Risen

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdv!

Végeztem a Harbour Town-ban, megkaptam Scordo-tól a pakkot, hogy vigyem el
a Donnak. Visszamegyek a mocsárba, odaadom a nõjének, aki azt mondja,
jó vagyok, de ez nem elég hogy a Don elé kerüljek. Mi a következõ lépés?
Mert azt nem mondja hogy mit kell még csinálnom.
Segítséget elõre is kösz.
3.fejezetbe amikor 1 térképet kellene megtalálnom a lizardokba hogy tovább tdjunk menni,van 1 olyan gondom,hogy sehol sincs a térkép... megöltem a lizardokat meg mindent már... valaki vmien ötlet?

HEJA BVB! HAJRÁ FC AJKA&DIÓSGYŐR! Let\'s go RANGERS!

Elõször elküld északra (itt kell zsugorodni), aztán ha az megvan beszélsz vele megint és elküld délre (ha úgy jobban tetszik balra). Ott lesz majd felül, egy ugyanolyan oszlopos csarnokban a keresett "kapunyitó".

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

a vulkánba hol a második kapunyitó?

mer mendózától jobbra felugrálva nautilussal elértem az ottani winchet, hol a másik, merre kell egészen pontosan menni?
Calver
ha nem Order féle mage vagy, akkor senkitõl. ha igen, akkor meg találkozol úgyis vele training során, gondolom én. ha Order harcos/Don féle bandita vagy, akkor csak scrollok írásával tudsz varázsolni - de ofc írhatsz scrollokat rúnákból is, ha megvan a képzettséged.

"The trees move. Do you not see it?"

0ppika
Esetleg megtudná mondani valaki, hogy a Runák használatához szükséges Seal képességet kitõl és hol lehet megtanulni???

http://epica.nl

Ezek a ghoulok? :
ghoul

Frost mage-et csinálok elég jónak tûnik egyelõre, fõleg ha sokan támadnak egyszerre. 😊

Arnold12
Bug

Harmadszori próbálkozás után sem történik semmi. A film nem vált át játékra.

J&W JW-790GX-Extreme,Phenom II 920, Cooler Master Hyper TX2,Ati Radeon XFX 4890, Geil Black Dragon 2x2 GB, SB Audigy, Gigabyte SuperB Power 460, Antec 900, LG 37LG5000, Windows Vista Ultimate

Arnold12
Ha lebeszélsz a városban mindenkivel mindent(ujra és ujra), akkor megtalálod simán. Az egyik emlékszem, hogy a (világitó?)toronyban volt fenn a gerendán.

J&W JW-790GX-Extreme,Phenom II 920, Cooler Master Hyper TX2,Ati Radeon XFX 4890, Geil Black Dragon 2x2 GB, SB Audigy, Gigabyte SuperB Power 460, Antec 900, LG 37LG5000, Windows Vista Ultimate

Arnold12
Áhh, megszereztem a 4 koponyát, beraktam õket a helyükre, kinyilik a kapu, és a filmnél beragad a játék. Vagyis a film nem vált át játékra...

a 3. Gold Bowl vagy mit nem találom sehol valami Olf vagy ki a kulcs szerintem de nem jövök rá az összefüggésre tud valaki segíteni?

a másik: Illuminar valami Rune of Light ot akar az mi?
a ghoulok az én idegemet is b@szták rendesen, egészen a játék végéig kb, amikor már alig sebeztek én meg csak úgy daráltam õket. Addig minden alkalommal quicksave ha egyet megláttam. Lehet rajta látni, hogy készül fagyasztani, akkor gyorsan egy hátraugrás, hogy kikerülj a hatótávból. Sok gyakorlás volt, de sikerült ráéreznem. Meg kiszámíthatatlan, hogy mikor kezdenek csapkodni, és mennyit fognak ütni egyszerre.
Emellett az elite warriorok is nagyon baszták az agyam. Persze nem a végén, de volt, hogy 1 darab kinyírt, következõ alkalommal meg kettõt levertem pillanatok alatt, sérülés nélkül. Igazából attól függ, milyen hangolatban voltak, ha úgy érezték akkor csak rohamoztak és vertek mint az állat, és ami rendkívül idegesített: minden egyes csapásomat úgy védték, hogy hátratántorodtam. Amikor zsinórban harmadszor tántorodtam hátra és ezért kaptam be két csapást, azért felforrt az agyvizem.
Utána rájöttem, hogy a helyes taktika: hátraugrok, charge, hátraugrok, charge...
Broafka
én is tudom hogyan kell nagyjából kinyírni, ugyanígy csinálom. Csak a frost támadását annyira gyorsan ellövi, hogy egyszerûen képtelen vagyok az elõl kitérni. esetek 10%-ban sikerül akkor belecsapnom amikor rákészül, 5%-ban kitérni, a maradék 85%-ban mindig rámszórja azt a szart.

A másik, hogy kitér oldalra, és elkezdi megsorozni a támadásait, és egy ütés az életem 1/3-a

a lényeg, hogy ki*****ot idegesítõek

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

Calver
link, google translate-el
bár az jó kérdés ezt miért nem egy hozzászólásban írtam le, de már mind1.

Calver
van, úgy kell kiásni, a vulkánban lévõ dupla barlangban.

létezett olyan, hogy kétkezes titan sword?
én csak az egykezest találtam meg, az csak 80at sebzett...
Calver
szívesen <#vigyor2> csáó, jóéjt.

Értek mostmár mindent...köszi szépen a segítséget
Mentem énis kialudni magam...😄 na köszi mégegyszer szia
Calver
*gyûrûk
bocs ha kicsit kaotikusak a hozzászólásaim, próbálom értelmesen leírni õket, de csöppet kialvatlan vagyok.

Calver
#1554-ben leírtam, kovács pincéjében... igazándiból alabárd akar az inkább lenni, de Risenéknél botnak számít.

Calver
nem különösebb negatívum, 9-es skill kell kétkezes kard egykezes forgatásához (ami 7-es skill+2 gyûrûvel is összejön), 10-esnél elvileg akármeddig kombózhatod az ütéseidet... de soha nem éreztem bármi különbséget. gyûrût általában nem olyan jók, ezért ha Orderhez állsz, azzal sem vesztesz gyakorlatilag semmit - szóval igazándiból annyira elhanyagolhatóak a különbségek, nem is hinném hogy észre lehetne venni játék közben h melyik oldal a gyengébb/erõsebb. ellenben Order tud 3 spellt használni, ami jó lehet a vége felé skill pontok elsüllyesztésére, egyet a játék végére mindenképpen nagyra feltolhatsz... szóval ízlés kérdése, kinek mi jön be - nekem Don és csipet csapata szimpatikusabb volt spec.

És azt az elsõ chaptert uraló botot hol tudom megszerezni?
Hát most erõsen megrendült a bizalmam az orderben...😄
Akkor végülis kihez érdemes csatlakozni? gondolom mind2õnek van jó és rossz "mellékhatása" melyiknek mi?
Calver
mégegy kard vs bothoz: Orderként max 7-esig tanulhatod a kard skillt, szóval ahhoz h kétkezes kardot egy kézben forgass kell a két +1 sword gyûrû... egyik a "titkos" könyvtárban lesz, másik meg a már általam sokszor emlegetett kelet-délkelet átjáróban.

"magamra húzom"? megütöm? ha megütöm megtámadnak a farmerek....vagy jaaa te egy ellenséges disznóra gondolsz...azthittem olyanra amit ott hempereg elõttük...😄
Calver
Obsidian Bastard Sword-nál jobb ám a Berserker Sword a maga 80-as sebzésével, na meg az bármikor megszerezhetõ. persze ettõl függetlenül megéri felvenni 2-es kovácsolást - bár én prospectinget leszartam mellette - ha Don embere vagy, mert +8 fizikai védelmes gyûrût lehet vele csinálni... na meg én spec a gém végére amúgy is fuldokoltam a skill pontokban. <#nyes>

Calver
odamész a disznajhoz, magadra húzod, majd átfutsz a házon ami elõtt sepreget, így pont elõtte fognak landolni, és lehetõleg ettõl elfordul a srác.

Calver
na akkor:
Harbour Town-ban a legtöbb küldetésnek két megoldása van: megcsinálhatod úgy, hogy az Order-nek kedvezzen, és úgy, h a Donnak és kicsiny csapatának. így szerezhetsz ajánlást mindkét csapathoz - de ha Don módszerével csinálod meg, az több pénz és XP, valamint ajánlás nem kell Order féle harcosnak (csak a mágusnak), ahhoz elég az is ha elfogatod magad. a Bandit Camp-es küldetések ehhez nem sok köze van, azok ahhoz kellenek h bevegyen a Don, de abból mindet semlegesként is megcsinálhatod, amíg nem vagy Order tag.

és ellenõriztem, ha a Donnak kedvezõ megoldásokat választod végig Harbour Town-ban, akkor is lehetsz azonnal Order tag ha elfognak. csak utána NE add oda a csomagot a Donnak, mert ezzel... dobpergés... átállsz. valószínûleg szép méretes bug ez is, és lenne egy olyan vad tippem h késõbb durva mellékhatásai lesznek, szóval inkább senki ne próbálja ki. vagy lehet h "fícsör", de akkor sem piszkálnám.

kard vs. bot pedig:
az a bot amit írtam uralja az elsõ chaptert. gyorsabb mint a kétkezes kard, messzebb ér el, kevesebb erõ kell hozzá, ugyanannyit sebez, és ingyen megszerezheted. nade, ez változik már a második chapternél, amikor elõször megjelenik a sharp bastard sword, 50-es sebzéssel, és 6-os kardozással pajzzsal együtt egy kézben forgatva, meg a Berserker Sword, ami kétkezes, 9-es kard kell ahhoz h egy kézzel tudd forgatni, és 80-at sebez. bármikor összeszedhetõ, de amíg nem jár elég közel hozzá a sword skilled, nem éri meg, mert kilapítanak - de ha megvan, ezt fogod szinte a játék végéig használni. szóval gyakorlatban... botra ne gyúrj, de +1 staff gyûrûvel (Order esetén gyûrûkkel) használd, kardot pedig húzd amint megvan 100-as erõ.

Meg a farmon hogy tudom "odazavarni" a malacokat tristanhoz(aki sepreget) hogy kitudjam venni a ruhát a ládából?
Még egy kérdés...olvasgattam hogy 100as kard lesz a játékban valaki meg írta hogy staffból meg 50es a legerõsebb. Ez így van mert akkor sokkal jobban járok ha a kard tanulásra megyek rá nem?
Ezt most nemértem...:S A Don-os küldik nem azok amiket a mocsárban(bandit camp) kapok? vagy harborban adnak don ellenes küldit vagy hogyis?:S bocsi hogy értelmetlenkedek..de nem értem h most mivan:S😄
Calver
igen, arra... és bocs, hülyeséget írtam, nem ott van a gyûrû, hanem Harbour Town-ban, Carlos asztalán. gõzöm sincs miért emlékeztem a romra :C
szerintem az is megfelelõ technika, hogy a Don-os küldiket csinálod meg Harbour Town-ban - több xp és pénz - majd elmész a Bandit Camp-be, befejezed az ottani küldetéseket (mivel nem fognak szeretni ha Orderes leszel), majd egyszerûen elfogatod magad az Order embereivel.

de ezt mindjárt csekkolom, van megfelelõ mentésem.

Az 1554-es hozzászólásodra gondolsz? Van egy mentésem a farmnál még mielõtt elkap az orderes csávó. Akkor visszatöltöm azt. De ha én az orderhez szeretnék csatlakozni akkor is elõször menjek a mocsárba vagy akkor mostmár farm küldik aztán harbour town és úgy a mocsár? A staffos gyûrû meg abban a romban van amikor beszaladsz "leszakad" alattad a talaj és egy szinttel lejjebb esel? ott hol kéne lennie voltam ott de nem találtam meg :S:S
Na, végigjátszottam, szerintem 9/10! <#smile><#worship>

Don Esteban oldalán kardra specializáltam magam. A legjobb kardot, a kétkezes Titan Winget /100-as sebzés/ meg csak a legvége elõtt találtam meg, így igazából hasznát nem vettem... De legalább meg lett egy achievment.

A játék legelejérõl a bandita táborból maradt 4 questem, sajnos hiába teljesítettem õket, megmaradtak, ez van. A keleti templomban, ahová a Don küld majd, nekem is gondot okozott az ajtón való kijutás, mert visszarakott egy szobával feljebb, de aztán ahogy már írta valaki, csigaformában átsétáltam rajta.

Ha valaki a vulkánban csinálja a kapu nyitós questet és kijut a vulkánból, menjen csak tovább, jófelé megy, én itt egy fél napot keveregtem, mire kiderült, hogy a megoldás messze keleten van, nem a vulkánban...

A harcot érdemes gyakorolni, a végén már 3 elit harcost osztottam ki sérülés nélkül, csattogtak a pengék rendesen... A gorillák ellen a legjobb taktika a hátra ugrás+nagy csapás /nyomvatartott bal gomb/ vagy az oldalra vetõdés+ütni ahol éred, míg rád nem fordul... <#wave>

Szûk szobákban belemászni az ellen képébe, aztán jobb gombot röviden megnyomni, így alulról felfelé üti meg, ezzel üti félre egyébként a kardjukat is, ha soroznak, ilyenkor kibillen az egyensúlyából és gyors kontrát nyomhatsz. Persze a legjobb ha elkapod a nagy ütéssel, vagy sikerül az oldalra lépés közben oldalsó ütést bevinni, abból kettõ megöli még a undead warriort is. Már persze a Titan Sworddal... <#smile>

14. teleport követ ne keressétek, csak a legvégén kapod meg. Engem is idegesített, maximalista vagyok... <#wave>

Ha már bent vagy a vulkánban és kiértél a másik oldalon, látogass el a monostorban a szent tûzhöz és azt hiszem Abraxtól megveheted a Holy Flame amulettet, ami +20 a közelharci és +10 a mágikus védelemre. Ezenkívül ugyanitt a kovácstól a +6-os sisak is elérhetõvé válik, ahogy a bandita tábor kovácsánál a kerek pajzs, majd késõbb a kikötõ városban lévõ kovácsnál a nehéz pajzs.

Amint leöltük az elsõ lizardment, vegyük fel a kardját és azonnal irány a Kikötõ városban székelõ iszákos kovács, mert miután beszéltünk vele és csinál nekünk obszidián pengét, 2-es kovácsolással legyárthatunk egy éles obszidián kardot /bastard swordnak számít/ aminek 70-en a sebzése.

Ennél már csak a Titán Sword lesz jobb, illetve ha van olyan magas szintû a kard tudományod, akkor a Souldrinker kard, aminek két darabját a sziget dél-nyugati és észak-keleti sarkában szedheted össze. Ennek 75 a sebzése.

Ja igen, itt egy kép a megszerezhetõ teleportkövekrõl és hogy ki adja õket:

teleportkövek

Annyival egészíteném ki, hogy Kikötõ város teleportkövét én Belschurtól, a szegény konyhát mûködtetõ mágustól kaptam a koldusok utcájától felfelé.

Kongy
Pls valaki adjon már egy térképet ahol megtalálom azt a hullát ami ahhoz kell, hogy Sirius szóba álljon velem! Köszi.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Calver
btw van create scrolls-od? merthogy Fred haver idézéséhez a rúna elég könnyedén megtalálható helyen van - délkeleti és keleti partot összekötõ átjáró alján - és csontokat hozzá meg akárhol találsz, szóval gyakorlatilag végtelenített mennyiségben lehet tekercset gyártani hozzá, és késõbb kelleni is fog, egyszer h teleportálgathass nyugodtan, másodszor meg mert tele van minden csúf és gonosz kristályokkal.

Jaja, mellõztem a teleportálást, de nem baj, volt társaságom 😊 Egyszer kétszer elõfordultak fura dolgok: Enrico minden ok nélül belekötött és ütni kezdte... hát addig élt az a szemétláda! Most is ott fekszik a parton 😊 Többet nem szórakozik, az tuti.

Köszi a segítséget, keresni fogom az anti-magic crystal-okat.

Calver
hmmm... nálam nem volt ilyen gond, pedig 120 DPI-re van állítva Windows betûméret. akkor ez is csak egyes embereknél jön elõ.

Még1 hiba: vmi Severil nevû npc nem akar szóba állni velem, azt nem tok továbbmenni a gémben. Vki tud megoldást rá? Elõre is thx 😊
Calver
ha anti-magic crystal mellé mész, akkor Frednek annyi :C
valamint ilyen helyeken ofc mágiát sem használhatsz... chapter 3-4 tele lesz ilyenekkel sajnos.
de hallod, sokat sétálhattál chapter 2-ben ha végig melletted volt Freddy <#nyes>

chapter 3 ban amikor be kell lopózni a bázisra és leereszteni a hidat, nekem bugos a map és nem találok ki. tudna valaki segíteni?
Shep
Ja közben látom, lentebb írtak egy tippet, meg is nézem.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Van már megoldás az ugráló fps-re? Patchet feltettem szódát nem ért ugyan olyan minden.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Valaki nem tudja véletlenül, hogy ha megidézem Fredet a csontvázat, akkor meddig kellene, hogy mellettem maradjon? Az elsõ két fejezetben végig kísért, ugyanis ha nyomok egy save-et, aztán visszatöltöm, akkor feltöltõdik az élete, így soha nem halt meg. Most a Chapter 3-ban vagyok, és egyszer csak lila fény kíséretében felszívódott. Megint megidéztem, de egy idõ után eltûnik. Eddig nem csinált ilyet, ez a chapter 3 miatt lehet, vagy direkt nehezítés? Jó lenne visszakapni, úgy hozzám nõtt 😊

LOL ! 😄 naon köszi 😄
Nah, utánajártam, idáig nem volt idõm rá, ha lesz FAQ, kerüljön bele a probléma megoldása...

AKINK NINCS SEMMI A QUEST LOGJÁBAN, AZ

Jobb klikk az asztalon --> Tulajdonságok --> Megjelenés fül --> Alul Betüméret: Normál

Ééééééés, kész 😄 LOL

Valamiért a windows betûmérete bezavarja ha nem normálra van téve, állítólag ha legnagyobbra van állítva a windowsban a betûméret, akkor még bizonyos ingame szövegek sem látszódnak 😄
Reméljük patchben javítják majd, bár nem találkoztam ezen kívül sok buggal, 2 helyen volt csak apróbb, maga a játék nagyon jó, olyan mint egy Gothic Light ^^

"...az ember csak saját magának árthat, és csak maga árthat magának, senki más." "Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."

ja lefelejtettem, nekem sincs crack és az enyém és CloneDVDs változat 😛
Win XP SP3,ASUS M2N alaplap,2 x 1 és 2 x 0,5 GB ram, ATI Radeon HD 4670 videókártya, AMD Athlon 64 X2 Dual Core proci 5200+ (2.71 GHz)
Fura.... géped? Enyém:
Win XP SP2, 8800GT, Gigabyte alaplap, E8500as proci, 2 x 1GB ram, CloneDVDs változat, crack nincs hozzá

"...az ember csak saját magának árthat, és csak maga árthat magának, senki más." "Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."

vki heelllppp 😊 naon idegesítõ hogy elfelejtek valamit az adott küldivel kapcsolatban azt csak nézek ki a fejembõl... 😛