Jelképek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A pentagon (mint alakzat) oldalait meghosszabbítva pentagrammát kapsz. Vagy fordítva: egy pentagrammát rajzolva középen egy pentagont kapsz.
A Pentagon, mint katonai objektum nyilván nem csak praktikai okokból lett pentagon alapú, hanem jelkép értéke miatt.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Ugyanazt az arányt adja, mint a Pentagon közepén lévõ pentagon...
Éppen ezért én arra a következtetésre jutottam, hogy ez egy továbbvitt, örökölt jelkép és valójában egy tõrõl fakad a pentagrammával.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Igaz, hogy a Dísz téren álló Honvéd szobor egy arany színû csillaggal van díszítve, de ez nem mentség, hisz a Szabadság téren álló szovjet emlékmûvön is arany színû a "vörös csillag":

Vöröscsillag:
Egyes eröltetett magyarázatok szerint az öt ág az öt földrészt szemlélteti. Viszont ha jobban belegondolsz, akkor a vöröscsillag valójában egy piros színnel kitöltött pentagramma. A pentagramma közepe pedig egy pentagont alkot:
Bennem az a kérdés merült fel, hogyan lehetséges, hogy két egymással ellentétes/ellenséges irányzat ugyanazt a jelképet használja. Gondolok itt az USA által használt pentagrammára és vele szemben a vörös csillagra. Nekem ez azt sugallja, hogy mindkét hatalom mögött egy és ugyanaz az irányító csoport áll (persze a színpadi részen ellenséget játszanak).
Én a vörös csillagot nem tudom hovatenni. 5ágú csillag ami piros, aham és ez mit akar jelenteni?
Alkoholista AZ, aki annyit iszik, mint MI, csak ellenszenves!
Az köztudott, hogy "valami okkultista társaságban voltak", meg arról is van hivatalos álláspont, hogy honnét a szvasztika; DE engem nem a hivatalos verzió érdekel. De jó irányba indultál el, amikor taglalod, hogy ki kitõl vette át. De nem csak az a kérdés, hogy kitõl, hanem az is, hogy miért vették át.
Miért nem állnak elõ új jelképekkel?
Miért a dohos szagú, többezer éves jelképeket használják?
Hát szerintem nem majmolásból veszik át egymástól és nem is a kreativitás hiánya miatt, hanem a jelképrendszer úgymond öröklõdik a hatalmi vonalon.
A hülyegyerekezésre meg nem válaszolok, aki nem érti a viccet, az halljon meg.
Miért fontos a jelképek valódi jelentését megtudni?
Soha nem a jelképekkel van baj, hanem a mögöttes eszmékkel.
Éppen ezért az a kérdés, hogy van-e egy-egy jelkép/jelképrendszer mögött megbúvó õsi, titkolt mögöttes eszme?
Nekem úgy tûnik, hogy nagyon is...
Ebben az esetben komolyan kell vennünk azokat a jelképeket, jeleket, amiket magunk körül látunk!
Például ez a Java Everywhere reklám is érdekes... Nekem ez a reklám olyan, mintha üzennének, megmutatnák, hogy:
"Nézzétek mit akarunk megvalósítani az RFID chippekkel! Hát nem csodálatos?!" (és itt egy perverz mosoly az arcon)...
Sok sci-fi film mögött is ezt a szellemet látom, vagyis megmutatni a népnek a jövõbeli terveket mese formájában és közben jót mosolyogni, hogy mindenki naív módon azt hiszi, hogy ez csak mese... Ez egyébként bûnözõknél megfigyelhetõ viselkedésforma: visszamenni a tett helyére, mesélni a bûncselekményrõl másoknak burkolt formában, stb.
A jelenlegi háttérhatalom nagy fontosságot tulajdonít a jelképeknek. Emellett a jelképeket szereti oly módon használni, hogy minél többen lássák, de senki ne tudja a jelentésüket és az összefüggéseket. De mutogatják (lásd: dolláron lévõ jelek, épületfelülnézetek, épületdíszek, stb.), mert olyan ez nekik, mint egy szignó és megkockáztatom azt is, hogy perverz örömet jelent neki, hogy mutogatják és az ostoba nép nem érti, sõt észre sem veszi...
Lehet mondani nyugodtan, hogy a szvasztika egy buddhista, békés szimbólum; de vajon mi indította Hitlert (vagy azokat, akik õt irányították), hogy ezt a szimbólumot válassza és élére állítsa, illetve megtükrözze. (nehogy belinkeljétek a Wiki cikket errõl, mert nem az érdekel, hogy mit ír a wiki!)
Itt megjegyezném, hogy ez a megtükrözõsdi nagyon kedvelt eszköze valakinek/valakiknek. Lásd: pentagramma, háromszög, kereszt, horogkereszt és még milliom egyéb jelkép megfordítását. Ezekre majd írok és mutatok konkrét példákat.
A horogkereszt megmagyarázatlan alkalmazása egy amerikai haditengerészeti létesítményen ezen a mûholdfelvételen!
Ez a San Diego-ban lévõ haditengerészeti központ kétéltûekkel foglalkozó részlegének épülete felülnézetbõl. Emlékeztet valamire, nem? A legviccesebb dolog, hogy szerintük úgy történt a dolog, hogy nem vették észre a terveken, hogy ez horogkereszt alakú és most már nem akarják lebontani, meg átépíteni, mert nagyon jól betölti a funkcióját - írja a Wiki idevágó cikke.
Tehát, szerintük senki nem vette észre az engedélyeztetési terveken, a kiviteli terveken és az alapkitûzés során, hogy ez tisztára egy horogkereszt, méhozzá tökéletes pontossággal északra tájolva... Ez az érv olyan gyenge, mint a harmat.
Szerintem jó lenne kideríteni, hogy miért is olyan fontos Amerikának (vagy valami háttéruralomnak) ez a jelkép!
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Ha megtalálom, belinkelem.
-iskolai jelentkezés két ujjal (mutató-középsõ)
-ugyanez csak mutató és kisujjal
-hüvejkujjal és mutató ujjal kört formálva, többi három félig kinyújtva
Egyelõre ennyi. Mi ugrik be róluk?
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
"Megl?tte szomszédját, mert telepatikusan er?szakolta feleségét " "Hívekkel verekedett össze a plébános Ausztriában"
Blendegúz am érdekes lenne a topik,csak itt nem találsz olyan hozzáértõ komoly embereket amilyet te szeretnél...
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
ReaL MaDRid x siempre
Hát nem, így tényleg nem járhatunk a végére...
ReaL MaDRid x siempre
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEÕÕ
Kinagyítottam egy picit a csillagot,
és a következõ alakok lehetett kivenni:

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
Freeman a szimbólumokról és a céglogókról
Nagyon sokmindent meg fogsz benne találni, nagyon jó könyv, nem véletlenül élt meg több kiadást is!
És még mindíg jobb, mintha az SG valószínûleg 100%-ban néprajzosokból álló közössége kezdene tippeket adni egymásnak, hogy mi mit szimbolizálhat... <#wow3>#wow3>
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Miért megmagyarázhatatlan?
Mert a vöröscsillagot 1910-tõl használták széleskörben. (No igaz, hogy ez nem vörös...)
Ezt az emlékmûvet pedig 1893-ban állították és a csillag már akkor rajta volt:
Ez a csillag aranyszínû, tehát nem vöröscsillag.
Ha nem vörös csillag, akkor mi?
Ha vörös csillag, akkor hogy került oda 1893-ban, amikor még nem volt használatos?
Ha vörös csillag, akkor miért van még mindig ott?
Mi köze a vöröscsillagnak az 1848/49-es eseményekhez?
Sok helyen használják a csillag jelképet, de vajon van-e összefüggés a sokféle ábrázolásformától eltekintve?
Példák a csillagra:
- vöröscsillag (kommunizmus, Heinekken)
- pentagramma
- fordított pentagramma
- Dávid-csillag
- EU csillagok
- Bibliában is sokféleképp szerepel a csillag jelkép
(angyalok jelképe, hatalom jelképe, stb.)
- egyiptomi hieroglifában
Az alábbi módokon jelenhetnek meg ezek a jelek:
- címerekben
- logókban
- zászlókban
- épületdíszként
- ornamentikákban
- településszerkezetben
- tetoválásban
- festményeken
- stb.
Ilyesmiket lenne jó kielemezni ebben a témában.
Várom az értékes hozzászólásokat!