényege. Találkoztál már hívõvel?