4439
  • Calver
    nem különösebb negatívum, 9-es skill kell kétkezes kard egykezes forgatásához (ami 7-es skill+2 gyűrűvel is összejön), 10-esnél elvileg akármeddig kombózhatod az ütéseidet... de soha nem éreztem bármi különbséget. gyűrűt általában nem olyan jók, ezért ha Orderhez állsz, azzal sem vesztesz gyakorlatilag semmit - szóval igazándiból annyira elhanyagolhatóak a különbségek, nem is hinném hogy észre lehetne venni játék közben h melyik oldal a gyengébb/erősebb. ellenben Order tud 3 spellt használni, ami jó lehet a vége felé skill pontok elsüllyesztésére, egyet a játék végére mindenképpen nagyra feltolhatsz... szóval ízlés kérdése, kinek mi jön be - nekem Don és csipet csapata szimpatikusabb volt spec.
  • ricsisz
    És azt az első chaptert uraló botot hol tudom megszerezni?
  • ricsisz
    Hát most erősen megrendült a bizalmam az orderben...:D
    Akkor végülis kihez érdemes csatlakozni? gondolom mind2őnek van jó és rossz "mellékhatása" melyiknek mi?
  • Calver
    mégegy kard vs bothoz: Orderként max 7-esig tanulhatod a kard skillt, szóval ahhoz h kétkezes kardot egy kézben forgass kell a két +1 sword gyűrű... egyik a "titkos" könyvtárban lesz, másik meg a már általam sokszor emlegetett kelet-délkelet átjáróban.
  • ricsisz
    "magamra húzom"? megütöm? ha megütöm megtámadnak a farmerek....vagy jaaa te egy ellenséges disznóra gondolsz...azthittem olyanra amit ott hempereg előttük...:D
  • Calver
    Obsidian Bastard Sword-nál jobb ám a Berserker Sword a maga 80-as sebzésével, na meg az bármikor megszerezhető. persze ettől függetlenül megéri felvenni 2-es kovácsolást - bár én prospectinget leszartam mellette - ha Don embere vagy, mert +8 fizikai védelmes gyűrűt lehet vele csinálni... na meg én spec a gém végére amúgy is fuldokoltam a skill pontokban.
  • Calver
    odamész a disznajhoz, magadra húzod, majd átfutsz a házon ami előtt sepreget, így pont előtte fognak landolni, és lehetőleg ettől elfordul a srác.
  • Calver
    na akkor:
    Harbour Town-ban a legtöbb küldetésnek két megoldása van: megcsinálhatod úgy, hogy az Order-nek kedvezzen, és úgy, h a Donnak és kicsiny csapatának. így szerezhetsz ajánlást mindkét csapathoz - de ha Don módszerével csinálod meg, az több pénz és XP, valamint ajánlás nem kell Order féle harcosnak (csak a mágusnak), ahhoz elég az is ha elfogatod magad. a Bandit Camp-es küldetések ehhez nem sok köze van, azok ahhoz kellenek h bevegyen a Don, de abból mindet semlegesként is megcsinálhatod, amíg nem vagy Order tag.

és ellenőriztem, ha a Donnak kedvező megoldásokat választod végig Harbour Town-ban, akkor is lehetsz azonnal Order tag ha elfognak. csak utána NE add oda a csomagot a Donnak, mert ezzel... dobpergés... átállsz. valószínűleg szép méretes bug ez is, és lenne egy olyan vad tippem h később durva mellékhatásai lesznek, szóval inkább senki ne próbálja ki. vagy lehet h "fícsör", de akkor sem piszkálnám.

kard vs. bot pedig:
    az a bot amit írtam uralja az első chaptert. gyorsabb mint a kétkezes kard, messzebb ér el, kevesebb erő kell hozzá, ugyanannyit sebez, és ingyen megszerezheted. nade, ez változik már a második chapternél, amikor először megjelenik a sharp bastard sword, 50-es sebzéssel, és 6-os kardozással pajzzsal együtt egy kézben forgatva, meg a Berserker Sword, ami kétkezes, 9-es kard kell ahhoz h egy kézzel tudd forgatni, és 80-at sebez. bármikor összeszedhető, de amíg nem jár elég közel hozzá a sword skilled, nem éri meg, mert kilapítanak - de ha megvan, ezt fogod szinte a játék végéig használni. szóval gyakorlatban... botra ne gyúrj, de +1 staff gyűrűvel (Order esetén gyűrűkkel) használd, kardot pedig húzd amint megvan 100-as erő.
  • ricsisz
    Meg a farmon hogy tudom "odazavarni" a malacokat tristanhoz(aki sepreget) hogy kitudjam venni a ruhát a ládából?
  • ricsisz
    Még egy kérdés...olvasgattam hogy 100as kard lesz a játékban valaki meg írta hogy staffból meg 50es a legerősebb. Ez így van mert akkor sokkal jobban járok ha a kard tanulásra megyek rá nem?
  • ricsisz
    Ezt most nemértem...:S A Don-os küldik nem azok amiket a mocsárban(bandit camp) kapok? vagy harborban adnak don ellenes küldit vagy hogyis?:S bocsi hogy értelmetlenkedek..de nem értem h most mivan:S:D
  • Calver
    igen, arra... és bocs, hülyeséget írtam, nem ott van a gyűrű, hanem Harbour Town-ban, Carlos asztalán. gőzöm sincs miért emlékeztem a romra :C
    szerintem az is megfelelő technika, hogy a Don-os küldiket csinálod meg Harbour Town-ban - több xp és pénz - majd elmész a Bandit Camp-be, befejezed az ottani küldetéseket (mivel nem fognak szeretni ha Orderes leszel), majd egyszerűen elfogatod magad az Order embereivel.

de ezt mindjárt csekkolom, van megfelelő mentésem.
  • ricsisz
    Az 1554-es hozzászólásodra gondolsz? Van egy mentésem a farmnál még mielőtt elkap az orderes csávó. Akkor visszatöltöm azt. De ha én az orderhez szeretnék csatlakozni akkor is először menjek a mocsárba vagy akkor mostmár farm küldik aztán harbour town és úgy a mocsár? A staffos gyűrű meg abban a romban van amikor beszaladsz "leszakad" alattad a talaj és egy szinttel lejjebb esel? ott hol kéne lennie voltam ott de nem találtam meg :S:S
  • Nabunaid
    Na, végigjátszottam, szerintem 9/10!

Don Esteban oldalán kardra specializáltam magam. A legjobb kardot, a kétkezes Titan Winget /100-as sebzés/ meg csak a legvége előtt találtam meg, így igazából hasznát nem vettem... De legalább meg lett egy achievment.

A játék legelejéről a bandita táborból maradt 4 questem, sajnos hiába teljesítettem őket, megmaradtak, ez van. A keleti templomban, ahová a Don küld majd, nekem is gondot okozott az ajtón való kijutás, mert visszarakott egy szobával feljebb, de aztán ahogy már írta valaki, csigaformában átsétáltam rajta.

Ha valaki a vulkánban csinálja a kapu nyitós questet és kijut a vulkánból, menjen csak tovább, jófelé megy, én itt egy fél napot keveregtem, mire kiderült, hogy a megoldás messze keleten van, nem a vulkánban...

A harcot érdemes gyakorolni, a végén már 3 elit harcost osztottam ki sérülés nélkül, csattogtak a pengék rendesen... A gorillák ellen a legjobb taktika a hátra ugrás+nagy csapás /nyomvatartott bal gomb/ vagy az oldalra vetődés+ütni ahol éred, míg rád nem fordul...

Szűk szobákban belemászni az ellen képébe, aztán jobb gombot röviden megnyomni, így alulról felfelé üti meg, ezzel üti félre egyébként a kardjukat is, ha soroznak, ilyenkor kibillen az egyensúlyából és gyors kontrát nyomhatsz. Persze a legjobb ha elkapod a nagy ütéssel, vagy sikerül az oldalra lépés közben oldalsó ütést bevinni, abból kettő megöli még a undead warriort is. Már persze a Titan Sworddal...

14. teleport követ ne keressétek, csak a legvégén kapod meg. Engem is idegesített, maximalista vagyok...

Ha már bent vagy a vulkánban és kiértél a másik oldalon, látogass el a monostorban a szent tűzhöz és azt hiszem Abraxtól megveheted a Holy Flame amulettet, ami +20 a közelharci és +10 a mágikus védelemre. Ezenkívül ugyanitt a kovácstól a +6-os sisak is elérhetővé válik, ahogy a bandita tábor kovácsánál a kerek pajzs, majd később a kikötő városban lévő kovácsnál a nehéz pajzs.

Amint leöltük az első lizardment, vegyük fel a kardját és azonnal irány a Kikötő városban székelő iszákos kovács, mert miután beszéltünk vele és csinál nekünk obszidián pengét, 2-es kovácsolással legyárthatunk egy éles obszidián kardot /bastard swordnak számít/ aminek 70-en a sebzése.

Ennél már csak a Titán Sword lesz jobb, illetve ha van olyan magas szintű a kard tudományod, akkor a Souldrinker kard, aminek két darabját a sziget dél-nyugati és észak-keleti sarkában szedheted össze. Ennek 75 a sebzése.

Ja igen, itt egy kép a megszerezhető teleportkövekről és hogy ki adja őket:

teleportkövek

Annyival egészíteném ki, hogy Kikötő város teleportkövét én Belschurtól, a szegény konyhát működtető mágustól kaptam a koldusok utcájától felfelé.
  • Kongy
    Pls valaki adjon már egy térképet ahol megtalálom azt a hullát ami ahhoz kell, hogy Sirius szóba álljon velem! Köszi.
  • Calver
    btw van create scrolls-od? merthogy Fred haver idézéséhez a rúna elég könnyedén megtalálható helyen van - délkeleti és keleti partot összekötő átjáró alján - és csontokat hozzá meg akárhol találsz, szóval gyakorlatilag végtelenített mennyiségben lehet tekercset gyártani hozzá, és később kelleni is fog, egyszer h teleportálgathass nyugodtan, másodszor meg mert tele van minden csúf és gonosz kristályokkal.
  • colbeny
    Jaja, mellőztem a teleportálást, de nem baj, volt társaságom :) Egyszer kétszer előfordultak fura dolgok: Enrico minden ok nélül belekötött és ütni kezdte... hát addig élt az a szemétláda! Most is ott fekszik a parton :) Többet nem szórakozik, az tuti.

Köszi a segítséget, keresni fogom az anti-magic crystal-okat.
  • Calver
    hmmm... nálam nem volt ilyen gond, pedig 120 DPI-re van állítva Windows betűméret. akkor ez is csak egyes embereknél jön elő.
  • Nighto
    Még1 hiba: vmi Severil nevű npc nem akar szóba állni velem, azt nem tok továbbmenni a gémben. Vki tud megoldást rá? Előre is thx :)
  • Calver
    ha anti-magic crystal mellé mész, akkor Frednek annyi :C
    valamint ilyen helyeken ofc mágiát sem használhatsz... chapter 3-4 tele lesz ilyenekkel sajnos.
    de hallod, sokat sétálhattál chapter 2-ben ha végig melletted volt Freddy
  • hapi
    chapter 3 ban amikor be kell lopózni a bázisra és leereszteni a hidat, nekem bugos a map és nem találok ki. tudna valaki segíteni?
  • Shep
    Ja közben látom, lentebb írtak egy tippet, meg is nézem.
  • Shep
    Van már megoldás az ugráló fps-re? Patchet feltettem szódát nem ért ugyan olyan minden.
  • colbeny
    Valaki nem tudja véletlenül, hogy ha megidézem Fredet a csontvázat, akkor meddig kellene, hogy mellettem maradjon? Az első két fejezetben végig kísért, ugyanis ha nyomok egy save-et, aztán visszatöltöm, akkor feltöltődik az élete, így soha nem halt meg. Most a Chapter 3-ban vagyok, és egyszer csak lila fény kíséretében felszívódott. Megint megidéztem, de egy idő után eltűnik. Eddig nem csinált ilyet, ez a chapter 3 miatt lehet, vagy direkt nehezítés? Jó lenne visszakapni, úgy hozzám nőtt :)
  • Nighto
    LOL ! :D naon köszi :D
  • Smitiz
    Nah, utánajártam, idáig nem volt időm rá, ha lesz FAQ, kerüljön bele a probléma megoldása...

AKINK NINCS SEMMI A QUEST LOGJÁBAN, AZ

Jobb klikk az asztalon --> Tulajdonságok --> Megjelenés fül --> Alul Betüméret: Normál

Ééééééés, kész :D LOL

Valamiért a windows betűmérete bezavarja ha nem normálra van téve, állítólag ha legnagyobbra van állítva a windowsban a betűméret, akkor még bizonyos ingame szövegek sem látszódnak :D
    Reméljük patchben javítják majd, bár nem találkoztam ezen kívül sok buggal, 2 helyen volt csak apróbb, maga a játék nagyon jó, olyan mint egy Gothic Light ^^
  • Nighto
    ja lefelejtettem, nekem sincs crack és az enyém és CloneDVDs változat :P
  • Nighto
    Win XP SP3,ASUS M2N alaplap,2 x 1 és 2 x 0,5 GB ram, ATI Radeon HD 4670 videókártya, AMD Athlon 64 X2 Dual Core proci 5200+ (2.71 GHz)
  • Smitiz
    Fura.... géped? Enyém:
    Win XP SP2, 8800GT, Gigabyte alaplap, E8500as proci, 2 x 1GB ram, CloneDVDs változat, crack nincs hozzá
  • Nighto
    vki heelllppp :) naon idegesítő hogy elfelejtek valamit az adott küldivel kapcsolatban azt csak nézek ki a fejemből... :P
  • Nighto
    Jah nekem is haverom hozta el, azt nekem nem működik xD
  • Smitiz
    Ugyanez van nálam is!!!!! Pont most akartam postolni az ügyben, haveromnak elvittem a játékot és neki van... :)
  • Nighto
    Hali!
    Lenne egy problémám: ha felveszek egy küldit, akk ne mutatja azt a journal-ban. Nem tud valaki megoldást erre? Megköszönném a helpet :)

• Szega87
    min 3 max 4 ütést visz be addig tartod a pajzsod utána 2 ütésre van időd, újravédekezel, három körönként kb vagy ha távolodsz tőle benyomja a fagyasztást ekkor védtelen, míg mielőtt elhinti a frost-ringet belecsapsz kettőt és újravédekezel, csak ki kell taktikázni, előtte mindig quick save!
  • Broafka
    jaj istenem!
    Ennek a játéknak azt a készítőjét aki kitalálta a ghoult, megfognám, odakötözném a székhez, és arra kényszeríteném, hogy egy gyönge karakterrel győzzön le legalább 3-mat belőle.

Ennél idegesítőbb ellenféllel még nem találkoztam.

De még magas szinten is iszonyat idegölő tud lenni
  • Szega87
    a kapitányi kinevezés után 5000 ért vesztegetik a kövi páncélod majd
  • xido
    Na akkor ezért szép a játék,mert legalább párszor végig lehet játszani új dolgokat felfedezve,mert engem is egyből "besoroztak" a farmon:)
  • Calver
    hát... sztem megszívattad magad kicsit, mert így a küldetések elég nagy részétől elestél. leírtam régebben egy szép hosszú hozzászólásban h mit milyen sorrendben érdemes csinálni szvsz, nézz vissza pár oldalt ha érdekel. ja, és +1 staff gyűrűből 2 van, egyiket a legelső sírban/romban találod meg ahogy mész el a parttól, még mielőtt Jan-al találkoznál, másikat csak Orderesként tudod megszerezni egy küldetés keretében.
  • Fbn Lx
    ugyanaz a főszál mindkét oldalon, de azért jó, hogy lelövöd a poént :D
  • Pecske
    én most kolostor oldalán végignyomtam, végén a titán vértezetben már kicsit easy volt agyonütni mendoza-t ahhoz képest h staff-ra voltam specializálódva.

Banditák oldalán mi a lényeg? ott is a végén a tűz titánnal küzdesz meg?