4439
-
#4199 Ezért nem szeretem a rendharcost
Végigjátszottam egyszer harcosként a don oldalán, mágia nélkül közelharcra gyúrva jól el lehet boldogulni, dungeonokban néha a számszeríjat kellett elővenni, leszedni a túloldalon ólálkodó ellent, s persze Fred barátunkat alkalmankét csatába invitálni.
Harcosnak kovácsolás, bányászat, alkímia képessége is maxolva volt, jutott rá pont elég.
4-5 törött kardot lehet XP-ért összekovácsolni, de a lényeg, hogy a játék második harmadáig a saját kézzel kovácsolt fegyverek messze jobbak, mint a lootolt kardok (a titán fegyverre cseréltem aaz obszidián kardot).
Mágusnál már megoszlottak a képességpontok.
A játék elején gyúrtam erőre is, de nem maxoltam ki (rendharcosnál ugye illik maxolni), a don táborában lébelcolás után a kikötővárosban már a rendnek csináltam a küldetéseket, mágusnak készültem, de az még messze volt, s a monostorban sem mágia tanítással kezdik az oktatást.
Bányászatról, kovácsolásról eleve lemondtam, a kikötővárosban lopott pengés botot használtam fegyvernek, amíg a kristálymágiám nem volt elég erős, s ez bizony elég sok idő, ghoulok ellen 5-6, ogre, hamubestia ellen 9-10 szintű kristálymágia kell, hogy ne csapjanak agyon.
Alkímia mágusnak is kell, rengeteg manaitalt legyártottam, amikor már erős volt a kristálymágia, nem volt szükség a fegyverre - ekkor már elherdált pont volt, ami az erőre ment.
Rendharcossal alapvetően az a bajom, hogy harcos lévén neki a bányászat, kovácsolás, alkímia is kellene, s mellé ki kellene maxolni a kristálymágiát... de minek?
Ha erős harcos, nem lesz szüksége a kristálymágiára, ha mágiára van fejlesztve, akkor a fegyvere válik fölöslegessé.
-
Zóanagyvarázsló #4198 Nekem a romokban sem kellett egy-két méterről harcba szállnom velük, csak elvétve, és akkor többnyire ellenfél volt. Másrészt írtam: ekkor nyertem időt fagyasztással. De én nem is konyítottam a közelharchoz. -
#4197 Bár én csak normálon játszom - de, legalábbis 4-es szinten - gyúrogatja a tűzlabdát, kb 2-3 sec, eldobja - aztán gyúrogatja... és így tovább. Na most, 2-3 gyíkkal egy teremben ez nem épp életbiztosítás. Lehet, hogy magasabb szinten elmarad a gyúrogatás - azért kérdezem. Ha viszont marad ez a 2-3 másodperc, vagy baromi erősnek kell a tűzlabdának lennie, vagy mindig a vége a kard. Most nem arról beszélek, hogy meg akarnám úszni könnyedén a dolgot, de egy jól irányzott csapás, akár 2 gyíknak is az életének a 60-70%-át leveszi 150 erővel és egy kb 65 sebzésű kardal. Ha neked nem gyúrogatta, akkor szintfüggő a dolog? - vagy amíg gyúrogatott, addig mivel ütötted el az időt? - mert 2-3 gyíkkal egy teremben, nemannyira tudom elképzelni, mi a fenét lehet addig kezdeni - akkor csak a kard a vége... -
Zóanagyvarázsló #4196 Ja, és hardon játszottam. -
Zóanagyvarázsló #4195 A területre hatás sokat nem ér, de a semminél jobb, néha viszont hátrány (segíteni akarsz nem csapattársaknak, akkor sebezhetsz rajtuk, illetve a lefagyasztott ellenfeleket "felébreszti"). Viszont 10. szinten elvileg már duplája a tűzgyorsaságnak az alaphoz képest, az nagyon-nagyon jól jön. Ezt az egy lövésre van idő dolgot viszont nem igazán értem, magasabb szinten én tudtam szórni gyorsan, de azért oda kellett figyelni, az lenne a baj, ha nem így lett volna. Természetesen igyekeznek sarkokban megbújni, de lehet őket hallani.
Vagy kellett Fred. Ő éppen arra jó, hogy vele álljanak le harcolni, ha tisztességesen fedeztem, rajta sem jutottak át. Egy darab keményebb ellenfél ellen pedig nagyon jó, mert mindig beleüt a kombóiba, ha nem is vonja magára a figyelmét. Önmagában persze nem ér sokat, de nem is az a dolga. Én ugye kiegészítésként használtam fagyasztást, de szóba jöhet a Speed vagy a Magic Protection spell, az utóbbi főleg azért, mert te harcos is vagy.
Fireball 10. szint:
Lizardman - 2 lövés
Lizard Warrior - 3 lövés (éppen túlél kettőt)
Elite Lizardman - 4 lövés (éppen túlél hármat)
Az Inferno viszont nem sokat ér ellenük. -
#4194 aham - köszi -
torma1 #4193 Szia!
Nehézségi színtől függ. 2-3 tűzlabda max nehézségen. Ha jól emlékszem -
#4192 A kovácsolásból szerezhető xp, ha jól emlékszem, elhanyagolható (talán 300?). A darabok megszerzéséért a képességtől független ad pontot a játék. Ez a kristálymágia viszont nekem nem nagyon fekszik a romokban. Tűzlabda 4-es szinten, - max 1 lövésre van idő, aztán elő a kardot, mert seperc alatt beérnek. Fredi meg nem ellenfél a gyíkoknak, lecsapják, nem jelent különösebben visszatartó erőt. Legfeljebb elő lehet vele csalogatni a bújkálókat...
A tűzlabda, ha maxon van, mennyire hatásos? olvasom, hogy területre is fog hatni. Pl 1 gyík harcosnak mennyi kell max tűzlabdával, hogy megfeküdjön? -
#4191 Azon dillemázok, hogy az alkímia is meg a kovácsolás is alapszinten van. Kipróbáltam külön kölön, mit lehet összehozni kimaxoláskor.
Az alkímiánál a maradandó képességfejlesztő lötyik készítése tűnik a jobb választásnak. A kovácsolással megszerezhetők kardok - most éppen a lélekölő, ami 75-öt sebez. Plusz 15 erő amuletet lehet kovácsolni. Az alkímiával viszont az összegyűjtött növények függvényében lehet a képességet növelni. Most 17 hőskoronám van, az 85 pont plusz képesség. Amikor kipróbáltam, felesbe nyomtam fel az erőt és a manát, - de lehet, hogy csak az erőt kellett volna. Még 150 körüli erővel is élvezetes volt csapkodni a gyíkokat. Szerintem a kovácsolás nem veszi ezzel fel a versenyt. Mindkettőre meg már szerintem nincs lehetőség, mert a kristálymágiát így sem tudom kimaxolni. Most 4-es szintű. És ebből következik számomra, ha nem akarunk kovácsolni, felesleges a bányászatra tenni...
Vélemény? -
Zóanagyvarázsló #4190 Én 29. szinten fejeztem be, de nem power playre mentem, volt ahol nem akartam NPC-ket bántani, így inkább elsunnyogtam a harcot, illetve a táborválasztás előtti küldetéske közül, amiben mágus létemre a Donnak segítettem az inkvizítor helyett, azon is bukik az ember XP-t.
Elvileg kovácsolással is lehet tán XP-t szerezni, az nem próbáltam, zsebtolvajlással viszont nem, szóval szerintem a 30. szint legfeljebb "éppen hogy" lehet meg, tökéletes kimaxolásra törekedve, esetleg az ártatlan NPC-k megruházásával...
A harmadik fejezet elejének viszont nem kéne gondot okoznia 22. szinten, az bőven elég oda. -
#4189 Sziasztok
végre egy igazi, nagyon jó hangulatú harcban volt részem :)
Vissza fogok tölteni, csak kíváncsiságból kiunyitattam a kaput Mendozával, majd miután megnehezteltem, hogy a papocskák elveszik az xp-t, egyedül végigkocogtam a csörlőkig... - mit mondjak, minden percét élveztem.
Mivel az a gyanúm, hogy nem egészen így van a játékmenet visszatöltöm a kapu előtti állást, mikor a páncélt megkapom...
Jól gondolom, hogy nem fog ártani egy kis tápolás, mielőtt belépnénk a kapun? - a 3. rész előtt?
Na meg a szigeten is van egy kis ez-meg-az - gondolva a begyűjthető xp-re. Most vagyok 22. szinten, - valahol olvastam, tényleg 30 szint van mindössze? -
#4188 Rájöttem végülis, azért köszi:) -
steweee #4187 nem olvastad el rendesen. már vagy két hónapja hogy játszottam vele utoljára, ezért ugrott be hogy nincs térkép. de indítottam ma, és rájöttem hogy rosszat írtam, a küldetés bejegyzések hiányzonak. de azok teljesen. a térkép rendben van, ahogy írtam, mert már megtaláltam.
volt valakinek ilyen hibájá ? 1.0-án és 1.10 es is ugyanaz a helyzet -
bega82 #4186 Az a-t meg a d-t kell nyomogatni, amikor eltalálod az első karikát, akkor mehetsz tovább a másodikra, ha az is jó, akkor a harmadikra, és így tovább. De ha elrontod, akkor újra kell kezdeni, és rossz esetben a pick lock is eltörik. Viszont újrakezdés után is ugyanúgy nyílik a zár, tehát amennyit már addig megtudtál, az a tudás "hasznos" marad! Remélem érthető volt nagyjából! -
Zóanagyvarázsló #4185 16 óra? Az aprólékos végigjátszással is valóban lehet negyede vagy harmada a játékidőnek. Mindenesetre ha a küldetések teljesítése jól is fizet XP-ben, igazán sok szintet akkor fogsz lépni, ha a felfedezgetés során letakarítod a térképet. Én 16 óra játék után úgy a 10. szint körül jártam, pedig sztoriban nem voltam előrébb, és nem is bántottam minden egyes malacot. -
#4184 Hogy kell feltörni a zárakat? Vannak olyan ládák amelyikeket eddig nem tudtam feltörni, aztán most 2es szintű zárfeltörést kitanultam és megjelent néhány körbe zárt lakat feltörés közben a képernyő tetején. ÉS ha az irányítást (wasd)-t nyomkodom, akkor az első karikában lesz egy háromszög (play gomb). De ennyi tovább nem jutottam... -
#4183 Világtérkép leghamarabb a második fejezetben lehet.
1 küldetéssel megszerzed (megveszed
2 Patty ad egyet, amikor elindulsz megkeresni a kincset, s még nincs térképed.
A játék elején nem véletlenül nincs térképed: felhívják a figyemedet, hogy ne kóborolj a szigeten, mert veszélyes (pozitívum, hogy nincs letíltva a lehetőség, csak nem ajánlják, s nem adnak térképpet, arról, hová ne menj) -
steweee #4182 nem sajnos, rosszul írtam. a küldetés bejegyzések hiányoznak teljes mértékben. így nem lehet végigjátszani, vagy legalábbis nagyon elrontja a játékélményt. érdekes módon ezen kívül minden tökéletesen működik, a térképek is, csak azért emlékeztem rosszul, mert a legelején nincs térkép, mert még nincs is a karakternek. de későbbi mentett állásban már van...
-
#4181 Mostmár világos! Elolvastam pár "kiegészítést". Szóval a kikötővárosban kell meghatároznunk hogy melyik frakcióhoz akarunk tartozni. Ami előtte semleges maradhat, az az hogy a bandita táborban a romok meghódítása feladaton kívül lehet küldiket csinálni. És semlegesek is maradunk. Utána még a farmon lévő ipséktől lehet pár küldit felvenni. De utána kikötő város és utána mindenképpen 2 felé mehetünk. Vagy bandita leszek vagy rend tag. Rend tagon belül még lehetek mágus vagy harcos. Végülis így lehet 3 végigjátszást csinálni, anélkül hogy ugyanott jukadnék ki. -
#4180 Aha szóval vagy kalandozok a nagyvilágban vagy gyorsan beállok a rendbe és csáó. -
#4179 Lehet félreérthető, vagy félrevezető a végigjátszás, a két lehetőség kizárja egymást. -
#4178 Ez inkább kérdés akart lenni:) -
#4177 A gothic3.hu-n összefoglalják a küldiket, végigjátszás van. És ott ugy írták hogy rudolfot mielőtt kinyírnám, azelőtt beszéljek severinnel, persze egyikkel se tudok beszélni. Ez csak akkor lehetséges, ha elmegyek az elején rendképzőbe és csak utána esek neki a játéknak??? Magyarul hátat fordítok a rendnek. -
#4176 Inkvizítor csak egy van a játékban.
Még a játék elején elmondta a remete, hogy tilos a szigeten szabadon járni-kelni, mehetsz a banditatáborba, beosonhatsz a kikötővárosba, de ha az ásatáson örködő csapat közelébe merészkedsz, megtámadnak.
A monostorban, tetszik-nem tetszik rendharcost képeznek belőled, azért vonják vissza a küldetéseket (megszökni sem lehet) -
#4175 Figyeljetek már, hogy a halálba van az hogy az inkvizítorokkal nem lehet beszélni, amint összefutok eggyel rögtön nekem esik. És ugye ha akarok pénzt meg xp-t akkor a tilda tanyáján lévő severinnel kell beszélnem, na most ugy nekem esik mint az őrült, pedig még hozzá se szóltam, ezekkel hogy lehet beszélni és küldetést felvenni???? Ha lecsapnak, akkor meg valami várba találom magam és az összes banditás küldetésem elveszik, mert kiképeznek inkvizítornak. NA most mi a tököm van akkor???? -
#4174 ill. B betűvel(nagy nélkül) hívható le -
#4173 Ha az eszköztárra gondolsz, az a nagy B betűvel hívható le, ha nem írtad át a billentyűzetet... én is azt hittem, hogy hiba, de aztán meg találtam. -
#4172 Nekem 1.10 van fent, és nem voltak ilyen bajaim. -
#4171 Akkor jó, kb 16 órányi játék időm van benne, elég aprólékos tipus vagyok:) -
steweee #4170 mi most az utolsó peccs hozzá ? 1.10 ? nekem a panelok nem működtek a játékban, játszhatatlan volt így. meg azon belül a helyi térkép, világtérkép az volt.
vkinek hasonló korábban ? mi votl a megoldása ? -
Zóanagyvarázsló #4169 Azt csak hiszed, hogy a játék 30%-ánál tartasz. Egyáltalán nem lassú a szintlépés más RPG-khez képest. -
#4168 Szasztok! Lenne egy olyan kérdésem, hogy nektek is piszok lassú a szintlépésetek??? Én már átmentem az összes bandita táboros küldin most űzném az inkvizitorokat a romoktól, de kezdésből megvan még a bogart lejáratos küldim, a vadászok huzzanak vissza dolgozni küldim, pedig luist és dougot is visszaküldtem vadászni, mégsem történ előre lépés. JA és kb 4 szinten vagyok vagy 5.-en. Ez normális ebben a játékban hogy játék 30% után 5 szintű vagyok? Választ köszi:) -
Kocsmáros #4167 emberek hol vannak a deli romok ki kell uznom az ikvizitorokat csak merrol? -
bega82 #4166 Jaa, értem, akkor az elején végülis így is muszáj egy ideig harcolni. Mondjuk nem mintha terveznék varázsló karit indítani, bár ki tudja... egyszer lehet, hogy kipróbálom. -
Sunrider924 #4165 Dehogyis, ha elfogatod magad az inkvizicioval akkor rendharcos leszel, nem magus. Ha magust szeretnel akkor a varosba kell menned es ott a varazslonak teljesiteni az osszes kuldeteset amig ajanlolevelet nem ad a kolostorba es ott belepesnel ugyelni kell hogy mit valaszolsz es ott valasztod ki hogy magus legyel.(kicsit reg volt, remelem jol emlekszem) -
bega82 #4164 Na jó, de a játék elején ez hogy működik, ha valaki ilyen mágus karaktert akar? Egyből el kell fogatnunk magunkat a inkvizíció embereivel? -
#4163 ...ezt ki fogom próbálni - érdekesnek tűnik - bár az erőmentes kardozásban nem tudom mennyire leszek jó, de majd meglátjuk... -
#4162 A Risen karakterfejlesztése nem bonyolult, sőt nyugodtan mondhatjuk egyszerű.
A mágia tanulás lehetőségét viszont eléggé eldugták, erre utaltam, amikor azt mondtam, kell valami előtudás a játélból ahhoz, hogy szigorúan mágusnak fejlesztett karaktered legyen (mint ahogy meg is jegyezted, nem volt célod a vadakkal közelharcolni) -
Zóanagyvarázsló #4161 Ezek rém egyszerű dolgok, nincs hozzájuk szükség semmi ismeretre, nincs azért egy mély karakterfejlesztése a Risennek, az AI meg gyorsan kiismerhető, az arénaharcokban nudlik az ellenfelek (blokkolsz, amikor üt, fordulsz az egyik, pajzsos esetén a sebezhetőbb oldala felé, ütsz, ha a háta mögé kerültél akár hármat is, majd blokkolsz megint, ennyi), egy egyszeri gyíkember repertoárja viszont már változatosabb. Amúgy első végigjátszásomról van szó, hardon, de a Gothic szérián már volt alkalmam edződni.
Tekercskészítéshez nem érzem nélkülözhetetlennek a vadászatot, persze én rúnahasználattal könnyen beszélek, de lehet találni bőven tekercset, és legfeljebb Warrior of the Orderként nem levitálva megy a WC-re is az ember :) Mágusként csak Open Lock scrollokat gyártottam, ahhoz pedig lockpick kell.
Egyébként ja, az ogrékat én is kiszúrtam az első fejezetben, de nem éreztem szükségét, hogy akkor legyakjak mindenkit. Minek? Nem tűntek el chapterváltáskor. Ha már mágus az ember, nem arra kell menni, hogy mágia nélkül radírozza le a térképet. Fekete farkas viszont tényleg csak egy-kettő lehetett mutatóba, a sima farkasok helyén randalírozó durvább falkák fejezetváltás után voltak ott minden hol. -
#4160 Nem vonom kétségbe, hogy így is lehet mágussal játszani, de biztos nem első végigjátszásnál találtad ki, ehhez kell elég jó előismeret (végigjátszás, vagy utánolvasás).
A titán fejsze kézbevételének nem tudom van-e erő feltétele, a sebzés nem lehet gond vele, a végső harcnál a játékos ügyessége dominál elsősorban.