4439
  • Rash87
    Attól még megfogja csinálni.
  • grebber
    Akkor elkell lopni oscartól az uccsó db-ot és akkor fog beszélni??
    Ez elég hülyén jönne ki mert megtudja hogy elloptam/elvettem tőle.
  • balee4
    ZSebtolvajlás már nem olyan hasznos mint a Gothic 2-ben, ott minden fejezetben ki lehetett szinte minden NPC-t fosztani és nem is a tőlük elvett értékek miatt volt ajánlott ezt megcsinálni, hanem az XP miatt, vagy 5-6 szintnyi XP-t lehetett vele szerezni. Itt ahogy néztem nem is mindig ad XP-t és rohadt keveset.
  • Rash87
    Zsebtolvajlás asszem itt is segített:D
  • Rash87
    Igen,minél többet tanulsz1-1 fegyverből,annál több mozdulatot tudsz majd.(bár olyan sok nincs)De szerintem a legjobb/leghasznosabb az volt,mikor hosszan nyomjuk a bal egér,s "odaugrik" elé,s egyből megtudod csapni párszor :) Ezzel az 1 mozdulattal elég könnyű ölni az ellenfeleket.

Zsebtolvajlásnál nehezen lehet lebukni(szinte sose),nehezebbre is csinálhatták volna.
    Mert pl első 2 szinten,akinél nehezebben ,ki is írta,hogy Kockázatos még...(szóval max 3. szinten tudod)
    Akinél meg lehet,annál feltesz egy kérdést,amivel eltereli a figyelmét,aztán választasz valamit a cuccai közül.Akkor buksz csak le,hogy ha az adott időn belül(ami folyamatosan megy lefelé) nem vettél el tőle semmit,akkor neked támad.
    Nem tudom,mennyire hasznos... mert én mindenkit kifosztottam :) De semmi értékeset nem tudtam szerezni.Bár 1-2 küldetésnél hasznos volt,mondjuk mikor az Aranytálakat kellett megszerezni,mert azt zsebtolvajlással könnyen meglehetett, bár szerintgem lett volna rá egyéb mód is.
  • grebber
    Megcsináltam majdnem minden küldit a banditatáborban már csak donhoz kéne bejutnom megvan 4 kard darab 5. ugye Oscarnál van.De vele erről nemtudok beszélni :( Ez most bug??
  • MrStokes
    Koszi a hasznos kezdo tippeket, igy mar sokkal nagyobb kedvvel fogom magam ujra belevetni a jatekba.

Mondjuk azt eddig is sejtettem, hogy allatok ellen 2kezes fegyverrel harcolni az ostobasag mintapeldaja :D

Akkor ha jol ertem az osszes harci "manovert" es mozdulatot az adott fegyverben szerzett jartassagi szintek tesznek elerhetove?

Egy masik kerdes.
    Mennyire hasznalhato/kiaknazhato a zsebtolvajlas?
    Igaz, hogy ha varosban tul sokat probalkozik az ember, akkor elobb-utobb ratamadnak az orok?
  • Rash87
    Miért zavarnak azok? Mármint miért akarod őket megölni? :)
  • MrStokes
    Elesel egy csomo kulditol es xp-tol sztem.
  • DeDy
    Elvileg aki fontosabb NPC az nem hallhat meg, pl Eldric a druida, együtt öltük a gyíkembereket hiába csapták meg, meg sem sérült:)
  • grebber
    Itt mennyire van szerepe az NPC-knek??
    Teszem az olyan kedvem van elkezdem darálni a népet pl a kis farm lakosságát meg a magában ücsörög Jan-t.
    Mármint azért kérdem hogy később még lesz szerepük??
  • DeDy
    Kösz az infót, akkor valami durva küldi bug:( mert még az első fejezetben rátaláltam arra a titkos kijáratra, a 3 kincsvadászt ki is vezettem rajtuk, akikkel találkoztam is a vadonban, de Patty még mindig a kocsmában ücsörög:S
  • balee4
    A játék eleje sztem akármilyen karival nagyon nehéz, az első 8 órát kell túlélni, utána egyre könnyebb lesz.
  • balee4
    És később tucatjával kell őket gyilkolni, egyszerre rád támad minimum 3. :D
  • grebber
    Értem akkor beszélek Rachel-el!
  • Takanohana
    Én nem adtam le az arany kardot, amíg nem volt muszáj, addig azzal + pajzzsal nyomultam. Erőt csak addig toltam, amíg a kard megkívánta, utána a kardozásra adtam, megéri. nem tudom már melyik szint az, amikor dupla oldal gombra nagyot ugrik oldalra. igen hasznos. könnyű az ellenfél oldalába-hátába kerülni, és míg reagál, be lehet vinni egy-két tiszta ütést.

hullarablót az elején számszeríjjal lőttem folyamatos hátrálás közben. ha kettő volt, akkor vége a dalnak...

Grebber: a banditatáborban van több olyan küldi is, mikor már nincs feladat, de nem tűnik el a küldi. ez nem bug, csak még hiányzik valami. pl valami aranyláz című küldi nem akart nekem eltűnni, pedig mindennel kész voltam. akkor tűnt el, mikor jelentettem a csajnak, hogy a táborban minden rendben.
  • MrStokes
    Skorpio elleni harcrol meg anno lattam egy videot, ahol az elszant jatekos hosszu perceken keresztul nyilazta a skorpiot es probalta kite-olni azt, majd finale keppen a skorpio megcsapkodta 1-2x es hosunk kidolt, mint egy zsak. :D
  • MrStokes
    Viszont arenaban konnyebben legyozettek az eddigi ellenfelek.. :D
  • MrStokes
    Ennek orulok, csak az elejen meg ugye ez nincs. :)

Ugy erzem, hogy a jatek elejen konnyu ellenfelek ellen jobb lehet a 2kezes fegyver, viszont kicsit is nehezebb ellenfelnel, ahol mar nem lehet adott ellenfelet par utessel elintezni, ott mar erosen need egy kard + pajzs kombinacio.

Meg elegge az elejen hagytam abba a jatekot (a banditaknal vagyok, de mar osszeraktam az arany kardot) de ujra kedvet kaptam a jatekhoz es a minap ujra elinditottam es probaltam haladni benne, tobb-kevesebb (inkabb kevesebb :S ) sikerrel. 2kezes fejszevel gyakorlatilag uton-utfelen szinte barmilyen ellenfel megol, ha nem vagyok eleg gyors, foleg az allatok, amiket nem tudok blokkolni. :S
  • balee4
    Ez csak az elején van így, a 9. szintű kardforgatással már egy kézzel forgathatod a kétkezes kardokat is. :)
  • balee4
    Később már sima ügy lesz, az a gond vele, hogy van egy olyan támadása, ami áthatol a pajzson is. Később a gyíkemberek, ogrék, skorpiók, a hamubestia lesznek kemény ellenfelek, én legalábbis most ezekkel szenvedek. :D
  • MrStokes
    En az arenaban inkabb 2kezes fejszevel toltam. Mondjuk meg nem gyoztem le az osszes ellenfelet, de mar 3-4-enm tul vagyok. Igy sem volt konnyu, azert tegyuk hozza, de legalabb kello kihivast nyujt. :)

Azert a fejsze mellett dontottem, mert volt mar annyi aranyam, amibol megtudtam venni, es a jatek elejen elerheto nagyon alap kardokhoz kepest egesz jol sebez, valamint a szinten veheto fegyverekhez kepest is jobbnak talaltam a sebzeset. Ugyanis az elejen a nehezebb ellenfeleket "egy oraig" kellett utni az alap kardokkal, es a hosszu ido alatt mindig bekaptam 1-2 utest, ami jo esellyel el is dontotte a harc kimenetelet. Harc kozben potit nem probaltam inni mondjuk, lehet hogy ez is elegge nehezitette akkor a dolgomat. :)

Azt mondjuk meg hozzatennem, hogy nem humanoid ellenfelek ellen egyenlore nem tunik a legjobb valasztasnak a 2kezes fegyver, ugyanis pl. az allatokat eleg nehez ugy elverni, hogy nem lehet az uteseiket/tamadasaikat pajzs hianyaban blokkolni es meg tul is elje az ember a jatek elejen.
  • grebber
    Azta találkoztam a game indításánál a Risen logoban lévő "hullarabló" lénnyel. Kb legyintett egyet és már tölthettem is vissza a mentést :D
    Olyan 30 óra után visszatérek rá hátha akkor lesz valami esélyem.

Egyik küldetésem mintha bebugzott volna.A munkások újra dolgoznak.A hozzá tartozo térképen mutatja a piros pöttyöket ugye ki hol merre és ott már csak 1 zöld van de vele már nem enged semmit beszélni :(
  • balee4
    Hmm, érdekes nálam miért nem lehet, volt is nálam ennyi obszidián.
  • Takanohana
    1. megtaláltad a városból a kijárót, vagy leugrottál a falról? ha rájöttél, hogy lehet kijutni a városból és ki is próbáltad a kijárást, szólni kell Patty-nek is róla, azzal elindul egy küldi, aminek a végén meglesz az ötödik korong.
    2. nincsenek kard-tervek, viszont vannak elrejtve a szigeten neves kardok darabjai, ha megvannak a részek, össze tudod kovácsolni magadnak a kardot.
    3. nincsenek erősebb italok.
  • DeDy
    Üdv.
    Lenne pár kérdésem.
    Első és legfontosabb, eljutottam a 2. fejezetig kellenek az arany korongok 4 megvan az 5. elvileg a kalózoknál lesz vagy ilyesmi, de csak akkor kapok infót róla ha segítek Pattynek, na de hogy? még mindig a kocsmában van és csak kereskedni párbeszéd opció van, akkor hogy?
    hogy lehet változó fegyvereket kovácsolni, mindig csak 1 féle kardot tudok obsidian, acél egy illetve másfél kezes, ennyi van, nincsenek tervek, és pl lehetne edzett acél kardot, vagy megerősített obsidian penge stb?
    Lehet komolyabb maradandó főzeteket készíteni? pl olyat ami nem +5 erőt ad hanem 10-15 vagy olyan Hp főzet ami nem csak 10et ad hanem többet?
  • Joker Brand

Walter-nél lehet (Kikötővárosban)
    12 obszidián rög + 30arany 1öntvény
  • Joker Brand
    Nem tudja valaki hogy miért nem tudok zsebtolvajást (3-as) szintet tanulni? 1embernél lehet (asszem phil) de odamegyek hozzá nem mond semmit már próbálkoztam tréfa tekerccsel is de nem engedi (amúgy a vége felé járok már csak 1 templomba kell bemennem 25-ös vagyok)
  • Takanohana
    dehogy esélytelen, én is banditatáborban kezdtem, és minden ellenfelet levertem. először csinálj meg minden más küldit a táborban, fejlessz erőt és kardforgatást, vegyél a kovácstól jobb kardot, pajzsot, és csak aztán állj neki harcolni. Az igazi ellenfél Bogart, vagy hogy is hívják a csákányarcú fickót, előtte menj fel a gátra és érdeklődj a vizimalomszerű épület gazdájánál, hogy lenne jobb esélyed.

amúgy a simma klikkelgetés nem elég, folyamatos védekezés közben kell jó ütemben ütni egyet-egyet. később már lesznek jobb kombók is, de az elején ez is elég. ja és legyen nálad gyógyital, ha sebződsz hátrálva ihatsz, az ellenfél nem fog inni harc közben soha.
  • grebber
    Most vagyok a mocsári bandita táborba.
    Szereznék 1 kis pénzt az arénában kérdésem mennyire nehezek a küzdelmek??
    Mondta a csóka hogy van egy gyenge ember , van Lorenzo (na ő vele volt küldi amikor ki akart nyírni nem tudtam legyőzni se hogysem csak két odacsalt farkas segítségével)
    Még az elején esélytelen az aréna?
  • Takanohana
    én három buggal találkoztam kétszeri végigjátszás alatt, abból kettő jelentéktelen (ajtón átmegyek és egy szinttel lejjebb teleportálódok) a harmadikat beszoptam (2685-ös hsz). minden küldit meg tudtam csinálni, Romanov a helyén volt.

Ha kíváncsi vagy rá, hol van, a főmenü képernyőjére lépve írd be, hogy minsky majd Enter. a játékba visszalépve konzol (0 gomb) ide meg: goto Romanov és Enter. bár nem mindegyik karakterrel működik.
  • balee4
    Köszi. Akkor Romanov nekem bebugzódott, sehol nem találom... :( Szóval ez is tipikus PB játék lett, nem annyira bugos mint a Gothic 3 persze, de azért vannak jócskán hibás küldetések...
  • Rash87
    1., Nincs kétkezes,én legalábbis nem találkoztam a játék során.
    2., Pedig ott kellene lennie,Kikötővárosból kivezető alagút utáni parton.
    3., Nekem se sikerült megbuktatni :) Vhogy mindig Bogart javára itéltem meg,így szerintem teljesíthetetlen lett. Mint pl. az Erőpróba,azt se sikerült nekem,mert rosszul döntöttem.
    4., passz:D
    5., Azokat a mágikus burkokat csak játék vége felé lehet feloldani,mikor kapsz hozzá tekercset.Kivéve a piros burkot,mert azt jóval előbb,mikor a druidás rész jön.Ahhoz majd ő ad tekercset.
    6., Ha megvan a megegyező 2 karddarab,akkor kovácsold össze. Nem tudom nevét,de amit én kovácsoltam,az volt a legerősebb ilyen. Hogy ha meg nem lenne, akkor a ércekből kovácsoltak a legerősebbek.
  • balee4
    Lenne pár kérdésem:
    - lehet kétkezes obszidián kardot kovácsolni? Eddig csak másfélkezest sikerült.
    - Romanovot hol találom azután, hogy megtaláltam a kincset és Patty-t kiszabadítottam? Elvileg a város melletti parton kéne lennie, de csak a 3 társa van ott.
    - Don-nál nem tudok pár küldit megcsinálni, Bogart védelmi pénzeit beszedtem, ahogy a Don nője mondja, de sehogy sem sikerül megbuktatni..., meg van az a küldetés, hogy a vadászok újra dolgozzanak, itt mit kéne csinálni?
    - van néhány mágikus burok, amit nem lehet a tekerccsel megsemmisíteni (pl a bandita táborban) ide csak később lehet bejutni vagy ez vmi bug?
    - hol találom a játék legjobb kardját? (nagyjából már az egész szigetet bejártam, karddarabokat találtam, de igazán ütőset nem)
  • Takanohana
    kicsit szórakoztam, és addig hergeltem Alric-ot a monostorban, (beszólások: nem szólítottam mesternek, stb.) hogy most nem enged párbajozni, míg ki nem takarítom a szobáját. ezzel meg is akadtam, nem megy soha haza, éjjel a szakácsnál üldögél, az alsó szinten minden szoba foglalt éjjel, takarítani egyiket sem lehet, felső szintre meg nem jutok fel, hogy esetleg ott sepregessek valamelyik szobában, mert ahhoz a harci kiképzést teljesíteni kell. találkozott már valaki ezzel?
  • Takanohana
    minek neked rúna?
  • balee4
    Jaja sajnos tényleg nem lehet, max tekercskészítést.
  • Takanohana
    max küldetésszámot úgy lehet elérni, ha először a banditatáborba megy az ember, és mindent megcsinál csatlakozás kivételével. aztán a városba, és a Don oldalán old meg minden küldit, mert akkor a városban még megdobnak néhánnyal (Cid, Menyét), majd jöhet a kolostor, pl úgy, hogy hagyja magát elfogni az ember. ez csak akkor nem jó, ha mágus akar lenni valaki, aminek egyébként semmi értelme nincs, rend harcosaként is elérhető a kristálymágia, ami tekercsekkel együtt mindenre elég. sztem a mágust elcseszték kissé.
  • Rash87
    Donnál nem lehet tanulni rúnakészítést...
    Én legalábbis nem találkoztam ilyennel,pedig ott voltam.
  • balee4
    És kitől, hol?