122
Tuning, tippek, kérdések- minden jöhet, ami kapcsolatos a témaval!
-
zoolee #82 Ez 2 értelmű, én blokk polírra gondoltam.
Hát nem toom, én megőszülnék, ha rongyal kezdeném dörzsölni..Max a modellautóimat csinálom azzal:)
Van aki kocsin sűrítettlevegős flex el csinálja, arra rak 1-1,5 centis fejet, éS szétem elkezdi kdarálni a beömlőket.:) -
#81 Autón igen!
Alacsony fordulatú direkt polírozógéppel /min 90000 ft/.
Azért a kacifántos robogóidomokhoz kell a kézi erő is.Én a 3M pasztáit használom,durva-féldurva-finom,tökéletes gépi,és kézi polírozáshoz is.
Plexit,és az indexeket is rendbehozza,de elég drága cucc!Persze csak specko festékboltokban kapható. -
zoolee #80 Rongyal???!!Tessék csak tessék!
A polírt ne úgy értsd, hogy fogják a polírpasztát azt kenegetik..
Ezt csiszolófejjel csinálják. -
zoolee #79 Jólláttam, hogy az kilo 20 volt??? -
Deviance #78 helo azt szeretnem kerdezni h mien polirt hasznaltok motor polirozasahoz, es rongyal megoldhato es polir mennyibe kerul? :)))) koszi devi -
#77 Sziasztok !
Minarelli blokkos verdákhoz tudok adni tanácsot ( F12 , Sr , F10 ,Aerox ...)
Csináltam párat :D
http://www.sportmotor.hu/motoros_videok/scooter/?vi=18628&t=scooter
-
erdei1989 #76 Pls!
Nem egymást baszogasátok! -
#75 Télleg... én azt hittem hogy ílyen dísz króm volt a végén ami vékonyabb volt mint a a cső... na mind1, akkor olvasni nem tudok.... -
zoolee #74 Az KOROM volt nem KRÓM.:)
-
#73 És a nnak a króm végnek mi köze volt hozzá? Folytotta, vagy mi? -
#72 Én javítottam autószerelő után robogót,aki megfuratta,szimmeringeket,gyertyát,légszűrőt cserélt karburátort tisztított,mégsem lett jó.
A tulaj elhozta hozzám a motort,hogy mindent megcsináltak,és még mindíg nagyon gyenge,max 30.A kipufogó végén egy csavarhúzóval és kalapáccsal levéstem körben a kormot /30 másodperc/ és a motor hibátlan lett.
Az autószerelő hiába jószándékú,ilyen hiba max a trabanton fordulhatott elő 15 éve,egyszerűen nem gondolnak rá.A tulaj kifizetett 30000-et csak alkatrészre,én meg azt mondtam 'majd meghívsz egy sörre".
Ugyanez a helyzet a variováltóval is,egyedül a kombájnokon használnak hasonlót,az átlag autószerelőnek sajnos fogalma sincsen hogyan működik.
Ugyanúgy kevés a jószándék mint Zoolee esetében is,aki igazából segíteni akar,de az kevés.
A fiatal robogósok többsége elöbb vesz veg minden gagyi tunning cuccot több 10 ezerért,mint hogy rendbeszedesse a legatyásodott robogóját,pedig egy szerelővel jobban járna anyagilag is.
Az én jogom teljesen gyári 50-es,csak az elektronika lett kicserélve,hogy ne szabályozzon.80-at megy és pont úgy gyorsul mint egy 70-es tunningolt nagytestű,és sosem döglik meg.Egykerekezni így gyári állapotában a legjobb.55 km/h-nál fel tudom venni egykerékre,ezt egy 180-as runnerrel sem tudom megcsinálni,hiába 20 lóerő. -
#71 Igen csóró vagyok képzeld el, és nagyon sajnálom, hogy nem tudok százezreket költeni robogóra, de sajnos ez van...
(egyébként a szerelő autószerelő volt és ismerős, de átom neked már megvan a saját történeted, úgyhogy nem mondom tovább) -
#70 Ha szerelőnél lett volna,leírtad volna mennyibe került,hiába hazudozol!
Idegeskedhetsz leszarom,mert egy csóró sutyerák vagy aki megérdemli hogy Zoolee-féle mekk-elekek turják a kókány motorját,mert normális szakemberre sajnálod a pénzt.
Honnan a faszomból tudjam,hogy ki szerel Tatán motorokat?Én mondjam meg hova vidd?Tekergesd a levegőcsavart hátha megjavul!
Már azt is megbántam hogy elmondtam mi a baja!
További hosszú szenvedést! -
#69 Elcseszettül nem érdekel, hogy elhiszed-e, vagy sem...
Különben meg mi közöd hozzá hogy hol csinálltatom meg...? kérdeztem hogy pontsoan hol kéne, válasz helyett tolod az idóta szöveget. -
#68 '( volt már egyébként szerelőnél, csak éppen nem tudta összerakni, nekem kellett megcsinállni... ennyit a "minden szerelőröl"...) "
Egy f10-et!Inkább havernál vagy rokonnál nem?Olyan egyszerű,mint a vasgolyó.
Ne akard beadni nekem,hogy egy motorszerelő darabokban adja vissza a motorodat!Autószerelőnek nem kell értenie hozzá,mert autón nem használnak variomatic váltót,de egy motorszerelőnek aki ebből él ez alap dolog.
Egy 18 éves kölyköt bármikor kiosztok,ugyanis 33 éves vagyok és versenyszerűen kajakoztam 15 évig.De ha jólesik nyugodtan röhögj,otthon szabad!
-
#67 "Ha szembe állnál velem,már kaptál volna két sallert,de ha folytatni akarod hajrá itt mindenki olyan kemény lehet amilyennek képzeli magát."
És ezt pont te mondod? Komolyan mondom röhögnöm kell... XD
Egyébként... gondolom, hogy jobban értesz hozzá mint én, ezért vártam hogy segítesz(ezzel nem is volt baj), esetleg még kérdezhetek is. De látom nálad ez nem így működik...
Valaki nem tud valamit, az hülye, maradjon is az... nem?
Sajnos egy fórumon kevés a szakértelem, komunikációs készség sem árt... -
#66 47-es Hsz-ed egy baromság!De mivel nem értesz hozzá így bőszen emlegeted.A pótlevegőnek ha gázt adsz semmi szerepe nincsen,keverési arányt a síbertűn tudsz állítani,vagy másik fúvókát raksz bele.
Ha egy nyomorult f10-es végre jól megy,akkor nem nyúlunk a karburátorhoz,mert azt is elbasszuk,ami jó.
Itt a nicked mögé bújva meg kibaszott kemény gyerek vagy,de leszarom.Ha szembe állnál velem,már kaptál volna két sallert,de ha folytatni akarod hajrá itt mindenki olyan kemény lehet amilyennek képzeli magát. -
zoolee #65 Temár megint kevered a sz@rt....
Nem toom mit pofáztál be a 47# hsz re...
Mert ugye te vagy a profi és már látszatra tudod, hogy hogy jó a benzin/levegő arány, és te csak a körmödel csavarod ki a csavart...
Jóvan, sztem most már kicsit lassíts ...
Alig, hogy regeltél máris orrba-szájba okítassz és kötsz bele mindenkibe. -
#64 Nincsmit szívesen segítettem! -
#63 Nem értesz hozzá,és tanácsokat adsz!-ez a bajom tudod?
És ha valaki ezt a pofádba vágja az rosszul esik.-ez természetes.
Olyan dologba nem kell beleszólni amihez nem értünk,és akkor nem kerülünk kínos helyzetbe.
'Ez fórum, ahol az emberek MEGTÁRGYALJÁK a dolgaikat, SEGíTENEK a másiknak és esetleg KIJAVíTJÁK a hibáit.! "
-tudod a jószándék kevés,kicsit érteni is illik hozzá,ha nem akarsz kibaszni a másikkal!
/az egykerekezés meg végképp nem ide tartozik,ha megtanulsz,szívesen várom a fotóidat/
. -
#62 Akkor örüljél magadnak és tartsd meg a beszólásaidat a barátaidnak...(már neked vannak ilyeneid-ilyen hozzáállásal nem hiszem)
Azt mondtam hogy nem ismerek a környéken robogó szerelőt. Aki ilyen érthetetlen annak én magyarázhatok hogy mi a bajom,faszom magyarázzon a falnak!
( volt már egyébként szerelőnél, csak éppen nem tudta összerakni, nekem kellett megcsinállni... ennyit a "minden szerelőröl"...) -
zoolee #61 Most mi a f@sz bajod van???!!!!!!!
Te vaktába állítod a levegőt???
Am azért mert volt 2 hülye 5 letem attól nam vagyok full hülye hozzá..-.-
Azért mert folvágtál 1 kitámasztót a robogódra és megtanultál pár trükköt amit ha én is gyakorolok biztos meg tudok csinálni ettől nagyobb vagy és le ugathatsz?
Ez fórum, ahol az emberek MEGTÁRGYALJÁK a dolgaikat, SEGíTENEK a másiknak és esetleg KIJAVíTJÁK a hibáit.! -
erdei1989 #60 Jogos!!! -
#59 'malaguti szakszervíz "-micsoda?
Bármelyik motorszerelő,aki látott már robogót,20 perc alatt rendbe teszi!/leírtam hogy jog/
Tudod mit?-akkor maradjon ilyen!Aki ilyen tehetetlen annak én magyarázhatok hogy mi a baja,faszom magyarázzon a falnak! -
#58 Ne nézz már hülyének!
'elő a laposcsavarhúzót, pattanj fel rá,m ki az utcára, állítgass és tesztelj.:)"
Mi van magyarázod a bizonyítványod? -
#57 Ok, de nincs olyan szerelő akire rá merném bízni... malaguti szakszervíz meg szerintem az egész országban is ritka... de ha valaki tud valamit Tata, Tatabánya környékén, az szoljon. -
zoolee #56 Te most miről beszélsz????
Azt írtam le, hogy az alapjárati csavar MELLETT !
-
#55 A gond az,hogy még drágább lesz,ha jóskapista is beletúr.
Kontrasztrugó:2400 ft
kuplungrugó:2000 ft
szíj:3500 ft
Valamelyik kell ezekből,de lehet hogy csak a variód borult össze,vagy valaki valamit elkúrt rajta.Egy becsületes szerelőnél meg kell állnia 8000-ből az egésznek!
Miért a tunning,amiért nyitottad a topicot,30-40 ezernél indul.
Miről beszélünk? -
#54 Már elvittem volna ha lenne a környéken jó szerelő... de nem nagyon van... meg pénzem se nagyon van... gondolom ilyesmit nem ingyen csinállnak. -
#53 Okoska,miért adsz tanácsokat,ha nem értesz hozzá?
A kisebbik csavar,az alapjárati pótlevegő,semmi szerepe ha már megy a motor! -
#52 Ha indul kipörög és van alapjárat felesleges eltekergetni a karburátort.
A hajtásláncod rossz!Már leírtam,de légkulcs nélkül kár nekiállni,és nem árt ha olyan csinálja,aki tudja mit és miért csinál.
A te robogódat nem tuningolni kell,hanem javítani!Vidd szerelőhőz! -
#51 Az az aranyszínű a jobb sarkán?
Jah, és egyébként lehet egyáltalán, hogy a karbi miatt nem gyorsul? Mert kb 20km/h -tol már húz rendessen 75-80-ig... -
tessék.a jobb oldali csavar a levegőé -
zoolee #49 OKé..Most így én se találok képet róla guglin, szal még be se toom nyilazni péjnt be..-.- -
#48 Hát most gyorsan nem tudok, de holnap délután dobhatok egy képet róla....
(amúgy 12-es karbi van benne, ha jól láttam) -
zoolee #47 Akinek ilyen robogója van az elmondhatja, de én mostanság csak honda dio val hülyülök.Ami haveré.:)
Azon toom, hogy van, de ezen nem..
Am valahol az alapjárati csavar mellett...
Am ha köldessz gyorsan képet mogmondom/mondjuk, vagy ha valaki gyorsan megmondja akkor elő a laposcsavarhúzót, pattanj fel rá,m ki az utcára, állítgass és tesztelj.:) -
#46 Könnyen lehet, hogy a karbi nincs jól beállítva, de nem tudom, hogy mit kell rajta ... -
zoolee #45 Nincs elállítódva a karbi?
Mennyi levegőt kap? NEm lehet, hogy sokat-keveset kap? -
#44 Szerintem az alacsony fordulat lesz a gond, mert indulásnál olyan hangja van mint ami mindjárt lefullad.... -
#43 Őőőő... ebböl nem sokat értettem... :) De azért nagyjábol leesett.