Risen

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

yesname
Én ezt tudom és mindent megcsináltam, de ismétlem: senki sem mond semmit, semmit sem tudok már megtalálni sem. Vagy nagyon-nagyon el van dugva.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Nem könnyû de simán kinyomozható hogy ki a gyilkos. Csak figyeld a mondatokat meg hogy ki mehet fel a felsõ részbe és a temetõbe is (ott is lesz dolgod).

yesname
Na most van végleg elegem a Risenbõl. Már 2 igen dühítõ bugba futottam bele és ez most betett. Nem tudom bug-e,de a többi után valószínû: Hemlar gyilkosának megtalálásában nem tudok továbblépni. Beszélek CCasparral és azt mondja a végén, hogy "What about clues? Have you searched his room?" Igen, Te f..!!! Mindent összeszedtem amit találtam.
Na és inenntõl kezdve semmi továbblépési lehetõség az ügyben. Mindenkivel beszéltem már, senki sem mond semmi újat, csak train és trade lehetõség van...

A véleményem a következõ: A Piranha Bytes inkább menjen el kapálni, mert még ennyi év után sem képesek olyan játékot csinálni, ami ahelyett hogy kikészíteni a zembert, szórakoztatná.. Uff!

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Ez engem is érdekelne, le kell engedni a hidat és kinyitni a kaput, de sehol semmi...
Patty sérthetetlen mindenhol.😄
Amúgy velem se beszélt addig amig el nem hoztam a paprt a faterja házából utána már igen.

Hálás köszönet a megosztást és az infót! Most már vannak élénk színek is a játékban! <#nevetes1>

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

Köszi srácok!😊

\"We are only slaves to our temptations\"\"

Ezek majd a fõszálhoz tartoznak.

Egyébként akikkel Patty nem beszél próbálták már leverni és elvenni tõle a kulcsot? Vagy a városban is sérthetetlen?

rotator
Pontosan. 😉

sorstársak örömmel jelentem hogy a homályos ködös képnek vége !!!!
hotfix telepít!!!!
Kiástam a földbõl pár olyan ládát amit nemtudok kinyitni...mindegyiknek a neve "nameless thief" vagy "nameless rouge" stb... ezek vmi küldetéshez tartoznak? vagy keresgéljem a kulcsot és 1xcsak meglesz?😊

Köszi

\"We are only slaves to our temptations\"\"

Fixes the problem with the grey veil with NVidia card of the series GeForce 6 and 7.
Also some Minor Fixes.

http://hotfile.com/dl/14421259/e31f201/Risen_Hotfix_101_International.exe.html
Patty-s quest végén mit kell csinálni? Lezúztam az egész bandát😄 Barlangban nem lehet kinyitni egy ládát se? Hol van patty?
Köszi

Én megnyomtam a képet, de nem történt semmi. Pedig mikor megnyomja olyan hangja van mintha valami kinyílt volna és mégsem...
rotator
4

nem tárgyal veled? fogalmam sincs hogy miért, én tudtam neki szólni, hogy van egy kiút :s
Nem lehet hogy azért, mert romanovnak segítettél helyette?
Inkvizítoroknál mikor kinyitom a discekkel a bejáratot azután van a második kaput hogy tudom kinyítni ott találkozok két fószerral aki bennragadt. Már mindekit megöltem bent.. valami ötlet?
Pliz mond még az hogy szabadítsam ki Patty-t a városból? Ismerem a kiutat, csak épp patty nem tárgyal velem

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ahogy bemész a hátsó bejáraton a városba (a gutters-ként emlegetett városrész), ott lesz az elsõ utca túlvégén. Ha így könnyebben felismered: úgy emlékszem a halárustól olyan 10-20 méterre. EGyébként könnyû
megtalálni, a környéken az egyetlen zárt ajtó.
A kulcsot megkapod, ha a bordélyházban ücsörgõ Eriksont elvered és elveszed tõle.
Melyik patty faterjának kunyhója? és hogy jutok be vki tudja esetleg?

a bandit campben is csak rank 2-ig tudtam, a 3. szintet Patty tanította
PLIZ valaki help

Na végigtoltam a játékot banditákkal 36 óra játékidõvel, a másik oldallal biztos nem fogom. A vége felé már rohadt idegesítõ volt a sok ellenfél, kettõt lépsz és ott van 2-3 fullos ellenfél. De összeségébe jó volt a játék, jöhet a következõ rész vagy a gothic 4! 😄
Térképa
teleport stone-okhoz.
Kösz a segítséget!A farkasos küldi helyét egyébként a Quest Map egyértelmûen az általam leírt barlangnál jelzi.A másik barlangra én is emlékszem, eljöttem elõtte, de egy szál husánggal még nem mertem benézni.
Harcrendszerrel kapcsolatban továbbra sincs konkrét tipp?(Hardwired cikket olvastam)

Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...

Sziasztok Segítsetek léci mert kezdek bedilizni. Szóval megvan 4 disk. (patty féle nincs) Don táborában Balturro elküld pattyhez hogy segítsek de patty le se szar és a q-et kirakja a currentbõl. Elvileg megvan a sir is ahol a láda van ami kéne (nameless pirate sirjából ástam ki), de se 2es picklock se open lock tekercs nem segít_S

Most mit tegyek??

Köszi

Hardwired cikk, KATT! <#smile>

a bag of spices ÉNY-on van,ott ahol a soul drinker kard egyik fele, a parton van egy hajó,abban van benne

How much can you take,before you snap?

Calver
btw banditatáborban Rachel házánál a ládában van egy recept amibõl ha kaját csinálsz elvileg permanensen növeli hp-t... de: ki tudja honnan szerezzek bag of spices-t? mert az is kéne sajnos bele, és még sehol sem láttam.

"The trees move. Do you not see it?"

Calver
védekezés pajzs nélkül nem használ állatok ellen.
és a farkasok akiket megpróbálsz megölni... hát, nem azok akiket meg kéne ölnöd <#vigyor2> fent rendes wolfok vannak, lent keresgélj, lesz egy barlang (asszem a két ház között kb), ahol hungry wolfok lesznek.

Nagyon kedvelem az RPG-ket, elég sokat végig is vittem már, vagy épp még játszom vele(Morrowind, Oblívion, Drakensang, NWN 2, IWD, stb.), gondoltam próbát teszek a Risen-el is.Tegnap letöltöttem a demóját.Hangulatban nagyon ott van, nekem a grafika is bejött, viszont szeretnék Tõletek, gyakorlott Gothic-osoktól segítséget kérni a harcrendszerrel kapcsolatban!A Witcher harcrendszerét is szokni kellett, ez igaz, de a Risen-ben még a demót sem tudom tisztességesen végigjátszani.
Ott tartok, amikor az elsõ farmon azt a feladatot kapom, hogy öljem meg az éhes farkasokat a barlangban.Az idevezetõ úton még csak-csak elbántam a madárszerû lényekkel és a magányos farkasokkal, meg sünökkel(vagy mikkel), de a barlangban rögtön két farkas támad rám, esélyem sincs.
Az egyik ház mögött egy vaddisznó legel, kb. 3 harapás vagyok neki.HP-t ugye csak harcon kívûl tudok visszapótolni(kényelmesen elteszi a fegyvert a karim, elõveszi a potion-t és kortyol), addig az ellenfél meg szépen felfal.

Jelenleg a demóban szimpla kardom van.Ha jól tudom, az ellenfél támadásakor jobb klikket kell nyomni a védekezéshez.(a vaddisznó és a farkasok mondjuk ennek ellenére lazán sebeznek)Az is világos, hogy bal klikk nyomva tartásakor nagyobb lesz a sebzésem(bár valahogy ezt sem tapasztaltam).Bal klikk + oldalirány billentyûk pedig bizonyos vágásokat eredményeznek.Mindezek ismerete ellenére képtelen vagyok tovább jutni és 10-15 próbálkozás után elment a kedvem a teljes verzió kipróbálásától.
Nem hiszem, hogy ennyire nehéz lenne, gondolom csak rá kell érezni a trükkjére.Ehhez kérnék tippeket néhány segítõkész Risen fantól.<#help>

Miért jobb az Alzheimer-kór, mint a Parkinson-kór: Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, minthogy kilötyögtessem...

na jó sikerült,pedig elõtte is ezzel próbálkoztam 😄
kösz

Van 3 kapcsoló a falon. Fogj egy íjat😊

én egyszerûen elloptam tõle,utána meg számon kértem mindkettejüket

chapter4-ben, a bandit campnél lévõ romok alján a shadow lord-ot hogy tudom legyõzni? mert semmi nem sebzi meg. gondolom azért van ott a tûz,hogy azzal,de én is meghalok,ha belemegyek. az armor többi része már megvan, de nem tudom újrakovácsolni.

gabo91
Köszi a segítséget!

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

gfreak
Nelson gyûrûje Cid csajánál van, és csak akkor adja neked oda, ha viszel neki egy gyöngysort...mivel gyöngysorom nincs (csinálni sem tudok, na meg a gyöngyöket jól eladtam) ezért még én sem fejeztem be a küldit...de aki tud dobni egy mankót hozzá, nem mondom hogy nem köszönném meg 😄

Racism is a weapon of mass destruction!

Pluskast
Én most járok a 4. chapter-nél, viszont az az érzésem, hogy ez itt idõre fog menni mert állandóan utalnak erre.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Pluskast
Sehol. Vissza kell menned a bandit camp-be. Én legalábbis csak ott tudtam tanulni lock pick skill-t. Bár ha elég jól csinálod a küldiket a kolostorban, akkor lock pick varázslathoz is képes vagy hozzá jutni onnantól kezdve meg már tök felesleges a lock pick skill.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Gideon Wieth
Nelson gyûrûjét merre találom meg ? 😊

Ez ketyeg a szobámban: Asus P5Q SE,Intel Core Quad 9550 Sapphire Radeon 4890 Vapor-X Kingston HyperX2x2048 1066MHZ Illetve egy Samsung 2333HD monitor és egy Xbox 360 és egy PS3

gfreak
vagy: este besneakelsz és nem beszélsz Hernandezzel...vagy: Scordo alagútjából a Don rejtett szobájába is be lehet sétálni 😄

város csak egy van (Harbour Town), meg van a monostor és a banditatábor...ennyi

Racism is a weapon of mass destruction!

harbor city fõbejárattal szembe van don régi háza, hernandez torlaszolja el a bejáratot, csak akkor enged be ha beszélsz tonival az amulettrõl. Az amulet az alsó szinten a trónos szobában van, ha belépsz akkor balra lévõ képre kell rákatt
Order oldalán hol lehet pick lock rank3-t tanulni?
Karlsen a monostorban csak rank 2-ig tanit:S

és hány chapter van a játékban?
mert most járok a harmadikban, de már megkaptam a captain rangot. Nem akarom még, hogy vége legyen 😄

Egyébként eszméletlen addiktív játék ez. Akár csak az összes eddigi gothic. Tegnap 12 órát nyomtam D:
oda még sehogy, majd eljön annak is az ideje...
A sziget északnyugati sarkában az undead romoktól északra van egy barlang amit egy vasrács takar oda hogy lehet bejutni?

© Calver

3 kaszt van:
Harcos: (Bandita) semmi mágia használat.
Inkvizítor: (Order) Seal-t kivéve mindent tanulhat.
Mágus: (Order) Seal-t is tanulhat.

Hogy pontosan mit kell tenni ahhoz, hogy Inkvizítor vagy Mágus legyél nem tudom. (inkvizítor lettem mire megtudtam hogy három kaszt van 😛)

-----------------
Arnold14

a térképet csak a második fejezetben kaphatod meg.

-----------------
gabo91

a Don háza (Haribor Town-ban) amelyikben az Order emberi tanyáznak. És az egyik képen kell nyomkodni.
hol tudom megnézni,hogy hány órája játszok?

Calver
mi a különbség az Order és a banditák (Don bandája) között képzettségekben?

rotator
Végigértem, a Don oldalán kardozásra gyúrva, 33 óra 41 perc kellett hozzá. Hát, elég rövidnek tûnt, vagy csak túl jó volt? Ami quest csak volt, mindet megcsináltam, érzésem szerint mindenhol jártam, a legutolsó csipkebogyóig minden gazt felszedtem, bányát kifosztottam, ládát kinyitottam, zsebet kiürítettem. A végén 167 erõm volt, 100-as kard, minden képesség (kivéve mágia és íjazás) maxon, de még így is maradt 40 xp-m. Nagyszerû játék, csak túl sokat kellett várni rá, és túl gyorsan vége lett. 😞

Gideon Wieth
Itt írom😊

Meg kell csinálni mindenkinek a tesztét. A receptes nem nehéz. A könyvtárban van egy rejtett kar, ezt el is mondják neked. Ha végigmész rendesen az alsó katakombákon mindent megnézve a végén megtalálod az alkimista mestert is . Addigra megvannak a receptek majd ezek után a maradék 3ból kettõt két diák ad. Egyik a scroll táblás szobában másik elõtt söpör. Az utolsó receptet a könyvtárban egy srác adja oda a Wisdom in Combat c könyvért. Ez a könyv a monostor temetõjében van ahova egy pörkölttel vagy késõbb fenyegetéssel // Ha nyomozol a gyilkosság miatt// bejuthatsz.

A városi õrök fönöke adott papírt neked és úgy mentél be a monostorba ugye ?

Ez ketyeg a szobámban: Asus P5Q SE,Intel Core Quad 9550 Sapphire Radeon 4890 Vapor-X Kingston HyperX2x2048 1066MHZ Illetve egy Samsung 2333HD monitor és egy Xbox 360 és egy PS3