Önbizalomhiány
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
Ha nem megy át senki, akkor jó lesz itt is? 😄
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
Nem kérdõjelezem meg, hogy lehet egészségesen élni hús nélkül is, fõleg ha annyira figyel az étrendjére az ember mint itt páran a topicban. Csak azt esik nehezemre elhinni, hogy kevsebbet fogok élni mert ebédre bevágok egy rántott szeletet vagy egy sült csirkét. Valami ilyesmibõl indult ki ez az egész húsevõ-vegetáriánus vita ha jól emlékszem. Amúgy én kevesebbet inkább a cigi miatt fogok élni.
Bens, a zsidós érvet kicsit övönalulinak éreztem, mintha a húsevõk nem tennének különbséget ember és állat között... (mégha szerinted nem is kéne)
Tigerbá: lehet h meglep, de vannak ahimszás(állatkísérletek nélkül elõállított) termékek. ha érdekel küldök egy listát a márkákról melyek elõallításához nem kísérleteznek állatokon.
az sg fórum hivatalosan is a neten lévő legnagyobb patkányok és a legbuzibb adminok törzshelye... te is közéjük tartozol?
s a másik! azért azt nem szabad elfeledni, hogy a szidókon folytatott kísérletek elõrelendítették az orvostudományt! vagy tod mit? akkor ne is szedj gyógyszert, ne is tisztálkodj, stb mert mindnek az alapja az állatkísérletek, s az azt követõ emberi kísérletek!
s kérdem én a növényeknek nincs lekük? azt is ugyanúgy kiírtják! + a föld co2-o2 háztartást is befolyásolják! ergo még egészségtelenebb!
hogy én hogy útálom ezt az "azért tartjuk azokat" érvet. hitler meg azért tartotta zsidókat h kísérletezzen rajtuk. akkor az is teljesen ok volt igaz?
részemrõl ennyit e témáról!
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
(na én nem mondok véleményt, mert mind a két oldalt megértem, csak olyat írjunk kéremszépen mi igaz!) s lehetõleg ne ide! ugyebár a növényevés az nem azon múlik, hogy valaki mer e enni húst! :-) szóval elnézést! )
a húsban nincs szénhidrát? a glükóz amit az izom raktároz és eléget az szted mi? de ha már itt tartunk, mi köze a szénhidrátnak a zsírhoz? tudtommal a zsírszövet fõleg glicerideket tartalmaz, nagyrészt trigliceridet.
szvsz sztem itt meg is állhatunk... kedves barátom 😊
Alah Alik Ya Sidi!
az sg fórum hivatalosan is a neten lévő legnagyobb patkányok és a legbuzibb adminok törzshelye... te is közéjük tartozol?
vegetarinanizmus: az növényi fehérja alapú étredn úgy szar ahogy van. semmiképpen nem veheti fel a versenyt az állati eredetû étrenddel. a növényi fehérjékbõl egyes alapvetõ aminosavak hiányoznak. a vegetáriánis idióták ezenkívül abszolúte leszarják a fehérjebevitelt és rednelkezésre álló fehérjeforrásaik sokkal gynegébbek.a legtöbb vegetáriánus ember abszolút értelemben puhatestû! ha szar kaját eszel, baszhatod, ha nincs benne hasznos tápanyag, nem tudsz vele mit csinálni, tök mindegy hogy emnyi kalória.
Pszicho... Isten tantárgy... lenne, viszint holnap után vizsgázok belõle, most is tanulnom kéne.
Hülye Atkinson meg Révész könyveket kéne bújnom.
#699: hagyjad hadd izgassák azt meglátod mennyire kötödsz majd mashoz😄 ense szeretem ha izgatjak de a volt uramhoz nagyon kötödtem...kitudja miert..........😄
isteni tantárgy ez a pszicho,szo volt még arrol is szo h az emberek szag alapján valasztanak maguknak tarsat es ha beleszagolsz a tarsadba rögtön tudni fogod h hozzávalo vagy e..hát nem furcsa?😄
Alah Alik Ya Sidi!
Alah Alik Ya Sidi!
Alah Alik Ya Sidi!
Szerintem ez a nõkre vonatkozik. 😊
Alah Alik Ya Sidi!
Hasonlo a helyzet forditott esetben is,a gyerekkorban elszenvedett támado brokkolik miatt átélt trauma következtében kialakult húsimádattal.
Mondom én h pszichológia mindennek az alapja😄 Freud és társai...
Legutóbb például azt ecsetelgette dr anreas hejj t. úr hogy az emberek mellbimbójának izgatásával erõs kötödést válthatunk ki parterünkbõl hiszen az anya is jobban kötödik gyermekéhez ha az mellébõl táplálkozik(izgatja a bimbóját)
Érdekes dolgok ezek...
Alah Alik Ya Sidi!
Pszichológiai rádumálás, de hallottál már a pszichológia evoluciós megközelítésérõl? 😊
Az emberek azért nem fogyasztják a nyers húst, mert tudják, hogy beledöglenek. hmm.. van mégegy ilyen ragadozó, amelyik megdöglik a nyers hús zabálástól? :-)
A fürt szõlõbõl nem fröcsög a vér, de egy igazi húsevõt vajon érdekli a fröcsögõ vér? Naná, arra gerjed. A böllérnél amúgy fröcsög a vér, és nem a szõlõbõl.
U.i.: Én szeretem a disznyóhúst, és a mandarint is. 😊
Alah Alik Ya Sidi!
de egyébként meg ez nem bebeszélés,csupán a szervezet újfajta táplálékfeldolgozásának kérdése,ha hozzászokik egy másfajta életmódhoz,az bizonyára annyira újjászületés,mint ahogy a kisbabának újjászületés,ha tej mellett mást is kap anyutól😊 Persze pszichológiai vonatkozásai is vannak biztosan,hiszen az mindennek az alapja...😄
Alah Alik Ya Sidi!
Nekem amúgy semmi bajom azokkal, akik érzelmi alapon nem esznek állatot. Azért vagyunk emberek, mert le tudunk mondani dolgokról.
A második igen kellemes pszichológiai rádumálás.
A harmadik egyszerûen mellédumálás.Az emberek azért nem fogyasztják nyersen a húst,mert tisztában vannak vele h abba beledöglenek(vagy legalábbis megbetegednek)...ez az ami ösztönös.
A fürt szõlõ nem visít ha beleharapok és nem fröcsög belõle a vér.
A következõt végképp nemértem.A majmok nem mindenevõk?A barlangrajzok a fantázia szüleményei ahogy arajtukon szereplõ állatok szõlõszemekkel azonosíthatók.
Az utolsó: Linne bizonyára nem látott még húsevõ állatot.
Ezeknek szöges ellentéteire is találhatunk példát belgyógyászoktól,történészektõl,parasztoktól,nonéjm emberektõl stb.
A disznóhús nem tartozik kedvenceim közé,de ha nincs más megeszem😊 és én növényt is eszek....
Alah Alik Ya Sidi!
Ha valóban bebeszélnék maguknak, akkor mivel magyarázható, hogy csak egy bizonyos idõ után van jobb közérzetük?
És természetesen valóban lehet a vega életmód egészséges,ha azt igen gondos választékosság kíséri.Ugyanakkor vega és vega között is van különbség.Van,aki a tejet,tojást fogyaszt,más állati eredetût nem.Van aki halat,szárnyasokat is fogyaszt.S van,aki egyiketsem ezek közül.Na ez az,ami már veszélyes dolog szerintem.
Megértem azokat a vegetáriánusokat,akik egészségük féltése miatt válnak azzá.De nekik gondos odafigyelésre van szükségük a táplálékok megválasztása érdekében különben csúnyán póruljárhatnak ugyanúgy,mint azok,akik a nem megfelelõ,túlzott és nem választékos húsfogyasztás mellett döntenek.Sajnos kevesen vannak azok,akik valóban megválogatják étrendjüket,és utánaérdeklõdnek az esetleges elõnyöket hátrányokat illetõen.
Nem értem viszont azokat,akik az állatok sajnálata okán döntenek a növényfogyasztás mellett.Az emberi érzelmeknek szerintem nem lenne szabad befolyásolni az étkezést.Persze itt is lehetne vitatkozni,mondván,hogy az undor,a szeretet az érzelmekhez sorolandó.Az undor nem lelki érzelem,hanem biológiai tapasztalat során alakul ki,a táplálékszeretet szintúgy,ez pedig nem keverendõ össze az emberi szeretettel.Az oroszlán is sajnálhatná a gazellát,de õ olyan szerencsés helyzetben van,hogy nincs megáldva olyan emberi érzelmekkel,ami befolyásolhatná õt.
Mindenkinek szíve joga eldönteni,hogyan alakítja az életét,de nem árt körültekinteni az elõdeink életmódja és saját szervezetünk tájékán .
Alah Alik Ya Sidi!
"Anatómiánk és emésztõrendszerünk azt mutatja, hogy több millió éven keresztül gyümölcsökön, magvakon, gabonaféléken és zöldségeken éltünk.
Továbbá az is nyilvánvaló, hogy természetes ösztöneink nem húsevõ jellegûek. Sok embernek felfordul a gyomra, ha saját magának kell ölnie. A húst - annak nyersen történõ elfogyasztása helyett - az emberek megsütik, megfõzik és mindenféle szószokkal és fûszerekkel ízesítik.
Egy tudós ezt így magyarázta:
"A macska már egy kis darab nyers hús szagától is éhes vággyal nyáladzik, de egy kis darab gyümölcstõl egyáltalán nem. Ha egy embernek örömet okoz egy madár elejtése, a még élõ végtagjainak foggal való szétmarcangolása, meleg vérének kiszívása, akkor mondhatjuk azt, hogy húsevõ ösztönök lakoznak benne.
Ugyanakkor egy fürt mézédes szõlõtõl összefut a nyál a szájában és függetlenül attól, hogy éhes-e vagy sem, jóízûen elfogyasztja."
A tudósok és természetkutatók, beleértve az evolúció elméletét felállító Charles Darwint is, egyetértenek abban, hogy az elõemberek gyümölcs- és zöldségevõk voltak. A történelem folyamán pedig anatómiánk nem változott.
A híres svéd tudós, Linne szerint:
"Az ember külsõ és belsõ felépítése az állatokéval összehasonlítva azt mutatja, hogy természetes étrendünket a gyümölcsök és az ízletes zöldségek alkotják."...
Elképzeltem Zillot disznóvágáson, miközben küzd a disznóval. 😊
Én még ezek után sem gondolom, hogy ne lehetne kialakítani megfelelõ étrendet állati eredetû táplálék nélkül, ahogy ezt írja is a cikk. Sokkal inkább a növényekben található természetes mérgek lenne egy jó érv ez ellen, csak erre egybõl azt mondanám, hogy az állatok is azt eszik, bennük is felhalmozódik, nem mellékesen meg azok is génkezeltek. 😊
Mondjuk kérdezd meg benst ha érdekel, õ vegetáriánus, van is egy topicja az sgn.