Gátlástalanul lop Kína

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

még több kínait pestre

Nem veszem rossz néven, mert én nem lopok, vagyis nem rám vonatkozik. Pontosabban mindenkire vonatkozik (mint ahogy más nyelveken is kiírják pl. Ausztriában, így hasonlóan megtalálható az is, hogy ne lopj román (románul), ne lopj lengyel (lengyelül), stb.

De ha már itt tartunk. Ezeknek a kiírásoknak - valljuk be - van is alapja. Így gondolhatod, hogy hasonlóan van másnak is alapja...
OFF:
Tehát te nem veszed rossz néven, amikor külföldön azt látod kiírva: "Ne lopj magyar!"

Eladó tablet PC http://hardverapro.hu/apro/hp_tx2590eo_2/hsz_1-50.html

Oh, bizonyára csak az indo-európai társadalmak ilyenek. Nos nézd meg mi a helyzet Kínában azokkal, akik pénzhez jutottak. Költenek, pazarolnak ahogy az "europidok". De megnézhetjük a népnyúzó afrikai diktátorokat, akik fényûzésben élnek, míg a lakosok nyomorognak.
A drogok minden civilizációban megtalálhatók, nem a nyugat sajátossága. De nézzük meg a történelemben Egyiptomot, ahol nem éppen a fáraóval egyenjogú legények húzták fel a piramisokat. Lehet szidni a jelenlegi rendszert, de nincs jobb mûködõ berendezkedés. Ha lenne, akkor nem akarna a fél világ a nyugati fejlett államokba letelepedni.
Nagyon jó lehet bizonyára Kínában is, ha annyian eljönnek onnét.

Ráadásul saját magukat is annak hívják. Mi abban a sértõ? Én soha nem sértõdtem meg azon, ha rám azt mondják, hogy magyar. De gondolom, hogy a németek, franciák, angolok, amerikaiak, spanyolok, stb. sem sértõdnek meg, ha annak mondják õket, amik.
Azért, mert ez egy nagyon jól gépesítethetõ (és általában gépesített is) gyártási folyamat, soknak találom az 1000 embert.
Pff, már a zsidó szó kiejtése is ilyen reakciókat vált ki. Ebben nagyon is hasonló a helyzet kínával, aki itthon ki meri ejteni a zsidó szót, az rasszista, antiszemita, nyilas, szélsõjobboldali, gratulálok.

kérlek, mondj egy korszakot, amikor a magyarok többsége jobban élt mint a mi jelenlegi rabszolgatartó kapitalista világunkban, mert a többség mindig is szolga volt, annyi a különbség, hogy most magyarország döntõ többsége nem él olyan rosszul mint mondjuk 50 vagy 100 vagy 200 esetleg 500 vagy 1000 éve.
Jelenlegi fogyasztói társadalmunk egy hihetetlenül pazarló társadalom, tudtommal a rabszolgák nem szoktak pazarolni.
Én nem állítom hogy fenékig tehfel itt az élet, de azt állítom, hogy az utóbbi 1000 évben még mindig most a legjobb szegénynek is lenni.
Törekedni kell a jobbra, nem ezt ellenzem, de ne higgyük mér azt hogy most nekünk itt olyan szar, amikor mi magunk is az emberiség szerencsésebb feléhez tartozunk. Elég átugrani a dzomszédba, Ukrainába, ohgy megérezze az ember milyen "jólétben él" . Ma Mon rengeteg luxus dolgot engedhetünk meg magunknak. Hol vqan ma már a századelõ mórizci világa? Hol van ma Mon a klasszikus gyermekmunka? Hol a nagy éhinségek? Kolerajárványok? A kényszermunka? Kubikolás? És lehetne még sorolni oldalokon keresztül.
Ez, MA, nem a kánaán, nem is lesz az soha. Törkedni kell a jobbra, és nyitott szemmel járni. De ma se nem nagy szarban nem vagyunk , se nem féktelen jó létbe.
De az bizton kijelenthetõ, hogy ha valaki szerint a mai fogyasztó társadalmaknál valamikor is jobb átlagéletszínvonal volt... az valahogy nincs képben...

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

miért fura?

Egyébként, ha már lopás. Az egyik legnagyobb tolvaj a mikrofos. Gátlástalanul ellop mindent, maximum pereskedik évekig, közben nagyokat kaszál, a végén meg bagó pénzért, peren kívül kiegyezik a sértettel. És a mikorszopsz nem éppen kínai cég 😊
És ott 1000 ember dolgozott? Fura.
jahh, igaz.gondolom az is szempont volt, hogy a gépeket milyen messzire lehet viszonylag olcsón elvinni😊.Amúgy NYÁKokat gyártott a cég.vagy mi érdekel?

Amit leírtam, azok tények. Te meg egybõl elkezdtél sértegetni engem, meg hisztizni. Amikor meg helyretettelek, akkor meg moderátorokért visítasz. Jellemzõ.
Ha csupán az olcsó munkaerõ lenne a szempont, akkor erre olcsóbb helyszínt is találtak volna. Mivel nem írtad le, hogy konkrétan mirõl van szó, ezlrt nem tudok rá érdemben mit mondani.
DjDano
Gratulálok kedves SG szereksztõség/moderátorok ez a fórum már a Wanek féle rasszista, antiszemita buta barmok gyûjtõhelye lett...

Ukrajnába, nem Ukrajnában<#nezze>

Rendkívül örülünk neki wanek, hogy munkaadó vagy, és leszarod, hogy csökken a multik profitja.Ezek szerint leszarod, hogy olcsóbb munkaerõ után néznek, és itt bezárják a gyárakat.A helynek ahol dolgozom a szomszédságában augusztus utolsó
hetében mentek az emberek dolgozni utoljára, mert áttelepítették a gyárat Ukrajnában az olcsóbb munkaerõ vagyis a nagyobb profit miatt.köbö 1000 ember.
szard le õket is.mást ugysem tudsz.mert akármilyen f@sza gyerek vagy meg munkaadó; Õket te sem tudod etetni<#banplz>

Nagy államok csak egy és egyetlen egy okból léteznek, hogy hatalmukat kiterjesszék minnél nagyobb tömegekre. Az EU is azért jött létre, mert az nélkül pl. a németek nem gyakorolhattak semilyen hatalmat pl. Romániában, mot az EU-áltak elérhetik céljaik legalább egy részét. Pl. adóharmonizáció... mit gondolsz az miért létezik, hogy megakadályozza, hogy a túladózott emberek, cégek átköltözzenek a másik országba, mert ott is ugyanaz a helyzet, ugyanaz az adó. Persze elköltözhetsz az USA-ba vagy Kínába de az sokkal nehezebb dolog mint pl. Magyarországról - Szlovákiába. Ami pedig a megszervezett életet illeti, OK rendben nem vagyok én az ellen, de legyen az önkéntes alapon. Nem lopok, nem bántok senkit, nem gyílkolok, ezek a dolgok az egyetlen dolgok amelyeket az állam erkölcsi alapon tilthat vagy amely dolgok kerülésére kötelezhet, ehelyett mindenbe belevágja az orrát.

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

Én sem vagyok államellenes, csak a korlátlan hatalommal élõ állam ellen vagyok (sajnos ma mind ilyen), mert ez a korlátlan hatalom alapjában az erkölcsi alapokat nélkülozõ törvényekhez, jogszabályokhoz vezet, mint pl. a szabadalmi vagyis az IP (Intellectual Property) féle törvények, persze ez nem más mint (többség által megválasztott hatalmi körök zsarnoksága).

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

Igazad van.

Alapvetõen nem vagyok államellenes, az ember társas lény, összefogva többet tudunk elérni, mint egyenként összeadva. Ha valakik egy adott területen élnek, netalán még kultúrális vagy származásbeli kapcsolat is van köztük, természetes hogy megszervezik az életüket.

Itt nem is errõl van szó, hanem az államformáról. Nekem úgy tûnik, hogy a indo-európai civilizáció csak akkor tud demokratikusan mûködni, ha kisméretû államok alkotják, a nagy europid országok mindig rabszolgatartó birodalmakká válnak egy idõ után (Rómaiak, India, Oroszok, Amerika, EU). Jó esetben a "polgárok" ezt észre sem veszik. Ügyesen manipulálják az igényeiket, hogy a selejtes életmóddal beérjék. Magyarországon még a fajfenntartási ösztönrõl is le sikerült beszélni az embereket. Hülyeségekre és kábítószerekre (alkohol, nikotin) költik helyette azt a keveset, amit meghagynak náluk.

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

#1 és mennyire igaz.

A "sokminden mást" én "mindenre" váltanám. Az egész szabadalmi rendszer nem más mint állam (fegyver) által biztosított monopólium.

Ezt a testi hiányos dani gyereknek kellett volna írnod.
De egyébként nem csak a moszad van nekik.
Semmi elõleget nem adtak? Ezen csodálkozom. Így bele sem kellett volna fogni.
narumon
Nem hitelbõl ment de a lényegen nem változtat. Ez egy megtörtént eset. Az amerikai cég ez miatt nem tudja a maximális profitot kihozni fejlesztésébõl legközelebb meggondolja érdemes-e ilyenre pénzt költenie. Ha nem költ - > nem folyik be magyar cég számlájára pénz - > nem folyik be csödbe megy a cég - > csödbe megy a kutatók (köztük feleségem) mehetnek az utcára - > nincs aki adózzon v. elmehet mondjuk szenet lapátolni xdb diplomával a háta mögött, és x év mikrobiológia kutatómunkát kidob az ablakon - > az emberek fontos találmányokról maradnak le... és még sorolhatnám. Mindezt egy azaz 1db kínai cég miatt...

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Igazítsd meg a pajeszodat <#kocsog>.
A hangnemeden meg csiszolj kicsit, ha már az orrodon nem tudsz 😊
Abból pont nem derül ki, hogy a fejlesztés hitelbõl ment.
Látom nem érted mire reagáltam, kicsit gondok vannak a szövegértéseddel.
janus391 (#75) megjegyezte, hogy a puskaport a kínaiaktól lopták az európaiak, erre én reagáltam viccesen, hogy annak már lejárt a szabadalmi védelme (#82) valamint leírtam, hogy sok ilyen szabadalmi védelem nélküli nyugati cucc van, amit a kínaiak is szabadon használhatnak, pl a linux. Erre te elkezdtél kioktató hangnemben a linuxról és hiányos tudásomról írkálni (alaptalanul, hiszen nem írtam hogy a kínaiak lopják a linuxot) (#83). Ezután én meg is írtam ezt neked, illetve megint leírtam hogy a puskapor receptjét nem lehet ellopni (#84) lévén nincs tulajdonosa az ötletnek. Erre jött egy a hozzászólásomhoz nem kapcsolódó kioktatás, hogy vannak olyan receptek amiket lehet lopni (#85). Igen, vannak. Sose mondtam, hogy nincsenek, nem tudom, hogy jön ez ide 😊

Vannak levédett receptek is, azoknak a "lopásáról" van szó. Nem állok neki papolni, már többen leírtuk a lényeges dolgokat. Fuss neki megint a hozzászólásoknak.

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

Ahogy puskapor receptet sem lehet lopni 😊
Nem mondtam, hogy a linuxot lehet lopni, hanem azt hogy a nyugati világ terméke mégis szabadon használható.

Neked nem nagyon van fogalmad a Linuxról, és a szabad szoftveres dolgokról. Linuxot nem lehet lopni, mert az nyílt, és nincsenek benne szabadalmak. Pont ez a lényege. Sokminden másnak is így kéne mûködnie, az lenne az igazi piaci verseny.

Annak már lejárt a szabadalmi védelme 😄
Egyébként jogos, kínából származik a puskapor és a papír is tudomásom szerint. Mindkettõ igen nagy szolgálatot tett a nyugatnak, azonban ezek már olyan régi találmányok, hogy bárki kedvére gyárthatja õket (na jó puskaport azért nem mindenki), de nagyon sok ilyen dolog van ami európai/amerikai találmány. Nagyon sok orvostudományban meghonosodott eljárást is a nyugat talált ki és bárhol a világon alkalmazzák.
És hogy egy kis IT is legyen benne, a linux is a "rothadó nyugati világ" terméke, amibõl kínai mérnökök saját operációs rendszert fejleszthetnek.

m1c1mack0
Hat miota niggerek alkalmazasat betiltottak mas "rabszolgakat" kellett talalni:S (mert legtobb kiani munkas kb ezen kategoriaba sorolhato)

Izraelnek ott van a Moszad, õket nem kell bemutatni. Ezek után senkinek ne legyen egy rossz szava sem a kínaiakra.

Pl. puskapor? És ki is lopta el tõlük? És mekkora fejlõdést köszönhet neki a tolvaj? 😊
azt nem tudni mert még a levegõben van a tolvaj
Ez kb. olyan színvonal, mintha kampós orrot írtál volna. Kérdem megint, miért nem érdemli meg a kínai azt a tiszteletet, amit a zsidók követelnek maguknak?

Ja az "okos" európaiak és amerikaiak az olcsó munkaerõ miatt oda telepítenek minden gyárat, mit vártak ?
m1c1mack0
Megjegyeznem, hogy a cikkben a 2. foton a csakonak udnorito egy majom feje van😄

"Persze az kerdeses van e barmi is,amit a kinaiak maguk talaltak ki es gyartanak."

Pl. puskapor? És ki is lopta el tõlük? És mekkora fejlõdést köszönhet neki a tolvaj? 😊

m1c1mack0
Hiaba mindigis az egyszeru megoldasok vallnak be leginkabb😄

Azért lehet vádolni mert kiderült, mert lebuktak.
"Német szakemberek kínai fürkészõ programokra bukkantak a kancellári hivatalban"
"Ipari kamerák rögzítették, amint egy éjjel kínai mérnökök - illegális módon - besurrantak az egyik csarnokba"
Ezért lehet õket megvádolni!

narumon
Hiába övé a szabadalmo ha kina leszarja és gyártja. Errõl van szó. 😞

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Miért gondolod, hogy egy bank nekem adna reális fedezetû hitelt, ha ekkora nagy lenne a rizik, hogy visszafizetem e vagy nem? Persze az olcsó (credit by thin air) féle hitelt azt adnak, és nem nagyon idegeskednek, ha nem fizetem vissza mert úgy sem veszítettek el semmit. Persze én csõdbe megyek, aztán ugye ay is valakinek jól jön.

Na nézzük csak mirõl is van itt most szó? A kutatásokat nem szokták hitelbõl csinálni, hanem... nagy része tõzsdei finanszírozás, vagy megtakarításból vagy partnership (angel, venture tõke kisebb cégek esetében), mert egy kutatás eredménye mindég nagy kérdõjel. De ez még nem ad választ a kérdésedre. Ha nekem a kutatás annyiból állna (ée ennek e költségeibõl) ammennyire szükség van, hogy az adott eredményt elérjem akkor nem lenne semmi probléma, nem is félteném a kutatásom eredményét, hanem kinyitnám és aki tudja csinálni úgy mint én az csinálja, a piacon mindenkinek megvan a helye, termelés által úgy is megtérül a fejlesztési költség, persze a konkurencia tudását is használhatnám mert az sem védené hanem közössen fejlõdnénk 100x gyorsabban. Persze más kérdés, hogy a mai világban mindég az a fontos, hogy valakit valamiben megakadályozzunk. És, hogy nem munka által tegyünk szert a bevételhez hanem politikai módszerek által. Most megjelent Kína ahol a nyugati játékszabályok nem élveznek akkora szentséget mint nyugaton és most ez a nyugat számára probléma, tehát két féle megoldás létezik az egyik, hogy kizárják a játékból és akkor egyáltalán nem számít, hogy lopta a tudást, mert a termékét nem veszük meg, tehát gyakorlatilag nem létezik. A másik pedig, hogy a játékszabályokat modósítsuk, mert Kína most nagy játékos, nem jelentéktelen. A harmadik pedig, hogy ne pofázzunk, amikor 3x olcsobban vesszük meg az árút mert Kínában termelik, képzeld el mennyibe kerülne egy csúcs-PC ha pl. németországban készülne... álmodni sem tudnád, hogy megvásárold, tehát amit kína "lop" az a másik oldalon visszajön mert olyan dolgokat veszek amelyeket Kína nélkül nem vehetnék meg soha, vagyis olyan elmozdulást eredményez elõ amely komolyan befolyásolja az életünket. A probléma, hogy azt hisszik, hogy Kína nélkül ugyanaz lenne mont most van, csak a pénz nyugati kézben maradna, pedig nem Kína nélkül minden 10üik embernek lenne most PC-je éppen úgy mint volt 10 évvel ezelõtt.

Ezt kár volt. Mostmár hiába van igazad minden másban, a hiszterizált "nép" nem fog törõdni vele. Csak azt látják, amit látniuk szabad. <#shakehead>

Különben érdekes, a kínaiakat miért lehet büntetlenül lopással vádolni? Kedves DjDano, akkor ezek szerint a cikkíró, és a véleményét osztó forumozók is "idióta barmok"? Egy kínai (vagy egy magyar) pontosan annyit ér, mint egy zsidó, mert õ is ember. Jogosan várja el az egyenlõ bánásmódot.

Pl átlátszó beton, bár ott szerencséje van az illetõnek mert övé a szabadalom, tehát a cég nem sokra megy azzal hogy gyártja.

505thZajcev[PT]
Atomot nekik, ugyis sokat finganak a teheneik. Jah az india, mind1, akkor nekik is <#eplus2>

DjDano
Ez nem szélsõjobbos topik te idióta barom, takarodjál innen%!

narumon
Ott az én 57-es hozzászólásom pl.

"kifejlesztenél valami tuti dolgot hitelbõl" - pár megtörtént példát sorolj fel, légy szíves.
Azt inkább nem ecsetelem, hogy a zsidók hogy lopnak...