6682
Önbizalomhiány
-
raulreal #5441 - a mi sátraink hátul voltak
- én felvertem egy sátrat, azért nem kaptam el a többiektől a betegséget
- a mi szobánkba azért nem törtek be, mert a kétméteres vezetőnk kinnhagyta a 45-ös cipőit...és nem mertek bemenni XD
- ja és az utolsó pill-ban nem szálltam be abba a kocsiba...mert az utsó pillanatban megjöttek a szüleim is...
XD XD -
#5440 Kalandos élet, az tuti! És hatamas mázli! Biztos hogy nem te vagy Marvel kapitány álruhába? Kezdek gyanakodni... -
raulreal #5439 "egy pár leégett"---mármint egy pár sátor...nem egy fiú meg egy lány XD -
raulreal #5438 Egyszer elmentem egy ifjúsági találkozóra :)
Busszal. 2 hét. Elmondom milyen dolgok értek minket:
- Szlovákián akartunk átmenni, nem engedtek, ezért kerülővel Ausztrián keresztül kellett
- 1 hétig az előtalálkozón, nyakig sárban cuppogtunk
- álarcos emberkék molotov koktélokat dobáltak a sátrakra
- egy pár leégett
- utána lerobbant 1 napra a busz
- de mielőtt lerobbant megetettek minket tortával
- a vesztegelés alatt mindenki beteg lett, hányt
- a vezetőnk összeesett, lefejelte a mosdómittoménmit...egy lány addig hányt, míg ki nem száradt - ne tudjátok meg, milyen látvány-
- utána iskolában megszállás
- kirabolták a sulit, szinte minden mozdítható értéket elvittek
- utána másfél milka ember gyalogolt az autópályán - le volt zárva - tömegnyomor mint az állat, rohadt nagy táskákkal
- kb. félholt állapotban értünk haza
- slusszpoén: a vezetőnk ezután az út után volán mögé ült...kabummm...belecuppantak az árokba...
Jah...és én mindent megúsztam :D :D
Kinek van kalandos élete?! XD -
#5437 Ilyen megesik... De csak azért, hogy legyen mit mesélni az unokáknak 50 év múlva ;) -
raulreal #5436 Annyira szerencsétlen vok, h már én is poénnak fogom fel lassan. XD -
raulreal #5435 Enyhén volt ám gáz :D
Engem szólítottak elsőnek (írásbeli), felállok -szőke kiscsaj pár perccel azelőtt majdnem az ölembe ült :P
Így hát fogtam magam...és kiborítottam az összes cuccomat a földre :D :D
Olyat röhögtem... XD -
#5434 Alapvetően de. Csak nagyon sokat nyom a latbe, ha tudod használni a nyelvet kreatívan. Nem kell igazat mondani csak beszélj, és érsd mit mondanak. Írásnál ugyanez. Ne légy túl görcsös, csak hangozzon jól amit leírsz. -
#5433 szerintem az nem nyelvvizsga volt -
campy #5432 az lehetetlen...mit kell azon bemagolni nyelv nem a nyelvtan lenne a lényeg? -
#5431 Igen, nyelvvizsgáztam párszor...
Meg egébb vizsgáztam még párabbszor.
És igen... Lassú kínhalál. Örökkévalóságnak tűnik egy néhány. -
raulreal #5430 De. Nyelvvizsga=3.5 óra
Olyan, mint a lassú kínhalál :D :D -
#5429 Én múltkor megszívta megyet nagyon. Bemetem vizsgára, úgy hogy tanultam... De a tanár arra számított hogy úgyis mindenki puskázik, tehát K nehéz volt a vizsga. Annyit fejből nem is lehet tudni... Tehát, meghúztak... De úvén nem fognak! HA kell bemagolom az egész könyvet! -
raulreal #5428 Yeaah.. :D
Megvolt a nyelvvizsga :S Lehet h sikerült. (azt hiszem kezdek fejlődni)
De lehet, h nem (vagy mégse) ...
Többet meg nem mondok, mert mindjárt agyvérzést kapok. (nem már megint, hanem még mindig :D ) -
#5427 Nem a palota pincsi volt amit evésre fejleszettünk ki? Ja nem... Az a Chao Chao...
Egyébbként mikor is alakultunk kutyakedvelők és pedigré elemzők fórumává? Nem zavar, csak kérdeztem... -
#5426 Egy ilyenről láttam egy műsort... A gazdája valami nagyon sovány paranoid ember volt, és azért szerezte be a medveölőt, hogy megvédje (elég rossz környéken lakott). De a legtöbb sérülést mindig a kutya okozta neki akaratlanul is, azzal pl. hogy sétáltatás közben elrántotta, meg ilyesmikkel. Vicces. :D
Én a középtermetűekre voksolok, juhászkutyákra. A kicsi kutyák olyan kiábrándítóak, egy harciasabb macska végez velük. :D -
#5425 A csivava nem pincsi, asszem mexikói eredetű. A palotapincsi kínai. Kistermetűben elég sokféle van, nagyon gondosan kell válogatni a fajták közül, mert a legtöbb agresszív, támadó típusú, ideges természetű.
A nagy medveforma, vagy méretű kutyákkal van a legkevesebb probléma, mert tisztában vannak az erőviszonyokkal, nemigen támadnak. Minek? Ránézel úgyse kötekszel.
A középtermetű kutyák közül a juhász típusúak és a középtermetűnél kisebb keverékek jellemzője a hangoskodás, kerítésnek ugrálás. Legtöbbjük csak a figyelmet akarja magára felhívni. Ha megijedsz tőle, jót röhög a markába utólag.
Bevált módszereim: Ha a kutya ugat rám, köszönök neki és megdicsérem, milyen ügyesen őrzi a házat. Ettől megdöbbennek és csönd lesz általában. Ha találok olyan kutyát, akivel végképp nem bírok, bemegyek egy állateledel / felszerelés boltba, veszek reflexlabdát. Megmutatom neki és bedobom a kertbe - nem felé.
Ezeknek köszönhetően csönd van, ha az utcán járok, pedig majdnem minden házban van kutya. -
campy #5424 óhh csiua vauva:D azokra a kis palotapincsikre gondolsz? looL:D -
#5423 ha kutya akkor legyen kaukázusi medveölő! ha már megtámad valami dög akkor egy ilyen! s akkor nem fog fájni ha teljes munkát végez! :-) -
Rundstedt17 #5422 Én sem,nem nagyon bírom hogy rám döntik a kerítést hülye nagy dögök...én csak a kistermetű ártatlan kutyákat viselem el például csivava vagy hogy hívják:D -
#5421 Hát... Ez is egy szempont azt hiszem. :P -
raulreal #5420 Én nem szeretem a kutyákat :D
Főleg mióta egyszer majdnem leölt egy XD -
#5419 Egynéhány tömeggyilkos is. Mégse kéne otthonra. -
campy #5418 igaz ez valóban...állatok csodákra képesek -
campy #5417 van macskám panelban lakom üti egymást a két dolog...elköltözés reménytelen -
#5416 "Egy viszont tuti. Egyszerűbb kutyával összeszokni, mint egy másik emberrel."
Valóban. De én szeretem a kihívásokat. :D -
#5415 Nem pótlás részemről. És nekem spec ember sem tulajdonom. Nem értek egyet az értelmetlen gyilkolással és szívem szerint 18+ jelzéssel illetném a tv híradót.
Az emberi tulajdonságok kivetítésére az állatokra: az embereknek nemigen van fogalmuk az olyan telepatikus kommunikációról. A kutyával születik. Én sokat tanultam tőlük erről, de azért egy kölyökkutyától még erősen le vagyok maradva.
Abban, hogy az ember nem magányos fajta egyetértek. Csak nem falka, hanem csorda, ahogy te is mondtad. Ami azonnal magyarázza a viselkedési különbözőségeket. Terelhető, mint a birka, de soha nem az értelem és az ésszerűség fogja vezérelni.
Egy viszont tuti. Egyszerűbb kutyával összeszokni, mint egy másik emberrel. -
#5414 Az elsőhöz álltam közelebb akkoriban. Fiatalon ugyanis kóros ember undorom volt ezért inkább a kutyámmal/macskámmal töltöttem az időm. Simogattam, beszéltem hozzá, miegymás. Ettől függetelnül nem ért el nálam sokmindent...
De héj, sok barátom van aki nagyon állat centrikus, és párral még vitatkozni is szoktam, a jó öreg ember kontra állat "csatamezőn". Jómagam humanista vagyok ilyen szempontból (nem keverni azokkal a liberális idiótákkal akik így nevezik magukat de gőzük nincs miről van szó). Szép és jó, hogy nem szabad pl megütni a kutyát, de én ammondó vagyok, előbb fügesszük fel egymás legyilkolását háborukba, és utána, ha már, mikor törődünk azzal, hogy a másik ember, hogy érzi magát, jöhet a többi állat.
Mondom ezt úgy, hogy 100x jobban bíznék meg egy kutyában mint egy emberben. A falka álaltok, amíg te vagy az alpha, tudják a helyüket. Az ember gyakran árulóvá válik... Teszem hozzá az emberek egy része is falka (csorda) "állat". Ettől függetlenül megbízhatatlnabb. Mégis, inkább vagyok ember párti.
Amúgy szép ez az elv: az "állat a barátom nem a tulajdonom"... Speciel több okból nem értek egyet, de ez másik kérdés, tisztelem mások meggyőződéseit.
Egyébbként meggyőződésem hogy az "állatosoknál" ez a nagy állatbarátság csak emberi kapcsolat pótlás. Az álatokkal valamilyen szempontból mégis könyebb mint emberekkel. VÉgülis, lehet bármilyen okos egy kutya/macska, az emberi szinvonalat sosem fogja elérni, és ezért könyebb (sokkal) kvázi "ráerőltetni" a barátságot...
Egyébbként pedig, sok tulajdonság amit az állatoknak tulajdonítanak, pusztán kivetítés. Humanizáljuk őket különböző nyelvi és pszihológiai ezközökkel. Meggyőzzük magunkat, hogy olyan mint az ember, felruházzuk őket emberi tulajdonságokkal, hogy jobban érezzük magunkat. De ettől még nem válik igazzá.
Na jó, jöhet a kövezés állatbarátok... -
#5413 Vidéken többnyire a háznak van kutyája, nem az embernek. Ezt nehéz elmagyarázni. Én most falun élek, de Pestről költöztem ide. Az akkori kutyáim lakáskutyák voltak. Napi 4-5 óra közös séta, játék, beszélgetés velük, az egészen más.
A vizslám kifejezetten kísérőkutya volt. Ő még dolgozni is jött velem.
Ez egy egészem más kapcsolati forma. A kutyák nagyon jók emberismeretben és telepatikus kommunikációban. Tökéletesen eligazodnak a testbeszédben és a gesztusnyelvben. Rengeteget segíthetnek a környezet megismerésében. Emellett határozottságra és következetességre nevelnek. Mert ha egyszer ettől eltérsz, a kutya a fejedre nő.
A macskák ezzel szemben eléggé ingadozó hangulatúak, de merem állítani, hogy sokrétűbbek és kommunikatívabbak a kutyáknál. Egy macska körülbelül 100 kifejezést ismer és használ (macskabeszéd), de önfejűek piszkosul, hiába okosak. Náluk a legnagyobb áttörés a bizalmuk velem szemben. Amikor idegen kutya jön az udvarba és a macska rezzenetlen arccal sétál oda hozzám. (igaz, az idegen kutya azonnal megáll és száját tátja a döbbenettől) Mert tudja, amíg ott vagyok, neki bántódása nem eshet. Ez a bizalom azért is különleges, mert a macska nem falkaállat, viszont ezzel azt is elismeri: itt én vagyok a főnök, akinek mindenki (kutya, macska) engedelmeskedik.
Szóval ők is az én társaim. Nem a kutyám, nem a macskám igazából. Nincs bennem tulajdonlás semmilyen élőlénnyel szemben. Hidd el, nem könnyű és nem rövid az út idáig. Meg persze az idáiggal nincs is vége.
Általában vidéken a kutya, macska viszont tulajdon, de minimális a közvetlen kapcsolat. Nem kevés olyan kutyát ismerek, akit a gazdája meg se simogat. Enni, inni kap, őrzi a házat, azt jólvan.
Gondold át magadban, melyik formához álltál közelebb. -
#5412 Többen is mondták, hogy nekem is hogy, szerezzek be valami állatot, és akkor talán nem legyek "ilyen". De nálam ez nem működik. Vidéken nőttem fel, sok állatunk volt. Kutyám is volt egész életemben, mielőtt elköltöztem és nekem nem használ. Mármint a jellemfejlődésemmel nem tett semmit a dolog. Félni sosem féltem tőlük. -
#5411 Annyiból csak hetet kell eltartanom és gondoznom. De az se egyszerű. Macska van hozzá még néhány. -
#5410 "Ezért akkor kell megölnünk magunkat, amikor elégedettek és boldogok vagyunk. Egyedül ez az öngyilkosság hiteles, mert bizonyítja, hogy nem gyávaságból, menekülésképpen vagy önutálattól sarkantyúzva távozunk az élők sorából, hanem azért, mert megvetjük az életet amúgy egészében, örömeivel és sikerajándékaival egyetemben. Az ilyen öngyilkosságot soha nem bánjuk meg, és példaképpé válhatunk minden idők következő öngyilkosai számára."
aszongya soha nem bánjuk meg, hát nehéz is lenne :DDD -
#5409 hát remélem neki sikerült, mert a módszerekről igen érdekes dolgokat írt (haljunk éhen vagy fagyjunk meg lol) -
#5408 Aranyos a link... -
#5407 off
a második bekezdésedről jutott eszembe
on -
#5406 15 eb? wow! Szép kis idő ellátni, és költség etetni őket... -
#5405 Szerezz egy kutyát. Elmúlik a dolog, ha megismered őket. Valamikor még a törpetacskótól is féltem. Most 7 kutyám van, de a rekord 15 kutya volt az udvarban. Valahogy minden kutya hozzám talál, ha otthonról elcsavarog. -
#5404 Hatékony ember vagyok. Ha maeg akarnék halni, már megtettem volna. De még ketyeg az óra. :D
Nem montam, hogy fáj. Csak nem akkora buli mint sokan hiszik. -
#5403 Nem fáj az annyira... :) -
kocsisgabor9999 #5402 Itt a másik.