Risen

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

yesname
Na megvan. Újra végigmentem a munkásokon, leöltem mindent hátha valamelyiknél lesz, senkinél nem volt semmi. Végül megnéztem Duram ládáját és benne volt. Az egészben a fura az, hogy eddig a ládát nem akarta kinyitni. (Lehet, hogy csak este lehet kinyitni? Mert most akkor néztem meg.) Köszi a segítséget!

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

egyébként kinek mennyi 'achievements' van már meg?

How much can you take,before you snap?

akkor valamit nem jól csináltál,nálam jó volt a küldetés
javaslom tölts be egy állást amin nem kezdted még el, és próbáld meg újra

yesname
Köszi. A bajom az, hogy én éppen ezektõl szereztem meg õket, de mindegyiknél csak 1-1 darab volt. Szóval most van három darab és hiányzik még kettõ.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

három munkásnál van,már nem emlékszem a nevükre,de Vasili volt az egyik,nála kettõ darab van,aki a raktárba hordja a cuccokat nála is kettõ van (ha ellopod a kulcsát, a ládáját megtalálod,ha felmész az ogre mellett az emeletre,majd rögtön balra), és egy darab van az öregembernél a kocsmában

yesname
Nem veszem sértésnek, de azt hiszem félreértettél. Az infó alatt nem a nyílat értem, ahnem hogy valaki mondjon valamit ami alapján elindulhatok valamerre, tudjam mit keressek (vagy kit). Ez eddig egy összedobott "RPG"-nek tûnik számomra. De ha Te tudod hol van a másik két armour plates igazán megmondhatnád. Köszi.

Molnibalage
Ne vedd sértésnek, szerintem ez az RPG. Nem az az RPG nekem, hogy nyíl mutassa, hogy akkor "ide mejnél kisfiam". Ha ez kell akkro asszem válaszd a TES IV-et.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

yesname
Valaki esetleg tudja hol vannak az armour plates-ek. A három darabot a három melósnál megtaláltam, de hol a többi. Hihetetlen ez a játék, semmi infót nem ad sokmindenrõl, csak kóvályogni lehet feleslegesen órákat emiatt. Megy a kukába azt hiszem ahamrosan.

Takanohana
A Hunosítók Team (áldassék a nevük)programjára tûzte a magyarítást. És mivel pl a Two Worlds és a NOTR fordítását is megcsinálták, valószínû, hogy ez is meglesz elõbb-utóbb 😊

May the force serve you well!

csak igy tudtam megnézni, de nem az igazi

fogatható kamerárát nem lehet csinálni valahogy?
Nem tudtam megnézni a páncélomat szembõl

Kösz, tényleg ott volt fenn, nem értem miért nem vettem eddig észre...
Na mindegy, mert most tényleg elakadtam, és sehogy sem tudok tovább jutni.
A diskekkel kinyílt a nagykapu, és így a frissen verbuvált elit osztag, az Inkvizítorral az élen, levonult egy másik nagy kapuhoz, ami szintén zárva van, és szintén nekem kéne kinyitnom. Az Inkvizítor azt mondja kutassak észak felé... én mentem már mindenfelé. Egyszerûen semmi sincs. Kivéve egy részt, ahonnan át tudtam repülni, két gyíkharcoshoz, utána jöttek csapdák, majd faltörés, és egy csapda deaktiváló. Utána megint két gyíkarc. Már-már elhittem, hogy tovább jutottam, de nem, mert van két oltár, és csak az egyikre tudok rá tenni olyan cuccot, ami aktiválja a mechanizmust. Vagyis a másik nincs nálam. Viszont sehol sincs. Valaki, aki már járt itt, kérem segítsen, mert már kezdem feladni, mert egyszerûen semmit sem találok. Olvastam a külföldi fórumot is, de ennél a résznél senki sem akadt el, mindenki Rufus holttestével szív, de ezen látszólag mindenki könnyen túl jutott.
Áááá, FPS nézet. Az FSP a táp. <#hehe>

Érdekesen néz ki FSP nézetben. <#vigyor>

Elõcsalása úgy történik, hogy játék közben beírjátok, hogy "minsky" (idézõjelek nélkül), majd ENTER. Ekkor ki is írja, hogy teszt mód vagy ilyesmi (nem emlékszem a szövegre). Utána már elõhívható a konzol a ~ billentyûre. Ha ide beírjátok, hogy "list", akkor kiírja a lehetséges parancsokat. Ott van közte a FirstPerson vagy FirstPersonCamera (nem jól emlékszem). Egyébként itt lehet kikapcsolni pl. az Ambient Occlusion-t is. <#smile>

rotator
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nálad van a rongy a druida sátrából? Nyers húsod van?

yesname
Már mindenhol megnéztem, de nem találom meg amaradék 2 armour plateset. Valaki meg tudja mondani merre vannak?

Szega87
itt mit kell csinálni? elvileg nyers húst kell adnom a dögnek, de hiába kattintok rá semmi, beszéltem cyrussal, megtaláltam a druida sátrát, késõbb valahol az erdõ mélyén egy oltárnál a druida botját. De a farkas nem akar segíteni, pedig a csajszinak is kipengettem az aranyat a farkas szolgálataiért!

A kikötöben hol van a teleportkõ?
Sehol se találom...
Kopiati
Nekem is ez a problémám... de egyébként elég jó a játék, legalábbis a sztori az kifejezetten tetszik... meg azon a dumán szakadtam amit elõad a fõhõs a mocsári munkásnak az amulettrõl....XD

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

nem jó azzal sem
még az elején ahogy a parton éjjel megemhoz térwk ott még jó de nappal szinte látni sem lehet
rotator
Van már PAK-kezelõ program, csak nem publikus (pár nap múlva dobja ki az a srác, aki a Gothic 3-hoz is írta). Azzal ki lehet szedni a szövegeket, és kezdõdhet a házi fordítás.

Szega87
nem vészes, én sem vagyok perfekt angol és akkor még finom voltam, mégis megértek mindent 😊

Szega87
az a field of view és szerintem ki/be kapcsolás mellett állítható is

Úúú angol.. gondolom nem is lesz magyarítás ?
Valahogy majdcsak összeszedem magam...
Pár kezdeti infóval dobjatok már meg.
Valahol esetleg magyar nyelvû ha nem is végig játszás de leírás ?
Lementem a kikötõbe a jobb oldali úton (Monostory), azonnal elagyabugyáltak és bevittek és mondták ez harcos kaszt staffal...
De én mágust szeretnék majd játszani, töltsem vissza vagy része a fõ történetvonalnak ?
Pár kezdeti tippet a játékhoz esetleg ?
Thanks
Szega87
mocsár, ásatás, bányák környéke

lehet hogy ez a hotfix a homályos képen is segít majd?
Shep
Kösz, akkor addig pihentetem.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

rotator
Ez NVIDIA bug, már készül a hotfix.

Köszi a gyors választ, nagyjából erre számítottam.
Állítólag jön egy patch boxra néhány héten belül, akkor ránézek még, hátha úgy már érdemes lesz megvenni.

Shep
Ez a játék csak nálam egy optimalizálatlan vacak, gyakorlatilag tök mindegy hogy maxon vagy minimumon van a grafika csak a max fps nõ, viszont ha csak állok egy helyben akkor is ugrál az fps 10 és a max között.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

közben már rájöttem,hogy a vízi dög bárhol "megtámadhat",ha mélyvíz közelébe mész, szóval ne lepõdjetek meg

lol, leugráltam a torony mellett az úton, és láttam valami értékeset a víz mellet ezért még lejjebb ugráltam. erre valami óriási víziszörny 3 csáppal elkapott és nem ölt meg,hanem kidobott máshol.
szóval kell ott lennie valaminek 😄

rotator
Pár gondolat a Collector's Editionrõl.

A doboz minden dimenziójában pontosan ugyanakkora, mint a Gothic 3 doboza. A vas részek nagyon szépen fénylenek (a G3 kicsit fakóbb), jól mutat. A dobozon nincs rajta a ronda fehér Games for Windows csík, sem az alján a besorolásokat jelzõ még rondább színes logók, ezek egy külön kartonon vannak, ami rá van hajtogatva a dobozra, ergo eldobható. 😊 Belül szintén a G3-nál megismert fekete kartondoboz található. A tartalma:

- A standard kiadás DVD tokban. Ebben van a játék DVD-je, az audio-CD és a kézikönyv. A játék lemezét sajnos nagyon nehéz kivenni belõle (visszarakni nem különben), az isten verje meg, aki tervezte ezt a fajta tokot. Az audio-CD-n 20 szám van a játékból 62 perc terjedelemben. A kézikönyv vaskos, 76 oldalas, teljesen színes és német. Érdekesség, hogy a szinkronhangok még véletlenül sincsenek megemlítve a stáblistában, dehát biztos ingyé dolgozott az Andy Serkis, meg sem érdemli. 😊

- "The Art of Risen" artbook. Vagy inkább csak füzet. Nudli kis 24 oldalas, A6-os valami, szöveg nélkül, a G3 artbookjának a poros nyomába sem ér sajnos.

- A0-s poszter, az egyik oldalán a standard változat borítója, a másikon az a világosabb tónusú kép, ami korábban már be lett téve; ez az oldal tele van dedikálásokkal. Érthetõ okokból hajtogatva van, úgyhogy falra sok értelme nincs kitenni, bár ki hogy szereti.

- 3 matrica: gnóm, ghoul, Risen-logó. Ebbõl már kinõttem, de gyerkõcöknek biztos bejön.

- Béta-teszt applikációs kártya a következõ Piranha Bytes játékhoz, képeslapszerûen kivitelezve, mintha a jövõbõl írt volna egy gnóm. 😛

- 24 oldalas, A5-ös, színes képregény, 2 történettel, németül (csak a címek vannak angolul: "The Inquisitor", "The Don").

- Az a térkép, amit a játékban is meg lehet venni. Papír, kb. 2/3 A4 méretû. A szokásokkal ellentétben jó térképhez illõen tekercselve van, nem hajtogatva.

- "Making of" DVD 3 nyelven: angol, német, francia. Van rajta egy 20 perces dumaparti, amibõl többek között kiderül, hogy az Xbox konverziót egy láthatóan nadragulya-rajongó francia hölgyemény felügyelte. Emellett megtalálható még az elõzetes, és néhány, a marketing során mutogatott videó, vagyis összességében elég vérszegény, nekem a Gothic 3 fejlesztõi interjúk jobban tetszettek.

a don táborától DNY-ra lévõ rom, amitõl nem messze egy nameless tomb is van, az kötödik valamilyen questhez? csak mert tele van egy rakat csontival,kinyírtam már vagy 15öt, és találtam egy lezárt ajtót,de nem lehet feltörni. valaki járt már ott?

PCn én nem találtam végigjátszást akadályozó bugot, bár még csak a don oldalán toltam végig. Tenném hozzá melléküldikben sem találtam amitõl nem lehetett volna megcsinálni.

A hangulat ott van, abban nem fogsz csalódni szerintem.

NPCk nálam nem tûntek el, megmagyarázhatatlan viselkedésükben egyedül az volt hogy akik amúgy simán kikerülik egymást mászkálás közben azok ha dialógus közben vagy és a háttérben mászkálnak elakadnak egymásban.

Apró hibák vannak, például ha egy székre le akarsz ülni és útban van egy vödör beleakadsz meg hasonlók de semmi vészest nem találtam.

Boxon az általam látott képek tanúsága alapján elég csúnyácska(PCn szerintem jól néz ki, emellett ugyanazon a gépen jobban fut mint a G3), valamint sokan panaszkodtak a menürendszer használhatóságára (ez PCn abszolút nem probléma).

dns 5000 egy print screent plíz toljál már akkor a te térképedrõl onnan könnyebb lenne nekem😄
Hopp, most látom, hogy a másik a SoundTrack-es Audio CD. <#vigyor><#worship>

😄 baz. de csak azt mutatja a térkép amit már felvettem mást nem mutat.....
Játszik vele valaki boxon?

Már nagyon régóta várom a játékot, az összes Gothicot végigjátszottam anno, de a harmadik után megfogadtam, hogy csak akkor adok pénzt a következõért ha nem egy olyan bughalmaz, mint a három.

Olvastam kritikákat a boxos változatról és azokat a dolgokat hozzák fel a játék hibájának, ami az erõssége. Szerintem.
Lassú indulás? Imádom.
Frakciók? Kötelezõ.
Nehéz harc? E nélkül nem élet, az élet. 😊
Rengeteg npc, szinte már elveszek? Személyes kedvenc.
Ezekkel nem lesz gond.

Fikázzák a grafot is, ami persze fontos 2009-ben, de ha kapnék egy gamát G2 graffal és hibátlan mûködéssel, hamisítatlan Gothic hangulattal, rohannék is megvenni. A többi Gothic sem volt mérföldkõ a grafikában, sõt, inkább az mondanám a grafra, hogy hangulatos. Mert hangulata az volt.

Segítsetek (akár ha pc-n vagy boxon toljátok), hogy mennyire bugzik a játékmenet? Tûnnek el itt is npc-k vagy reagálnak megmagyarázhatatlanul?
Meg lehet törni a történet vonalát, hogy nem megy tovább a játék?

Nagyon szeretném megvenni boxra, de amit a hárommal szívtam pc-n arra nincsen szó. És az, hogy akadozott a graf és még erõmûvön sem ment rendesen, az a kisebbik gond volt. Pedig a G3 gyûjtõi változat még mindig ott csücsül a polcon ...

Nade! Kérlek írjátok meg a tapasztalataitokat (ez milyen geci szó), hogy mennyire bugzik a játkmenet.

A tok ugyan az, mint a SimCity 4-nek! Igaz, ott 2db CD van, itt meg gondolom 2db DVD.<#fejvakaras> <#smile>

Na, végre megérkezett. Bár múlt hétre vártam, azért 4 munkanap alatt így is megérkezett. Egy kép kedvcsinálónak:
gfreak
kösza segítséget (bár az a tetû hentes még most sem akar besz*rni tõlem) 😄DD

elugrottam a donhoz, hunter lettem, adott egy diplomáciai küldit, de közben finchernél már elvállalétam hogy a kelet felé levõ tábort alaposan szanaszétgyilkolom a harcosokkal...most viszont egyik anyaszomorító sem jön velem hiába beszélek mindegyikkel...

Racism is a weapon of mass destruction!

találtam 2-t😄 amúgy merre van ezekbõl sok?

Riddick21
L

"All those moments will be lost in time, like tears in rain."

Sziasztok.
Bocsi a hülye kérdésért mert valszeg én vagyok a béna, de hol találom a quest listát, melyik gombbal tudom elõhozni?!

Szega87
elõször is kell pickaxe és skill, hogy végezhesd a tevékenységet, másfelõl még kell egy fal amin ércek vannak, odamész és bal katt és automata animáció végén kiírja, hogy kapsz 5 db XY ércet, feltéve ha korábban még nem bányásztál ott, ha mákod van akkor kapsz az 5 db érc mellé drágaköveket, ritkaságokat. Pl: én az egyik ilyen talált bónusz ékkõbõl csináltam egy amulettet ami +15 erõt ad!!!!

alap hogy vettem pickaxe-t😄

Felmész az emeletre, ahol egy õr is áll, ott van egy ajtó jobbra, ott van benn elvileg.(én is azt hittem, hogy eltûnt😊 )
Szega87
lépcsõn felmenve a szobájában sincs?