4439
  • Molnibalage
    Ok akkor lassuk: G3ban az egesz grafikai megvalositas tele volt bugokkal es nem olyanok amin konnyen at lehet siklani: te hiaba bujtal be mondjuk egy fal moge, a szorny keresztul utott, jott, vagott, harapott a falon.

Az 1.06 körüli patch táján is kettő ilyen hibával találkoztam összevissza és az mai napig ninc javítva. A sivatagi barlanból a falon keresztül megy ki a vízmágus és Mora Sul elleni támadáskor a sziklán át a nomád. Ennyi.

Nem tudom neked hogy lett sivar a Risen, nekem maxos grafikan nagyon nem sivar, mondhatni pontosan olyan mint a G3 volt csak ezuttal bugok nelkul.

Azt látom amit a screeneken. Maga a textúra, stb. ténylge szép, de maga a környezet a sivár, nem a grafikai motor. De pl. a textúra a városból kifele menő fickó melett olyan volt, hogy még a G2-ben is röhögtem volna rajta...

H ajol emlekszem van menupont a foliage-re ami a novenyzte nekem az is maxon volt es nagyon pofas novenyzet bokrok es fak voltak ugy a jatekban( mar egy par napja nem toltam ezert a mult ido).

A növényzet meg sem közelíti a G3-as átlagszintet sem. Vengard és Faring táján levő vegetációhoz képest meg tényleg hipergyenge.

Ennek elenere benne van a Risenbe is a valos ideju feny arnyek szamolasa,a diffuziv fenyszorodas, az osszes shader model 3as kunszt , HDR , irisz efekt amikor kijosz a sotetbol a fenyre, a pancelok amik fenyesek tukroznek, a viz stb

Ennek nagy része vagy egy része G3-ban is volt. Dinamikus árnyék mindenképpen. A páncél tükröződés is és a fények tükröződése a jégen és havon.

Itt is lehet free roaming modban jarkalni a szigeten es akkor mar nem is fog olyan kicsinek tunni;)

A G2 viszonylag sok de a G3 elején tényleg sok helyre elmehettél. Itt meg van a város, a mocsár és a kolostor, de az egyiken egyből be akarnak szipkázni és a helyszínek száma később sem fog bővülni ahogy látom. Hát ez szinte a G2-őt is alulmúlja.

de ezt nem 7es szinten fogod tudni megtenni, ahoz meg "kicsi " vagy.

Meglátjuk. A régi Gothic részek fentartották az érdeklődésemet. A Risen eddig csak kínszenvedés.

Egy plusz pont van, hogy mindeki figyel a tulajdonára, bár még így is könnyű lopni. Háztetőn való mászkálással plusz erkélyen történő bemenetel alatt mire felérnek ellopsz mindent.

Mivel G fan vagyok eleve pozitívan áltam hozzá és ennek ellenére valahogy nem áll össze az egész. Kár. :(
  • Sunrider924
    Esetleg probalkozzal a gothic3.hu oldalon is van risen link meg uzenofal ott is sok mindent olvashatsz
  • Sunrider924
    Hm hat en a magam reszerol vettem egy iranyt, monjdu oramutato jarasa szerint es ugy vettem sorra minden helyet, ews addig nem jottem el onnan amig meg nem talaltam amit kelett, boven jo nehezek azok a helyek sok fejtoros resz van hogy mikent nyitod ki a kaput, ajtot, torod at a falat stb. ha megvan 11 teleport koved akkor siman menj vegig ujra szisztematikusan mindegyik helyen amit a terkep jelol , olyan nincs hogy bent maradt orokre:)Sztem ujra be tudsz menni mindenhova. Mivel nem vagyok az a tipus aki mindent lejegyez ezert nem tudom megmondani melyik set reszt hol talalsz, de mintha az egyik set resz, talan pont a torzs pancel nem ladaba lett volna hanem egy lizzard priestnel, nem tuti
  • Lord Zax
    Köszi, nem igazán segitett igy. A quest logban a completed alatt ottvannak azok amiket megszereztem de semmi infoval se az mikor se az hol. És nem is idösorrendbe vannak. Az a baj hogy csináltam magamnak egy tucat forcefield hatástalanitot, és nemtudom mennyit nyitottam ki, de szerintem mindet megtaláltam, csak valamelyikben ottmaradt 1 darab a setböl. A térképen nem tudok már eligazodni, van 11 teleport helyem, sok tempom és sok cave, és a quest is csak a bejáratot mutatja a set darabokhoz. és ami meglett azt se vette le. Jártam ott ahol mondtad elöbb, ahol egy ashbeast volt és a lávás also bejáratnál is. AMindkettöné l a szobrok a ehylükön voltak, de utánna nem tudtam már beljebb menni mert lezárta magát. most avgy benthagytam és kimentem és ottmaradt örökre vagy valahol máshol van. :( Egy pontos helyet nemtudnátok melyik caveben melyik ráészen kéne lennie az utolso darabnak ami hiányzik. Lejjebb irtam mik vannak meg..
  • Sunrider924
    Hehe , igen hasonlo elmenyem nekem is volt, amikor a fenykoron kivuli szornyeket nem lattam es lecsaptak, aztan ujratoltesnel en is faklyaval vilagitottam magamnak az utat.
  • Sunrider924
    Az elobb nem jutott eszembe : ha neked akkora terkep kell, mint mondjuk a G3ban volt, akkor jo hir, hogy jon az ev vegen a Spellboundos fiuktol(Spellforce) az Arcania: a gothic tale, ami hivatalos G4 cime, es a vidikbol ugy tunik az megint olyan hatalmas bejarhato teruletet kinal mint a G3. Jonak tunik, kivancsian varom de az mar egy masik jatek, hidd el a Risen jo jatek lett, akkor is ha nem olyan nagy a terkepe mint a G3nak
  • xido
    Fáklya fényre reagálva...néztem nagyot,mikor olyan messze másztam el,hogy rám sötétedett..és persze,hogy csontvázakba botlottam...na fáklya földre dob és oda csaltam őket,hogy lássak is valamit...hát ahogy a tűz fénye miatt folyton változtak a mozgásban lévő alakok árnyékai földön/falakon,az valami durva hatás volt...
  • Sunrider924
    Ok akkor lassuk: G3ban az egesz grafikai megvalositas tele volt bugokkal es nem olyanok amin konnyen at lehet siklani: te hiaba bujtal be mondjuk egy fal moge, a szorny keresztul utott, jott, vagott, harapott a falon. Nem beszelve a glitch-ekrol, nem beszelve a motor optimizalatlansagarol, amit a jatekosok patcheltek fel jatszhato szintre, mert a kiado Jowood l;e se sz.rta. Nem tudom neked hogy lett sivar a Risen, nekem maxos grafikan nagyon nem sivar, mondhatni pontosan olyan mint a G3 volt csak ezuttal bugok nelkul. H ajol emlekszem van menupont a foliage-re ami a novenyzte nekem az is maxon volt es nagyon pofas novenyzet bokrok es fak voltak ugy a jatekban( mar egy par napja nem toltam ezert a mult ido). Tehetsz be kepet az csak azt bizonyitja hogy neked vmi nem jo most a grafikaval, de akkor mar had terjunk ki arra is hogy a gothic sosem a grafikarol szolt :)Ennek elenere benne van a Risenbe is a valos ideju feny arnyek szamolasa,a diffuziv fenyszorodas, az osszes shader model 3as kunszt , HDR , irisz efekt amikor kijosz a sotetbol a fenyre, a pancelok amik fenyesek tukroznek, a viz stb
    A Risen is tlejesen non linearis pont mit a G3, itt is boven vanna elagazasok a tortenetben es ott is 3 frakcioval lehet vegig tolni.
    Hat erdekes hogy te minden Gothicot vegigjatszottal annyiszor es akkor most annyira szidod a legjobban sikerultet :D Itt is lehet free roaming modban jarkalni a szigeten es akkor mar nem is fog olyan kicsinek tunni;)de ezt nem 7es szinten fogod tudni megtenni, ahoz meg "kicsi " vagy. Ebbol adodik hogy te meg csak 4-5 fele szornyet lattal eddig, minden szorny megvan ami a gothicokban szokott lenni, talan az orc-ok es a trollok hianyoznak csak, de ki tudja , en mint mondtam meg nem toltam be 100%osan a jatekot, annak ellenere hogy az egyik frakcio oldalan mar vegigvittem.
    Hangulatrol jutott eszembe: lessz majd egy quest(SPOILER)ahol a gnomeok vezeret kell megolni, na azt akarhogy probaltam midig ejszaka kelett megcsinalni es faklya fenynel kastelyromokban es az azokbol nyilo katakombakba maszkalni az uj grafikus megvalositasban nekem nem semmi elmeny volt, talan probalj kicsit kevesbe kritikus lenni, ez tulajdonkeppen nem Gothic, hanem egy teljesen uj jatek ugyanattol a fejleszto gardatol csak eppen atmentettek a sikeres elodokbol az osszes jo otletet
  • Molnibalage
    Jelenleg semmit nem osztottam még sehova. 5 vagy 6. szintű vagyok és +3-at tettem erőre, megtanultam a zárnyitást és lopakodást. Magyarán nehezen lehet felemás karakterem.

A zene tényleg a szokásos atomjó minőség, de ez édeskevés az szépséghez.

Egy napkelte és pár fényeffekt nem pótolja azt, hogy a G3-hoz képest sivár az egész, a bokor és a fák meg szinte nevetségesek. A G3 3 éve szebb volt minz ez? Tegyek be screeneket összevetéshez?

A Gothic 3 teljesen nonlineáris volt és 3 frakcióval lehet végigtolni...

Azért tök jó, hogy nekem magyarázod, hogy mi a Gothic. Nem éppen tegnap játszottam az első részével és az összeset végigtoltam mindenkivel legalább egyszer. :)

Furának tűnhet, hogy szidom, de én nem ezt vártam. Esküdöztek, hogy régi Gothic hangulat. Hát szertintem meg nem az. Ez valami teljesen más.

Az meg külön vicc, hogy a terep tök kicsi, de az is tök üres és van kint kb. 4-5 fajta szörny összesen. Ez valami vicc? Gondolom lesz később több is, de a tucatlények is lehetnének változatosabbak.
  • Sunrider924
    Nezd meg a quest logban a questhez tartozo terkepen a bejeloleseket es akkor latni fogod hogy hol nem jartal. Tippem szerint a terkep tetejen a vulkan ket oldalan levo ket hely kozul az egyiket kihagytad. Itt az a poen hogy ugyanabban a barlangrendszerben 2 kek eroterrel vedett helyseg is van, az egyik a bejarathoz kozelebb van a masik a barlang tulso vegeben a vizeses ki/bejarat kozleben talalhato( sok skorpio lessz majd a kozelbe es egy Ashbeast is orzi az eroteret). Kicsit erdekes hogy a terkepen ket kulon helykent jeloli amikor peddig ugyanabban a barlangban vannak :) Remelem ez igy segitett vmit
  • Sunrider924
    Kedves Molnibalage
    Ha a jatekmenet "tok linearis" lenne , nem lenne lehetoseged 3 frakcio szemszogebol is vegigjatszani, ha a jatekmenet linearis lenne nem lenne lehetoseged semmilyen mas opciora beszelgetesek kozbe stb. Az hogy a jatek nagy csalodas neked lehet tobb okbol is, foleg ha nem jol osztottad el a pontjaidat es felemas karid van, amivel kinlodas a jatek szamodra:P Merthogy ez is lehetseges, ennyire"tok linearis" a jatek.
    A jatek hangulatossagat nem tudm mivel akarod lemerni, nekem a Kai rosenkratz altal komponalt zene mar onmagaban eleg is volt, es akkor nem meg nem is neztem a grafikai megvalositasokat, amibol van boven es nem akarmilyen latvany a napkelte a tengerarton. A G2 es 3 nem volt semmivel sem hangulatosabb max akkor meg nem ismerted a "gothic erzest".
    En is betoltam oket sot meg a NIght of the Ravent is, egyetertek azokkal akik szerint a Risen a piranha byteos fiuk eddig legprofibb munkaja, gyakorlatilag bug mentes, szep grafika, szivbemarkoloan szep zenek, hat te tudod neked mi a hangulat, nekem es sok mas embernek ez boven "eleg"
    Ha frusztral hogy nem haladsz vele vegyel nagy levegot vagy csak ne jatszal vele par napig, lehet utana maskepp fogod latni. Az egyetlen jogos kifogas a jatekkal kapcsolatban, hogy icipicit rovidnek tunik, de nekem meg mindig csak 250 questet sikerult betolni, az achievementek 50%a van meg es egyetlen secret sincs unlockolva, es abbol amiket irsz kicsit tobbet lattam a jatekbol.
    Nem oltasnak szantam, de kicsit fura, hogy a jatek foruman kerdezel aztan miutan valaszt kapsz elkezded szidni a jatekot
  • Lord Zax
    Sziasztok.
    Elakadtam kicsit. Usergor setjét raknám össze, megvan 4 darab, fejsze, pajzs, sisak, cipö, az 5. hiányzik. Gondolom a páncél lenne, de nem találom, nem tudom melyik templomba jártam már és melyikbe nem. 1 hijján minden teleport is megvan azokat is végignéztem minden üres már. Valaki nem emlékszik merre van az utolso darab?
  • Molnibalage
    A G3-ban nem lehetett mindent felvenni, mint TES-ben, de legalább nem üres polcok, asztalok és üzletek voltak.
  • Molnibalage
    Bőven tudok angolul, mindenkivel beszélek. A 3. golden bowl nincs meg még és pár apróbb dolgot nem tudtam megcsinálni a városban.

A páncélt azért nem tudtam megszerezni egy ideig, mert nem volt pénzt. Inkább levertem az utolsó fickót.

Összességéban a játék eddig nagy csalódás nekem. Nem valami hangulatos, tök sivár környezet van. A TES sorozatban minden kis szart fel lehetett venni és a páncél összerakása is jó volt több darabból. A G2 és G3 sokkal hangulatosabb volt.

A játékmenet sokkal lineárisabb, mint G3 és a környezet is halál sivár. Könyörgöm modjátok, hogy nem ez az egy sziget lesz a helyszín, mert akkor röhgök egy nagyot. Ezek elfelejtettek játékot fejleszteni?
  • Cat 02 #2264
    lvl-3on tudsz majd oldalról is ütni (mmint kard lvl 3).
    Nem kell telekinézis spell. Felugrassz a dobozra mellette és felveszed.
    Páncél darabot h nem tudod megtalálni ? Faszi megmondja a 3 ember nevét akinél van...
  • xido
    Kardozásnál meg..amit legalábbis én észre vettem,hogy 1.szintnél csak függőlegesen tudsz suhogtatni,2.szinten már jobbra-balra irányt nyomva vízszintes körívesen is..
  • xido
    angolul azért valamennyire tudsz-e és olvasod is a szövegeket?..beszélgetsz-e mindenkivel?..már bocs a kérdésért...mert Lukor majdnem mindenki nevét elmondja,akik fontosak a fekete piacon,akiktől meg tudod venni vagy elvenni ami kell..armor plate-ből 5öt,golden bowl-ból 3at...világító toronynál meg menj fel a lépcsőn,menj be és nézz felfelé a toronyban,ott fog világítani szinte az egyik golden bowl
  • rotator
    Telekinézis lesz majd dögivel, ne aggódj. ;)
  • rotator
    Sok küldetés van, aminél rengeteg aranyat lehet spórolni, ha az embernek van zsebmetszése. ;)
  • Molnibalage
    A másik érdekes dolog, hogy az lenyomott gombok nem számítanak kardozásnál, hogy mit ütsz? Mi ez a hülyeség? Még a G1-2 harcrendszere is kifinomultabb volt ennél...

Más Két tányér megvan, a harmadik a világítótornynál van állítólag.

1. Én nem látom, de a csóka szerint telekinézis spell kell.

2. Az egész városban nincs ilyen senkinél.

Akkor most mi van?

A páncél darabokat sem tudtam még összeszedni. Érdekes.
  • Sunrider924
    Udv
    A jatek semmivel sem vontattotabb mint akarmelyik Gothic,minden szabaly ami ott volt ervenyes az itt is mukodik, ergo lopni kell mindenkitol ahol a parbeszed opciok kozott felkinalja.Mar csak ebbol jo kis penzmagot lehet osszeszedni. Youtubeon van egy csoka, Cdune vagy mi a neve es csinalt vidis vegigjatszast, az egyikben amikor megnyitja a zsakjat lehet latni hogy 8000 aranya van :D( nekem max 5500 volt egyutt legtobb, mert sokmindenre lehet/kell kolteni)
    Amugy van a jatekban egy erdekes feature, ami a Jest(Tell Joke) varazslathoz kapcsolodik:
    AKARKIT MEGTAMADHATSZ ES MIUTAN LEVERED ES KIFOSZTOD RATOLOD A VARAZSLATOT ES AZ ILLETO ELFELEJTI AZ EGESZET, LEGJOBB HAVEREK LESZTEK UJRA AZZAL A KULONBSEGGEL HOGY MAR A TIED MINDEN NALA LEVO TARGY
    Ha ezt igy nezzuk akkor eleg sok penzt lehet igy szerezni csak kell a sok Jest tekercs.
    A harc rendszer is ugyanaz maradt mint gothicban, a kardforgatas kulonbozo szntjei az alap tamadas 2-3 lepeset fejleszti tovabb 4re plussz a parry(haritas)majd magasabb szinten amikor haritol/blokkolsz a kardal az mar sebzi az ellenfelet, meg magasabb szinten bele tudsz szakitani az ellenfel kombojaba es ilyesmi, a tooltip mindig kiirja mit ad az adott szntu kepesseg.En is sokat szivtam a lvl4es bot verekedessel aztan olvastam egy hozzaszolast amiben egy muki irja hogy lvl 1es kardozassal mindent megcsinalt a varosban egyszeruen idozites kerdese az egesz, es foleg olyan helyre mozogsz ahol az elenfel nem tud felre ugrani es oldalba tamadni. Magussal meg a lenyeg minnel magasabb legyen a fireball es legyen annyi tavolsag kozted es az elenfel kozott hogy legyen ido eltolni a varazslatot. Magus az tavolsagi harcos, nem close combat, masreszt Ashbeast tekercs/runat hasznalva akarmit leaprit akar 3 at is egyutt az elite harcos undeadek vagy lizzardokbol
  • Cat 02 #2257
    Elvileg lvl2es kardozás az a parry-t adja. Vagyis azt amikor félreütöd az ellen kardját.
  • Molnibalage
    Nincs elég pénz kifizetni midenkit. A követős küldinél két ellenfelet kellene egyszerre leverni... Megtanultam a 2. szintű kardozást. Most vagy én vagyok béne, vagy tényleg semmi pluszt nem ad 200 aranyért...

Az is érdekes, hogy a sziklákon az egyik kapu fele el lehet hagyni a várost. Vissza is lehet menni?
  • rotator
    Miért nem lehet megcsinálni a küldetéseket? Harcolni nagyon nem kell a városban, és csak 1-2 küldetés van, amit csak a várost legalább egyszer elhagyva lehet befejezni.
  • Cat 02 #2254
    Városban könnyűek a questek, meg don-nál is. Ha meg mágusnak készülsz tényleg rossz a harc :D
  • Molnibalage
    Na megvettem, játszok vele. Bementem a városba. Kérdés?

Az egész játék ilyen vontatott lesz? Alig lehet megcsinálni valami küldetést, a harc kibaszott nehéz, mert az ellenfél szinte blokkol mindent. Több perces kardozgatás után hal csak meg. TP-m sok, pénz semmire nincs, hogy tanuljak, a küldetések elviszik.

A grafika meg érdekes. Egyes elemek szebbek, mint G3-ban de általánossában a G3 szerintem bizony szebb volt. A field of depth és az karakterek arcai azok, amik egyértelműen jobbak.
  • Sunrider924
    Nekem is lenne egy kerdesem: Harbour townban a fobejaraton belul jobbra fent az ortoronyban van egy hegedu, az mi a turo/mihez kell? 2ik nekifutas a jateknak es nincs meg rakat achievement ergo a 3 secret-et sem tudom unlockolni es itt van ez a hegedu, amirol fogalmam sincs minek/kinek kell...
  • Sunrider924
    Sealt ugy lehet fejleszteni hogy miutan megkapod a magus ruhat, tehat elolepsz novicusbol magusnak Ignatius mester felajanlja hogy ha van 50 wisdomod ellenorzi es megnyitja szamodra az elso sealt majd 100wisdomnal a masodikat es igy tovabb, minden seal egy adott szinten 6 runat tesz elerhetove, mas kasztnak nem lehet ezt csak magusnak.
    Ha mar Ursegor titan lord panceljat szedegeted akkor meg kell legyen a quested hogy a szarkofagjabol kiszedjed a rejtett fiokbol azt a runat ami a kek erotereket nyitja, es ha tudsz scrollt csinalni lemasolod annyiszor ahany eroter lessz(6drb azt hiszem)
  • atika10
    Hi! Sealt hogy lehet fejleszteni? Már ott tartok hogy ursegor fegyoját és pajzsát kell összeszedni, de nem tudok bejutni a gyíkokhoz mert amit ursegor adott azzal nem tudom kinyitni a varázsajtót, mert nincs sealem. Ötlet?
  • JamesRyan
    akkor lehet,h túl mélyre jöttem már.a nagy híd előtt áll a csapat(a nagy kapun már egyel beljebb jöttünk),itt kellene megkeresnem a hídleeresztőt gondolom...na itt vagyok eladkadva.
  • rotator
    Felesleges, ne foglalkozz vele. Időben megkapod a nyitűvarázslatokat. Ha hamarabb mész be, a bent tanyázó elit alakulatok szétszednek, mint Floki a lábtörlőt. :)
  • JamesRyan
    igen ez kék...,ezek szerint menjek vissza a monostorba cyrusért?
    mellesleg a kapunyitókért jó helyen keresgélek?
  • Sunrider924
    Tehat ket tipusu magikus akadaly van, az egyiket ugy hivjak hogy magic force field, a masik a magic barrier, lehet nem jo varazslatal probalkozol, az egyik a force field azt hiszem az mindig a pirosas szinu mint a konyvtarba, a masik mindig kek(lehet forditva van pont :DMind1 a lenyeg hogy az akadaly neve es a varazslat neve ami megszunteti ugyanaz kell legyen.Ha jol emlekszem az east volcano templehez Cyrussal kell menni es o ad 3 drbot abbol a varazslatbol.
  • JamesRyan
    Sziasztok,
    a vulkánban keresem éppen a nagykapu nyitó szerkezetet(vagy többet),de nemtudom,h bugba akadtam-e?
    east vulcano temple,asszem itt vagyok és van egy magic barrier-el védett helység,amin nem fog a még meglévő egyetlen ilyen ellen való varázslatom...
    ez bug vagy nem itt kell ezt használnom?
    jó helyen járok,ha a kapunyitó szerkezetet keresem?
    köszi
  • xido
    na ezt olvastam én is valahol,de sose sikerült összepajtiznom vele:D
  • enlightened
    3as zártörést mindenki azt hiszi csak chapter2-ban lehet tanulni pattytől, pedig ez nem így van. Ha haroburt townban Cidnek megcsinálod a behajtós questjeit, akkor megtanítja az open lock 3-at is. Elso fejezetben vagyok még csak és már meg van 3 as szintre.
  • Sunrider924
    uhh a billentyuzetem jol betett, tele az elozo kommentem gepelesi hibakkal :S bocsi
  • Sunrider924
    Hehe szivesen
    Amugy igy 2ik fejezetnel maguskent az a meglatasom, hogy itt is a jatek igazan elvezheto karaktere megint amagus, igy volt a gothicokban is itt is, lvl 5os fireball (2ik fejezetben) odakoszon minden szornyek eddig az ashbeast kivetelevel, mondjuk azt is levittem 40%ra de ott kaptam egy istenes nagy pofont mindig, elvileg azis megoldhato, 198 hpval es 82 manaval szerintem ez magaert beszel, a warriorral akkora kinlodas volt, allandoan roszkor fogyott el a megfelelo tekercs, utni sem tudtam igazan nagyot, loni se, mondjuk 4ik fejezet elejen kovacsoltam egy iszonyat durva nayklancot ami +2szintet ad mndharom varazsiskolara, na az meg ugy-ahogy elment, de vegso boss elen ez mind langyosviz. Maguskent viszont akarhova mehetek, merfoldekrol kilovom a szemet akarminek, a spasl damage miatt 5osevel is lehet irtani a szornyeket, igaz kicsit uncsi igy. Lenyeg a lenyeg: jo gama, de rovid, remelem jon folytatas.
  • xido
    valaki kérdezte is nemrég,úgyhogy jó info:)
  • Sunrider924
    Akkor ha meg nem volt leirva:
    ha a mocsarba kezdel a banditaknal ->zsivany leszel
    ha a monostorba -> inkvizitor(warrior of order) leszel.
    Ha a varosban kezdel, akkor Pallasnal van az elagazas, amikor ajanlolevellel felmesz a kolostorba es Pallas megkerdezi, hogy melyik utat kivanod bejarni, magus vagy warrior.