Új távlatok Noé bárkájának kutatásában

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dronkZero
Vannak azért példák komplett szervek kialakulására. Például a tüdõnek majd' minden átmenete megvan...kb többtízezer fajon átívelve. Szóval ne is várj a szemed elõtt kifejlõdõ új szervet.

De ezzel az ellenérvvel amit hoztál csak az a problémám, hogy mi meg a mostani állatok sem vagyunk "készen". Gyakorlatilag fogalmunk sincs, hogy félmillió éve egy emberi vese pont ugyanígy nézett-e ki. Szerintem nem, most is változik, javul-romlik az egyes egyedekben. És a mutáció olyan, hogy kibaszott ritka, és akkor is legtöbbször inkább romlik.

De igen erõsen rá is játszunk az evolúcióra az állatoknál/növényeknél, illetve gátoljuk sajat magunk esetében. Nemesítés, tenyésztés, vagyis az irányított szelekció sokkal hatékonyabb a természetes szelekciónál.
Ember vonatkozásában meg ragaszkodunk a genetikai stiklijeinkhez illetve írtózunk attól, hogy a gyerek "nem normális" lesz. Életben tartjuk a természetben életképtelen egyedeket. Nem mondom, hogy ez baj. Csúnya világ lenne, ha nem így mûködne. Mint pl: SPARTAAAAAAA! 😛

Szerintem makro-élõlényeknél nemigen fogunk természetes kialakulását látni a fajoknak. Ha nem tudunk végigkövetni mondjuk párszázezer generációt, akkor ez közvetlen megfigyelés nélkül marad. És már egy 10-20 év átlagéletkornál ez már töbmillió évet jelentene.
A "gyors", rövid élettartamú fajoknál viszont figyelnek meg változásokat, és ott frankón mûködik a dolog.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Jópár ilyen dolog van, én nem ismerem az összeset. Pl. amikor egy komplex szerv a korábbi "verziótól" nagymértékben eltér, és a közbülsõ alakok mind mûködésképtelenek lennének, tehát egyszerre kellett igen sok véletlen mutációnak bekövetkezni, ráadásul úgy, hogy pont egy fejlettebb, összetett mûködésû szervet adjon. (Véletlenszerû karakterekbõl összeálló Háború és béke esete.) Elvileg lehetséges, gyakorlatilag meg nem igazán, és túl sok ilyen eset is van. Vagy amikor bizonyos állatoknál ignencsak összetett viselkedésformák vannak genetikailag kódolva. Mintha valami egyéb erõ is munkálna itt a háttérben (itt nem kell kapásból valamilyen istenre gondolni).

Oké, ez nagyrészt meggyõzõ. Bár voltak szép ideig (sok-sok generációig) külön élõ populációk, eléggé eltérõ körülmények között is. Ki tudja, mennyi idõ kellett volna a nagyrasszok külön fajjá bomlásához.

Csak arra akartam rámutatni, hogy azért nem néhány generáció kérdése a dolog.

dronkZero
"Bizonyos dolgokra még nincs magyarázat."

Sorolj fel párat, kérlek!
(Azt nem ér kérdezni, hogy "Hogyan kezdõdött?", mert arra nem is akar magyarázatot adni az evolúciós elmélet.)

dronkZero
Mert nincsenek külön populációk. Gyakorlatilag az egész Földön már csak egyetlen ember-populáció van. Az új fajok kifejlõdésének meg feltétele, hogy legyen legalább kettõ, amik egymáshoz képest változhatnak.

De egyébként elkezdõdött a külön fajjá alakulás (lásd: nagyrasszok), csak éppen a globalizáció ezt megállította és megfordította.

Hát erre látod nem tudok mit mondani. Ha nem érted (vagy szándékosan ködösítesz v. forgatsz ki szavakat), akkor nyugodtan fogd rám hogy hülye vagyok, nincs ebben semmi szégyen, mindenki így csinálja...

Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius

Valószínûleg alig várja, hogy indulhasson Kínába (v. Kubába), hiszen ott a materializmus államvallás, ráadásul az egyedül megtûrt... Talán a legfõbb szórakozása az egyéb vallásoknak v. filozófiáknak hódolók besúgása lesz.

Igen, ismerem a gyûrûfajokat. De arra nem válaszoltál, hogy miért nincs számtalan emberfaj?

Maguk a kutatók egy jó része szeeint is hiányos az evolúciós elmélet, azaz vannak fehér foltjai. Bizonyos dolgokra még nincs magyarázat.

Amit még hozzátennék, hogy én jópár vallásos emberrel beszélgettem az evolúcióval kapcsolatban, (úgy, hogy én evolúciót fogadom el, õk meg nem), meghallgattuk egymást, értelmeztük egymás érveit, megvitattuk, hogy a másik elképzelésében hol lehet a hiba. Nem kellett szégyenkeznem ezen viták során, derekasan védtem a tudományos álláspontot.
De ezt a véresszájú visítozást, amit itt egyes vérateisták mûvelnek, tõlük nem tapasztaltam.
Hihetetlen bazzeg, hogy mikor "a vallás = elnyomás" tételt cáfolandó hozok egy olyan hírt, hogy papok lázadnak az elnyomó rezsim ellen, a demokrácia mellett, akkor hirtelen abba köt bele a mi fanatikus kis ateistánk, hogy a demokrácia mekkora szar...

Öregem, mekkora suttyók vannak... Mehetsz ám diktatúrába is, ha akarsz, Irán, Kína biztos tárt karokkal vár 😊

Ja hogy ott nem irogathatnál le bármi fasságot, ami átvillan a csökött agyadon? Visszasírnád te a demokráciát, majomka.
dronkZero
Gyûrûfajok? Hm?

Nem az elmélet a hiányos, hanem a tárgyi leletek sora. Az viszont csak egy dolog. Az elméletbe passzolnak a leletek.

Majd, _ha_ lesz olyan, ami nem illeszkedik az elméletbe, akkor el lehet rajta gondolkodni, hogy az elmélettel van a baj. Addig viszont nincs jobb.

Tessék evolúciós elméletbe nem illõ tárgyi bizonyítékokat keresni!

Generációkon? Ilyen párszáz évente új emberfaj jönne létre, és mára számtalan emberfaj létezne. De nincs így. Valami itt még nem igazán stimmel. Meg ott van a többi hiányosság, szóval az evolúciós elmélet igencsak hiányos, mondhatni félkész. Még sokminden kiderülhet.

Újra és újra a materializmusba vetett feltétlen és fanatikus hitedet bizonyítod, felfogod ezt egyátalán?
Értelmes ember azt mondja, hogy "a tudomány mai állása szerint" (bár esetedben sokszor inkább a tudomány múlt századi állása szerint).
Hány évesen vagy ilyen megrögzött? És még te ócsárlod a hívõket, amikor azoknak csak kis része bigott, és még kisebb része fanatikus.
Az ilyenek robbantják ki a vallásháborúkat...

De csak jobb, mint a kommunista elnyomás, vagy szerinted nem?

Ez így persze nem igaz, ez csak az elméleti modell.

Mert egy új faj nem csak úgy ripsz-ropsz jön létre, hanem ez a folyamat generációkon keresztül tart, mígnem elválik az egyik faj a másiktól.

Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius

Ez így persze nem igaz, ez csak az elméleti modell.

A fajok ugye mutációval jelennek meg, mely mutáció egyszerre több egyedet érint. Ha csak egy egyednél jelenik meg olyan mutáció melynek eredménye új faj, akkor az mivel nem tud szaporodni, nem is hoz létre új fajt.

Kara kánként folytatom tanításom.

"Mondjuk én meg egy dokumentumfilmben azt láttam, hogy egy "genetikai Ádám"-ot kerestek/találtak, tehát pont hogy egy férfit. Akitõl az Y kromoszómáink vannak. "Éva" meg volt több is."

Összefoglalva a mitokondriális DNS-t tanulmányozták. Illetve ezeknek a rasszokon belüli eltéréseit. Mivel elméletileg csak az anyai ágon örökölhetõek ezek, így állapíthatták meg hogy nagy valószínûséggel egyetlen egy nõtõl származik az összes ember.

Te iszonyatosan buta állat te. A demokrácia mióta igazságos és mióta jó? Az csak a legideálisabb módszer a tömegek kordában tartására, mert elhiteti velük, hogy szabadok. Hol élsz vazzeg? Itt 20 éve demokrácia van, és lassan villany se lesz a fõvároson kívül, olyan kurvamód fejlõdünk...
Bocs a slendrián megfogalmazásért, írás közben megzavarta!
Senki sem tagadhatja, az özönvízrõl létezett valós emléke a kor emberének.

Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:

Senko sem tagadhatja, az özönvíznek a (bibliai)kor emberének létezett valós emléke, az árvízek. Gondolj bele sok ember nem ismert nagyobb területet a saját környezeténél. Számukra egy nagyobb áradás az általuk ismert világot érintette.
"két zsidó fiatalember sírokat rúgdosott és köpködött a zsidó temetõben"
Tudja hogy zsidók voltak, az egyik Õ volt! C:

Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:

Jaj ne védjed már 😊 az egész arra tanulság, hogy ha valaki fanatikus, akkor annak tök mindegy, mi az igazság, csak köti az ebet a karóhoz. Ha valamit úgy AKAR érteni, ahogy épp neki tetszik, azzal nem tudok mit kezdeni.
Természetesen, az a globális olvadás, amely megemelte a Földközi-tenger vízszintjét, a világ többi részén is okozott hasonló eseményeket, így a Fekete-tengeri özönvíz nem egy lokális folyamat, hanem globális jelenség lokális leképezése.

Nem hinném. Nem. Nem. Nem. Soha. Tõlem.

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

aha, itt van a kiskátés. :-)

Hát, akkor én is:
- Végtelen-e a világegyetem?
- Túlléphetõ-e a fényseb.?
- Létezett-e Noé?
- Ha igen, megvan-e még a bárkája?
- Mikor volt az özönvíz?

Apropó, elõveszem a kedven vesszõparipám:
Szerintem i.e. 5750 körül volt az özönvíz, vagyis a Fekete-tenger elárasztása, a Dardanellákon kersztül betört oda a Földközi-tenger vize. A Fekete-tenger partjain virágzó civilizáció(k) ekkor szétfröcsköltek a szélrózsa minden irányába, és ez után jelentek meg a megalit építkezések (Stonehenge pld.), és a posztdeluviánus manusok tanították meg a sumirokat az írásra, komolyabb földmûvelésre, a kultúra aztán elterjedt Mükéné, Egyiptom irányába is.

Egy másik csapás volt a Kárpát-medence (lásd Tatárlaki lelet).
Szép kis özönvíz utáni (posztdeluviánus) civilizáció.
Mondjam tovább?

Ezzel a hírrel, ha valaki leégett az az index.hu. Számtalanszor voltak már figyelmeztetve, hogy tanuljanak meg magyarul írni, fogalmazni, ha már érezni nem tudnak.

<< ilynek nálunk az evolucio >>

Az evolúció létezik, figyelmen kívül hagyni öngyilkosság lenne (pl. megvonni a pénzt a víruskutató laboroktól).

<< Tudhat-e gondolkodni a masina, van-e isten, lesz-e 3,60-as kenyér? >>

Igen. Nincs. IGEN, Euróban XD

<< Majd ha feltalálják az idöutazást >>

Nem fogják.

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

Alapvetöen az össszes ilyen nagy vitát vissza lehet vezetni pár ösellentétre, ilynek nálunk az evolucio, Tudhat-e gondolkodni a masina, van-e isten, lesz-e 3,60-as kenyér? Itt mindenki szerint az van, ami az ö kis világába belefér, persze tisztelet a kivételnek, akik objektíven látják a dolgokat. A sírgyalázás meg nem ebbe a topicba való. Majd ha feltalálják az idöutazást, akkor már nem kell annyit okoskodni, elsö sorbol lehet nézni az özönvizet, már ha volt.<#pias><#buck>

A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.

Tehát szerinted az általad idézett hír,

http://index.hu/politika/bulvar/bulvarhirek/326245/

arról szól, hogy zsidó fiatalok rugdosták a sírokat, és nem arról, hogy zsidó sírokat rugdostak a fiatalok. Az ne zavarjon, hogy mindez egy zsidó temetõben történt 😊

Komolyan szerinted le lehet ma adni egy ilyen hírt, hogy "két zsidó fiatalember sírokat köpdös"? Honnan a fenébõl lehetne tudni valakirõl egy video alapján, hogy milyen vallású, a Talmudból idézett közben, vagy mi?

De hát ez nem lehet igaz, hogy egy ennyire egyértelmû hírt nekiállsz ferdíteni...

Öregem... És még van képed kioktatni másokat a vakhittel, meg a szövegértéssel kapcsolatban...
Akkor foglaljuk össze: te úgy gondolod, hogy két zsidó fiatalember sírokat rúgdosott és köpködött a zsidó temetõben, mindezt azért, hogy utána hisztizhessenek (#344), hogy valakik rúgdossák a sírjaikat, mert "ezek mindenre képesek". Szal, ez wanek?

A #340-ben már leírtam, hogy ha nem az én értelmezésem szerinti eseményrõl lenne szó, akkor hogyan kellett volna írni.
Lovagolhatsz rajta még hozzászólások százain keresztül is, ezzel kapcsolatban már leírtam mindent, nincs mit hozzátennem.
(Mondjuk engem hidegen hagy ez a téma, de az is kezd uncsi lenni, hogy ahol wanek, ott zsidozásba torkollik minden. Na nem mintha több értelme lenne ennyire primitív szinten vitázni filozófiákról, ahogy itt folyik.)

A mosakodásod a gyengus, meg a gerinced... 😛

Wanek! Te értelmes ember vagy! Tudom, hogy fáj a beégésed, de mindenkinek lehet pillanatnyi figyelemkihagyása, nem gond. Azt hiszed, én még nem értettem félre hírt?

De nagyon kérlek, ne terelj összevissza. Mondd csak ki nyugodtan, hogy "hopp, ezt benyaltam, szarul volt fogalmazva, különben is épp leszopott a csajom, ezért nem figyeltem", vagy ilyesmi. Ígérem, nem vesztegetek több szót erre a témára, ha ezt megteszed.

De ne kezdj el összevissza terelni, meg hazudni, mert az ilyen sértõdött viselkedés iszonyú szánalmas. Pontosan olyan vagy ilyenkor, mint az az ember, akinek bebizonyítják, hogy az özönvíz ilyen formában nem létezhetett, és erre elkezd fröcsögni.
Tévedés. Csak unom, hogy miközben te mindenre bizonyítékot vársz el, magad sûrûn jelentesz ki enélkül dolgokat, és várod el, hogy bemondásra mindenki elhigyje. Mint pl. hogy te megtaláltad a relativitás-elméletben a hibát, amit eddig senki, de nem mondod el, mert "csak meg kell nézni".

Gyengus. Láttam már tõled jobbat is.
Már megint csak kekeckedsz. Ráadásul az eredeti célod nem ez volt, hanem az, hogy hazugságon fogjál, de ez MOST SEM jött be neked.
Most szólok elõre, hogy ha csak kekeckedsz, arra nem fogok reagálni. Nem vagyok a játszópajtásod.
Infantilis mód on, mi?

Vagyis ti az elvtársaiddal bármire képesek vagytok? Bizony, meglehet.
Na, ezek után a "Ezek bármire képesek." szépen átfordul "Mi az elv-társaimmal bármire képesek vagyunk."-ra... Ugye, kedves wanek?

"PS: Szövegértésed nulla, csak kötekedsz. Nem azt állítottam, hogy én tudom (pedig tudom), hanem azt, hogy "Aki egy kicsit figyel, az tudja is, hogy hogyan"."

Csak akkor lehetsz biztos, hogy valaki tudja, ha te magad is tudod, különben meg el kellene hinned, amit te ugye nem szereszt. Vagy ha a szívednek kedves, akkor máris nem számít a bizonyítás?

"két fiatal zsidó sírokat köpköd, illetve rugdos" - tehát nem izraeli, hanem két zsidó.

figyelem:

két zsidó

Ebbõl szerinted nem derül ki, hogy mit gondoltál? Hogy mennyire félreértetted a hírt?
Szánalmas. Wanek, szarrá égtél, lásd be. Nekem nem muszáj. Tudom hogy nehéz. De legalább magadnak.
"Légyszíves fejtsd ki hogy mi köze van a dialektikus materializmusnak a materializmushoz, a nevén kívül."

Hát ez no comment.
link, link

"Mellesleg, a kommunizmus vak hiten alapul, nem bizonyítékokon. Esetleg felsoroljam az összes párhuzamot a kommunizmus és vallás között ?"

Nekem felesleges.

Szóval magyarul sem tudsz. Nem csoda, hogy a szövegértésed gyalázatos.
Tudod, a zsidók szeretnek hisztizni. Kell állandóan valami, amire visíthatnak, ellenségképet gyárthatnak, sajnáltathatják magukat, ami aztán különbözõ elõnyökhöz juttatja õket. Nem történt egy ideje már semmi, amire lehetne vinnyogni? Nosza, majd csinálunk egyet. Az én olvasatomban ez történt.
Aki beégett, az te vagy, nem is elõször. Te még csak 8 éve fórumozol, és erre vered a nyálad? Kevés.

PS: pofád meg neked van, te felfuvalkodott tudálékos senkiházi.
Többek között az ilyen esetek elkerülése, valamint a rokonok/hozzátartozók/ismerõsök/kollégák felesleges fárasztásának elkerülése miatt:
- nem lesz temetésem (hamvasztást akarok)
- nem lesz sírhelyem (egy erdõben szórja szét a családom a hamvaimat - zurück zu natur)

Ezzel megkímélem az egyházat a felesleges "munkavégzéstõl", ami ki is merül abban, hogy lehúzzák egy gatya pénzzel azokat, akik intéznék a temetésemet, valamint megkímélek egy pár embert, hogy miattam feleslegesen a temetõbe mászkáljon. Aki emlékezni akar rám, az temetõbe mászkálás nélkül is megteheti. Aki meg nem, annak a temetõbe is felesleges kimennie. 😊
A szövegértésed továbbra is gyalázatos.

És még van pofája... Hihetetlen...

Hát ezen csak sírva lehet röhögni.

*blink blink*

a két fiatal zsidó sírokat köpdös.

Gyere, értelmezzük együtt.

A két fiatal zsidó sírokat köpdös.

Szerinted ez melyiket jelenti? Melyikbõl lesz hír?

1. a két fiatal zsidó csávó nekiállt sírokat köpdösni
VAGY
2. a két fiatal csávó nekiállt zsidó sírokat köpdösni?

Hát nekem van rá egy komolyabb összegem, hogy az utóbbi. Fõleg, mert a szöveg többi részébõl is ez derül ki (vö: zsidó temetõben voltak)

Egyszerûen nem mondhatod komolyan, hogy ennyire beégtél. Ez, öregem, az egyik legszánalmasabb dolog, amit nyolc év fórumozása óta láttam.

Wanek, te értelmesen és logikusan gondolkodsz. Nem létezhet, hogy a vallásellenességed ennyire eltorzítja a gondolkodásodat. Mit gondolsz, két rabbi kaftánban állt neki sírokat rugdosni, hogy az MTI csak így lehozná azt a hírt, hogy "zsidók rugdossák a sírokat"?

Bazze... Csodálkozom rajtad.

De ha már index híreset játszunk, akkor itt egy:
http://index.hu/politika/kulfold/monk2202/

A buddhista szerzeteseket Mianmarban (a hajdani Burmában) nagy becsben tartják, õk még kiállhatnak a demokrácia mellett. 1968-ban támogattak is egy felkelést a rezsim ellen.

A "vallás támogatja az igazságtalanságot" tételedet nem érzed veszélyben?
Illetve akkor másképp kellett volna fogalmazni, mint pl:
zsidó sírokat köpköd, illetve rugdos két fiatal.
De nem így írták 😊
Akkor már más értelmet kapna. De így?