Az LCD TV vásárlás aranyszabályai
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Valaki írja már le, de ne tippeket mert azok nekem is vannak.
Virtuál Tuning Fun>> http://jvt.hu
Egy PVA, vagy S-IPS paneles TFT-t viszont bevállalnék, mert arra már tényleg azt lehet mondani, hogy szép.
www.digimomentsvideography.com
A Sony P szériájában benne van, okoskodj csak, de lehetõleg elõbb érts is a dologhoz..... :)
2. ezekszerint még mindíg nem láttál normális jellel, normális LCD-t... :) (UPC Direct pl. teljesen korrekt képet ad mostanság.
Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minõség 1989 óta.
valamenyit javíthat a képen föként ha az adot anyag jobb de a jelenlegi adások amit szolgáltatnak azok nem mondható jonnak. komponnensen is kibaszot joh kép tud átmenni a tvre tom én azt elég sokat tapasztaltam már a munkahelyemen de HDMI az azért valamicskével jobb de a komponnens az viszont megbizhatobb nem esnek szét a jelek ha pl 20 db tvt rákapcsolunk egy HDMI csatlakozásnál már joval problémásabb ezt megoldani. de othoni felhasználásnál jobb a HDMI csati a most jelenleg forgalmazot beltérik 10-50e ft ig jelenleg komponnensen küldik ki a jelet max s az adot jel amit pl Digi tv szolgáltat sokat nem változtat dolgon egy HD beltéri most 80-120 e ft ba kerül kiváncsi lennék a közönséges vásárló még a 200 e ft is alig meri kiadni a tvre a pénz akor még egy 100 e ft érö beltérire mit szolna:D az adások egy digitális szolgáltatonál dvd nél nem jobb egy ilyen lcd tvn valamenyit javit sokat nem.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Másrészt túl van ez lihegve. Én pl. szaros földi antennáról (kibasztam a tetõre) fogom a TV adást és még az is elmegy bõven, ha valamit mégis nézni akarok. EGYSZÓVAL TV nézésre is alkalmasak szerintem bõven.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Ahogy kolléga mondta: "Monikának (Mónika show), nem ekkora (mutat egy méretet), hanem ekkora (mutat még szélesebbet) feneke van. <#crazya>#crazya>
Ezután felhozod, hogy HD anyaggal, és PC/konzol betolásával tök jó a minõség :D Ezt nem vitatta itt senki, azt viszont igen, hogy TÉVÉNÉZÉSRE használhatók lennének ezek az LCD tévék.
Lásd itt allant runner78-at:
"szörnyû, kilog House feje a képböl, meg ilyenek" és aztán kijelenti, hogy "Szóval nem vészes a TV adás a TV-n." :D De azért inkább letölti internetrõl ugyanazt, rárakott magyar szinkronnal, vagy pedig játékra használja.
Szóval jók ezek a laposképernyõs technológiák, csak Magyarországon pont amire kitalálták, arra nem alkalmasak.
Ez ki van csukva, egy ezer éves GF2MX-el tökéletesen megy 1366-os panel 1360x768-ban. Ott szertintem vagy olyan csatlakozón használják, ami csak a fix HD felbontásokat támogatja, vagy a készülék nem támogat PC-s csatlakozást (múltkor találkoztam ilyennel említett topikban), én az elsõre tippelek. Ha másként nem, de analóg D-Sub csatiról vagy komponens HDTV csatival csak mennie kéne ...
Azért még mindig drága dolgok ezek ahhoz, hogy az ember csak úgy belevágjon vakon.
Õszintén szólva "az adás rossz, ezért szar az LCD" elven pedig röhögnöm kell. Ez az õssötétség netovábbja. Bizonyára a vezetõ szórakoztató elektronika gyártók HIBÁJA az is, hogy a balkánon lakunk.
Bizton állíthatom, nem találkoztam még olyan emberrel (nem is szeretnék), akinek ha odahaza betoltam valami HD anyagot, PC/konzol gammát, vagy csak sima DVD-t 37"-es LCD-n (esetleg 3m*2.5m vásznon projektorral), megfelelõen brutál hifivel, az utána úgy állt fel, hogy HÛEZDESZAR! Valahogy mindig máshogy történt...
LOL!
"még mindig csak analóg adást fog elérni kicsit feljavítva mert csak scarton vezetik ki a jelet"
Analóg broadcast és analóg jelátvitel között hatalmas a különbség! Pl. a PC VGA csatlakozója is analóg, oszt mégis szép lehet a kép. A digitális jelátvitel a digitális/analóg/digitális jelátalakítás során létrejövõ problémákat hidalja át. Egy jó minõségû VGA kimenet képét nehezen lehet megülönböztetni a DVI kimenet képétõl!
Tehát nehogy azt hidd hogy egy digitális eszköz SCART(RGB)/kompozit kimenetén nem lehet szép a kép! Lásd xbox360, digi mûholdvevõk stb...
Másrészt nem tudni biztosan hogy MPEG4-ben vagy MPEG2-ben fogják majd sugározni az éles nem kísérleti adást. Esetleg MPEG2-ben kezdik és átállnak MPEG4-re. Mivel a jelenlegi vevõk MPEG4-et nem tudnak, ezért egy esetleges váltás után a régi külsõ/belsõ digi tunerek mehetnek a levesbe...
Egyszer majd biztos lesz DVB-T adás 720p csatornákkal de az már biztosan MPEG4 tömörítéssel, mivel kevés a sávszélesség amit M.o. elnyert...
sajnos nem az ami az elsõ oldalon:)
Ha csak TV-t néz az illetõ rajta, esetleg DVD-t, akkor tényleg felesleges. De lassan terjednek a PS3 konzolok, a Blu-ray lejátszók, ahol az 1080p már használható.
Ha pedig valaki monitornak akarja haszálni a TV-jét, akkor a FullHD bizony nagyon is jó dolog. Természetesen a felhasználók kis részérõl beszélünk csak ezzel.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
tehát mindenhol, ami nem sony. köszönjük...
| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |
Az LCD-nek nem pont az lenne a lényege, hogy minden képpont pont a helyén legyen??? Ez így képromlás elméletben, nem is kicsi!!! A TV-k miért nem 1280x720-asak, vagy a filmek miért nem 1366x768-asak?
xbox360+komputer
xbox360+komputer
1. A lapostévék képaránya 16:9-es, így biztosan vagy levágja a kép alsó-felsõ részét, vagy pedig szürke csík van jobb és bal szélen. Elõbbi gáz (pl. egy közelinél nem látod hogy sapka van a fickó fején), utóbbi szintén az, mivel gyakorlatilag többtiz vagy akár százezer forintot is kidobtál az ablakon, mivel egy 107 centis tévén olyan képet látsz, amit egy 72 centisen is láthatnál.
2. Az adások minõsége szutyok. Borzasztó látványos a különbség a számítógéppel készült részek (pl. RTL Klub hiradónál az alsó információs sáv) és a mutatott élõkép között. Vannak technológiák ennek kiszûrésére, de nem a hazai viszonyokra készültek (mint ahogy a német feszes lengéscsillapítású autókat sem a budapesti kátyúkra méretezik).
Cáfold meg ezeket pls, hátha többen vesznek tévét nálad a boltban.
wörldpísz:)
\"The voices are back... Excellent.\"
Akinek nem inge......... :)
Asus p5B ,C2D E4300@ 3.0ghz , 2gb kingmax 800mhz,Galaxy 8800GT 512mb PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007
Egyébként USA-ban , sõt az egész világon ez is egy HD szabvány tehát nem is értem mirõl beszélsz.
Kicsit lehetett volna mélyrehatóbb is ez a cikk.
P5N-E SLI, Core 2 Duo E6300, 3GB DDR2 800 MHZ KINGMAX MARS, 8800 GTS 320 MB, 500+80 GB HDD, Thermaltake 550 W, Home Theater 150W RMS Genius SW-HF 5.1 5000, Samsung 2232BW 22\" Samsung paneles
P5N-E SLI, Core 2 Duo E6300, 3GB DDR2 800 MHZ KINGMAX MARS, 8800 GTS 320 MB, 500+80 GB HDD, Thermaltake 550 W, Home Theater 150W RMS Genius SW-HF 5.1 5000, Samsung 2232BW 22\" Samsung paneles
TV adások nézésére még mindíg a 4:3-as CRT a legjobb, LCD-n, plazmán csak digitális adást érdemes nézni, abból is inkább a szélesvásznú DVD film a nyerõ, mint egy 4:3-as DTV adás.
Hide and fear, Cobra Commander is here !
Egyébként tudod használni a HDTV-ket is monitorként, tudsz játszani is akár. Bár én inkább játszok monitoron, jobban átlátom :-)
A másik a kontrasztarány mérésével alakul, tehát:
1. Valódi kontrasztarány: amit úgy mérnek, hogy egy adott képen belül van egy fekete és egy fehár felület és az ezek által adott értékek alapján számolják ki
2. Dinamikus kontraszt: egy fehér és egy másik fekete képet külön-külön bemérnek és ezen adatok alapján számolják ki.
Szerintem jöhetne egy olyan cikk is, amiben összehasonlítják a különbözõ tipusokat (CRT, Plazma DP, LCD, TFT, meg minden). Bár találtam jó összehasonlítást plazma és lcd-re, de azért jó lenne egy cikk is (sokaknak segítene az is).