4439
  • Fletley9
    időközben sok dolgot megoldottam. a lemezek megvannak (és tényleg nem kellett így fizetni egy fillért se gazdaságos megoldás). a tányérok is lassan aztán már fogy rendesen a mellé küldi így már korrekt
  • Rash87
  • Morgolodo
    Azt kell, hogy mondjam, könnyebb volt mágussal. Harcossal meg-meg akadtam egy két helyszínen, mágussal daráltam. Mágikus lövedéket nyomtam, csak úgy hullottak a gyíkok, ogrék.
  • balee4
    Aki végigvitte rajon be képet a karakteréről, kíváncsi vagyok ki milyen szintet ért el.
  • balee4
    Majd 9. szintű kardforgatásnál a kétkezes kardokat egy kézzel forgathatod. De addigra lesz jobb kardod a gyíkember kardnál.
    Sztem a legjobb közelharci fegyó Ursegor titán fejszéje, 120-as sebzésű és +6-ot ad a fejszeforgatáshoz. Persze ez csak a játék legvégén válik elérhetővé. Egyébkét sztem ez egy elég nagy negatívum, túl későn kapjuk meg a legjobb páncélt és fegyót. (mondjuk ha jól emlékszem a Gothic 1-ben szintén ez volt az ércpáncéllal és az Uruziellel)
  • grebber
    Kiiktattam Gyrger-t is.Épp most barátkoztam össze Rufoval a farkassal és bőszen követem hogy elvezessen Elrdichez akitől a 3. korongot remélem!
  • Takanohana
    nem azt mondtam, hogy könnyű vagy nem könnyű a mágussal játszani. azt mondtam, hogy a mágus nem alternatíva, nem harmadik kaszt. ha valaki kardozni akar, egyértelmű: Don. ha varázsolni akar: monostor. azon belül meg mindegy, rend-harcost választ, vagy mágust. G2-ben pl jól elkülönült a három kaszt, megért 3 végigjátszást. itt ez kettő.
  • MrStokes
    Ahh akkor mar ertem, h miert nem tunt fel eddig.
    Szinte kizarolag csak quicksave-et hasznalok.:)
  • MrStokes
    Nem tul konnyu a jatek magussal? G3-ban ez volt a vegere a gond, hogy minden 1-2 loves volt, es elmult az izgalom, eltunt a kihivas.
  • CamelX
    Ha lesz jobb térképed (Nelsonnál 250 arany), akkor már ki fogja jelezni
  • CamelX
    Lehet felesleges így nézve, de szerepjáték, na :) így mégnagyobb kihívás talán
  • grebber
    Azt nyomom (L) csomó küldetéshez nincs is jelzés!
  • Takanohana
    ne az M-el előhozható térképet nézd, hanem az L-re kijövőt. ott ha beállítod, hogy küldetéstérkép, ki is jelzi, hova kell menned.

én írtam, hogy elrontották a mágust, és úgy értettem, hogy klasszikusan ugye három választás van, harcos a Don oldalán, lovag-szerű harcos a rend oldalán (harc + mágia) és a mágus karakter. na ez utóbbi annyiban különbözik a rend harcosától, hogy felesleges varázslatokat tud rúnaszerűen nyomni.

Rend harcosként meg lehet tanulni 3 támadó varázslatot, amiből egy is elég mindenre. ezt persze a mágus is tudja, plusz azokat tudja rúnából nyomni, amikhez van tekercs is bőven (átváltozás, lebegés, idézés, telekinézis, stb)

így értettem, hogy elcseszték a mágust. jobban jár az ember a rend harcossal, egy támadó varázslat kifejlesztve, tekercsek betankolva.
  • CamelX
    Még csak 1es szintű varázslataim vannak, de így is tetszik a mágus. Egyetlen szopacs hogy igen kevés varázslat áll rendelkezésre, de remélem ha fejlesztem őket akkor változnak is előnyömre
  • CamelX
    Köszi! Mágusként rájöhettem volna :D gyíkpapot ezzel a taktikával győztem le, a templomban meg amikor 2 volt odamenekültem az ottragadt muksókhoz akik közül egyiket megkajálta a másik meg úgysem sebződött :D
  • grebber
    Mentésnél kiírja :D

balee4: Igen 30-as kard + pajzs és lehet őket aprítani.Mert ott van a gyíkemberek kardja majdnem dupla sebzésű de mit ér ha nem tudok vele rendesen harcolni mert nagyon lassan csinálja és ledarálnak.

Nelsontol megvan a térkép de mégis a negyede pont ahova 2 küldi is visz semmi nincs csak üres rész.De talán ha ezt nézem amit belinkeltem odatalálok valahogy.

Amúgy itt olvastam valaki írta elrontották a mágust.Ez mire terjed ki??
    Mert youtubon nézem a videokat és pl míg én szenvedek a gyíkemberekkel addig mágusnak 4 lövés (nem tudom milyen varázslat) és megse tudják közelíteni!Szóval megbántam hogy nem mágus lettem de majd 2-odjára az leszek!
  • CamelX
  • MrStokes
    Szep hosszu leiras :)

Azt, hogy hany orat toltottem a jatekkal, azt hol tudom megnezni?
  • balee4
    Idézz csontit, lefoglalja őket, te meg támadás hátrálás kombóval szépen legyakhatod őket, ez nagyon jó taktika az erősebb dögök ellen is.
  • balee4
    Hát ez elég gyér, 30-as sebzés a gyíkmeberek ellen? :D Kovácsolást mindeképpen tanuld meg, az obszidián kardok a legjobbak. Duplapengés harc meg sajnos nincs.
  • balee4
    A nagy térképen (amit belinkeltél) jól kivehető a kötélhíd, keleten a 2-es és 14-es szám közelében.
  • Takanohana
    a városban Cid házával szemben lakik Nelson, az rajzol neked némi aranyért.
  • Rash87
    Már rég meg kellett volna kapnod,a csajtól asszem,aki apját keresi.
    Vagy pedig Kereskedő negyedben van 1 csávó,aki elkészíti néhány aranyért.
  • grebber
    Amúgy teljes térképem lesz valamikor a játékon belül??

Mert pl ilyen kellene ami mutat minden utat:

Ami nekem van annak a jobb fele kb meg sincs csak üres rész.És így nehezen találok oda ahova kéne.
  • grebber
    Basszus merre van ez a kötélhíd?? Ezt keresem elég régóta mert oda szól egy küldetés és nem találom sehol :(
    Tudnál valami támpontot adni?
  • CamelX
    Eastern Temple-be tévedtem én meg be tegnap hót véletlenül miközben a druidát kutattam. Hát az úgy éjféltől kb 1 óráig bejárva, szép magyarosan, fosatós volt :D remélem még nem járok a vége felé, 2. chapternek kb eleje. Ghoul-ok ellen milyen taktika a jó? Nem tudok átkelni a barlangon ami a kötélhídhoz vezet, mert 1-el még csak csak elbánok, de 3at egyszerre egyszerűen nem tudok. Eszméletlen gyorsan szétkapkodnak, ráadásul a védekező állásból is kibillentenek. Jelenleg 4es szintű staféta szinttel, fighting staff-al próbálkozom (jobb botocskát még nem találtam)
  • hiba
    Kiraly ez a game, eddig nem is vettem észre pedig G1 G2 G3-at toltam ez meg fel se tünt amikor ez a legjobb.
    Don-vonalon vagyok, de csinatam egy mentes előtte amikor az aptsagba kerultem, ugyhogy ket vonalon viszem majd.
    Van terkep ami eddig nem megszokott modon sokmindent jelöl, persze emiatt könnyebb is. Nagyon jó hangulatu es jól játtszható remekmű lett sok eddigi gothic-nyavajat javítottak.

• grebber
    Na most a Chapter II-be gyűjtögetős küldetések vannak.

14 db teleportkövet,korongokat ezekről semmit nem tudok merre vannak. És mellékesnek 6 vazallus gyűrűt kell megkeresnem.
    Feltűntek a gyíkemberek akiknek sebzésre jó a karjuk de számomra használhatatlan mert olyan lassan csapok vele hogy simán kinyírnak.
    Még mindig a legjobb a +6 védelmű pajzs amit egy csontváz mestertől szedtem + 30-as sebzésű egykezes kard.

Itt a Risenbe nem lehet olyat hogy mint a két kézben legyen 1-1 kard??

• Takanohana
    a halaspultos ürgénél (Nico) nincs lemezdarab vagy aranytál.

egyébként szerintem ne sokat filózz, hogy mit hogy lehetne legjobban csinálni, csak játssz, ahogy jólesik. nagyon elrontani nem lehet. én két végigjátszás után egyetlen olyan bugba futottam bele, ami megakasztja a végigjátszást, de általában az elő sem jön.

ha kevés a pénzed, tanulj lopakodást és éjjel menj be mindenhová, sok láda kifosztható zárnyitás képesség nélkül is. vagy zsembetszés is jó, sok NPC minimális ügyességgel is lopható.
  • mike01010101
    Pont tegnap csinaltam vegig a mocsarat es a keleti templomot en is. (2.vegigjatszast viszem). Hihetetlenul hangulatos es ijeszto.
    En valahogy osszevonnam a dragon age-t es a risen es abbol lenne egy kozel tokeletes rpg. A Risen gyonyoru kornyezete es szabadsaga a Dragon age epikus tortenetevel, kidolgozott karaktereivel, csapatos kuldeteseivel nagyon jo lennen. Esetleg meg a harcrendszert a witcherben latotthoz igazitani.

• Fletley9
    a leverés még korrekt is de pl van a kocsmába a fazon aki megvenné a halaspultot ha adok 300 aranyat meg ad egy ereklyét ( gondolom az egyik lemez vagy aranytál na szóval ha leverem akkor másik melléküldi ugrik ) hm.....
  • grebber
    Nekem megjelenik ,de valami végett nem látják a PH.sok pedig mindent jól csináltam.

Akkor beillesztem ide.

Ez a leírásom a mostani játékom ~ utolsó két óráját foglalja magába.
    Az Inkvizítortól kapott küldetésem tudatában elindultam. Nyugati part felé kellett volna vinnie az utamnak de sajnos sehol nem találtam olyan útjelző táblát ami mutatta volna számomra a kellő útirányt.(Ez lehet az én bénaságom de nem ez a lényeg). Szóval csak úgy a természetbe bolyongva mentem mendegéltem és egyszer csak egy völgyben egy patakhoz értem ami a közel-távoli vízesésből fakadt.A felém eső parton egy farkoscsorda "legelészett".Kapva az alkalmon hogy közel vagyok megszerettek volna enni.
    De már "tapasztalt" harcosként pillanatok alatt már csak a bundájukat és a fogaikat szedegettek a tetemekből.Kíváncsiságtól vezérelve végig akartam pásztázni mit rejthet a patak két oldala.Ezért elindultam és ekkor még nem tudtam hogy nagy csaták várnak rám a későbbiekben.
    Felderítve a területet pár arannyal megpakolt ládát hagytam üresen és sok élőlény tetemét megfosztva a javaiktól.Voltak közöttük tüskés patkányok,sírmolyok,farkasok gyengébbik és erősebb fajtából de ezek az állatok elég szép számban jelen voltak.
    Ismét az ismeretlen felé vettem az irány amikor is egy kisebb emelkedőről lenézve megpillantottam a "gőzölgő mocsarat". Azonnal a mocsár felé vettem az irányt melynek bejáratát csak 4 farkas lekaszabolása után léptem át biztonságosan.
    A mocsárban különös érzés fogott el,mert a hangulat csak úgy áradt a területből.Ahogy a lépteim "cuppogása" és a talaj alól feljövő buborékok hangja keveredett a közelben repkedő sírmolyok és egyéb állatok mozgásának hangjaival egész különös hatást keltettek.
    A mocsarat körbejárva találkoztam zsombéklakókkal,korhadékférgekkel,sírmolyokkal.E lényeket megölve és kizsigerelve megpillantottam egy barlangot és felé vettem íz irányt.
    Bent 2 harcos és 2 "mezei" csontváz szeretett volna áldozatául tudni.De ez nem igazán sikerült nekik,mert sikerült felülkerekednem és levernem őket.A barlangba beljebb hatolva 2 kemény legény név szerint tücsök harcosok állták utamat ezeket jóval nehezebb volt legyőznöm de nagy nehezen sikerült.
    Miután kifosztottam a barlangot és némi ércet is bányásztam elhagytam a mocsarat.
    Balra egy kis ösvényem elindultam a felfedezési vágytól fűtve.
    Itt hirtelen mennydörgés hallatszott és eleredt az eső. A felvillanó villámlások közepette vaddisznókba és tőlük nem messze tüskés patkányokba ütköztem és észleltem egy hatalmas bejáratot egy barlangba.Szegény páráknak nem sok esélyük volt.A barlangba lépve egy kiírás fogadott küldetés teljesítve elértem a keleti templom romokat.Jól van nyugtáztam magamba ennek is örülök hogy közöm se volt hogy ilyen küldi is van de megcsináltam :D A barlangba érve egy ember fogadott aki félve mondta ,hogy a társai bementek de nem jöttek ki.Ő nem akart elmozdulni onnan ,mert azzal a feladattal bízták meg hogy álljon őrt a bejáratnál.Megnyugtattam hogy nem lesz gond majd kiderítem hol vannak a barátai.Említett valami csapóajtót amibe az egyik társa beleesett.Hát igen voltam olyan hülye hogy rögtön megtaláltam az a pontot és bele is huppantam.Nem keseredtem nagyon el ,mert rögtön meg is találtam az egyik illetékes személyt akit keresnek.Mondta segítsek neki kijutni innen.A folyosóról egy a falból "kiszakadt" vájaton áthaladva megpillantottam egy Hullarabló lényt.Na ez az a pár lény egyike amihez még gyenge vagyok csak sok sok save és load game után tudnék legyűrni 1-et.De volt eszem és elcsaltam a kijutni vágyó személyhez ő szépen megdolgozta a hullarablót és a végső csapásokat bevíve én meg is kaptam az érte járó XP pontokat.
    Egy kar és egy csörlő segítségével kinyitottam 2 ajtót és kinyitottam a kijáratot ami abba a mocsárba vezettet ahonnan jöttem.Szóltam is a srácnak jöjjön szabad az út ő megköszönte és továbbállt.A templom romokhoz visszatérve már kikerülve a csapóajtót eljutottam a másik két személyhez.Néhány mondat szóváltás után mentem tovább fosztogatni és keresgélni.Csakhogy most 2 hullarabló állt az utamba őket visszacsalva a két társhoz levertük őket persze az XP-k az enyémek lettek most is,de sajnos az egyik partnerem az életével fizetett ezért.Tovább haladva találtam kát szarkofágod éppen az egyik kifosztására készültem amikor is az szétrobbant és előugrott belőle egy csontváz harcos.(Mivel fülhalgató volt rajtam és kellően hangosan a szétrobbanás miatt majdnem megállt a szívem.)
    Miután végeztem elhagytam ezt a területet és másfelé vettem az irányt.Kint a szabadban az eső végett leszállt a köd.A zuhogó és a villámok a köd olyan hatást keltett hogy azt szavakkal leírni nehéz lenne.
    Ez volt tehát az utolsó ~ 2 játékban eltöltött órám története.
    Képeket csak azért nem rakok be mert ezeket a dolgokat sokkal jobb átélni.
    Jelenleg 17óra 30 perc gameplay után vagyok és szeretnék még belerakni 3x, ennyit mert ezt nem lehet megunni.Szeretném bejárni a sziget minden egyes centijét és mindent kifosztani.A játékban a karakterem még nem az a harcore harcos ,tehát amiket leírtam az nem egyből ment hanem jópár életerő lötty elfogyasztása és sok sok mentés és újratöltés után sikerültek.
    Kalandjaim során eddig 4 olyan lénnyel találkoztam amit nem birok legyőzni.
    Ezek név szerint hullarabló,skorpió,egy nagy gorillához hasonló lény (nevét sem volt idöm megjegyezni olyan gyorsan megölt) és egy böszme gyíkféleség de olyan mint a teknős visszamegy a burkába esélyem sincs megsebezni)

Szóval nagy élmény ezzel játszani.Minden RPG rajongónak csak ajánlani tudom!
  • Takanohana
    vegyél Caspertől, vagy kitől, a tanonc aki folyton söpröget
  • KaszaN
    Nemfogjátok elhinni, de már kétnapja keresek 2 rohadt almát. És nemtalálok sehol...a kolostorba má minden zugot bejártam volt 8. Honnan a bánatból szerezzek én még 2-t????
  • Takanohana
    a küldik egy része olyan, hogy nem tudod mindkét oldal megelégedésére megcsinálni. ha mágus akarsz lenni, akkor a rend oldalán kell őket teljesíteni és kész. páncéllemezeket nem kell megvenni, (hülyeség is), zsebmetszés, vagy egyszerűen levered a gazdáikat és elveszed tőlük.
    főküldetést talán nem írnám le, inkább játszd végig :)
    ha a monostorba belépsz, egyben csatlakozol is hozzájuk, egyéb mellékküldetések egy része (ami táborhoz kötött) ugrik.
  • balee4
    Nem jó a link.
  • Fletley9
    ÜDv mindenkinek ma kezdtem a játékot és lenne pár kérdésem:
    - nos úgy döntöttem, hogy mágus leszek (remélem jól használható) na szóval ugye most be kell khm "nyalni" az rendnél ez eddig oké is van egy rakás mellékküldi a a kikötőbe (3/4 a rendhez való viszony szal na) de most úgy vagyok, hogy ki kéne még zavarni a városból cidet meg egy másik csávókát igen de cid-hez is van egy rakás mellék küldetés (kémes egyebek) a másiknak meg 5 lemez kell amit rengeteg pénzért lehetne csak összeszedni van valami olcsób megoldás? és az aranytálak megszerzésére? nagyon sokba lennének a küldetésekért meg ami jár pénz hát nem túl sok.
    - ja és mi a főküldetés?
    -ha elmegyek a monostorba akkor késöbb még meglehet csinálni a mellékküldetéseket is ugye?
    asszem egyenlőre ennyi köszi a válaszokat
  • grebber
    Játékélményem Akit érdekel elolvashatja!
  • balee4
    Hát nekem nem voltak sebességbeli problémáim. olyan 40-50 FPS volt külső helyszeneken az átlag, egyszer sem lassult be.
  • grebber
    Nos az elmúlt 2 óra során olyan dolgok történtek velem hogy ebből LOGOUT írás lesz PH-n.
    Félelmetesen hangulatos ez a game.