4439
  • KaszaN
    Rendharcos. Azoknál van a mágus.
  • Takanohana
    olvasd el még egyszer. ha mágus vagy, lehet rúnád. ha rendharcos, nem. ha Don embere, pláne nem.
  • KaszaN
    Micsoda?! Mégis miféle hülyeség az, hogy a mágus nemhasználhatja a rúnákat? Kitervezte ezt a játékot...csak kerüljön elém.
  • Encore
    Most értem a végére, ez volt a második végigjátszás ezúttal a Don oldalán. A vége felé majdnem megszívtam. Nem tanultam meg tekercset készíteni, mert előrébb hoztam a monostor megszállását és ott meghalt egy tanonc, akitől infó kellett volna, a lényeg hogy így nem tudtam megtanulni tekercset készíteni. Úgy voltam vele nem gond, első alkalommal úgyis mágus voltam, most majd nem kell. Na most mikor a titán páncélokat szedem össze az egyik templomban át kell lebegni a szakadék túloldalára (más megoldás nem volt, nem lehet átugrani sehol egy járat) nekem pedig elfogyott a lebegő tekercsem, az árusok pedig már jó ideje nem frissítették a készleteiket. Még egy végigjátszást is megnéztem és ott is azt írták, hogy úgy kell átlebegni. Első alkalommal ez természetes volt, kreáltam pár tekercset és kész. Most majdnem megszívtam, gyorsan kitanultam a zártörést három szinten és kinyitottam minden ládát, amit eddig nem tudtam és szerencsére találtam pár lebegő tekercset is. :D

Kicsit Balancolhatták volna még egy kicsit. Például semmi értelme megvenni a Dontól a kapitányi páncélt 5000 aranyért, mert az már a vége felé van, akkor már elkezdjük összeszedni a titán páncélt az meg úgy is jobb lesz.
    A főzésnek sincs értelme, mire egy recepthez beszerzek mindent az sok idő, meg van amit nem is lehet találni pl.:hagyma, burgonya, stb. ezeket meg kell vennem és végeredményben jó ha keresek rajta adagonként pár aranyat. Akkor inkább veszek majdnem ennyiért gyógyitalt és az még többet is gyógyít.

A lényeg, hogy jó volt. Első végigjátszás durván kerekítve olyan 40 óra, a mostani olyan 28 mert már tudtam hova merre érdemes menni.
  • Probatbicol
    Mágus vagy? Mert ha rendharcos akkor sehol sem fogsz pecsét készítést tanulni.Ha Don embere akkor meg pláne.
  • KaszaN
    Itt a hangsúj a lényeg. Engem nemnagyon érdekel a mágikus burok törő, abból csináltam én tekercseket mert Illumar mester cseszik nekem bármit is mondani a rúnákról. De van sok rúna pl tűzeső, amit szivesen használnék akármikor.
  • Encore
    Add oda illuminar mesternek ő ingyen készít belőle tekercseket neked, az ugyanolyan jó.
  • KaszaN
    Na én is a páncéldarabkák összeszedésénél tartok (4.fejezet). Kaptam Ushegortól egy rúnát amivel kinyithatom a védőburkokat és már kettes szintű pecsét kel hozzá. Hol a fenébe lehet pecséteket tanulni?
  • Encore
    Később még lesznek olyan részek, amik amolyan Tomb Raideres kaland részek, csapda hatástalanítással meg hasonlókkal.
  • KaszaN
    Én a risen melett épp a witchert tolom. Nekem a története a witchernek sokkal jobban tetszik. De azért ez is komoly kis game.
  • Krotchy
    Érdekesek amúgy a történeti hasonlóságok a Witcherrel. Ott is volt vmi szent tűz, meg hogy csak ez véd meg a gonosztól stb. Ott is kiderült korrupt mindenki, és itt is mindenki korrupt a városban kb. A Witcherbe az nem tetszett, hogy túl lett húzva a történet és a végére nem értettem semmit. Bár ez általában jellemző az RPG-kre máshogy is meg lehetne oldani a játékmenet hosszúságát és a karakter lassú ütemű fejlődését, mint felesleges bonyodalommal a szereplők közt.
  • Krotchy
    Hát eddig gyorsan haladtam, hétvégén játszottam volna, csak hát ugye megakadtam. Sajnos sokat kell tanulni a héten, de hétvégén szerintem kijátszom, már annyira tovább akartam haladni :D.
  • KaszaN
    Hm. Ilyen gyorsan eljutsz oda ahova én?:D
  • Krotchy
    Én most kezdtem a másodikat, utolérlek és megmondom :D. Remélem több ilyen elakadás nem lesz. Jók a kalandjáték elemek, de nekem ez már sok volt :D.
  • KaszaN
    Na, rengeteget jutottam előre. Már a 3. fejezetben vagyok, ott ahol már azt a nagy kaput kell le engedni, hogy átmenyenek és még a monostort is felszabadítottam a gyíkemberektől. De elvileg itt már lehet pecséteket tanulni. Legalábbis ezt hallottam. De hol?
  • Krotchy
    Tényleg ott van basszus, áá ezt nagyon eldugták. Hihetetlen. 1000 Kösz a segítséget!!!!!!!!!!!!!
  • Encore
    Abrax az a mester, akihez csigaként kell bekúszni. A könyvtárból nyílik a titkos ajtó azon lemész és a folyosóvégén van egy hatalmas terem, ahogy beállsz a nagy terem ajtajába a szemközti falon jobbra lesz egy ajtó, ami egy raktár szerűségbe visz, első látszatra nincs ott semmi. De van egy lyuk az egyik sarokban lent és azon tudsz átmenni abraxhoz.
    Igaz az ajtó, ami ebbe a raktárba visz zárva van, de max használsz egy ajtó nyitó tekercset, vagy megkeresed a zárnyitó kristályt a nagy helyiségben és azzal kinyitod.

Ha nincs csiga tekercsed akkor sincs gond, megkeresed a csigává változtató kristályt és simán el tudsz "csúszni" a raktárig azon át abraxig.
  • Krotchy
    Abrax konkrétan hol tartózkodik? Nem rémlik a képe... viszont ahová át kell lebegni, ill nautiluszként bejutni (asszem egy helyiség ott már voltam, ott volt a nautilusz gömb és egy könyv róla, elolvastam be is rakta a nautilus rúnához, csak kell valami pecsét, hogy elkészítsem, de nem is ez kell hanem az illúzió előbb.)
  • Encore
    Tényleg a könyvtárban a titkos lejáró, ahol egy csomó könyv lesz, amiket el kell olvasni....
  • Takanohana
    a könyvtárban minden helyiségbe be kell menni könyvet olvasni, kivéve a mágikus burokkal védett helyiséget. van olyan hely, ahova át kell lebegni (azért van a közelben a lebegés gömb), ill van olyan, ahova meg nautiliusként átalakulva lehet bejutni. Abrax-nál, az alkímistánál jártál már? nála is van egy könvyvállvány. ha minden könyvet elolvastál, a tanoncokkal beszélve tudod meg a többi tekercs hozzávalóit.
  • Krotchy
    3025, ott részletesen leírom.

Amúgy az illúzó tekercs hozzávalói kellenek, hogy megkapjam a nautiluszt és folytatódjon a kiképzés. Vagy lehet fordítva, mindegy Erlan és Ezio akikkel beszélni kell, de egyik sem mond újat.
  • Takanohana
    konkrétan hol akadtál el?
  • Krotchy
    Esetleg létezhet olyan, hogy bud miatt akadtunk el néhányan? Neverwinter 2-ben volt ilyen hogy nem lehetett tovább vinni, ha bejöt egy bizonyos bug... olvastam cikkbe, meg én is abbahagytam az elején, azt mondta a faszi, hogy nézzem át a házat és aztán mehetünk tovább, de nem történt semmi akármit csináltam.
  • Encore
    Ez sokkal könnyebb,m int mondjuk a Gothic szerintem. Ott még küldetés térkép sem volt (pont ettől volt komolyabb, neked kellett megtalálnod mindent).

A Don oldalán tényleg más a játék, mint a Rend oldalán. Nemrég szabadítottam fel a kikötővárost, sokkal jobb a hangulat most, hogy a Don meg az emberei visszatértek a városba és nincsenek ott a Rend őrei. Minden lakosnak volt egy jó szava, amiért visszahódítottam a várost. :D
  • Takanohana
    lehet, hogy nehéz, bár nekem nem a küldik okoztak gondot, hanem sokáig az ellenfelek, de legalább van benne kihívás. én nagyon örülök, hogy a PB visszatért az eredeti vonalra. Anno a Gothic 1-ben kellett gondolkodni egy-egy küldetésen. Még a 2. részben is voltak nehéz feladványok. a 3. rész röhej volt ilyen szempontból:

-folyton lopnak tőlünk goblinok, intézd el őket!
    -honnan jönnek a goblinok?
    -északról.
    -hol kezdjem a keresést?
    -északra van egy barlang, én ott nézném meg.
    pár lépés, barlang, 5-6 gobbó és küldetés kész.

akkor inkább szenvedek, annál nagyobb az öröm, mikor végül megoldom.
  • KaszaN
    Én ezt a szabájt sosem követtem, mégis kivittem a gothic 1-2-3-at :D, csak a józan paraszti ész után mentem. De azok könyebbek voltak mint ez. Játszik evvel apám is, talán többet is mint én, az már ott tart, hogy ilyen ruhadarabokat kell összeszednie és az is már tökre kivan tőle, hogy nemtalálja azokat. Pedig ottvannak, jelőli a térképen, hogy holkéne lennie de nincs ott már bejárt körülöttük mindent. Lehet, hogy elöbb adja fel mint én, pedig ő hamarabb viszi ki a játékokat mint én.
  • Encore
    Sok "AND" feltétel van a játékban, azaz ahhoz hogy valami történjen, valami új beszélgetés opció nyíljon meg valakivel, ahhoz két dolognak kell teljesülnie. Például ha beszéltél Romanovval, Pattyvel, akkor még mindig kell valakivel, akitől megtudod, hogy Erikson is velük van és majd csak akkor tudnál Eriksonnal is beszélni erről. Végülis az alapfeltétel, hogy mielőtt bármit tennél beszélj mindenkivel, ha valamit teszel utánna is beszélj mindenkivel. :D
  • Encore
    A lényeg, hogy nála van a kulcs, azzal be tudsz menni az öreg lakásába (ahol a halárus van, elfordulsz jobbra és az első lakás lesz az).

Amúgy ha leverted Eriksont és elvetted tőle a kulcsot akkor beszélj vele újra és akkor lesz olyan opció, hogy a karakter rákérdez hogy ez minek kulcsa...
  • KaszaN
    Na, levertem ericson-t. Nekem ez nem mondott semmit a kulcsról pedig beszéltem a fogolyal meg a csajjal is.
  • KaszaN
    Hát netudd meg. Télleg egy förtelem volt. De abban sem bolyongtam ennyit. Ott egyből sejtettem mitkell csinálni mindíg azt megcsináltam. De itt szinte sosem egyértelmű számomra.
  • steweee
    mexerkesztgettem az init, de nem. annyi hogy elindul, de felül ott a windóz ablakcsík, ez áll rajta :

RPB, V1.0.94946 (Rev 0) 1024x768

mit jelenthet vajon ?

amúgy van egy rossz érzésem a dologgal kapcsolatosan, ezt írja :

1. Unrar º
    º 2. load/install game in dpro with vide º
    º 3. Run it.

legújabb daemon toolsal telepítettem.. de mi az hogy vide

amúgy tényleg szép és optimalizált, sokkal gyorsabb mitn a gothic volt. csak indulna már rendesen el...

ja, és egy lefejezett, tehát ismétlen, fej nélküli karakterrel kezdünk ? ez vmi meglepetés?
  • steweee
    nem jó így sem
    mindenesetre köszönöm azért hogy segíteni próbáltál, de most már tényleg el nem tudom képzelni mi lehet a baja. risen telepítve, hotfix 1.1, ini szerkesztve

input signal out of range

ezt akkor írná ki, ha mindnáron magasabb felbontásban akarja futtani a játékot a program, vagy ha túl akarja vezérelni a képfrissítést

namármost ez egy lcd monitor, 1240*1024-es natív felbontással, 75 hz üzemmóddal. el nem tudom képzelni 2010ben egy játékról, hogy vmi fazsság miatt nem akar elindulni egy ilyenen

radeon 4830, amd dual core proc, 4 giga geil ramok, legújabb catalyst driver....

hihetetlen....legalább adtak volna neki az elején indítás előtt egy setup.exét mint minden normális játéknál, aztán beállítja mindenki magának és hajrá...
  • saba30
    + egy kis adalék: Romanovnak a ládikája ott van a kikötő raktárának legfelső szintjén (lopakodás) a külső párkányon is kell menni. Ha a tetőről átugrasza a mellete lévő épület tetejére, majd le az ablak párkányra belül szakrofágolat találni jó dolgokkal. Akrobata gyűrű jó szolgálatot tesz.
  • Encore
    nem kell, elküldtem privátban.
  • Encore
    Ha dobsz egy mail címet átküldöm az enyémet...
  • steweee
    ha van vkinek olyan beállításcsomagja ami 1024*767 vagy 1280*1024-es, azt át lehetne küldeni nekem emailban is mert kicsi
  • steweee
    ha nem segít nekem vki, sírni fogok..... :(:(:(
  • Encore
    Tényleg végigvitted a Gothic 3 kiegjét is? Mert az valami förtelem, alpha verziós sz*r lett, pedig a gothic 3 nagyon király.

Amúgy épp párhuzamoson nyomom a Risent, meg a gothic 2-őt. Nagyon sok hasonlóság van köztük :D A térkép is szinte egyforma nagyságú.
  • Encore
    Pedig teljesen logikus. Patty megkér még a városban, hogy találd meg a faterját, de majd elmondja, hogy kissé félrevezetett, mert az apja már régen nincs a szigeten.

Beszéltél Romanovval (a kalóz, aki be van zárva a cellába)? Ő elmondja, hogy a csaj apja valójában kalóz. beszélj a kocsma körül lévőkkel, ők is megerősítik, hogy kalóz volt a csóka. Beszélj Eriksonnal a bordélyházban, neki lesz infója róla (Romanov meg is említi), verd el Eriksont (erre majd a bordélyház tulaja, amúgy is megkér), zsebeld ki és lesz nála egy kulcs. Ha magához tér elárulja, hogy volt az öregnek egy kunyhója a városban. Megkeresed, találsz ott egy ládát, benne egy térképpel. Átadod Pattynek, majd már csak az van hátra, hogy juttatsd ki a városból. Ha már megkapta a csaj a térképet és már felfedezted az alagutat a bordélyház alatt, akkor menni fog a csaj. Kimegy a tengerpartra onnan akkor mozdul majd tovább, ha végleg valakinek az oldalára álltál és elő is léptettek. Azt hiszem nagyjából ennyi.
  • steweee
    már megtaláltam mielőtt írtam volna is
    azt csináltam hgoy az összes felbontás leírását töröltem ami nem 1280*1024
    így el is indul, de kisképernyőben, és a menüpontok nem olvashatóak. vhogy mégis indítottam egy újat, és egy fejnélküli emberrel szaladgáltam a tengerparton, de a grafika sem volt jó, mert távoli helyek sárgán pirosan névvel locationnal folyamatosan kinttvoltak mint egy repcsi navpaneljén...

igaz, sajnost kapásból rátoltam a hotfixet és scak úgy próbáltam indítani, nem tudom nem ez a baj esetleg...