Risen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De már minden game telepítése azzal végzõdik hogy települ a PhysX<#taps>#taps>
Next PC upgrade: 2022
Nem tudom, milyen gépen játszottak ezek, de tükörsimán fut. Bónuszként akinek van stoppere, lemérheti, mennyi idõ lesz a játék indítása (az állásmentés és -töltés állítólag csak pár másodperc). Személy szerint mindig imádtam az olyan "töltõcsíkokat", amelyek a 100%-hoz érve újraindulnak. :))
Egyszóval úgy néz ki, tökéletes Gothic-utódot kapunk, csak a technikai kiforrotság rondít bele az összképbe :)
Ja, Hollandiában már forgalomban van a játék, érdekes.
86%-ot kapott. Szerintük lassan indul be a játék, és a frakciók között nem elég markáns a különbség. A Gothicok védjegyei visszaköszönnek, emiatt mégis élvezetes.
+ Kidolgozott, nem túl nagy világ, amiben rengeteg a felfedeznivaló
+ Technikailag kiforrott(!!!)
+ Jól megtervezett fejlõdési rendszer
+ Többféle frakció, amik a játék elején különböznek...
- ...de a végére már tök mindegy, melyikhez csatlakoztunk
- Egysíkú, hosszadalmas harcok
- Az utolsó 2 fejezet az elsõkhöz képest unalmas
87%-ot kapott. Mottó: "Akinek tetszettek a (régi) Gothicok, ezt imádni fogja!"
Grafika 7/10
+ Részletgazdag táj
+ Hangulatos megvilágítás
- Merev karakterek
- Arcmimika szinte semmi
- Elmosódott textúrák
Hang 10/10
+ Kiváló háttérhangok
+ Nagyon jó beszédhangok
+ Dinamikus, figyelmet nem elvonó zene
+ Térhatású hang
Játszhatóság 8/10
+ Érzékelhetõ fejlõdés
+ Nehéz, de elsajátítható harc
- Minimális segítség
- A karakterosztályok között alig van különbség
Hangulat 9/10
+ Élvezetes, korlátok nélküli felfedezés
+ Az emberek reagálnak a hõs cselekedeteire
+ Hangulatos a világ...
- ...de nagyon statikus
Kezelés 8/10
+ Jó egérkezelés
+ Jól megtervezett kezelõfelület
- Rengeteg billentyû
Tartósság 10/10
+ Nagy, nyitott világ
+ 30 órás fõsztori
+ Kellõ mennyiségû mellékküldetés
+ Sok titok
+ Achievementek
Küldetések 8/10
+ Sokféle feladat
+ Többféle megoldási lehetõségek
- Túl sok gyûjtögetõs küldetés
- Kiszámítható történet
Karakterfejlõdés 9/10
+ Minden képesség hasznos
+ Muszáj specializálódni
+ Látványos fejlõdés
- Nem kellõen kidolgozott a rendszer
Harcrendszer 9/10
+ Izgalmas küzdelmek
+ Sokféle fegyver
+ Sok új mozdulat tanulható
+ Az ellenfeleknek sajátos taktikáik vannak
- Túl sokszor kell ugyanolyan típusú ellenféllel harcolni
Tárgyak 9/10
+ Iszonyú mennyiségû tárgy
+ Élvezetes a harácsolás
+ Jól kitalált fegyverek és páncélzat...
- ...de nem túl változatosak
* ugly character models -> ez eddig is így volt Piranháéknál, mégse zavart senkit
* lack of a first-person camera -> engem a legkevésbé sem érdekel, bár biztosan akad, aki fps-ben szeret felfedezgetni, elsõ 2 Gothicban se nagyon volt szerintem
* jumping animation is cringeworthy -> biztos zavaró az elsõ kb. 3 percben :)
Ez alapján eddig ez egy 100%-os Gothic klón lehet.
There are some minor niggles, like inconsistent visual performance and some ugly character models. The biggest issue we found was a lack of a first-person camera, as looking at your character's back soon grows tiresome. Also, the jumping animation is cringeworthy but you'll soon ignore these initially jarring impressions.
Risen won't convert any gamers who are put off by the role-playing game genre, but existing fans will lap it up. It's an easy recommendation to anyone who is looking for something to scratch that Oblivion itch and it's only a few niggles away from greatness."
from Gamebanshee
Szóval az elsõ teszt alapján 84%. Nem rossz, nem rossz, sõt jó, de nem azt mutatja, hogy valami egetrengetõen klassz játék. Mindenesetre úgy tûnik, hogy egy élvezhetõ rpg lesz, el lehet vele szórakozni.
JÓ RPG-re mindig is kapható voltam. Sajnos elég ritka az ilyen...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A Gothic 3-mal ellentétben az utolsó hónapokban is tudták tartani a 8 órás munkaidõt, ez némi optimizmusra ad okot. :D
Racism is a weapon of mass destruction!
Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB
Nem lenne egyszerûbb, ha mi választhatnánk? :S
De én is onnan indulok, hogy ma regisztráltam paypal-on és utaltam a paypal-os accountomra. Elvileg 2-4 nap múlva jelenik meg az összeg, akkor tudom megrendelni.
Én eddig itt találtam meg ahol lehet így fizetni: gameseek.co.uk .
Tudtok esetleg más helyet is?
A bankkártyás fizetéstõl még idegenkedek.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
De jó lenne...
Csak az elsõ résszel, illetve annak az elsõ kiegészítõjével játszottam. A segítõk a borzasztóak, mert a mágiahasználók szinte alig hajlandóak varázsolni, ergo használhataltanok. Tudásban is elég nagy a különbség köztük, Grimgnaw messze üti a többieket, egyedül bossok ellen jöhet hasonlóan jól - vagy olykor jobban - a félork a barbár. Elég casual vonásnak hat a kocsmában való szintléptetés is. Kár volt party helyett átnyergelni a kiegynesúlyozatlan és egyedüli segítõkre.
Sztoriban, történetvezetésben bõven állja a versenyt a Gothickal, de a BioWare - és más is - tett le már sokkal jobbat az asztalra (tehát erõs közepes, amit maximálsi jóindulattal tudok erre adni), az engem beszippantnai képes élõ-lélegzõ világ viszont hiányzik. Maga világ is elég snassz, az ezerszer látott leosztásokkal.
Ettõl függetlenül jónak tartom a játékot, csak nem igazán jónak. Kiemelkedõ vagy egyedi vonása pedig egyetlenegy nincs, egyszerûen nem megkerülhetetlen cím, egy RPG a sok közül. Természetesen ezzel a harmadik kieget a modokat és a multit nem kívánom minõsíteni, ez csak az említett két kampányra vonatkozik.
A második résszel még nem játszottam, de csupa jót hallottam róla, és éppen a minap meg is vettem.
Azért a G1/2 hangulatából nem lehet örökké élni...
A Gothic szériára ráférne valami balanszírozottabb varázslási rendszer. Valahogy közeledni kellene az NWN rendszerhez talán. Nagyon kiegyensúlyozatlan a dolog szerintem. Több segítõtárs, stb.
Egyébkétn a G2-ben lovagpáncélban nem kellett tartanod a béna fegyverrel felszerelkezett támadóktól, némelyik egyáltalán nem tudott kárt tenni benned.
- Max. HP és 1 HP estén is pont olyan erõs, gyors stb.
- Csoknolás sehol? Ja, hogy kellemetlen lenne mindig visszatölteni.
- Valóságban hány vágást is bírsz ki?
- A páncélok hatékonysága is érdekes. Nem jön ki az, hogy a komoly páncélok a valóságban is megfogták a gagyi fegyvereket. A komoly vaspáncélos ember rozsdás karddal nem sokat tehettél és a sima íjak sem sokat értek. Stb.
- Az orkok nagy fegyvereit lazán blokkolod.
- Még moast is 10 méterekrõl le lehet esni, vagy sziklafalakon simán lecsúszni. Még Pókembernek is beücsletére válna az ami névetelen hõsünk lenyom... :)
Soroljam még? Most akkor el kell dönteni, hogy mit akarjon az ember. Játkot vagy emberszimulátort? Biztosan lehetne olyan harcrendszert összerakni ami valóságos felé terelén a játékot, csak akkor senki nem játszana vele, mert 10 másodpercenként töltené vissza az ember.
Az én gépémen úgy fut, hogy mindent maxra húzok 1280x1024-en. A RAM mennyiségét leszámítva nem egy atomerõmû a gépem szerintem.
ezekután ezt a játékot nagyon félve kezelem, a gépemen nem fut már el, majd talán mire kijön a starcraft 2 addigra kijavítják a hibákat, amikkel nyilván tele lesz, addigra talán lesz gépem hozzá
Az pedig, hogy állandóan a merevlemezrõl kellett töltögetnie, és a komolyabb buherálás nélkül 9600GT-vel is szaggatott az 1.6 is, már csak a hab tortán. Én ezt elfogadhatatlan állapotnak hívom. Egy-két évig még erõt gyûjtök normális RPG-kkel, majd utána kezdek bele újra...
A G2-vel sem.
Engem átcsesztek a h?t?mágnessel! Beletettem a pohárba, de a sör ugyanolyan meleg maradt!