4439
  • xido
    Az a Gyger lesz ott fent északkeleten a legsarkában..a romok legmélyén van pedig a pincében...nagy zöld ogre:)
  • xido
    Nem követtem az eseményeket,hogy mentél a kolostorba,de mágus tudtommal csak és kizárólag akkor lehetsz,ha ajánlólevéllel mentél be önkéntesként,minden más esetben csak harcos vagy bandita:)
  • Bucser
    Nem érted. NEM LEHET Learning pointért Wisdomot fejleszteni!!!

A wisdom csak annyit számít, hogy megtanulhasd a seal 1-4-et.
  • Molnibalage
    Nos, szereztem máshonnan. Nem tudom, hogy milyen romról beszélsz, van egy pár.

Jó tudni, hogy akkor nem lehetek mágus, bár ez sejthető volt.

Nem arról volt szó, hogy hogyan tanulok pontokat. Arról, hogy ingyért több szerzhető, mint tanulással, ha mágus lennék.

Most 17. szintű vagyok, de eljutottam oda, hogy a temlomokban igazából nincs túl sok esélyem. Elite Warrior, Ash beast, stb. levernek, mint a vaka poharat.
  • Probatbicol
    Úgy látom, hogy szereted, ha lelövik neked a poénokat, tessék: az utolsó grave moth a rom belsejében lesz, ami közvetlenül az alatt a hely alatt van ahol a többi röpködött. De ennek mi köze lenne a mágiahasználathoz? Ez egy sima quest. Ráadásul azt írtad, hogy Donhoz csatlakoztál nem? Akkor nem is lehetsz mágus.

A wisdomra meg ha megfigyeled nem is lehet pontokat költeni, csak olvasással + kőtáblákkal lehet fejleszteni. Az elején ez jó dolog, de a vége felé mikor még hiányzik egy pár a 200-hoz, akkor meg ez a hátrányos. Nekem most 26-os szinten van 45 elköltetlen pontom, de mivel a wisdom csak 180 ezért nem tudom megtanulni a seal 4-et. Szóval ki van az egyensúlyozva.
  • Molnibalage
    Az is "vicces" volt, hogy egy vadásszal mentem kinyírni az ő álmodott lényét, de mikor elértünk a golbinok romjaihoz szőrén szálán eltűnt. Valami útvonalkeresési bug miatt szerintem leesett a környéken. Fasza...
  • Molnibalage
    Caspernak hogy a túróba lehet 6 szárnyat leszállítani? Csak ötöt találtam. 1 fejezetben meg eladtam a szárnyaimat, 2. fejezetben meg nem árul senki. A térképen sem sikerül grave moth nevű lepkedő lénybe ütközni. Akkor most mi van ilyenkor? Bukta a teljes mágia vonal?

Az meg különösen vicces, hogy olvasgatából 110 környékén vagy a tudás, mikor egy pontot sem kölöttem rá. Az erő 95-ös és ebből 20 az potion-ból jött. Kicsit kiegyensúlyozatlannak tűnik a dolog...
  • Molnibalage
    Nem, nem az. Ott majd valaki lesz, egy küldetésben. Csak kulcs nyitja. Az első várromnál van, nem a másodiknál, ahogy mész északnyugat felé.
  • ricsisz
    köszi
  • xido
    3as szintű zártörés
  • ricsisz
    A don tábor közelében a tengerpart melett van egy várrom szerűség televan csontvázzal ott van egy zárt ajtó hol találom a kulcsát nemtudja valaki?
  • Molnibalage
    Azzal csinálom... Csak Patty helyzetét mutatja meg. Neten találtam térképet.
  • xido
    quest map fülre tessen megint kattintani...a sima world mapen nem látszanak a célpontok:)
  • Molnibalage
    Van egy kis gond. Beszéltem a kalóz apukás csajszival és elsrőe a térképen ott voltak a pontok a ládákoz. Most nincsenek. Mi a rákért tüntek el? Így eddig összesen 4 hely van meg az első ládával együttvéve.
  • Molnibalage
    Na, végre 2. fejezet. :)

A ládák közül meg még a térkép átvétele kiástam vagy 3-at. :)
  • xido
    Azokat a rozsdás ládáknak meg Patty küldetéseiben lesznek szerepük,ő ad majd egy mesterkulcsot hozzájuk..
  • Cat 02 #2302
    Mikor elmész kémkedni orderhez akkor nyílik meg chapter 2 sztem.
  • Molnibalage
    A romnovos küldet hogyan lehet megcsinálni. Azt írja, hogy a raktárban levő ládában levő casketet vagy mit kér. Mindent kifosztottam, de semmi. Lehet, hogy véletlenül eladtam volna. Viszont küldetés tárgyet eddig nem engedett eladni. Akkor most mi van?

11. vagy 12. szintű vagyok, Don táborában tag, de még mindig az első fejezetben vagyok. Ez normális?
  • Molnibalage
    Amikor a dontól már páncélt vehet akkor ugye már csatlakoztam hozzájuk és nincs visszaút a másik irányába? El felejtettem menteni.

Mondjuk szerintem már korábban eldőlt, merta városban még számolt a küldetéseknél x/4-et, hogy éppen kinek tettem jó.

(Akkor itt most csak két frakció van?)

A játéknak kezd megjönni a hangulata! Barangoltam kicsit a szigeten. :)
  • Molnibalage
    Egyes párbeszédek fura módon akíválódnak. Már ők is kint vannak.

Egy ládát lehet kiásni a parhoz közel egy kicsit magasbb helyen. 3. szintű zárnyitás sem nyitja és a kalózzal sem jutok előbbre, de a kalóz lányával sem. Mi a fene fogja azt nyitni. Van még 4-5 városos küldetés amit nem tudtam vagy tudok megcsniálni.
  • Probatbicol
    Pedig, ha jól emlékszem, pont ezeket az edényeket keresik Olf-on, ezért tartják fogva, ha leadod a raktárosnak akkor beszélhetsz az őrrel és kiszabadíthatod. Figyelmesen kell elolvasni a párbeszédeket. És tényleg, nem könnyű játék, de pont ez benne a jó.
  • Molnibalage
    Hát, még mindig nem nagyon jön át a hangulat. Csinálgatom a küldiket, de semmit. A mocsárban este, viharos időben jó volt barangolni.

Viszont csinálgatom, csinálgatom, de semmivel sem lépek feljebb. Van olyan küldi, ahol semmit esm tudok csinálni. Pl. a városban két fickó vár Olf-ra. Hogyan hozzam ki? Az őrrel beszélni sem lehet. A 3 db tányért odaadhatnám a kikőtőben valakinek, de kétlem, hogy ettől a város másik végén valaki szíve megenyhülne.

Nem értem, hogy a G3 küldetés leíró rendszerét miért kellett elfelejteni. Most mindig a párbeszédeket kell visszaolvasni, ahol sokszor homályosan foglalmaznak.

Iszonyatosan sok téren nagy visszalépés a játék.
  • greco
    Én is ezzel kínlódom.Szerintem fel is adom.Nem idegesítem tovább magam.
    De itt meg tudod nézni hogy kell megcsinálni: boss fight
  • ravens
    Mint látom, már sokan végigjátszották. Hát mondja már meg valaki, hogyan lehet legyőzni a titánt? Akármit csinálok, vagy agyontapos, vagy beleesek a lávába és azt sem látom, hogy sérülne. Mit nem csinálok jól? Roppant idegesítő, hogy nem tudom befejezni. A segítséget előre is köszönöm.
  • sasi32
    Belfutottam egy bugba, leírom, hogy elkerülhessétek, ha esetleg nálatok is jelentkezik. Amikor Henrik csatlakozik hozzátok, és eléritek vele azt a várromot, ahol a gnómok vannak, akkor ha távolsági fegyverrel mentek rájuk akkor azok addig rohangásznak és dobálkoznak, míg az egyik belemegy a falba, és onnan dobál tovább. Henrik mikor odaér előveszi a kardot és bele akar futni ő is a falba, na itt hal meg az egész, ő csak futna ütné, az meg csak dobál. Henrikkel ezután nem is lehet beszélni, és ha itt elmentjük, akkor visszatöltéskor el is tűnik mintha sose lett volna. Korábbi mentés visszatöltése után is előfordult ugyanez ugyanígy. A megoldás, hogy még mielőtt odaérünk a romhoz, mondjuk neki hogy várjon meg minket, mi pedig menjünk be, és közelharcban aprítsuk le őket, hogy ne legyen idejük helyezkedni meg dobálkozni, inkább jöjjön ránk mind, úgy nem veszítjük szem elől őket. Miután kész, menjünk vissza Henrikért.
  • Jocisan
    Jack-nél a világítótoronyban van telekinézis spell.
  • gyonax
    Sajnos nekem is ezzel a hozzászólással kell egyetértenem... Én vártam a Risen-t, végig is játszottam... De ez messze nem az a játék, ami nekem anno a G1-G2 volt(a community patchekkel a G3 is van ilyen jó nekem) A grafikát nem mondanám rossznak, de jónak se... A G3 grafikája nekem is jobban tetszett(mondjuk 75%-ban) És miután végigjátszottam a játékot(mágus) nem volt az az erzésem mint a Gothic játékoknál, hogy LÁTNI AKAROM másik szemszögből is a dolgokat(elkezdtem ugyan, de elvesztettem az érdeklődésemet a mocsárban való questelgetésnél) Már alapból a frakciók között se érzem azt az átütő különbséget... A szigetről meg annyit, hogy ez (most is egyet kell értenem) kevés. A Gothicokban élmény volt felfedezni dolgokat, körülnézni, keresgélni... Itt volt egy olyan érzésem hogy mindig ugyanat(hasonlót) látok(erre lehet rájátszottak a dungeonok is, amiket alapból nem kifejezetten szeretek) Na az én véleményem ennyi lett volna. Nem lett ez egy rossz játék, de nekem hiányzik belőle az a plusz, ami egy átlag RPG-t egy JÓ vagy kiemelkedő RPG-vé tesz
  • Bucser
    Én mindig a game.co.uk-ről rendelek. kifejezetten hasznos. + olcsóbb is (szerintem bármost a 310 forintos font miatt bukni fogok kicsit.
  • Molnibalage
    Ilyet tudtam gyorsan szerezni. A kézikönyv úgy is letölthető angulul. Semmi olyat nem árul el, amre magatól ne jönnél rá 5 perc alatt.

A színész hangok tényleg jók. Ma végighalgattam a soundtracket. Atombrutál.
  • cherubim06
    Autumn texture pack (11Mb)
    Egész szép!
  • Was
    Én is azt mondom előbb-utóbb megjön a hangulat. Nekem ez legalábbis akkor volt amikor el kezdtem élvezni a harcot. Talán hiányoznak a már megszeretett haverok, mint Diego, Milten, Gorn stb., de talán -ha lesz folytatás- majd ilyen karakter lesz pl. Patty. (Amúgy is jók a szinkronok, mint pl. Patty-é, jó választás volt angol szinészeket használni).
    A Gothic 3 monumentalitását tényleg nem éri el, nekem biztos volt vagy 60-80 óra, ez pedig jó esetben 40.
    Egyébként honnan szerezted be a játékot, hogy holland nyelvű lett a kézikönyv? :D
  • Sunrider924
    Ha nezelodsz a youtube-on lesz olyan trailer amin latni lehet hogy az embered kozonseges modon fellopakodik az or hata mogott a hajora. Ami semmilyen szinten nincs megmagyarazva hogy ki is Sara, akirol azt igertek hogy a jatek teljes lefolyasa soran vegig ott lessz velunk es segit, tanacsot ad, zavarja a levegot korulottunk :D na ez nem igy lett, lefokoztak kozonseges hajotorottnek. Az higy mi lett a vilaggal a szigeten kivul az a lehetseges folytatas,de ne rontsuk el a tobbiek kedvet akik meg nem jatszottak vegig azzal hogy lelojuk a vegso poent.
    A kalozcsaj tortenetet nem tudom hogy ha befejeztem-e, mert csak a kincskeresest sikerult igazabol, mint mondtam korabban valahol, en ugy fejeztem be a jatekot hogy 250 questem volt meg csak a 300bol
  • Sunrider924
    AP= Achievement point :D Game menupont alol erheto el kedvencem az Idiot, hehe, nekem is sikerult osszehozni
  • Sunrider924
    Na akkor lassuk megegyszer ezt a dolgot, a nemtetszik nekem ez ajtek temajara:bevallom elsore nekem se tetszett, es ennek pont a G3 volt az oka, mert ott ugye azzal kezdel hogy te vagy Mirtana hose, van egy eleg durva fegyvered es elso 1 percben leolod a faluban az osszes orc-ot, megvan a hattere a dolgoknak. Na a Risenben az elso fejezet vegeig lovesed sincs a miertrol, nem latsz a dolgok moge, miert csinalja az inkvizicio amit csinal, hogy illeszkednek a kepbe a FRAKCIOK stb. De mint mar elottem elmondtak, van egy jo kis tortenet es lehet benned is megakad a lelegzet a vegso bossharc elott amikor bemesz azon az ajton :D hidd el van hangulata, sot en remenykedek, mert latok eselyt egy lehetseges folytatasra a tortenet veget illetoen
  • Molnibalage
    Akkor egy kérdés. Az AP = advanturer point? Hol a jó bánatban tarja őket számon a játék? A karakterlapon nem találtam sehol. Mire jók? Hírnév szerű valami? Azért kérdezek ilyeneket, mert holland nyelvű kézikönyvem van, csak a játék angol. Asszem le kellene tölteni a manualt, ha van fent angolul valahol.
  • Lord Zax
    Szerintem is jo kis játék volt, csak nagyon rövid. A vége nem tetszett viszont. Az ap-kböl 680 lett meg a végére, de olyanok maradtak csak hogy 300000 gold obtained meg hasonloak.. Nekem a goticnál jobban tetszett, az nem sokáig kötött le, túl bugos volt, fele küldetésem megoldatlan maradt, és sokkal csunyább, sivárabb is. Itt azért bár kicsi a terület szépen ki van dolgozva, a füben ha megfigyeled méhek repkednek meg tücskök, madarak a fákon, esőben a szél fujja a fákat füvet. Az árnyékok is gyönyörüek. stb. Ami a legszebb szerintem pont a vihar, este, fáklyával bolyongani a magas füben. :) Remélem lesz folytatása vagy kiegészitője, vagy sok sok mod, és kaland hozzá.

Nekem sok sok kérdés maradt a végére igy nem teljes a történet. pl ki a fene volt az emberem?? Hogy került a hajóra, meg mi lett a szigeten kivül? A kalóz csaj is érdekelt volna még, egy kis kincskereséssel.
  • Molnibalage
    Ok.
  • Probatbicol
    Hát pedig a hiba az ön készülékében van, mert ez tényleg a G1 G2 fílinget hozza vissza. Szerintem egyszerűen most valami miatt nem tudtál ráhangolódni egy ilyen típusú játékra, ezért érzed csalódásnak.
    Nagyon jó a példa, amit hoztál, hogy hogyan vigyáznak a tulajdonukra az npc-k, ez egyébként már a G2-ben is gyengébb volt mint a G1-ben, de a G3-ban egyenesen röhejes volt, hogy besétáltam a lázadók táborában a raktárba, szépen összeszedtem minden cuccot, majd az egészet eladtam jó pénzért az ajtó előtt ácsorgó raktárosnak.
    Az, hogy az elején lassabb a játékmenet szintén a klasszik gothic időket idézi, pont ez a zseniális benne, hogy először gőzöd nincs, hogy mit kellene csinálni, szinte sodródsz a történésekkel ill. próbálsz túlélni, míg egyszer csak az események sodrának közepén találod magad mint főhős és minden klappol, onnantól meg begyorsulnak a dolgok. Van egy íve az egész sztorinak.
    Ha már a G3-hoz hasonlítjuk, ott inkább volt unalmas és ismétlődő a sztori, fedezz fel egy új várost, tornászd fel a reputációt, menj a következőhöz és kezdd elölről az egészet (bevallom emiatt nem is játszottam végig).

A terület nagysága pont elég, én most értem ch4-be de még mindig nyílnak ki újabb kapuk előttem. Sőt teleport kövek nélkül még unalmas is lenne a sok kutyagolás.
    Szóval ha tényleg szeretted a G1-G2-őt azt tanácsolom adj neki még esélyt, nem fogod megbánni, mert nagyon jó.
  • Lord Zax
    Váá közbe megtaláltam, na jo játékot mindenkinek. :)
  • Lord Zax
    Na találtam infot, akinek esetleg még baja lenne ittvan mi hol van.
    Bár rajtam nem segitett mert a plainses dungeon is tök üres senki se él se minden láda üres nem találom a páncélt. :(

1. West/waterfall temple: Grambles / Greaves + titan crossbow
    2. Don's temple: Titan Hammer + titan axe
    3. Western volcano cave: Helmet + titan scepter (entrance levitate over lava- under drawbridge)
    4. Eastern volcano cave: Shield + titan wing (sword) (entrance up on a ramp in volcano cave)
    5. Plains temple: Armour