4439
  • Arnold12
    Honnan tudom, hogy fel-e vettek? Voltam a monostery-ben, de megalókadtam a 6 recept összegyűjtésénél. A városban már javarészét megcsináltam. Az Order főnöke magához hivatott, hohgy akarok-e velük lenni, amire igennel feleltem... Szóval szerintem már hozzájuk kellene tartoznom, de még most sem kaptam meg a térképet. No mindegy. Holnap meló után folytatom, csak igy térkép nélkül eléggé ellehet veszni...
  • gabo91
    ha jól fordítgattam akkor: Meg kell keresnem valami arany medált ami a don régi házában van, valami kép mögött. Melyik a don régi háza?

Nekem is a térkép a gondom... nem kapom meg.

Hány város van a játékban?
  • Gideon Wieth
    csinálgasd tovább a küldiket. Szerintem akkor lesz kész, ha már felvettek valamelyik táborba :)

Másik Souldrin VULKÁNOTÓL észekkeletre van a vízesésnél asszem felül.
  • Szega87
    állj be Orderbe, csináld végig a kiképzést, beavatásig recruit, utána warrior leszel, gyúrj kard+pajzs kombóra, ismerd meg alaposan a térképet és az NPC-k helyét.
  • Arnold12
    Voltam a térképésznél. Mit kell csinálnom, hogy megkapjam a térképet? Akárhányszor elmegyek hozzá, mindig azt mondja, hogy nincs még kész. Pedig időközben megcsináltam egy csomó feladatot a városban, és elmult már 3-4 nap legalább.
  • tomiee85
    JAh Obsidian mine-t találtatok valamerre? Érdekelne mert csak 1-t találtam:D és 8ore kéne egy blankhez:D
  • tomiee85
    Nah ennek a Souldrinkernek találtam meg énis a felét. északnyugaton egy csónak mellett. Hol a másik? a németet nem igazán értem a pöttyök meg nem látszanak
  • Scythe1985
    Gideon Wieth

Patty hollétét megtudod nézni a térképen a Trainereknél.
    Amúgy egy várral előbbre van (ahonnan egyedül kellett menned a kapitányhoz) a torony közelében egy szobában 1 szinttel a föld alatt. A szoba ajtaja a szakadékra néz.
    Ha már jártál arra, akkor nem tudtad kinyitni sem varázslattal sem LockPick 3-mal.

Ha nem szedted ki a ládából a cuccost, akkor elkerget, hogy szedd össze.

Jó játékot!
  • Calver
    ahhoy

milyen tippeket tudnátok adni játékban egy újoncnak? RPG-kben igencsak jártas vagyok, Gothic-ból viszont csak első résszel játszottam, mondjuk azt végig. olyasmi kérdéseim lennének h:
    - hogy érdemes fejleszteni a karaktert az elején? gamefaqs fórumon nézelődtem még pár napja, mágiát erősen szidták, gondolom akkor fegyveres harc, de abból melyik? kardok, botok, íjazás?
    - tolvajképességek mennyire fontosak?
    - meg új globálba... mit ajánlanátok valakinek aki most esik neki a Risen-nek és még nem igazán vágja errefelé mit és hogy érdemes csinálni?
  • Yaken666
    Valaki nem tud segíteni?? #1223
  • Broafka
    hali!

Nekem elkezd vibrálni a játék, és ilyen kis háromszögek jelennek meg össze vissza vibrálva egy idő után :-/

erre nincs valami fix?
  • cbr600f
    hálából gyerekek a kozmodiszkek (+ a teleportkövek) helyét megadhatnátok
  • ricsa008
    szuper
    télleg javult így már játszhatóbb
    köszi
  • cbr600f
    nem kell ide hotfix meg ilyenek...

miután 2 nap alatt kisütötte a szememet a köd, elkezdtem állítgatni a csúszkákat a settingsbe, és 1 óra szarakodás után:
    BRI: +99
    Con: +39
    Red: -69
    Green: -69
    Blue: -69

csodák csodájára nálam bevált,tű éles lett a kép, (csak ne a mocsárba állítcsuk át, mer ott eleve sötét van....)

addig, amíg nem jöttem rá, mindig játéidő szerinti déltől evning-ig jáccotam, hogy lássak valamit...
  • Gideon Wieth
    Sziasztok!

Valaki eltudná mondani Patty-t merre találom ? Mert Romanov elrabolta, én cserébe kicsináltam az egész legénységgel együtt, megvan a kincs is, de ,,elfelejtettem az agresszív véleménycsere közben megkérdezni Patty-t hol őrzik"

Aki tudja írjon lécci :)
  • Yaken666
    Beszéltem Cyrussal de nem mondott semmi újat. Nem kell előtte valamit megcsinálnom Cyrusnak, hogy megkapjam ezt a druida questet?
  • Szega87
    hasznos link, elmentettem favoritba , thx
  • Szega87
    nekem meg tegnap felpakolta az egyik NPC-t a mocsárba 1 szikla tetejére ahova beragadt és ugrott az a küldi
  • Szega87
    csalogasd el a druida sátráig egyesével őket és a mágus szétkapja sec perc alatt, ha te viszed be az utolsó ütést/lövést akkor tied az XP is :]
  • Gary
    Kár

Kösz az infót, azért lecserélem én is a driver-t.

Hátha konzolból (vagy konfig file-ból) ki lehet kapcsolni ezt az effektet... Este próbálkozom vele.
  • ricsa008
    a helyzet ugyan az nem változott semmi
  • ricsa008
    most töltöm a drivert és telepítem is majd írok
    de én már nem hiszek a csodákban
  • gfreak
    nekem tegnap villantott egy olyat, hogy eltüntetett minden 'falat' a szabadban (megmászhatatlan sziklák, füves domboldal amire nem mehetsz fel) és csak azok maradtak amikkel interakcióba tudunk lépni..egy újraindítás gyógyítólag hatott rá...már chapter 2 végre, de még mindig ott van az a beragadt küldtés (Fincher megbízott hogy a harcosokkal verjem szét a csuhások táborát)
  • Gary
    Na és ezzel megjavult a kép? Nincs "köd" a karakter és a kamera között?
  • ricsa008
    nVidia ForceWare - GeForce 191.07 XP magyar ez most jött ki
  • ricsa008
    az a hotfix ami nemrég említve lett mikorra várható ?
  • sanyiiiii
    itt

második postban a linkek térképekhez visznek amik jelölik a ládákat amiben megtalálod őket.
  • Haversrác
    Szasztok. A soldrinker kard mindkét felét megtaláltam. De van egy másik:
    BASTARD SWORD TIP aminek az egyik felét a vulcano cave vízesés felöli kijáratánál találtam meg, de hol lehet a másik fele?
  • Yaken666
    Menj a könyvtárba ahol lesz a falon egy ring amit majd meghúzol, utána kinyílik egy titkos ajtó, lemész elolvasol mindent amit tudsz. Valamelyik könyv lesz az.
  • scott280
    Sziasztok!

Tudja valaki, hogy a Monastery-be hogy kell megcsinálni teljesen azt a küldetést, amikor Scrollokat kell megtanulni (pontosan nem tudom, hogy van irva) ; mert pl nem találom Nautilus tekercs készítését; pedig már próbáltam mindekivel beszélni, de most asziszem 2 darab még nincs meg.
  • Yaken666
    Régebben beszéltem vele, de megpróbálok akkor megint.
  • sirdond
    előtte beszéltél cyrus-szal is?
    nekem semmi gond nem volt ezzel a questtel, odaadtam neki a húst,megszagoltattam a ruhadarabot és már ment is
  • grebber
    Risen - Hazai megjelenési kavalkád

Külföldön már megjelent a Risen, idehaza pedig még sehol nem kapható. Vajon mi az oka a késedelemnek?

A Gothic készítőinek legújabb szerepjátékát már egy ideje meg lehet vásárolni Steam-en vagy külföldről megrendelve, de a hazai boltok polcaira még mindig nem jutott el dobozos formában. Mint kiderült, ez azért van, mert a játékot eredetileg a SevenM adta volna ki Magyarországon, ám időközben a KOCH Media (Deep Silver) eladta a jogokat a Cenegának (1C Europe Publishing), így a kialakult kavalkádról nem a SevenM tehet. Annál inkább a Multimédia Holding, akik eme cégcsoport hazai terjesztésért felelősek. Még nem derült ki, hogy pontosan mi az oka a késedelemnek, jelenleg mindössze annyi bizonyos, hogy akik itthon akarnak legálisan játszani a Risen-nel, azoknak két választásuk van: 13.000.Ft.- körüli összeg kifizetésének ellenében letölthetik Steam-en keresztül, vagy pedig 8.000.Ft.-ért megrendelhetik külföldről a dobozos verziót.

info: Gamepod
  • Yaken666
    Olvastam, hogy kell egy rongy darab a druida házából meg nyers hús, hogy a farkas elvezessen hozzá. Nekem megvan mindkettő és mégsem csinál a farkas semmit. A mellette álló nő sem mond semmi újat...
  • sirdond
    ja bocs, nem ÉK,hanem ÉNY :) legalább kalandoztál kicsit
    egyébként az ashbeastet meg az ogrét én sem tudom még kinyírni lvl15-ön

mi a kard neve aminek megtaláltad a felét?
  • gfreak
    ásni laza homokos talajon lehet, 'repedezett' textúrát kell keresned a földön :)
  • gfreak
    Olf, a hármasikrek egyike tanítja a prospectinget ;)
  • cbr600f
    ráadásul ásni se tudok, hiába van nálam 5 ásó, rákkat a sírra, és nem csinál semmit, mi a pontos menete?
  • cbr600f
    pont ez az:

kinél lehet megszerezni az érc kitermelő képességet, név szerint?
  • jan5650
    És az "érc kitermelő" képességet hol lehet megtanulni ?