6682
Önbizalomhiány
  • raulreal
    Na, mit szólsz, doog...hogy beszívtam megint... :S
    Holnap...mikor magamhoz térek...igen szar lesz...
  • Doog
    Egyáltalán nem csak itt van kivel dumálni a témáról..stb...
  • raulreal
    És...akkor te mit keresel itt?! Ha lenézel minket? LOL
    Nem...nekem a rííl lájfban is nagy a szám :D

Pííísz! :D
  • CsőKujts
    Szerintem azért valamit jelent az sg közösségére nézve hogy ez a téma ilyen népszerű. Csak neten nagy a szátok mi? LOL
  • raulreal
    "Érdekes" elmélet...
  • salsoul
    #3347:
    ami nem végez velem az csak erősíthet
    legyen az a saját hibám, vagy egy magcsaló barát
    semmi sem történik véletlenül pont azzal akivel, és úgy ahogy

Nietzsche szavaival élve:
    "Én a lehető leggyorsabban okosságot küldök az ostobaság nyomába, így talán utolérem; ím ez számomra a megtorlás. Hasonlattal élve: egy csupor lekvárt küldök a savanyú történet nyomába, hogy megszabaduljak tőle... Elegendő, ha valami rosszat követnek el ellenem, "megtorlom", erre bárki mérget vehet: hamarosan megtalálom a módját, hogy a "védekezőnek" kifejezzem a hálámat (alkalomadtán még a vétekért is) - vagy, hogy megkérjem valamire, ez még inkább lekötelezheti az illetőt, mintha megajándékoznám..."

talán nem is optimizmus ez hanem életigenlés és pozitivitás, elaszticitás

nem járok gyülekezetbe, a magam utját járom a magamféleképpen
    engem minden gyülekezetből kivágnának

anno hasonló cipőben jártam, mint itt sokan mások, és elkezdtem megoldást és válaszokat keresni, és akkor meg kellett tanulnom magam ellen gondolkodnom, hogy tovább juthassak. Ez hozta az áttörést számomra.

Az iskola, a média, az aktuális közfelfogás kizárólag egyfajta gondolkodásmódra tanítja az embert [szemellenző], ami félrevezető [nem egészre]. Mindenki elfogadja azt megkérdőjelezhetetlen alapigazságnak, és megkérdőjelezés, átértékelés nélkül aszerint kezdi élni az életét. És ami esetleg ezzel ellentétes, azt mélyebb megismerés nélkül rögtön tagadja. Tulajdonképpen nem is a saját életét éli, hanem az aktuális irányzatot.

Én pedig már régóta olyan utakat járok amikre még senki sem fektetett le vezérfonalakat.
    Így most sikerül olyan helyzeteket, és problémákat átlátnom és megoldanom, amik korábban megoldhatatlannak tűntek.
    És Allah útjai sem olyan kifürkészhetetlenek mint amilyennek azokat hirdetik.
  • raulreal
    Nem...csak még nem vok magamnál :D
  • neménvoltam
    Hmm írtám már RR-nek priviben egy kisebb esszét, de gondoltam bekapcsolódok itt is egy kicsit, az én meglátásaim szerint :P
    Tehát azzal, hogy folyamatosan ész nélkül próbálkozol azzal kb. szarra se mész, mert a környezeted benned nem érzékel változást. Tehát amíg egy rakás szar vagy odabenn és nem vagy hajlandó lapátolni azért, hogy kiépítsd a normális személyiségedet addig a környezetedtől ugyanazt a szart fogod visszakapni amit eddig is, mert ezt itt már nem lehet rövidtávon megoldani. Egy éjszaka alatt nem lehet megváltozni, max egy döntést lehet meghozni, hogy igenis meg akarsz változni, csakhogy ahhoz tartanod is kell magadat. Írtam korábban neked, hogy az önámítással nagyon beszopatod magadat. És most is ezt teszed. Te nem azért próbálkozol most, mert olyan nagyon küzdeni akarsz azért, hogy jobb legyen, hanem mert ha elbukod akkor könnyű szívvel mondhatod azt, hogy "ugye én mondtam, hogy egy lúzer vagyok", ha meg sikerül, akkor meg élsz bolgodan... legalábbis azt hiszed. Ez egy gyorsabb, könnyebb, rövidebb út. Ha azonban egy stabil párkapcsolatra vágysz akkor neked is stabilnak kell lenned, ennek a kialakítása pedig nem megy egyik napról a másikra, keményen kell érte dolgoznod magadon mert azért valljuk be, van veled baj bőven.
  • kulabácsi
    majd hha kijózanodik teljesen akkor lehet ez a kép még válltozik :D
  • vegicsek
    Próbálom átlátni a helyzetet, de hogy Raulrealnak már nincs önbizalomhiánya, az száz :D
  • salsoul
    "10000000-szer utasítanak vissza, az se számít"
    ha tanulsz belőle... de ha tanulás nélkül 10'000'001.-szerre is neki mész a falnak, semmi haszna a dolognak...

2+2 10'000'000 probálkozás után sem lesz 5
  • hologram35
    Nem semmi hét elején még rinyáltál hogy öngyilkos leszel most meg már nem tud senki sem megszivatni.
    Nem vaagyok agyturkász de öngyilkosjelöltből nem lehet ilyen hamar FÉRFI.
    Szerintem amit leirtál még nem igazán gondolod komolyan.
  • raulreal
    Bekapcsolom a rádiót..mit mondanak be? Ne feledjék, kedves hallgatók..párosban szép az élet
  • kulabácsi
    pontosan
    nameg a mérhetetlen optimizmus sztem egy idő után csak hátrány...
    amúgy nagyon olyan érzésem van h vmi gyülekezet veri bele ezeket a dolgokat, kinézem belőlük a nagy tanítást, dehát ki miben hisz abban üdvözül
  • raulreal
    Megváltoztattam a véleményem! Igaz, most még nem vok teljesen magamnál...de...elhatároztam h ezentúl soha nem adom fel. Amit elhatározok, véghez is viszem. Ha 10000000-szer utasítanak vissza, az se számít...idővel...nagyjából úgyis elfelejtem. Csak egy kis szálka marad bennem....a végén még olyan leszek, mint egy sündisznó :D

vicc: -Hasznos dolog ez az akupunktúra.
    -Miből gondolod?
    -Láttál te már beteg sündisznót? LOL
  • Különc
    Nem hiszek az örök optimizmusban. Amit te mondasz ahhoz oly' mértékű hit és fegyelem kellene amit nagyon kevesen bírnak/bírnának ki.

Ha elkövetek egy hibát és valamilyen problémám, hátrányom lesz belőle és optimista vagyok akkor azt mondom, hogy legközelebb jobban figyelek és többet beleadok hogy többet ne forduljon elő.

Viszont ha más babrál ki velem (személy, esemény) mert én optimista módon hittem benne és megbíztam, azt nem írnám a saját számlámra akkor sem, ha mérhetetlenül optimista volnék.
  • salsoul
    Amit más kudarcnak, nehézségnek tekint, azt ő a tanítómesterének.
  • salsoul
    Az optimista minden a saját javára ír.
    Az élet számára egy hatalmas edzőterem.
  • Különc
    Ez kicsit ellentmond az utóbbi 10-20 oldalon általad írottaknak, de örülök hogy így vélekedsz mostmár!
  • kulabácsi
    sztem igazad van
  • raulreal
    Ha 1000-szer basznak át, akkor megpróbálom 1001-edszerre is!
  • raulreal
    Most az egyszer úgy gondolom, h itt nem én vok a hunyó, és van egy-két idióta..aki képes lenne bemagyarázni ezt is. Én voltam ott, én láttam a helyzetet... és az az immáron 11 alkalom tapasztaltabbá tett, mint te vagy...hányszor is próbálkoztál már soul? És tudod mit? Én nem fogom feladni. Soha.
  • Különc
    Az optimistával is ugyanúgy történik rossz mint a pesszimistával, csak másképp fogják fel, vagyis az optimista nem rossznak, hanem intő jelnek vagy valaminek véli, amiből később tanulhat ergo = az optimistát is elhajtja a csaj, csak ő nem siránkozik utána.

Vagy hülye vagyok?
  • raulreal
    És hidd el, azt te nem akarod...
  • raulreal
    Tehát, azért nem jött össze, mert pesszimista vok?!! Ne szivass, mert Punch N Run lesz... :D
  • salsoul
    ez nem vicc, hanem a tényállás

neveld át magad töretlen optimistává és meg fogod látni, h. így van
    veszteni valód gyakorlatilag nincs
  • raulreal
    Igaza van, darukezelőnek... már bocs...
  • raulreal
    Nekem is gyanús egyébként...vmi nem stimmel salsoullal, az biztos... :S
    Csak nemtom mi...
  • kulabácsi
    komolyan kérdeztem, nincs vele para, csak kiváncsi vagyok h tartozol e vmi felekezethez vagy ilyesmi...
  • salsoul
    Ott tartunk, hogy brutálisan visszaélsz azzal amit mondtam.

• raulreal
    Magyarul, legyetek rosszak, ha tudtok, a többi nem számít... LOL
  • raulreal
    Sry. előző hozzászólásomban: azért nem jött össze
    qrva pia...
  • Darukezelő
    Tehát akkor lassan ott tartunk, hogy a jó ember hibás mindenben, a rossz emberrel meg nem foglalkozunk, ő csak rossz és kész. Aki tisztességes, jót akaró, az ostoba, mert nem ismerte fel a rossz ember akaratát, amire nem volt semmilyen jel. A rossz ember meg nem hibás semmiben sem, nyugodt szívvel verheti át a másikat, mert úgysem ő a hibás.
  • raulreal
    Eddigi hozzászólásaid közül ez tetszett a legjobban. :D
    Tehát: azért jött össze, azért vágott át mert pesszimista vok? Azért van barátja, mert pesszimista vok?! Ha optimista lennék, akkor nem lenne, mi?
    VICC....
  • salsoul
    Nos, akár hogy is nézzük a rossz dolgok a pesszimista emberekkel történnek, a jó dolgok pedig az optimistákkal.
  • salsoul
    ha te mondod...
  • kulabácsi
    te szektás vagy?
  • raulreal
    Ne haragudj, de nem én vagyok ostoba, hanem te. Már bocs.
  • salsoul
    a magam szeszögéből a hibás csak én vagyok
    a másik szemszögéből a hibás csak ő

ha a magam szemszögéből mondom azt, hogy a hibás csak ő, az olyan mintha 2+2=5 lenne
  • raulreal
    BETEG vagy. Nem is kicsit.