Önbizalomhiány

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

egyszerû magyarázat önbizalomhiány,könnyû úgy hûnek maradni egy olyan valakinek aki nem keres mást.

jó egyedül is

hol itt a gond?

Szerintem se. Hagyni kell a fenébe. Keress egy normálisabbat! Olyat, aki érdeklõdik is irántad.
igen

jó taktika.de a közepeshez se igen akarok hozzászólni mert kit érdekel egy olyan csaj amelyik nem szép<#ravasz1>

nincs esélyed.

Ez olyan Dr. House-os 😊
Fantomlovag
Egy jó idézetet hallottam: "Az önbizalomhiány legjobb ellenszere, amikor rájösz, hogy Te vagy az isten." 😄 Ez annyira poén... Ok, egy filmben volt, ahol a kissrácról kiderült, hogy tényleg egy isten... De ha csak magában nézed a beszólást, is nagyon jó.

Don\'t take anything for granted. (Ne tekints semmit magától értetődőnek.)

Ugyan ebbe a kategóriába tartozok. sajnos(?)

\"Túl sok ember foglalkozik a biztonsággal ahelyett, hogy a lehetőségekkel foglalkozna. Úgy tünik, ők nem is a haláltól félnek igazán, hanem az élettől\"

Nekem van egy jó barátom - bár ez inkább amolyan felületes barátság a részemrõl - már több éve ismerjük egymást, és még se szoktam vele beszélni azokról a dolgokról, amik engem igazán érdekelnek. sõt.. azt se tudja igazán mi is érdekel engem! persze felületesen tudja, a dolgaim kb. 20%-át..

\"Túl sok ember foglalkozik a biztonsággal ahelyett, hogy a lehetőségekkel foglalkozna. Úgy tünik, ők nem is a haláltól félnek igazán, hanem az élettől\"

Fantomlovag
Fogd fel pozitívan. Nemet sem mondott. 😄

Doog
Na meg próbáltam vele megbeszélni a dolgot...
Mondtam neki szeretném jobban megismerni aztán kitudja mi lesz.
De semmit nem mondott rá. 😞

...::::::...

Fantomlovag
Igazából nem más... Ha igazán szeretsz valakit, akivel együtt vagy, és nem csak felületes a kapcsolat, akkor a szakítás igazi gyász reakció. Ugyanaz mintha meghalt volna az illetõ. Csak talán annyiból nehezebb, hogy tudod hogy él, esetleg látod is, vagy tudod hogy mással van.
És semmihez nem lenne jobban kedved, mint simán állni az ablaka elõtt, és nézni. Egy pillanatra elkapni legalább egy mosolyt, és mindennél jobban vágysz rá, hogy észrevegyen, miközben tudod, hogy úgysem fog... NAgyából olyan mint a sírnál, aholt nem vágysz másra jobban, minthogy lásd újra az elhunytat, de tudod hogy nem fogod...

hát a pszichologus semmit sem segít...

hmm a gyászról annyit h apám halálán meg a többiekén gyorsan tultettem magam rajta de az emlék megmaradt sõt ha eszembe jutnak iszonyú rossz vhogy h miért nem él már... csak ezt nem nagyon osztom meg senkivel sem inkább nem juttatom eszébe az ilyen dolgokat senkinek se...szakítás is szar lehet de sztem közel sem annyira fájhat mint a halál... vagy hát nem tudom mert nem éreztem és nem is fogom sztem

Jókat mondasz. Teccik.
Fantomlovag
Ez olyan mint a ló meg a ledobás... Vissza kell ülni.
Én annó ezt úgy "bekkeltem ki" hogy olyan nõkhöz mentem oda, akik nem tetszettek kifejezetten. Nem rondákhoz, hanem olyan, "mamahuhu" vagyis közepes... Ha azok visszautasítanak, nincs baj, mert úgysem kelett volna. Ha nem, jót tesz az önbizalomnak.

Ami a gyászt illeti, az nehezebb kérdés. A gyászon szerintem túllenni nem lehet. Békét lehet kötni az emlékkel, le lehet zárni magadba. Nálam ez úgy megy, hogy "elengedem" ami azt jelenti, hogy szép emlékké múdosul, minden amit valaha együtt csináltam azzal akit gyászolok. Ha ez sem jó, akkor marad a felejtés. 😄 Lefoglalom magam.
Egyébbként a szakítás is gyász szerû reakció. Szinte teljesen ugyanolyan lenyomatokat hagy a tudatban. Ami baromi érdekes. Számomra.

tigerbácsi
persze! de elõtte el kell engedni. s azzal van a bibi!

viszont amúgy is félõs vagyok, szóval hiába is engedném el nem mernék kezdeményezni! szóval az önbizalomhiányra épül e gyász mit mondtál. szóval többszörösen hátrányos helyzetû vagyok.

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

De érted, hogy mit akarok mondani ugye? Hogy élõ pár kell, nem halott!
tigerbácsi
ja! de szólhatna, hogy Õ az! :-)

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

Erre megint csak azt tudom mondani, az élet megy tovább.
Nem néz minket senki sehonnan. Max a párunk. Az élõ párunk. (semmi bántás!)
tigerbácsi
ere most nehéz válaszolni! tom hogy igazad van! meg próbáltam is! mondjuk úgy amikor már tudtam, hogy bejövök egy csajnak, akkor próbáltam meg beszélni vele, dehát nem naon sikerült, mert remegett testem hangom, de végül jött a vacsi s a többit már tod!

persze tom hogy helyes lenne továbbállni, de nem megy! meg lehet már nem is akarom!

meg honnan veszi ezt az élõ ember, hogy a holt mit mondana? ez inkább saját magunk megnyugtatása! mert mivanha tényleg van ilyen hogy menyország meg pokol meg minden ilyen butaság? Neked nem esne rosszul, ha lenézel kedvesedre, és éppen mással hempereg? nekem ne mond hogy igen! ez így kell hogy legyen!

Valami segítséget kéne kérned, pszihomókus vagy ilyesmi. Mert nincs ez rendben. Ráadásul ha jól emlékszem ez már több mint 3 éve volt.
Ez nem önbizalomhiány, ez más.
És nem egészséges dolog, hogy ennyi ideig gyászolod.
Tudom, hogy meg fog maradni az emléke, egész életedben, de próbáld meg azt gondolni, hogy õ vajon mit szólna hozzá, hogy így szenvedsz?
Biztosan azt mondaná, hogy elég ebbõl! Menjé csajozni, mert meghülyülsz! Éld az életed!
Tuti, hogy ezeket mondaná, ha szeretett, márpedig szeretett.
tigerbácsi
nem tesz semmit! :-) elõferdül! meghát jól is esik néha Róla beszélni!

az élet nem áll meg! de akkor sem tudom feledni!
ezt is meséltem már, hogy együtt vacsorázok egy csinos, s nem is buta Hölgyel, szemébe nézek, s hirtelen Õ villan a szemem elé! s akkor szégyen nem szégyen könnybe lábadt a szemem! persze a Lány nem tudta miért, de ezekután nem tudtam Rá úgy nézni, hogy Õ lenne a köv. Barátnõm. feláltam s elmentem! aztán jóbeittam! :-( semmit nem oldott meg, de legalább aludtam!

Ó bocs, már rémlik vmi. Túl sok topicot olvasok, összekeveredik, mit hol olvastam.

Már emlékszem a történetedre. Beugrott.

Csak annyit vegyél figyelembe, hogy nem áll meg az élet!
tigerbácsi
meghalt.

tom hogy éppen csajozni kellene, de mindig is rettegtem a Hölgyektõl, hogy nem tudok teljesíteni, meg szégyeltem a hibáim stb! így a Feleségem úgy szedett fel, meg kérte meg a kezem, mert azt sem mertem! tudom mégegyszer nem lesz ilyen szerencsém az életben, de nem is akarom! én még mindig Õt szeretem.

Már bocs, mindenféle él nélkül írom, de ez marhaság! 😊
Épp ez az, hogy kezdeményezned kéne!
Mikor lesz így jó csajod vazze? 😊
Megvan még az asszony egyébként, vagy lelépett az elsõ gitárossal?
tigerbácsi
hmmm én nem ilyen álarcot hordok! hanem épp ez hogy még megközelíthetetlenebb legyek! így nem kell beszélgetnem olyan szép, gyönyörû Hölgyekkel kik nekem bejönnek, így nem lehetek szerelmes, s nem kell szenvednem! :-)

Arra gondoltam, mint az önbizalomhiány megoldására, hogy fel kell venni egy ilyen álarcot és úgy tenni, mintha magabiztosak lennénk.
Máshogy fognak hozzánk állni, és elõbb-utóbb "magunk is elhisszük", hogy van önbizalmunk.
Ha volt már ilyesmi megoldási javaslat, bocs.
Ki fog lógni a lóláb.
tigerbácsi
dehogynem! évekig lehet hordani egy álarcot, úgy hogy ne ismerjenek meg! s csak az ismerhessen meg akit Te akarsz!

Pedig jó lenne ha megismernéd, mert sok nõ szeret hozzábújni a párjához. Lehet, hogy nem mindig, de idõnként tuti!
Nézz el a ritka rendes lányt találni topicba is!
Nehogy azt hidd, nem derül ki milyen vagy, annak aki odafigyel rád. Ha nem figyel rád vki, persze hogy nem derül ki számára.
Egyszerû mint az egyszeregy.
Ja és sokáig úgyse lehet, úgyse tudod álcázni az igazi valódat. Elõbb-utóbb lehullik az álarc. Akár az életben, úgy itt a fórumon is (lol, ez most olyan mint egy ima).
Éveken keresztül nem lehet álcázni magunkat egy párkapcsolatban (sem).
Az hogy néha felkapjuk a vizet, vagy egész máshogy reagálunk mint szoktunk - van ilyen is, de ez azért ritka.
Jól látod Steve. Muszáj egyfajta védelemnek lennie az emberek között, különben kihasználnak, megpróbálnak átgázolni rajtad.
Ha vérmesebb vagy, akkor meg csodálkoznak ha elküldöd õket a k. anyjukba 😊
ja és én nem ismerem azt a szót h bújos,puszi meg ilyen érzelmi dolgos cuccokat...ez van

igazad lehet! valaki zavaros...de kitudja h nem e itt is valaki álarcot húzott e mármint a Fórumon... ezt nem tudhatod Jacky😊 összevissza írogattam nem normális módjára régebben...most meg megint normális vagyok?!!!😊 hmmm gyanús...sztem nincs különbség legalább is nálam otthon és kint a suliban😛 ugyanolyan vagyok mindig magamat adom oszt kész

Én eddig mindig igyekeztem olyan közvetlen és barátságos lenni másokkal, amilyen ismerõseim szerint vagyok, de már belátom, hogy szükség van álarcra, másképp eltapossák az embert, átgázolnak szívén-lelkén-mindenén...nem éri meg jónak lenni.

"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."

tigerbácsi
de meg is értem néha õket! :-)

Hát hogyne! Sõt, az igazi nõknél ez nagyon is fontos, hogy ne csesztesse õket minden barom! Akivel beszéltem, õ is azt mondta, hogy ez megvan nála is.
tigerbácsi
de ez a Nõknél is megvan szerintem! ma már!

tigerbácsi
teljesen egyetértek Veled! ezért szeretek chatelni, meg fórumozni! :-)

"viszont én kialakítottam egy kemény megközelíthetetlen álarcot! egyes haverok azt mondták (lányok) is, hogy úgy nézek ki mint aki ölni készül, s nem is mertek hozzám szólni mikor nem ismertek ugyahogy! :-) de ki jobban ismer az tudja hogy kenyérre lehet kenni! :-) "

Pont errõl beszélgettem ma egy Hölggyel. Errõl is. Van egy kifelé irányuló arcunk, amit felveszünk ha munkahelyen, vagy egyáltalán a kinti életben tevékenykedünk, megyünk. És van egy másik arcunk, amit otthon mutatunk a párunk felé.
Ez a kettõ teljesen eltérõl. A külsõ, kinti az hidegebb, páncélozottabb, míg a belsõ kedves, bújós, szeretnivágyó, szeretõ.
"itt, s más fórumon chaten ki meri mondani mit gondol mit érez! mert itt el tud bújni!" - Ez egy nagyon jó meglátás.
Épp ezért derül ki itt a fórumon ki milyen valójában. Mert ki meri mutatni, hogy érez, mit gondol dolgokról.
tigerbácsi
mindenki így van vele! itt, s más fórumon chaten ki meri mondani mit gondol mit érez! mert itt el tud bújni! én is ilyen vagyok azzal a különbséggel, hogy én nem emlékszem sokszor a nevekre sem! :-) viszont én kialakítottam egy kemény megközelíthetetlen álarcot! egyes haverok azt mondták (lányok) is, hogy úgy nézek ki mint aki ölni készül, s nem is mertek hozzám szólni mikor nem ismertek ugyahogy! :-) de ki jobban ismer az tudja hogy kenyérre lehet kenni! :-) de én pont ezt akartam kialakítani, és én így érzem magam "jól"! így nem kell a Hölgyekkel kik nekem tetszenek beszélgetnem.

ilyet még nem hallottam!!! én mai napig ugyanolyan vagyok mint te voltál élõben!->"Szóval, elég gátlásos, öndizalomhiányos kölök voltam. Ezért senki nem szeretett." kb most is ez a helyzet velem és 18 vagyok!!! nekem tudatt alatt gondom van nem növekszik semmitõl sem az egom pedig már teniszezem és felismertem magamba azt h bárkit lepipálok abban hogyan emlékezzek vissza a dolgokra!😛 mégis félénk szerény vagyok de csak ha élõben látható vagyok itt kõkeményen megmondok, elmondok mindent😄

tigerbácsi
ez így jó! helyes ez a felfogás! :-)

Fantomlovag
Tetszik, tetszik... De nem az én stílusom...

nearo
akkor copyzd a sigem XDD

amúgy helyes felfogás

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Fantomlovag
Inkább egomán vagyok. 😄 Vagyis annak tartanak sokan, a fent na jó, lent) említett, megmondom a véleményem, nem szaladok el mások elõl, nem tudnak sértegetni, dolgok miatt. De nekem jó így...