4439
-
ricsa008 #1118 nem jó azzal sem
még az elején ahogy a parton éjjel megemhoz térwk ott még jó de nappal szinte látni sem lehet -
#1117 Van már PAK-kezelő program, csak nem publikus (pár nap múlva dobja ki az a srác, aki a Gothic 3-hoz is írta). Azzal ki lehet szedni a szövegeket, és kezdődhet a házi fordítás. -
#1116 nem vészes, én sem vagyok perfekt angol és akkor még finom voltam, mégis megértek mindent :) -
#1115 az a field of view és szerintem ki/be kapcsolás mellett állítható is -
meteoreső #1114 Úúú angol.. gondolom nem is lesz magyarítás ?
Valahogy majdcsak összeszedem magam...
Pár kezdeti infóval dobjatok már meg.
Valahol esetleg magyar nyelvű ha nem is végig játszás de leírás ?
Lementem a kikötőbe a jobb oldali úton (Monostory), azonnal elagyabugyáltak és bevittek és mondták ez harcos kaszt staffal...
De én mágust szeretnék majd játszani, töltsem vissza vagy része a fő történetvonalnak ?
Pár kezdeti tippet a játékhoz esetleg ?
Thanks -
#1113 mocsár, ásatás, bányák környéke -
ricsa008 #1112 lehet hogy ez a hotfix a homályos képen is segít majd? -
#1111 Kösz, akkor addig pihentetem. -
#1110 Ez NVIDIA bug, már készül a hotfix. -
Caine #1109 Köszi a gyors választ, nagyjából erre számítottam.
Állítólag jön egy patch boxra néhány héten belül, akkor ránézek még, hátha úgy már érdemes lesz megvenni. -
#1108 Ez a játék csak nálam egy optimalizálatlan vacak, gyakorlatilag tök mindegy hogy maxon vagy minimumon van a grafika csak a max fps nő, viszont ha csak állok egy helyben akkor is ugrál az fps 10 és a max között. -
sirdond #1107 közben már rájöttem,hogy a vízi dög bárhol "megtámadhat",ha mélyvíz közelébe mész, szóval ne lepődjetek meg -
sirdond #1106 lol, leugráltam a torony mellett az úton, és láttam valami értékeset a víz mellet ezért még lejjebb ugráltam. erre valami óriási víziszörny 3 csáppal elkapott és nem ölt meg,hanem kidobott máshol.
szóval kell ott lennie valaminek :D -
#1105 Pár gondolat a Collector's Editionről.
A doboz minden dimenziójában pontosan ugyanakkora, mint a Gothic 3 doboza. A vas részek nagyon szépen fénylenek (a G3 kicsit fakóbb), jól mutat. A dobozon nincs rajta a ronda fehér Games for Windows csík, sem az alján a besorolásokat jelző még rondább színes logók, ezek egy külön kartonon vannak, ami rá van hajtogatva a dobozra, ergo eldobható. :) Belül szintén a G3-nál megismert fekete kartondoboz található. A tartalma:
- A standard kiadás DVD tokban. Ebben van a játék DVD-je, az audio-CD és a kézikönyv. A játék lemezét sajnos nagyon nehéz kivenni belőle (visszarakni nem különben), az isten verje meg, aki tervezte ezt a fajta tokot. Az audio-CD-n 20 szám van a játékból 62 perc terjedelemben. A kézikönyv vaskos, 76 oldalas, teljesen színes és német. Érdekesség, hogy a szinkronhangok még véletlenül sincsenek megemlítve a stáblistában, dehát biztos ingyé dolgozott az Andy Serkis, meg sem érdemli. :)
- "The Art of Risen" artbook. Vagy inkább csak füzet. Nudli kis 24 oldalas, A6-os valami, szöveg nélkül, a G3 artbookjának a poros nyomába sem ér sajnos.
- A0-s poszter, az egyik oldalán a standard változat borítója, a másikon az a világosabb tónusú kép, ami korábban már be lett téve; ez az oldal tele van dedikálásokkal. Érthető okokból hajtogatva van, úgyhogy falra sok értelme nincs kitenni, bár ki hogy szereti.
- 3 matrica: gnóm, ghoul, Risen-logó. Ebből már kinőttem, de gyerkőcöknek biztos bejön.
- Béta-teszt applikációs kártya a következő Piranha Bytes játékhoz, képeslapszerűen kivitelezve, mintha a jövőből írt volna egy gnóm. :P
- 24 oldalas, A5-ös, színes képregény, 2 történettel, németül (csak a címek vannak angolul: "The Inquisitor", "The Don").
- Az a térkép, amit a játékban is meg lehet venni. Papír, kb. 2/3 A4 méretű. A szokásokkal ellentétben jó térképhez illően tekercselve van, nem hajtogatva.
- "Making of" DVD 3 nyelven: angol, német, francia. Van rajta egy 20 perces dumaparti, amiből többek között kiderül, hogy az Xbox konverziót egy láthatóan nadragulya-rajongó francia hölgyemény felügyelte. Emellett megtalálható még az előzetes, és néhány, a marketing során mutogatott videó, vagyis összességében elég vérszegény, nekem a Gothic 3 fejlesztői interjúk jobban tetszettek. -
sirdond #1104 a don táborától DNY-ra lévő rom, amitől nem messze egy nameless tomb is van, az kötödik valamilyen questhez? csak mert tele van egy rakat csontival,kinyírtam már vagy 15öt, és találtam egy lezárt ajtót,de nem lehet feltörni. valaki járt már ott? -
sanyiiiii #1103 PCn én nem találtam végigjátszást akadályozó bugot, bár még csak a don oldalán toltam végig. Tenném hozzá melléküldikben sem találtam amitől nem lehetett volna megcsinálni.
A hangulat ott van, abban nem fogsz csalódni szerintem.
NPCk nálam nem tűntek el, megmagyarázhatatlan viselkedésükben egyedül az volt hogy akik amúgy simán kikerülik egymást mászkálás közben azok ha dialógus közben vagy és a háttérben mászkálnak elakadnak egymásban.
Apró hibák vannak, például ha egy székre le akarsz ülni és útban van egy vödör beleakadsz meg hasonlók de semmi vészest nem találtam.
Boxon az általam látott képek tanúsága alapján elég csúnyácska(PCn szerintem jól néz ki, emellett ugyanazon a gépen jobban fut mint a G3), valamint sokan panaszkodtak a menürendszer használhatóságára (ez PCn abszolút nem probléma).
-
juhzo #1102 dns 5000 egy print screent plíz toljál már akkor a te térképedről onnan könnyebb lenne nekem:D -
Csokis #1101 Hopp, most látom, hogy a másik a SoundTrack-es Audio CD. -
juhzo #1100 :D baz. de csak azt mutatja a térkép amit már felvettem mást nem mutat..... -
Caine #1099 Játszik vele valaki boxon?
Már nagyon régóta várom a játékot, az összes Gothicot végigjátszottam anno, de a harmadik után megfogadtam, hogy csak akkor adok pénzt a következőért ha nem egy olyan bughalmaz, mint a három.
Olvastam kritikákat a boxos változatról és azokat a dolgokat hozzák fel a játék hibájának, ami az erőssége. Szerintem.
Lassú indulás? Imádom.
Frakciók? Kötelező.
Nehéz harc? E nélkül nem élet, az élet. :)
Rengeteg npc, szinte már elveszek? Személyes kedvenc.
Ezekkel nem lesz gond.
Fikázzák a grafot is, ami persze fontos 2009-ben, de ha kapnék egy gamát G2 graffal és hibátlan működéssel, hamisítatlan Gothic hangulattal, rohannék is megvenni. A többi Gothic sem volt mérföldkő a grafikában, sőt, inkább az mondanám a grafra, hogy hangulatos. Mert hangulata az volt.
Segítsetek (akár ha pc-n vagy boxon toljátok), hogy mennyire bugzik a játékmenet? Tűnnek el itt is npc-k vagy reagálnak megmagyarázhatatlanul?
Meg lehet törni a történet vonalát, hogy nem megy tovább a játék?
Nagyon szeretném megvenni boxra, de amit a hárommal szívtam pc-n arra nincsen szó. És az, hogy akadozott a graf és még erőművön sem ment rendesen, az a kisebbik gond volt. Pedig a G3 gyűjtői változat még mindig ott csücsül a polcon ...
Nade! Kérlek írjátok meg a tapasztalataitokat (ez milyen geci szó), hogy mennyire bugzik a játkmenet. -
Csokis #1098 A tok ugyan az, mint a SimCity 4-nek! Igaz, ott 2db CD van, itt meg gondolom 2db DVD. -
Was #1097 Na, végre megérkezett. Bár múlt hétre vártam, azért 4 munkanap alatt így is megérkezett. Egy kép kedvcsinálónak:
-
#1096 kösza segítséget (bár az a tetű hentes még most sem akar besz*rni tőlem) :DDD
elugrottam a donhoz, hunter lettem, adott egy diplomáciai küldit, de közben finchernél már elvállalétam hogy a kelet felé levő tábort alaposan szanaszétgyilkolom a harcosokkal...most viszont egyik anyaszomorító sem jön velem hiába beszélek mindegyikkel... -
tomiee85 #1095 találtam 2-t:D amúgy merre van ezekből sok? -
#1094 L -
spcs #1093 Sziasztok.
Bocsi a hülye kérdésért mert valszeg én vagyok a béna, de hol találom a quest listát, melyik gombbal tudom előhozni?! -
#1092 először is kell pickaxe és skill, hogy végezhesd a tevékenységet, másfelől még kell egy fal amin ércek vannak, odamész és bal katt és automata animáció végén kiírja, hogy kapsz 5 db XY ércet, feltéve ha korábban még nem bányásztál ott, ha mákod van akkor kapsz az 5 db érc mellé drágaköveket, ritkaságokat. Pl: én az egyik ilyen talált bónusz ékkőből csináltam egy amulettet ami +15 erőt ad!!!! -
tomiee85 #1091 alap hogy vettem pickaxe-t:D -
peti1000 #1090 Felmész az emeletre, ahol egy őr is áll, ott van egy ajtó jobbra, ott van benn elvileg.(én is azt hittem, hogy eltűnt:) ) -
#1089 lépcsőn felmenve a szobájában sincs? -
Hefi66 #1088 Helló, megtudnátok mondani, hogy hol van Commandant Carlos a 3. fejezetben? Csak mert még az első fejezetben találkoztam vele az őrök szállásán, de azóta nem láttam sem ott, sem máshol. Szerintem ez egy bug, de gondoltam megkérdezem, hátha csak máshol van. -
sirdond #1087 köszi, csak azt nem tudtam,hogy csak akkor tudod tanulni,ha csatlakoztál a donhoz
tomiee85:én még nem bányásztam,de gondolom kell hozzá egy pickaxe is
-
#1086 -
#1085 ugrálj a tetőkön vagy fuss be az ogre mellett -
#1084 leírtam itt németül, ha nem érted a németet pm és lefordítom : KATT -
tomiee85 #1083 és hogy bányászol? látsz követ kiirja fehérrel és csak rákatt? -
sanyiiiii #1082 Don oldalán nem lesz mágiája a karakternek (csak scrollok) de ettől még van vagy 180 wisdomom:D Szóval azok a könyvek akkor is azt adják. -
#1081 én a Don Harbour Town-i emberénél tanultam meg, aki a hátsó bejárathoz közel adja a küldetéseket, a neve nem ugrik be. Abban a pillanatban szépen ki is fosztottam :D -
sirdond #1080 pickpocket 3-at kinél tanulhatom meg? -
#1079 Pár spam-mel biztos gazdagabb leszel, ha így spontán kiírod a címed.