46
-
dez #46 Te bizonyára az IPTV-ről beszélsz, de itt digitális műholdas (ill. egyéb) műsorsugárzásról volt szó. -
#45 Digitálisnál sztem nem kódolás lesz, hanem gondolom valamilyen ip cím alapján fog menni, ha fizeted akkor engedik az ip címről fogadni, vagy ilyesmi. -
dez #44 És nem kódolt? -
ension #43 Létezik...és az áll a jobb felső sarokban hogy Discovery HD.
De természetesen csak műholdról lehet fogni, nameg persze csak angol nyelvű adás van... -
dez #42 Szerintem a többségnél ez már most is így van. :P -
dez #41 Miről beszélsz? -
floatr #40 majha egy hdtv cucc nézése bír majd akkora élménnyel, mint egy konzollal évekig játszani, akkor majd rárobbannak az emberek -
dondore #39 Lehet, hogy ketseges, de hogy giga haszon van rajta, az TUTI :) -
dondore #38 Nyomjak. Magyarorszagon is. Keress ra ;) -
Horsee #37 Hát Magyarország nagyon elmaradott ilyen téren. Még olyan is gyakran előfordul, hogy egy adást nem sztereóban nyomnak. Hogy várhatjátok, hogy 2010-re lesz itt valami? Talán beindul a HD, de ne várjátok azt, hogy egyből 5.1-el indítanak, meg full HD-vel. Szerintem 720p-vel és sztereóval kezdenek és jó napot! -
#36 A kis felbontású HDTV rip is jóval felülmúlja a hagyományos TV adások minőségét. Egy-két spec adó nem lenne rossz magyarországon se. A retek kutya és társai meg maradhatna analóg még 50 évig.. -
#35 Ugye usaban mar annyira hodit a hdtv hogy jelenleg a nagy telcok versengenek azokert a frekikert ahol a korabbi tv adas szorasa ment .. minden hd mar odakint... -
#34 Olvasd el -
tunyo902 #33 Mit jelent az hogy, HD? -
dez #32 Az jó, de itt legalább 2x ennyit fognak kérni néhány csatornáért. 2015-ben. -
csimmasz #31 Kivánságod már teljesült is,a NG van hd-ben.
Én olaszban élek és itt is csak öt hd csatorna van.
A NG-egy film csatorna egyvalamilyen szorakoztato marhaság + két sport.7 euroba kerul havonta az alapcsomagon kívül. -
dez #30 Mint jelent a "full átállás"? Bizonyára nem azt, hogy akkor kötelező lesz a HD. A 2020 csak tipp volt, de sokkal előbb nem várható. -
dez #29 Ördögi kör, mert amíg nincs elég HD-s tévé, a tévéadók sem állnak át. De azt hiszem, erről már vitáztunk egy sort. :)
Amúgy ha nagy képernyőre vágyik valaki, már alig talál SD bontásút... Lassan már kicsiben sem lesz. -
wanek #28 A digitális adás csak előfeltétele a HD-s adásnak. De ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy az adás HD-s lesz. Maximum a lehetőséget adja. De ez már le lett írva. -
Inquisitor #27 2020? Nem 2012 a full átálási időpont? Azért röhejes, hogy nálunk még csak 2008 elején indul a MUX1. -
#26 Dez, Wanek: Van már olyan videomegosztóhely, amely akár a HD-s videókat is simán megkajolja, a Stage6, oda-vissza hülyére is veri a Youtube-ot minőség terén... -
wanek #25 Jobb lesz nemsokára a minősége, persze a HD-től még messze lesz. De szerintem ott erre nincs is igény. -
wanek #24 Hazánkban, mire lesz értelme HD felbontású tévét venni, addigra szerintem a jelenlegi technikák elavulnak, talán a készülékek tönkre is mennek, tehát ma nincs értelme még szóba sem hozni a dolgot. Majd ha lesz HD-s tévéadás, majd akkor.
Egyébként meg rohamosan zuhannak az árak, szóval aki már ma, vagy a közeljövőben akar nagy méretben HD-s képet nézni, az megteheti, csak éppen nem a tévéműsort kell nézni. -
#23 Cifu: nem az taszit, hogy HD-s vagy SD-s az adás, hanem hogy politikai nyomás kell ahhoz, hogy egyes gyártók megéljenek...
Mondok erre szinonimát: Krumplikapálógépet készítek és azt mondom az EU-nak, hogy minden gazdaság használja ezt, mert különben nem élek meg... -
dez #22 Persze, ha végre alap lesz a digitális, akkor már csak egy pár év, mire lesznek HD-s adások is... :) Kötelező meg talán 2020-ban lesz. :D -
dez #21 Igen, ez elég idegesítő. Amúgy van még néhány más ismeretterjesztő csatorna is, meg jópár filmcsatorna, ahol nem csak hollywoodi produktumok mennek. -
dez #20 A Youtube eleve nem lehet HD-s, mert az túl nagy sávszélt a tárhelyet igényelne. Sőt még az SD-t sem éri el. -
feamatar #19 minden konzol nyújtja azt amirea vevőnek szüksége van, csak a Wii vásárlóköre nagyobb ergo több eladott példány -
#18 Ami a "szennyet" illeti, nem a TV2-ből és az RTL klubból saját gyártású dolgaiból kellene kiindulni. Nézd meg a 24-et, a BattleStar Galaticát és a többi komolyabb TV sorozatot HD felbontásban és 5.1-es hangal (a mozifilmeket fel sem merem hozni). Nem nagyon sírnád vissza az SD felbontást és a sztereo hangzást. :)
Dzson: Ha nem érted miért sikeres a Wii, és miért szeretik annyian, akkor csak a saját szellemi szegénységed bizonygatod...
Tudod az emberek többsége csak szórakozni szeretne. Nem Bioshock szintű játékokkal, hanem olyanokkal, amivel ő is jól el tud szórakozni. Bármilyen meglepő lehet a számodra, ezen réteg számára a Wii tökéletesen megfelelő, a Nintendo arra érzett rá, hogy az emberek többségét nem a shaderek meg a grafikai effektek számítanak, hanem a játékélmény. Na ez az, ahol a mai játékok döntő többsége elvérzik... -
Inquisitor #17 Jó, de DVB-T lehet HD is, és nagyságrendekkel olcsóbban lehet HD adást nyomatni rajta, mint műholdról. :)
Teháét lehet várni némi javulást majd HD adások arányaiban is. Persze nem itthon, ahol több év kellett, hogy a digitális adások (műhold, mikro, kábel) elérje az analóg TV minőségét, ami azért eléggé LOL. -
#16 "Wii - pont azt nyújtja amire a vevőknek szüksége van, ezért sikeres"
Így van. Lásd 40milliárd légy és tehénszar esete. -
wanek #15 Elvétve ott vannak valóban jó dolgok is, de a sűrű reklámok miatt sajnos egyre ritkábban nézem. Egyébként meg sajnos nagyon sok az ismétlés. -
wanek #14 Én online nézhető tartalomról írtam, nem letölthető tartalomról.
A Youtube-nak nem tízezres a látogatottsága, mert már rég bezártak volna, hanem nagyságrendekkel nagyobb... -
#13 De legalább a Discovery-t meg National Georgraphic-ot, Spektrumot nyomhatnák már HD-be a többi le van sz*rva. -
dez #12 Ha már net, akkor ne csak a Youtube-ot nézd, hanem a tízezres látogatottságú HD-s torrentoldalakat is... -
dez #11 Napló -
dez #10 Apropó, tv2... Ők nem hogy előre haladnának, hanem visszafelé. Egyre több műsorukban azt látom (a Napró riportjaitól kezdve), hogy valami olyan kamerát használnak, aminek a függőleges felbontása felezett (576 helyett 288)... Írtam a szerkesztőknek, észre sem vették, és magasról le is sz@rják az egészet. (Egyébként is alig értették, miről van szó.) -
dez #9 Még valaki, akinél a retek és a tv2 megy egész nap!? :P Minimum csomag? :D -
wanek #8 HDTV Észak-Amerikában, távol-keleten és Ausztráliában is van már, Európában még csak egyes műholdas adások HD-sek.
Tény, hogy sokkal szebb, részletdúsabb, élesebb a kép HDTV-s TV-n a HDTV-s adás. De a jelenlegi analóg adások gyalázatosan néznek ki rajta.
A mai TV műsorokat elnézve nem sok minden indokolja a nagyobb felbontást. Legalábbis a tartalmat tekintve. A mai műsorok ma már nagyjából arról szólnak, hogy két reklámblokk közé milyen kitöltő részt tesznek be, azt is ugye sok részre felszabdalva. Kösz, de ez nekem nem kell.
Az emberek egyre nagyobb része inkább az internetet választja, mert van lehetősége kiiktatni a reklámokat (egyelőre). Interneten is vannak video tartalmak, de ha pl. a legnagyobb szolgáltatást nézzük (Youtube), és ezeknek a tartalmaknak a minőségét, akkor el lehet gondolkodni azon, hogy igénylik-e az emberek ezeket a ma még nagyon drága technikákat. És akkor hol vannak még a milliós nagyságrendben meglévő hordozható eszközök, amiknek a HD-hez ugye semmi köze nincs.
Ha az ember filmet akar nézni, akkor jobban jár, ha a saját lejátszóján nézi, mint a 10 percenként reklámokkal megszakított TV adást. Híreket a rádió is sugároz, a zene is inkább rádiós műfaj, az egykaptafa klippeket ugyanis hamar meg lehet unni. -
dez #7 Miféle kötelező HD-ről gagyognak ezek 2010 után? Legjobb tudomásom szerint a digitális műsorszórás lesz lesz a kötelező, sőt tudtommal ez is csak a földi adótornyokra vonatkozik. Digitális =/= HD.