6682
Önbizalomhiány
  • chhaya #6562
    A saját óráimból tudok kiindulni, mittomén máshol mi folyik. :D
    De jah, igaz, sok tanárnál unatkoztam én is.
  • Aquir
    "Tele hasonló érdeklődésű emberekkel, meg egy a témában jártas tanárral."

Hmm arra gondolsz, amikor a diákok unottan / kétségbeesve próbálják meghatározni a titrálás végpontját, vagy amikor elvesznek az analitikai kémiai levezetésekben? biztos mindenki szabadidejében is csinálná
  • chhaya #6560
    Nem csak előadás van az egyetemeken. :)
    Nagyon jó kis "laborok", műhelymunka tud kialakulni egy-egy szemináriumon.
    Tele hasonló érdeklődésű emberekkel, meg egy a témában jártas tanárral.
    Hmm és ezek a tanárok tényleg nem azok közül valók, akik az előadásokat tartják.
  • salsoul
    Ez így van, és:
    - fel fogom keresni amennyiben szükségem lesz a segítségére, véleményére
    - az ilyen tanár tudja, hogy a mennyiségi tanítás a minőségi tanítás rovására megy és nem tanít egyszerre többszáz diákot

/Az előadás - mert az egyetemeken az van - az nem tanítás, hanem előadás. Mint ahogy nem tanítás egy könyv elolvasása, vagy egy film megnézése. Ez legfeljebb autodidakta tanulás [az előadásból, könyvből, filmből...]/
  • chhaya #6558
    Persze. De ha találsz egy megfelelő tanárt, az sokat tud segíteni. Akár szakirodalmak terén, akár a véleményével.
  • salsoul
    Aki képes beleásni magát, akit szívből érdekel annak nem egyetem kell hanem egy könyvtár és egy saját labor...
  • chhaya #6556
    Ez jó önnyugtatás a sikertelenség magyarázatára. :)

Off. Amúgy a felsőoktatás tényleg nem tökéletes, de nem is hasznavehetetlen. Az hogy nagyon sok dologgal kell foglalkozni a saját szak mellett, hát... egyrészt egy alapműveltség azért nem árt meg, másrészt pedig annyira nincs is sok ezekből az órákból. Harmadrészt pedig a tanulni vágyó emberen sokkal több múlik... hogy képes beleásni magát az őt érdeklő problémákba, vagy csak a kötelező tárgyakat csinálja, aztán sír, hogy nem is ez érdekli őt. Egy félév után különben sem kéne messzemenő következtetéseket levonni, az még "alapozás" csak. Bocs az offért.
  • DaemoonHunter
    Kicsit ide kapcsolódik:D
    Akinek van kedve hajrá...
    Szerintem az ilyen technikák hosszútávra elég kérdésesek, mert ugye akkor jár a legjobban az ember ha önmagát adja...
  • Rundstedt17
  • salsoul
    és "sokkal intelligensebb vagy az átlagnál" ...
  • cs istvan
    Több ok miatt sem tudtam semmit sem lerakni az asztalra:
    Fiatal koromban hivatásos katona szerettem volna lenni, de egy öngyilkossági kísérlet miatt alkalmatlanná minősítettek.
    A civil, polgári élet sohasem érdekelt, így soha nem volt kedvem semmilyen polgári szakma elsajátításához.
    Azután meg hosszú éveken keresztül voltam egy nagyon súlyos depressziós állapotban.
    36 éves koromban mégis jelentkeztem egyetemre és az első félévet el is végeztem, de aztán a depresszió egy nagyon súlyos kíújulása miatt nem tudtam az egyetemet folytatni.
    A lényeg azonban az, hogy számomra az egyetem egy óriási csalódás volt.
    Azt kellett tapasztalnom, hogy az egyetemistának nagyon sok dologgal kell foglalkoznia, csak éppen érdemben pont azzal a hivatással vagy szakmával nem, ami miatt az egyetemre jelentkezett.
    Emiatt nagyon rossz véleményem van a magyar felsőoktatásról.
  • halevala
    Hujujujjjjj, itt egy csöppet megakadtunk.:))))
    Először tisztázni kéne, hogy "szűz" avagy "szűk"??
    Lehet, hogy csak elírás....
    Mindenesetre, inkább egy tapasztalt dominát keress
  • NessieGraf
    Az állításodnak ellentmond a korban hozzád illő szűz igénye. De bocs, ma szemtelen vagyok.

Sokkal jobban járnál, ha olyat keresnél, akivel jól megérted magad.

A munkahely kérdés: láttam én már közmunkán három diplomás embert is.
  • Ronny
    "Az az egyetlen előnyös tulajdonságom van, hogy sokkal intelligensebb vagyok az átlagnál."

Talánle kellett volna valamit rakni az asztalra korábban és akkor most nem a ringen kívülről néznéd az eseményeket.
  • cs istvan
    Az az egyetlen előnyös tulajdonságom van, hogy sokkal intelligensebb vagyok az átlagnál. Ezt viszont máris lerontja az, hogy ennek ellenére (vagy talán éppen ezért) csak egy középiskolai érettségim van és egy minimálbéres , szellemileg igénytelen munkakörben dolgozom.
    Ráadásul egy keletmagyar kisvárosban élek, ahonnan a szellemileg igényesebb nők a középiskola elvégzése után jó messzire eltávoznak.
    Nem is tudom, mikor láttam itt utoljára olyan nőt , aki minden tekintetben tetszett volna.
    Van ugyan a látókörömben egy életkorban kb hozzámillő elvált hölgy, aki elég értelmesnek tekinthető , azonban ő egy erősen férfigyűlölőnek tűnő ultrafeminista hölgy és már ő sem szűz. Én pedig a legjobban egy még szűz nőnek tudnék örülni, jóllehet tudom , hogy ennek a gyakorlati esélye erősen a nullával egyenlő.
  • Fbn Lx
    Ennek a pajzsmirigyes dolognak célszerű lenne utánanéznem, ugyanis nem sokszor érzem úgy, hogy lenne min mosolyognom. Nevetni tudok, de mosolyogni nem szokta, elég közömbös, szűk skálán mozog a hangulatom általában, se pozitívan se negatívan nem mozgatnak meg annyira a dolgok
  • Retsu
    Nem olyan nehéz az, probáld csak ki! Jo dolog az őszinteség, de ne csak akkor mosolyogj ha kedved van hozzá! Én pl. multkor beszélgettem 1 ugyvédnővel 1 bizonyos magánugy kapcsán, és megjegyezte hogy szép a mosolyom! Szal nem kell aggodni ha komoly eredményt akarsz, ne törődj semmivel, zárd ki a kulvilágot ilyen helyzetben!
  • berlinboy6329
    Hülyén érzem magam én tükör nélkül is xD

ingerlő érzésekről meg annyit,h ha vmi poént/viccet hallok,akkor termézetesen megy minden,de ha nincs semmi,ami ilyen,pl. ha ránézek vkire(lány),akkor már nem megy...Szal igy magamtól,spontán...Nem tudok...Max akkor ha ő is..
  • NessieGraf
    Ez a mosolygás kérdés... Hülyén érzed magad, ha mosolyogsz, vagy nem váltódnak ki benned mosolyra ingerlő érzések?

Ha az előbbi, ne tükör előtt gyakorolj. Ha az utóbbi, fordulj orvoshoz. Meg foglak lepni: nem pszichológus kell, hanem egy pajzsmirigy vizsgálat. Pajzsmirigy alulműködés is okoz ilyen tüneteket.
  • NessieGraf
    Milyen előnyös tulajdonságaid vannak? Talán arra támaszkodj.
  • Rundstedt17
    érdekes
  • halevala
  • salsoul
    Mindenek előtt tegye rendbe az életét, és jöjjön ki jól magával.
    Utánna már minden simán menni fog.
  • Fbn Lx
    ezt most kipróbáltam, de nem érem el az orromat a nyelvemmel D:::

a poén bemagolása nem túl célravezető. néha előfordul, hogy utcán sétálva vagy buszon állva eszembe jut valami, és elkezdek nevetni magamban. Olyankor mások természetesen hülyének néznek. De legalább lehajtom a fejem :Ð
  • halevala
    Nem rossz:)), de azt is hiheti, hogy megvesztél.
    De ha nyalogatod az orrod, látja milyen hosszú nyelved van,
    és tuggya, hogy kényeztetni akarod:DDD.
    De ezt nem hiszem el, hogy nem tud valaki mosolyogni,
    ha máshogy nem megy, magolj be egy ütős poént,
    és ha szükséges gondolj rá.
    Én szinte folyamatosan mosolygok
    kivéve amikor a főnökömmel beszélek,
    akkor jönnek a hűséges kutyaszemek :DDD
  • MadBence
    MSN-en végigírni minden csajnak, hogy eljönne-e veled randizni. 50%-os hatékonysággal bejön.
  • cs istvan
    Milyen taktikát kövessen egy 40 éves , minimálbér jövedelmű "férfi", ha bármilyen korú vagy külsejű hölggyel szeretne esetleg ismerkedni ?
  • Fbn Lx
    de a legjobb taktika ha szép lánnyal szemezel, hogy kinyújtod a nyelved, lihegsz, és forgatod a szemgolyódat
  • Heffi
    Lehet hülyeség, de én ezt tapasztaltam..
  • halevala
    Ha nem tucc, mosolyogni, akkor nyald meg a szád szélét.
    De a legjobb ha az orrod nyalod meg.
    Nekem eddig mindig bejött, főleg ha náthás voltam:)
  • Rundstedt17
    szerintem is hülyeség.
  • Fbn Lx
    buszon gyakran előfordul, szóval akkor ennyire szekzy vagyok?
  • Heffi
    Az hogy rádnéz, aztán elnéz, aztán újra, ez azt jelentheti hogy tetszel neki :)
    Söt amikor nem nézel felé akkor téged bámul ilyenkor általában
  • berlinboy6329
    Nem az a baj,hanem h nem emgy a mosolgyás,amiből akár később elhetne vmi..Ez a baj. :( Neten könnyű,kettőspont meg zárójel :) De igaziból...Multkor is volt egy lány a buszon,nem tom h azt nézte,h milyen magas vagyok,v h milyen hüléyn áll a hajam(pont előtte lévő nap mostam emg olyankor mindig mint egy hatalmas sörány ugy szétáll és hülyén néz ki,bár irr nem volt annyira vészes),v h mekkora szar vagyok?nem volt annyira semmi,szal nem gondolom h jelent vmi,mer tuti nem,csak már annyira jó lenne vki,h minden kis semmiségre azt hisze,h megváltja a világot...Szal állandóan ide-ide nézett..Rámnéz,elnéz,később megint rám,megint el..Ennyi..tudom én h nem jelent semmit,de azért jó lett volna csak azért is rámosolyogni,v vmi,de...:C Nem tok.
  • Heffi
    És az miért lenne baj?:)
  • berlinboy6329
    Jah,aztán kitudja mi lehet egy ártatlan mosolyból később.. :O

Sose lehet tudni.:p
  • Fbn Lx
    kivéve, ha bevágok egy debil mosolyt és megijednek. :D
  • Heffi
    Itt az igazság
  • Fbn Lx
    én nem tudok spontán mosolyogni, és a nézésem sokak szerint alapvetően komor és barátságtalan, amiről nem tehetek. nem direkt nézek úgy, ahogy. szóval átérzem a problémádat :D
  • chhaya #6523
    Tényleg nem nehéz. Ha rámosolyogsz valakire, akkor a legtöbb ember visszamosolyog. ;)