4439
  • Szega87
    azt csak akkor lehet ha már a rend beavatásán részt vettél
  • meteoreső
    Segítsetek már hogy hol lehet mágiát tanulni a játékban ?
    De nem a scroll írást mint a kolostorban hanem rendes mágia fireball és társai...
  • Hefi66
    Valaki pls válaszoljon a #1126-ra
  • gfreak
    baszki nem hiszem el hogy miután elvállalom a Donnál a 'béke' küldetést és megbíz hogy menjek kémkedni a csuhásokhoz, azt a kis előretolt helyőrséget keletre a tábortól nem tudom megtámadni...vagyis megtámadhatom, de csak szál magamban, mert egyetlen harcos sem jön velem...előlről meg tuti nem kezdem, majd a második végigjátszásra, amiben meg az inkvizíció oldaláról akarom tolni...wwwááááá :(
  • Molnibalage
    Bocs, azt hittem, hogy G3 topikba posztolok! Fogalmam sincs, hiszen nincs meg a játék.
  • Shep
    alapvetően nem vagyok nagy RPG-s vagy 3 játékkal játszottam össz-vissz(Diablo és társait nem sorolnám ide) Wizardry 7 (majdnem végig vittem gép fejlesztés miatt mentések oda lettek újrakezdeni meg már 3x nem volt hangulatom) Witcher+Fable amiket végig vittem és kb ennyi, de e most tetszik, bár kicsit elveszettnek érzem magam, de itt legalább nem mutatja piros pont, hogy hova kell menni :) mon éppen ezért jóval elveszettebbnek is érzem magam :) Bár az akadás miatt csak a mocsárig jutottam és ott beszéltem 2 emberrel, de besokaltam és várom a fixet.
  • sirdond
    köszi.
    nekem csak a recept van meg és az nem írja
    mi az a CEP?
  • Molnibalage
    +2 CEP előtt, +3 CEP-pel. Ki is van írva a potion tulajdonságban és a kézikönyv is tartalmazza ezt.
  • Molnibalage
    A G3 változatossága mi volt? Ott is 3-4-as négyes lénycsoportok voltak pár kivételtől eltekintve. Az alábbi helyek jutnak eszembe.

1. Silden melletti lények, de vadászok segítenek.

2. Normadrban volt 1-2 nagyobb jégfarkas csapat.

3. Monterából Okara felé volt két nagy farkascsapat, mikor kíséred a fickót Okarába.

4. Ardea alatt van 5 vagy 6 farkasos csapat.

5. Ogrék Trelis mellett a barlangban.

6. Okara, Silden felett, a folytól nem messze egy vagy két troll felett domboldalon sok - sok goblin van.

7. Az egyik sivatagi település határában sok "sivatagi tárnarák".

8. Templom romoknál van az egyik mélyebb helyen (két láda van ott) sok csonti + egy templomőr.

Hát kb. ennyi. Egy G3 méretű térképen ez nem sok...
  • sirdond
    a strength/dexterity potion mennyit ad az adott statokhoz?
  • Riddick21
    Nem is igazán a G3 lenne jó ellenpélda, hanem mondjuk a Risen térképének a 4-5-szöröse... nyilván jóval nagyobb munka ezt kidolgozni, de annyira azért talán mégsem. És nincs meg a meglepetés ereje: ugyanazok a hármas-négyes csoportosulások esnek nekem, csak épp lepkék, farkasok, ilyen elbaszott gólyák vagy malacok formájában, és ennyi. Nincs kaland, nincs kihívás, nincs vadászat, nincs magadra utaltság. Nincs túlélés. Csak átugrasz a szomszédba, mert ott van dolgod. Nem érzed azt, hogy 'bármi' előugorhat a következő bokorból.
  • Molnibalage
    Mekkora az a "térkép" amiről beszélsz? Mert szép, hogy a G3 batár nagy volt, de - már bocsánat - kibaszottul feleslegesen. Szép screenshotot lehetett csinálni pl. Mora Sul, Bakaresh vagy Istarról távolról, de perceket futkorászni a nagy semmiben barmira időrabló. Nordmar területe kicsi, de olyan zegzugos, hogy 3 év után ismertem ki úgy ahogy magam (4. végigjátszás után.)
  • Szega87
    már megelőztek :)
  • grebber
    Risen

A Gothic fejlesztőinek új játéka. Ezért egyáltalán nem meglepő, hogy hajaz az említett játékra.
    Néhány technikai akadály áthidalása folyik és megkezdhetjük a játék fordítását.

Üdv
    Hunosítok Team
  • Riddick21
    Talán mégsem lesz megvéve a játék. Olvasgatom a fórumokat és mindenhol azt látom, hogy bizony ez az összes terület, ami a térképen van. De én szinte az egészet bejártam, kb. 20-as szinten lehetek... Nagyon kevésnek érzem, pláne egy Gothic 3 után, ahol egyszerűen imádtam a rengeteg kalandozást, veszélyes területeket, stb. Ráadásul itt valahogy úgy érzem, hogy mégsem teljes a szabadság, pedig az. De azok az ösvények, átúszhatatlan folyók...
    Alapjában véve persze nagyon jó és piszok hangulatos játék, csak egyszerűen amikor belevágtam, akkor még ott volt benne a potenciál, hogy ez most bizony AZ AZ RPG!!!
    Az, ahol egy hosszabb utat (pl. menj el a Monostorba, beszélni a főmuftival) komoly tervezés előz majd meg. Ahol érdemes lenne minden vadállathúsból készíthető receptet megtanulni, ahol egy súly/darabkorlátos inventory-ben helyet kellene találni egy kis tűzifának, hogy éjszaka megpihenhessek a saját tábortüzemnél.
    Kóboroljanak azok a farkascsapatok, ne ülhessek nyugiban egész éjszaka, zavarják fel az álmomat hébe-hóba, de ha egy kipucolt terepen járok, ennek legyen kisebb az esélye.
    Satöbbi.
    Mindezt csinálhatják tőlem ezzel vagy rosszabb grafikával, az animációk sem érdekelnének. Egy-két jó hang és látványeffekt (pl. itt ahogy megtörik a napfény a fákon, hegyeken) már eladja ezt a részt. És egy igazi, nagy és lélegző világban akarom mindezt tenni, nem egy akkora szigeten, ahol ha magam elé terítek egy abroszt, akkor mind a négy sarka vizes lesz...
    A Don mocsaras küldetései alatt tökéletes volt minden. Tetszik a harcrendszer is, ez már nekem tökéletes: türelemmel nyerhetsz, de úgy is, ha kockáztatsz, ilyennek kell lennie. Aztán elmentem Harbour Townba, ami szintén nagyon jó lett, bár kissé rövid, hamar lezavarható és elég könnyű, de bemelegítésnek tökéletes. Viszont ezután kicsit kalandoztam és azon kaptam magam, hogy a térkép nagyját már bejártam, ekkor fagyott le az arcomról a vigyor.
    Plusz írjátok, hogy majd lemegy a játék a föld alá és sokáig ott is marad... ez rendben van, de nem 30 óra játékidő mellett.
    Én anno végigjátszottam a Baldur's Gate sagát, na az játékidő. Vagy az, amit egy G3-ba beleölünk, ha mindent megcsinálunk, felfedezünk.

Jó játék ez a Risen, végére is érek, mert érdekel, sőt, utána a Rend oldalán is megteszem ugyanezt, de most inkább érzek csalódottságot, mintsem felhőtlen hipphipphurrát. Hiányzik az epikusság, de nem egy hétfejű sárkány és a háta mögött depiző királylány, hanem az igazi kihívás és szerepjátszás formájában.

Azért lehet, hogy mégiscsak a polcra megy majd, hiszen jobb lesz ezt elővenni, mint a Gothic 3-mat. Töményebb az élmény, hamarabb elkap a hangulat. Csak hamarabb véget is ér.
  • Molnibalage
    Nekem nincs meg a játék még, meg sem rendeltem. A Gothicban is bizony sokszor semmiféle utalás nem volt, hogy mit és hol találok. Keress és kutass.
  • Csokis
    Ha megnézed a listát (a list szóval ugye), akkor találsz közte FreeCam parancsokat is.
  • Szega87
    én meg a jobb felsőbe a másikat, amit egy ashbeast és 2 ogre védett :)
  • Szega87
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    milyen rongy?:d a ládába nem tudok belenézni, mert lockpick lvl2 nem elég neki
  • jan5650
    Nem tudjátok véletlenül, hogy a SoulDrinker kardnak hol van a 2. darabja ?
    Az elsőt már megtaláltam a térkép bal felső sarkában.
  • yesname #1138
    Na megvan. Újra végigmentem a munkásokon, leöltem mindent hátha valamelyiknél lesz, senkinél nem volt semmi. Végül megnéztem Duram ládáját és benne volt. Az egészben a fura az, hogy eddig a ládát nem akarta kinyitni. (Lehet, hogy csak este lehet kinyitni? Mert most akkor néztem meg.) Köszi a segítséget!
  • sirdond
    egyébként kinek mennyi 'achievements' van már meg?
  • sirdond
    akkor valamit nem jól csináltál,nálam jó volt a küldetés
    javaslom tölts be egy állást amin nem kezdted még el, és próbáld meg újra
  • yesname #1135
    Köszi. A bajom az, hogy én éppen ezektől szereztem meg őket, de mindegyiknél csak 1-1 darab volt. Szóval most van három darab és hiányzik még kettő.
  • sirdond
    három munkásnál van,már nem emlékszem a nevükre,de Vasili volt az egyik,nála kettő darab van,aki a raktárba hordja a cuccokat nála is kettő van (ha ellopod a kulcsát, a ládáját megtalálod,ha felmész az ogre mellett az emeletre,majd rögtön balra), és egy darab van az öregembernél a kocsmában
  • yesname #1133
    Nem veszem sértésnek, de azt hiszem félreértettél. Az infó alatt nem a nyílat értem, ahnem hogy valaki mondjon valamit ami alapján elindulhatok valamerre, tudjam mit keressek (vagy kit). Ez eddig egy összedobott "RPG"-nek tűnik számomra. De ha Te tudod hol van a másik két armour plates igazán megmondhatnád. Köszi.
  • Molnibalage
    Ne vedd sértésnek, szerintem ez az RPG. Nem az az RPG nekem, hogy nyíl mutassa, hogy akkor "ide mejnél kisfiam". Ha ez kell akkro asszem válaszd a TES IV-et.
  • yesname #1131
    Valaki esetleg tudja hol vannak az armour plates-ek. A három darabot a három melósnál megtaláltam, de hol a többi. Hihetetlen ez a játék, semmi infót nem ad sokmindenről, csak kóvályogni lehet feleslegesen órákat emiatt. Megy a kukába azt hiszem ahamrosan.
  • Takanohana
    A Hunosítók Team (áldassék a nevük)programjára tűzte a magyarítást. És mivel pl a Two Worlds és a NOTR fordítását is megcsinálták, valószínű, hogy ez is meglesz előbb-utóbb :)
  • Dns5000
  • Dns5000

csak igy tudtam megnézni, de nem az igazi
  • Dns5000
    fogatható kamerárát nem lehet csinálni valahogy?
    Nem tudtam megnézni a páncélomat szemből
  • Hefi66
    Kösz, tényleg ott volt fenn, nem értem miért nem vettem eddig észre...
    Na mindegy, mert most tényleg elakadtam, és sehogy sem tudok tovább jutni.
    A diskekkel kinyílt a nagykapu, és így a frissen verbuvált elit osztag, az Inkvizítorral az élen, levonult egy másik nagy kapuhoz, ami szintén zárva van, és szintén nekem kéne kinyitnom. Az Inkvizítor azt mondja kutassak észak felé... én mentem már mindenfelé. Egyszerűen semmi sincs. Kivéve egy részt, ahonnan át tudtam repülni, két gyíkharcoshoz, utána jöttek csapdák, majd faltörés, és egy csapda deaktiváló. Utána megint két gyíkarc. Már-már elhittem, hogy tovább jutottam, de nem, mert van két oltár, és csak az egyikre tudok rá tenni olyan cuccot, ami aktiválja a mechanizmust. Vagyis a másik nincs nálam. Viszont sehol sincs. Valaki, aki már járt itt, kérem segítsen, mert már kezdem feladni, mert egyszerűen semmit sem találok. Olvastam a külföldi fórumot is, de ennél a résznél senki sem akadt el, mindenki Rufus holttestével szív, de ezen látszólag mindenki könnyen túl jutott.
  • Csokis
    Áááá, FPS nézet. Az FSP a táp.
  • Csokis
    Érdekesen néz ki FSP nézetben.

Előcsalása úgy történik, hogy játék közben beírjátok, hogy "minsky" (idézőjelek nélkül), majd ENTER. Ekkor ki is írja, hogy teszt mód vagy ilyesmi (nem emlékszem a szövegre). Utána már előhívható a konzol a ~ billentyűre. Ha ide beírjátok, hogy "list", akkor kiírja a lehetséges parancsokat. Ott van közte a FirstPerson vagy FirstPersonCamera (nem jól emlékszem). Egyébként itt lehet kikapcsolni pl. az Ambient Occlusion-t is.
  • rotator
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nálad van a rongy a druida sátrából? Nyers húsod van?
  • yesname #1122
    Már mindenhol megnéztem, de nem találom meg amaradék 2 armour plateset. Valaki meg tudja mondani merre vannak?
  • Szega87
    itt mit kell csinálni? elvileg nyers húst kell adnom a dögnek, de hiába kattintok rá semmi, beszéltem cyrussal, megtaláltam a druida sátrát, később valahol az erdő mélyén egy oltárnál a druida botját. De a farkas nem akar segíteni, pedig a csajszinak is kipengettem az aranyat a farkas szolgálataiért!

• aya
    A kikötöben hol van a teleportkő?
    Sehol se találom...
  • Kopiati
    Nekem is ez a problémám... de egyébként elég jó a játék, legalábbis a sztori az kifejezetten tetszik... meg azon a dumán szakadtam amit előad a főhős a mocsári munkásnak az amulettről....XD