63
-
teddybear #23 Piszkosul birom, amikor pár lelkes technikai dilettáns ilyesmiket ír. Csak éppen a ventillátornak nincs mit fújnia. A Mars légköre nem elég sűrű ehhez.
Az ilyen ötletek sikerrel mérkőzhetnének az Epikurosz szerint a holdkompra telepítendő ultrahangos távolság-mérőjével! -
szasz85 #22 Az eredeti 90 napos üzemidőt már kissé túllépték kis jószágok, és szerencsére a viharokat is átvészelték.
Szép teljesítmény!
Egy ember 90 napi élelemmel nem dolgozna évekig.
A porra meg elég lenne egy apró ventillátor a robotkar végén, lehet sokat fogyasztana, de a takarítás után az áramtermelés is megugrana. -
kow83 #21 Figyu má' a Nasa mérnökök biciklivel járhatnak, mert ablaktörlőről még nem is hallottak :D
-
#20 elképesztő hogy még mindig működnek! Gratula
btw csak annyi, hogy egy ilyen több száz milliós cumónál, nincs keret egy napelem tisztító berendezésre? :) Vmi trabant ablaktörlő vagy valami.. -
Epikurosz #19 Na, jó, nem külön rakétával küldeni két járókát, hanem csak egyet, amelyik fialna ott helyben egy picit. Így jobb? -
Brainpumper #18 Jajjj de szerencsétlen szegény kis robot :((((( Rossz nézni mit összebénázik. Hát eléggé az őskorban vagyunk még ami az űrkutatást illeti. Remélem még élni fogok amikor az első ember a marsra lép. -
#17 Elég drága lenne egy robotot csak azért odaküldeni, hogy takarítsa a másikat. Hisz tudományos feladata nem lenne ugyan ott, hisz azt a másik elvégni. -
axaard #16 Grat. :-D
Nevettem egy jót... -
Yfel #15 B+ ez hihetetlen
Y -
Epikurosz #14 Halálkomolyan!
Egyébként ez a jövő, hiába kapálóznak ellene egyesek: rovarlogikát alkalmazó robotrajok, mert grupiban érdekesebb. :-)
-
#13 Irónia... mond valamit? -
#12 messze nem ilyen élettartamra tervezték ezeket a járműveket, nem gondolták előre hogy évekig működőképesek lesznek, ezért nem terveztek gondolom por eltávolító módszereket rá. ( meg hát az se csak ugy magától működne, hanem árammal :P ) -
Chris XT #11 LOL te ezt most komolyan gondolod?
-
oli314 #10 nem, a dícséretet a tervezők érdemlik, akik megtervezték őket :D persze a hiányosságok miatt is őket lehet okolni :) -
lerboy #9 Lehetett volna a napelemekre egy olyan borítást rakni, ami mint egy gyárszalag körbemozog, s ennek a görgője megtisztítja a portól. Olyasmi, mint a Tescoban a pénztáraknál az a szalag, amire a cuccot ki kell rakni. Persze fényáteresztő változatban. Így nem kellene heteket várni megfelelő széllökésekre.
Tudom, tudom, a NASA-nál nálam jóval okosabb emberek dolgoznak. -
djukel #8 ez csak egy makett -
Caro #7 Az milyen energiamértékegység, hogy watt/óra? Esetleg watt*óra, vagyis wattóra. Mondjuk később kiderül, hogy erről van szó, de mennyi idő alatt jutnak hozzá ennyihez? Egy marsi nap? -
#6 Gratula te egy okos ember vagy. Mindjárt itt az iskola azt majd kérdezd meg a tesi tanárod. -
tompka #5 A dicséretet az építők érdemlik. akik összerakták a két robotot. -
bvalek2 #4 Végre egy jó hír, le a kalappal előttük -
Epikurosz #3 Támadt egy szenzációs ötletem, ill. kérdésem:
Ezek a bunkó nasa mérnökök miért nem egymás közelében tették le a kér járókát, mert most egymást kölcsönösen le tudnák pucolni, pld. egy mágikus portalanítóval. He? -
#2 tudnak a nasa-nal ;) -
#1 Elképesztő