4439
  • Encore
    Hozd elő a térképet és a térkép felett van három fül, az egyik valami olyasmi, hogy küldetés térkép....Persze baloldalt jelöld ki az adott küldetést és akkor mutatja, hogy merre van az adott hely....
  • Was
    Eleve DVD-n van miért kellene kiírni? Ha meg csak "biztonsági mentésed" van, akkor meg elég, ha bemountolod és onnan telepíted.
  • Taylor10
    Windows XP Service Pack 3-an megy a game??Mert a demot nem tom felrakni.A teljest meg nem tom ki írni egy DVD pedig 4,39 gb.
  • boos
    Az lenne a kérdésem, h pár npc olyan infót ad, h bejelöl ezt-azt a térképemen....

ezeket én nem látom a térképeimen...

nálam van a hiba?
  • Taylor10
    Nem sokára le jön a game és felrakom.Remélem nem fog szaggatni.
  • Taylor10
    értem.
  • ricsa008
    én ugyanezzel toltam végig ugyhogy megy
  • Encore
    Szedd le a demót és kiderül.
  • Taylor10
    sziasztok.Gforce 7600 GS 256 mb videó kártyával menne??Meg 2.8 ghz procival és 1.2 gb rammal????
  • boos
    áááááá, megvan, láma vagyok... én kint kerestem... bent meg a szememet is kiszúrta...
  • boos
    Köszönöm, közben megtaláltam én is a megoldást, de nekem elég szokatlan volt...pedig nem ez volt az első játék amit elkezdtem életemben:D

De lenne egy kérdésem újból. A három aranytálból az utolsó, -elvileg a világítótornyos- hiányzik, de én nem látom sehol. Valaki egy képet nem tudna csatolni?
    Mert így patthelyzet alakult ki. A Donhoz szeretnék beállni, de nem megy:D
  • totya4
    Játék közben: ESC / játék / mentés (angolban gondolom game/save).

A mentések a szokásos helyen, a "Documents and settings" alatt vannak, rákeresel a "Risen" szóra és meglesz.
  • boos
    Sziasztok,
    az a gondom, hogy a játék nem engedi csak az automentést, illetve egy gyorsmentést.
    jó lenne, ha lehetne több állást menteni. Ez csak nálam van, vagy...?
    Mondjuk nem éppen dobozos verziót használok...
    Vagy tudja-e valaki, h melyik könyvtárba ment a játék alapból? Én sehol nem találom a mentéseket.
  • Noodlee
    Nem RPG függő, de rendszerint mentek minden játékban új slotba időnként.
    Most jól is jött :)
  • Encore
    Akkor mégiscsak bug volt... aki RPG-vel játszik annak tudnia kell, hogy sokszor kell menteni külön slotokba, mert ilyesmi bármikor megeshet....
  • Noodlee
    Régebbi mentést visszatöltve működik a dolog, de a titánhoz sokadik nekifutásra ma nem lesz idegzetem.
  • Noodlee
    Emlékeim szerint 4 csörlő található a térképen, abból egy működik oda-vissza, a nagy kapu, és a hozzá tartozó híd, a maradék 3 csörlőt nem tudom már használni.
  • Noodlee
    Már mindenki bejutott, és miután visszamentem titán cuccban, a maradék nép nekem esett, így csak mi maradtunk hárman, + a cimborám Fred :P
  • Encore
    Nem tudom, hisz az inkvizítor már ott van, akkor többiek bejutottak, akkor mindent kinyitottál és leengedtél már.
  • Noodlee
    "Open The Large Drawbridge." Küledtés még mindig aktív, pedig elvileg minden létező bejárat szabad. Kerítek valahol egy olyan térképet, ahhol be vannak jelölve a csörlők, hátha valamelyiket még nem találtam meg.?
  • Encore
    Akkor valami bibi van, ha már ursegor szelleme mondja, hogy: hát visszatértél blablabla, akkor utána ha nem megy a harc az inkvizítorral akkor az bug.
  • Noodlee
    Csak áll egy helyben, és beszélni sem lehet vele.
  • Encore
    Harcol veled az inkvizítor? Vagy csak áll? Esetleg tölts vissza egy régebbi mentést....
  • Krotchy
    Nekem maradt egy helyiség, ahol látom a szobrot ami kell a továbbhaladáshoz, de nem tudok bemenni mert nincs ott semmi repedés, vagy kapcsoló, telekinézissel kihozható lenne, de nincs nyitva a rács és így nem műxik a dolog. De majd rájövök ez a vulkán barlangba van, ugyan onnan már elhoztam egy darabot és a fennsíkról is, majd rájövök, addig irány a Don tábora.

• Noodlee
    Már beszéltem vele, de az Inquisitor még most is sebezhetetlen. Az összes titán cucc rajtam van.
  • Encore
    Ha minden titánpáncél megvan és fel is vetted őket (titán fegyver a kézben), akkor beszélsz az ott álldogáló szellemmel, ő mondja, hogy hát visszatértél, majd lenyomod az inkvizítort és elveszed tőle a cuccokat....
  • Noodlee
    Hi!

Elakadtam a játék végén. Egyetlen Quest lóg a levegőben, "Open The Large Drawbridge."
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Minden híd leengedve, minden kapu nyitva. Titán cuccok már rajtam vannak. Elvileg most jönne az a rész, hogy az Inquisitort le kéne vernem a 4. koponyáért, hogy az utolsó kaput is ki tudjam nyitni, de nem tudok beszélni a figurával.
  • totya4
    Valahogy csak ki kell hozni azt a mellszobrot onnan, különben mindenki elakadna ennél a résznél :) Szerintem azon kívül, hogy nyomásérzékelő van a szobor talapzatában, nyomásérzékelő van a földön is, a kettő együtt aktivizálja a rácsot, illetve van egy biztonsági időzítő is a szobor talapzatában ami önmagában is képes a rácsot leengedni egy bizonyos idő után... :)
  • Noodlee
    Fogalmazás egyes :P
    Menetközben átfogalmaztam a mondatot, de a végeredményt nem olvastam el. Azért a lényeg benne van.
  • Noodlee
    Nekem is ötlet hiányában próbáltam meg ezt a baromságot, és bejött :(

• Encore
    A titánpáncélos rész nekem egybefojt, mivel egymás után mentem a darabokért, így már nem tudom melyiknél mi volt, de akkor szimplán csak nem emlékszem már rá.
  • Takanohana
    titánpáncél vagy fegyverek gyűjtése közben volt valamelyik dungeonban. biztos, hogy voltál ott, különben nem teljes a titán kollekció.
  • Encore
    Ilyennel hol találkoztál? Nekem ilyen rész nem rémlik....
  • Takanohana
    hát logikát én nem keresnék nagyon.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    pl. van két alkalom is, hogy egy teremben van mellszobor, ami kell majd később, de ha leveszed a talapzatról, nyomban bezárul az ajtó és bennrekedsz a teremben. telekinézis kell tehát, ajtón kívülről magadhoz szólítod a szobrot. de amint elhagyja a talapzatot, logikus az lenne, ha egyből lecsukódna a rács és a szobor bennrekedne. ehelyett szépen átvitorlázik a levegőn, és a rács csak akkor indul meg, mikor már kijutott a szobor.
  • totya4
    Van a csörlő, ami evidens hogy kioldható, főleg ha fel van húzva, és csak ki van ékelve. A nyomógomb is működik. Kapcsoló alatt viszont én a karos "kapcsolókat" értettem, azoknál semmi logika nem indokolja hogy belelősz, és erre átvált egy másik helyzetbe. Ezeknél a telekinézis segít távolról, vagy másképp bejutni abba a helységbe ahol a kapcsoló van, és aktiválni manuálisan :)
  • Encore
    a csörlőt meg tudom erősíteni, párszor számszeríjjal aktiváltam őket, kapcsolót vagy nyomógombot nem próbáltam, csak gondoltam, ha a csörlőnél működik, akkor a gomboknál is....
  • totya4
    Íjjal a csörlőket lehet kiengedni, a kapcsolókat pedig csak telekinézissel ha nincs elérhető távolságban... legalábbis én így tapasztaltam :)
  • Encore
    Aki most kapásból eszembe jut az Fincher a Don táborában, ha a Donhoz csatlakozol, akkor idővel meg fogja tanítani.
  • Krotchy
    Kitapasztaltam nautilusszal kikerülhető.

Én az összes rúnát vagy mit megvettem szinte meg egy csomó pergament, így nincs gond a tekercsekkel, szerencsére bőven van arany a játékban. Jól oldották meg, hogy az elején figyelned kell mire költesz, így sosem válik túl könnyűvé a játék a gyors fejlődés miatt. Na meg a tanulópontok. Okos rendszer, nagyon okos.

Amúgy érdekes, hogy 7. szint után nem lehet a kikötővárosban a kardforgatást fejleszteni a manusnál. Kinél lehet maxra húzni? Máshol nem találtam csak botharc meg fejsze oktatót.
  • Encore
    Sajnos sokszor nem, gyakori hogy a kapcsoló egy másik helyiségben van. Ha valaki nagyon elakad egy ilyen csapdánál az menjen ki és vegyen pár varázstekercset (vagy csináljon). Amúgy is, ha valaki dungeonbe merészkedik az készüljön fel rendesen, mindig legyen nálad: fákja vagy fényvarázslat jó sok, levitáció, nautilus, speed, és persze health meg mana potion jó sok, telekinzéis és nem árt egy ij meg pár nyílvessző sem, mert ha kifogy a telekinézis tekercs akkor íjjal is lehet aktiválni a kapcsolókat.