6682
Önbizalomhiány
  • Hydroceph
    na de akkor...
    vidéken eltunk, eppen epitkeztunk 9 éves koromban mikor szuleim lekozoltek h elvallnak.
    anyammal felkoltoztem pestre, ahol elotte kb 2x voltam vidampark/alaltkert.
    nem fájt eléggé hogy elvallnak, még kezdhettem ujra beilleszkedni stb.
    13 éves koromban ugydondottunk, hogy jobb lesz nekem inkább ha visszamegyek videkre suliban, mert nem ment beilleszkedés.
    vissza is kerultem, ekkoriban apam ugy melozott, hogy vagy csak hétvégén, vagy 2hetente jart haza, ezenkivul volt egy alkoholista nagyanyam aki ramnezett egyheten 1x h elek e v halok, anyámnak nem mondtam meg h igy megy, mert nem akartam visszajonni pestre.
    nagyonfaszan elvoltam 2 haverommal, egyik egy roma srac, masik meg a csicskaja, de le volt szarva, allandoan egyutt logtunk cigi pia fu etc ami kellett. egy igazi kis suttyo voltam. termeszetesen utaltam a vilagon mindenkit, kivéve a 2 srácot. suliban minden nap igazgatoiban alltunk mert dohanyoztunk szunetben. fegyelmi taragyalas mert suli helyett focipalyan ittunk, kovetkezo héten megint fegyelmi mert haverom korhazbajuttatott egy evfolyamtarsunkat. vegeztunk általanos. feljottunk suli pest hogy egyutt csinaljuk aztis.
    ekkor ugyan visszakjoltoztem anyamhoz de mégis minden nap lejartam videkre mert haverok ott laktak. reggel ugy indult, hogy bementunk a boltba vettunk vmi piat, 5:40es gyorsvonaton mar bevoltunk baszva, felertunk delibe-metro stadionig-onnan 1es villamos anyámhoz, anyám már melozott, lefekudtunk aludni picsaba. 11kor felhivtam anyamat h vegetet gyakorlat kellene penz h menjek le vidék, bementem melohelyére adott pénz, utanna deliben vettunk pia, vonaton megint beszittyoztunk. igy ment masfel evig, elso évet megusztuk, mert atmehettunk 2évesre, szal mind1 volt h megvan v nincs.
    2. évet nem usztuk meg, mert évvégén nem tetszett ofonek az a/4es kemeny papirra nyomtatott tappenzes. felakart jelenteni.
    apám minden dolgomra leszart, illetve bocsánat, ha valami jo volt, akkor leszarta, ha valami szar volt, akkor ugatott osztotta az észt, ellehet képzelni hogy mit érzek jelenleg is apám irant. igen, gyuloletet, nyugodtan lehet azt mondtani, hogy apa nelkul nottem fel, mert anyagiakon kivul az égvilagon semmit nem kaptam tőle. dehat ugye kit erdekel, vannak akik arvan nonek fel, én ehhez képest egy mazlista vagyok.szoval ugye 2 évet elkurtunk a sulival, gondolhatjatok szulok hogy kivoltak, anyam lekozolte hogy ha baszok tanulni menjek el dolgozni, 2 évig SEMMIT nem csináltam, na ekkor voltam egy nulla, és igen, én is egy selejt voltam, le se szarom. ezutan elmentem dolgozni meleltte esti sulira, és megprobaltam rendbeszedni életemet, és képzeljétek, mindenféle megeroltetés nelkul ment, de azért most megyek és én is vonat elé ugrom mert mekkora egy szar az élet.
  • campy
    tudod apróságokon múlik hogy valaki talpraesett vagy sem pl: egy férfinak tudnia kellene bekötnie a nyakkendőjét én speciel nem tudom hogyan kell mivel életemben 2 szer volt rajtam nyakkendő:D, nem tudok magamtól megoldani és megérteni 1 nyamvadt matek példát közrejátszik az is hogy utálom a matekot..., nem tudok letenni egy rohadt KRESZT mert nincs akaratom rá és lusta vagyok ezt is megkaptam már:S igaz is ja és 18 éve mindig arra várok hogy vki magyarázatot adjon, pl engem 6-7 éves koromban világosítottak fel a szexről de azt elfelejtettem sosem foglalkoztam a témával mégcsak nem is beszélgettem arról a témával senkiről sem...sajnos nagyon keveset beszélgettem a családommal kivéve gyerekkoromban az volt a legjobb sajnos nem vagyok képes felfogni hogy felnövök ezen te nem tudsz változtatni salsoul akármit mondasz...apróságok de igazságok és tényleg jó8:S
  • kocsisgabor9999
    Nem.
  • Fbn Lx
    miért szeretnéd megszabni, hogy miből csináljunk erényt, és miből ne?
    csak nem azért, mert gyengébb az érzelmi oldalad, és ezért te sem ezt keresed az emberekben? =)

számodra azért lehet idióta, meg érthetetlen az, aki kiáltozik, de nem hallgat a szóra, mert soha nem került rá sor, hogy kiáltoznod kellett volna segítségért. én már rájöttem, hogy mivel az egész egy nyers, sötét érzésből fakad, ezt nem lehet egyszerű logikával eloszlatni.
    továbbá az emberi logika annyira elvontan értelmezhető, szabadon formálható dolog, hogy a 3+2-t, mint jelet meglátva legalább háromféleképp tudod értelmezni.
    Az az ember, aki azt érzi, hogy neki rossz, sötétben ül, az a logikáját ehhez szabadon igazítja, mert képtelen másképp látni a dolgokat.
    neten nem lehet rajta segíteni.

Csak rosszabb a helyzet, mert ha kioktatjátok, azt érzi, hogy:
    RAJTA SEGÍTENI KELL, mert rosszul csinálja, pszichológiai eset, ti boldogabbak vagytok, többet érhettek, ő meg gyenge, mert kioktatjátok.
    Pedig pusztán rejtett célja mindenkinem aki kioktat valakit, hogy saját okosságával legyen elégedett. az az ember igazán bölcs, aki ettől teljes mértékben meg tud szabadulni. Én a magam részéről is jelenleg képtelen vagyok.
    Az önbizalom forrása: jobbnak érezni magunkat másnál. A másnál magunkat jobban érezni forrása: eltaposni mást, avagy éreztetni mással, hogy te több vagy. Mindennek a következménye: aki eltapostál, annak önmagában tapasztalt értékcsökkenése van, és titkon azért fog ide járni, hogy magánál is általa mégszarabbnak tekintett emberek szenvedését olvassa, és ebből nyerjen erőt.
    Az egész folyamat az egymásból való körkörös erőnyerés, amiben valaki szükségszerűen alulmarad. Egyszer X az, egyszer pedig Y, ez egy folyamatosan forgó kerék.
    Nem szabad a túloldalra átesni sem: az önhitegető emberek mindenhol erősnek nyilvánítják magukat. Emögött az erő mögött viszont valójában nincs semmi, csupán ÖNBIZALOM.
    Az önbizalom állapotát elérni szintén egy szélsőség. De ebbe senki nem gondol bele, mert önmagamat erősnek tekinteni annyira kellemes.
    Ha jobban belegondolunk, az egész körforgás mögött fix értelemként, mozgatóként NINCS SEMMI. Az emberi érték egy képzetes fogalma az emberi hatalomvágynak, mások elnyomására való vágynak.
  • Különc
    Ezért vagy önbizalomhiányos?
  • kocsisgabor9999
    nekem már 8 éve elváltak, 18 éves vagyok. Nincs nevelőapám.
  • salsoul
    ha nem teszel semmit és csak a jenlegi szitut erősíted biztosan nem fogsz újra érezni sat.

hibás módszerrel [elvek] hiába oldom meg újra és újra az egyenletet az eredmény újra és újra ugyan az baromság lesz
  • campy
    de mennem kell jó8szakát...aludjátok ki magatokat ti is kár ezt folytatni regényt írhatna az ember az életéről...
  • campy
    csonkacsalád... fater nincs többé 2 hetente láthattam... anya sokat dolgozott amiért hálás vagyok neki...semmi ilyesmiről nem volt szó hogy velük vitettem el a balhét...már írtam korábban hogy szerencsém van amiért remek édesanyám és nevelőapám van és volt mindig is + nagymuterom is legalább az egyik mert a másik gonosz és apám miatt alapból utált
  • kocsisgabor9999
    jaja
  • salsoul
    a beidegződésektől, miszerint ezek mind számítanak
  • campy
    azt tudom mondani hogy mindenki más... sajnos az is gond hogy rengeteg elvem van amit nem tudok elvetni...meg egyszerűen az érzelem kialudt bennem a halálesetek óta, az nem jön vissza magától vagy érzed vagy nem jelen pillanatban kényszerből nevetek a vicceken, csakhogy valami látszatot keltsek,
  • kocsisgabor9999
    Az emberek miatt nem tudtok boldogok lenni. Társadalmi megfelelés, önzőség, hiúság.
  • salsoul
    egyébként mondtam én a múltkor hogy a faterral meg a muterral akarod elvitetni a balhét
  • Hydroceph
    Nem a nőre céloztam
  • campy
    akkor fejben van baj.. de én akkor is sajnáltam őket nem tehetek róla... de biztosan boldogok voltak én egyelőre nem, és ha nem teszek semmit nem érzek semmit akkor nem is leszek az...
  • salsoul
    és most akkor mi lesz?
  • kocsisgabor9999
    ték
  • berlinboy6329
    Előttem az élet....Majd lesz.Hogy nőd legyen nem kötelesség,hanem lehetőség.
  • Hydroceph
    és megnyugodhatsz, az oylan embert, aki nem tud magán sehogysem segiteni, mint pl egy mozgáskorlatozott, vagy egy vak, azokat tudom sajnálni, de azt, aki tényleg csak sirni tud, azt nem..
  • campy
    hát igen csak ezt elfelejtették közölni nekem a családtagjaim kiskoromban...
  • salsoul
    Ez rendben van, ADDÍG amíg valaki el nem kezd sopánkodni, elégedetlenkedni a "békeszerető, szerény, sérülékenyebb lelki" helyzetével/helyzetéről.
    Mert nem igazán érzi benne óly frankón magát.
  • Hydroceph
    na ez is egy marhanagy faszág, azok az emberek a tolokocsiban ÉLNEK, szorakoznak ,sportolnak, élvezik az életet.. és legtöbbnek még élettársa is van. Te? raul? berlinboy?...
  • campy
    ez kellene(igazad van) de ezt sosem éreztem...most nem mennék bele miért...
  • campy
    kérdezem én::: ki az az ember akit tudtok sajnálni? Elképzelem: "Elmennétek" tegyük fel a jövőházába (II. ker Millenáris park) pont egy olyan időpontban voltam mikor a beteg emberek világnapja volt...bent volt egy labirintusos feladat teljes sötétségben kellett megtalálni a tárgyakat = úgy kellett 15 percig tennem mintha vak emberként élnék, a feladat után 2 vak ember ült le elém és megmutatták a Braille írást a vakok írását és tudod mit éreztem hogy sajnálom azokat az embereket abban a pillanatban...5 perccel később láttam 3-4 tolókocsis embert akiknél az volt a feladat hogy az akadályokon kellett tolókocsival keresztülmenni hát mit mondjak nagyon nehéz volt irányítani jobbra balra a tolókocsit...rádöbbentem arra hogy ezek az emberek az őő életüknél senkié se nehezebb ez csak 2 példa volt de ennél ugye sokkal több betegség van...kíváncsi lennék hogy nektek milyen lenne a lelkivilágotok ilyen helyzetben mert egyelőre itt csak szivatjátok az embert bárkit még azt is aki kúltúráltan írja le a gondjait...
  • salsoul
    És NEM, nem jön meg magától az akaraterő, meg az életcél sem.
    Nem hozza el a friss tavaszi szellő...

kár hülyíteni a másikat, hogy ó majd idóvel jobbra fordul...
    nem fordul jobbra, ha nem tesz semmit csak ölbetett kézzel vár

az élethazugságok szép kellmes megnyugtató illúziók, de csak tönkrevágják az életet
  • Hydroceph
    na ez a faszság, maximum igy KELLENE lennie, de baromira de nincs így
  • Picar77
    ez faszság , csak magadnak kell megfelelned, mások meg fogadjanak el amilyen vagy ennyi
  • salsoul
    Vagyok aki vagyok. Erről bővebben értekezni fölösleges.

És ne csináljunk már erényt az érzelgősségből, tutyimutyiságból... abból, hogy ha oda kell menni egy vonzó szép nőhöz tele lesz gatya minden szarral.
    És abból se, hogy céltalanul, akarat erő nélkül éli valaki az életét.

Sajnos azt az embert - és nem hiszem hogy ehhez bármiféle bölcsesség kellene - idiótának tartom aki a saját maga ellensége és saját magát szopatja.
    Nem ugy kezdtem mint ahogy most állok e témát.
    Úgynéz ki itt mindenki arra élvez igazán ha jó mélyre dongölik az önbizalomhiányban, ezzel is erősítve saját beképzeléseiket.
    Mert ha valaki erősítené az önbizalmukat akkor az rögtön le van hurrogva.

Millárdszor elmondtam:
    nem vagyok über ember, bölcs sem, semmi sem, de köszönöm, a rangogat és kitüntetéseket

számomra csak az érthetetlen, hogy valaki segítségért kiállt, s aztán minden segítséget elutasít... (nem a sajátomra gondolok)
    a pozitív és segítene az eretnekség, rögtön tömeges cáfolásra, tagadásra kerül
    ami negatív rögtön tömeges megerősítésre, elfogadásra, egyetértésre kerül
  • Fbn Lx
    Erre talán azt kéne mondanom, hogy: "neeem campy nem vagy benne nulla. csak nincs elég akaraterőd ahhoz, hogy változtass ezen!"

De ha jobban belegondolsz, bullshit. Ha az arcodba vágják, hogy te nagyon jó arc lehetnél, csak kevés vagy hozzá hogy változtass, az a tökéletes táplálék az önbizalomhiányra.
    mert úgy érzed, hogy neked meg kellene váltani magad, ha valamiben nem vagy jó, mert az nem természetes.
    vannak békeszerető, szerény, sérülékenyebb lelkű emberek, meg vannak magabiztos, erős akaratú emberek. Én speciel az előbbi típust jobban kedvelem, mert minden faszság a Földön az utóbbiak kiemelkedő akaraterejének és magabiztosságának a terméke. Nem kell mindenkinek követnie a propagandát, meg a gagyi szöveget, hogy "valósítsd meg önmagad, szabadítsd fel a csídet, érvényesítsd a belső erődet, stb."
    és erről olvass el a lehető legtöbb könyvet.
    a könyv útmutató, a tanító meg mester. a tanító könyv nélkül is mester, a könyv mester nélkül vécépapír.
  • Hydroceph
    boccccs xyDDD
  • Hydroceph
    dehogynem, az emberiségnek nagyonis meg kell felelned, akarmit mondhatnak
  • Különc
    Enyém lesz a Ték gabesz... nyugodj meg
  • kocsisgabor9999
    A TÉKEM VAZZE:D
  • kocsisgabor9999
    .
  • Hydroceph
    nehogymár mi tehessunk arrol hogy valaki hülye lol..
    ha sajnaltuk volna akkoris ez lenne, cask azt élvezte volna a kis keci
  • campy
    most írjam azt hogy nem normális vagyok? vagy azt hogy király vagyok? nektek semmi se jó de leszarom nem nektek kell megfelelni...
  • campy
    hát azt nem hiszem a naiv= hiszékeny ember próbálok nem az lenni...
  • campy
    végülis ez mind2 fél hiába hogy ez történt Raul hibázott hogy ideírt ti hibáztatok a "segítő módszeretekkel"
  • Hydroceph
    naiv vagy, semmi pozitivum nem volt abban amit irtam, legalabbis nem ugy szantam. kb azt szerettem volna mondani vele amit soul.