Risen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord
Sztem a legjobb közelharci fegyó Ursegor titán fejszéje, 120-as sebzésû és +6-ot ad a fejszeforgatáshoz. Persze ez csak a játék legvégén válik elérhetõvé. Egyébkét sztem ez egy elég nagy negatívum, túl késõn kapjuk meg a legjobb páncélt és fegyót. (mondjuk ha jól emlékszem a Gothic 1-ben szintén ez volt az ércpáncéllal és az Uruziellel)
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord
Next PC upgrade: 2022
Szinte kizarolag csak quicksave-et hasznalok.:)
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
én írtam, hogy elrontották a mágust, és úgy értettem, hogy klasszikusan ugye három választás van, harcos a Don oldalán, lovag-szerû harcos a rend oldalán (harc + mágia) és a mágus karakter. na ez utóbbi annyiban különbözik a rend harcosától, hogy felesleges varázslatokat tud rúnaszerûen nyomni.
Rend harcosként meg lehet tanulni 3 támadó varázslatot, amibõl egy is elég mindenre. ezt persze a mágus is tudja, plusz azokat tudja rúnából nyomni, amikhez van tekercs is bõven (átváltozás, lebegés, idézés, telekinézis, stb)
így értettem, hogy elcseszték a mágust. jobban jár az ember a rend harcossal, egy támadó varázslat kifejlesztve, tekercsek betankolva.
balee4: Igen 30-as kard + pajzs és lehet õket aprítani.Mert ott van a gyíkemberek kardja majdnem dupla sebzésû de mit ér ha nem tudok vele rendesen harcolni mert nagyon lassan csinálja és ledarálnak.
Nelsontol megvan a térkép de mégis a negyede pont ahova 2 küldi is visz semmi nincs csak üres rész.De talán ha ezt nézem amit belinkeltem odatalálok valahogy.
Amúgy itt olvastam valaki írta elrontották a mágust.Ez mire terjed ki??
Mert youtubon nézem a videokat és pl míg én szenvedek a gyíkemberekkel addig mágusnak 4 lövés (nem tudom milyen varázslat) és megse tudják közelíteni!Szóval megbántam hogy nem mágus lettem de majd 2-odjára az leszek!

Azt, hogy hany orat toltottem a jatekkal, azt hol tudom megnezni?
Vagy pedig Kereskedõ negyedben van 1 csávó,aki elkészíti néhány aranyért.
Glory, Glory Man. United!
Mert pl ilyen kellene ami mutat minden utat:
Ami nekem van annak a jobb fele kb meg sincs csak üres rész.És így nehezen találok oda ahova kéne.
Tudnál valami támpontot adni?
Don-vonalon vagyok, de csinatam egy mentes elõtte amikor az aptsagba kerultem, ugyhogy ket vonalon viszem majd.
Van terkep ami eddig nem megszokott modon sokmindent jelöl, persze emiatt könnyebb is. Nagyon jó hangulatu es jól játtszható remekmû lett sok eddigi gothic-nyavajat javítottak.
14 db teleportkövet,korongokat ezekrõl semmit nem tudok merre vannak. És mellékesnek 6 vazallus gyûrût kell megkeresnem.
Feltûntek a gyíkemberek akiknek sebzésre jó a karjuk de számomra használhatatlan mert olyan lassan csapok vele hogy simán kinyírnak.
Még mindig a legjobb a +6 védelmû pajzs amit egy csontváz mestertõl szedtem + 30-as sebzésû egykezes kard.
Itt a Risenbe nem lehet olyat hogy mint a két kézben legyen 1-1 kard??
egyébként szerintem ne sokat filózz, hogy mit hogy lehetne legjobban csinálni, csak játssz, ahogy jólesik. nagyon elrontani nem lehet. én két végigjátszás után egyetlen olyan bugba futottam bele, ami megakasztja a végigjátszást, de általában az elõ sem jön.
ha kevés a pénzed, tanulj lopakodást és éjjel menj be mindenhová, sok láda kifosztható zárnyitás képesség nélkül is. vagy zsembetszés is jó, sok NPC minimális ügyességgel is lopható.
En valahogy osszevonnam a dragon age-t es a risen es abbol lenne egy kozel tokeletes rpg. A Risen gyonyoru kornyezete es szabadsaga a Dragon age epikus tortenetevel, kidolgozott karaktereivel, csapatos kuldeteseivel nagyon jo lennen. Esetleg meg a harcrendszert a witcherben latotthoz igazitani.
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
Akkor beillesztem ide.
Ez a leírásom a mostani játékom ~ utolsó két óráját foglalja magába.
Az Inkvizítortól kapott küldetésem tudatában elindultam. Nyugati part felé kellett volna vinnie az utamnak de sajnos sehol nem találtam olyan útjelzõ táblát ami mutatta volna számomra a kellõ útirányt.(Ez lehet az én bénaságom de nem ez a lényeg). Szóval csak úgy a természetbe bolyongva mentem mendegéltem és egyszer csak egy völgyben egy patakhoz értem ami a közel-távoli vízesésbõl fakadt.A felém esõ parton egy farkoscsorda "legelészett".Kapva az alkalmon hogy közel vagyok megszerettek volna enni.
De már "tapasztalt" harcosként pillanatok alatt már csak a bundájukat és a fogaikat szedegettek a tetemekbõl.Kíváncsiságtól vezérelve végig akartam pásztázni mit rejthet a patak két oldala.Ezért elindultam és ekkor még nem tudtam hogy nagy csaták várnak rám a késõbbiekben.
Felderítve a területet pár arannyal megpakolt ládát hagytam üresen és sok élõlény tetemét megfosztva a javaiktól.Voltak közöttük tüskés patkányok,sírmolyok,farkasok gyengébbik és erõsebb fajtából de ezek az állatok elég szép számban jelen voltak.
Ismét az ismeretlen felé vettem az irány amikor is egy kisebb emelkedõrõl lenézve megpillantottam a "gõzölgõ mocsarat". Azonnal a mocsár felé vettem az irányt melynek bejáratát csak 4 farkas lekaszabolása után léptem át biztonságosan.
A mocsárban különös érzés fogott el,mert a hangulat csak úgy áradt a területbõl.Ahogy a lépteim "cuppogása" és a talaj alól feljövõ buborékok hangja keveredett a közelben repkedõ sírmolyok és egyéb állatok mozgásának hangjaival egész különös hatást keltettek.
A mocsarat körbejárva találkoztam zsombéklakókkal,korhadékférgekkel,sírmolyokkal.E lényeket megölve és kizsigerelve megpillantottam egy barlangot és felé vettem íz irányt.
Bent 2 harcos és 2 "mezei" csontváz szeretett volna áldozatául tudni.De ez nem igazán sikerült nekik,mert sikerült felülkerekednem és levernem õket.A barlangba beljebb hatolva 2 kemény legény név szerint tücsök harcosok állták utamat ezeket jóval nehezebb volt legyõznöm de nagy nehezen sikerült.
Miután kifosztottam a barlangot és némi ércet is bányásztam elhagytam a mocsarat.
Balra egy kis ösvényem elindultam a felfedezési vágytól fûtve.
Itt hirtelen mennydörgés hallatszott és eleredt az esõ. A felvillanó villámlások közepette vaddisznókba és tõlük nem messze tüskés patkányokba ütköztem és észleltem egy hatalmas bejáratot egy barlangba.Szegény páráknak nem sok esélyük volt.A barlangba lépve egy kiírás fogadott küldetés teljesítve elértem a keleti templom romokat.Jól van nyugtáztam magamba ennek is örülök hogy közöm se volt hogy ilyen küldi is van de megcsináltam :D A barlangba érve egy ember fogadott aki félve mondta ,hogy a társai bementek de nem jöttek ki.Õ nem akart elmozdulni onnan ,mert azzal a feladattal bízták meg hogy álljon õrt a bejáratnál.Megnyugtattam hogy nem lesz gond majd kiderítem hol vannak a barátai.Említett valami csapóajtót amibe az egyik társa beleesett.Hát igen voltam olyan hülye hogy rögtön megtaláltam az a pontot és bele is huppantam.Nem keseredtem nagyon el ,mert rögtön meg is találtam az egyik illetékes személyt akit keresnek.Mondta segítsek neki kijutni innen.A folyosóról egy a falból "kiszakadt" vájaton áthaladva megpillantottam egy Hullarabló lényt.Na ez az a pár lény egyike amihez még gyenge vagyok csak sok sok save és load game után tudnék legyûrni 1-et.De volt eszem és elcsaltam a kijutni vágyó személyhez õ szépen megdolgozta a hullarablót és a végsõ csapásokat bevíve én meg is kaptam az érte járó XP pontokat.
Egy kar és egy csörlõ segítségével kinyitottam 2 ajtót és kinyitottam a kijáratot ami abba a mocsárba vezettet ahonnan jöttem.Szóltam is a srácnak jöjjön szabad az út õ megköszönte és továbbállt.A templom romokhoz visszatérve már kikerülve a csapóajtót eljutottam a másik két személyhez.Néhány mondat szóváltás után mentem tovább fosztogatni és keresgélni.Csakhogy most 2 hullarabló állt az utamba õket visszacsalva a két társhoz levertük õket persze az XP-k az enyémek lettek most is,de sajnos az egyik partnerem az életével fizetett ezért.Tovább haladva találtam kát szarkofágod éppen az egyik kifosztására készültem amikor is az szétrobbant és elõugrott belõle egy csontváz harcos.(Mivel fülhalgató volt rajtam és kellõen hangosan a szétrobbanás miatt majdnem megállt a szívem.)
Miután végeztem elhagytam ezt a területet és másfelé vettem az irányt.Kint a szabadban az esõ végett leszállt a köd.A zuhogó és a villámok a köd olyan hatást keltett hogy azt szavakkal leírni nehéz lenne.
Ez volt tehát az utolsó ~ 2 játékban eltöltött órám története.
Képeket csak azért nem rakok be mert ezeket a dolgokat sokkal jobb átélni.
Jelenleg 17óra 30 perc gameplay után vagyok és szeretnék még belerakni 3x, ennyit mert ezt nem lehet megunni.Szeretném bejárni a sziget minden egyes centijét és mindent kifosztani.A játékban a karakterem még nem az a harcore harcos ,tehát amiket leírtam az nem egybõl ment hanem jópár életerõ lötty elfogyasztása és sok sok mentés és újratöltés után sikerültek.
Kalandjaim során eddig 4 olyan lénnyel találkoztam amit nem birok legyõzni.
Ezek név szerint hullarabló,skorpió,egy nagy gorillához hasonló lény (nevét sem volt idöm megjegyezni olyan gyorsan megölt) és egy böszme gyíkféleség de olyan mint a teknõs visszamegy a burkába esélyem sincs megsebezni)
Szóval nagy élmény ezzel játszani.Minden RPG rajongónak csak ajánlani tudom!
Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB
fõküldetést talán nem írnám le, inkább játszd végig :)
ha a monostorba belépsz, egyben csatlakozol is hozzájuk, egyéb mellékküldetések egy része (ami táborhoz kötött) ugrik.
- nos úgy döntöttem, hogy mágus leszek (remélem jól használható) na szóval ugye most be kell khm "nyalni" az rendnél ez eddig oké is van egy rakás mellékküldi a a kikötõbe (3/4 a rendhez való viszony szal na) de most úgy vagyok, hogy ki kéne még zavarni a városból cidet meg egy másik csávókát igen de cid-hez is van egy rakás mellék küldetés (kémes egyebek) a másiknak meg 5 lemez kell amit rengeteg pénzért lehetne csak összeszedni van valami olcsób megoldás? és az aranytálak megszerzésére? nagyon sokba lennének a küldetésekért meg ami jár pénz hát nem túl sok.
- ja és mi a fõküldetés?
-ha elmegyek a monostorba akkor késöbb még meglehet csinálni a mellékküldetéseket is ugye?
asszem egyenlõre ennyi köszi a válaszokat
Félelmetesen hangulatos ez a game.
2. Rend-harcosként és mágusként is lesz háromféle támadó varázslat, köztük a tûzlabda is.
3. mágus annyival több a rend-harcosnál, hogy nem csak tekercsbõl nyomhatja majd a mágiát, hanem azoknak meglesz a rúna megfelelõjük, a hatás azonban ugyanaz, mint a tekercsé. levitálni pl. úgy lehet sokáig, (akár tekerccsel is), hogy egy hegyrõl indulsz, és csak siklasz, sosem emelkedsz, mert az eszi a készültséget.
De nyugodtan meg lehet említeni a fordítást is szerintem, legtöbben itt magyarul nyomjuk, az 1-2 hiba maradt benne de ez elõfordulhat, illetve volt 1-2 fura fordítás benne. 9/10 :)
Korábban dicsérték sokan azt is hogy mennyire optimalizált a játék a grafhoz képest, ezzel sem értek egyet bár a G3nál valóban jobban van, míg a játék elején szépen futott a game, 2.3. fejezetben már durván szaggat, pedig ugyanott járok, és bármerre járok egy idõ után szintén magától el kezd durván szaggatni, restart és megint elfogadható lesz, ez számomra hihetetlen és érthetetlen miért van így, nem hiszem hogy ezzel csak én találkoztam volna, fura lenne egyedi esetnek.
Összességében azért jó játék, hangulatos, ugye anno a gothicok is enyhén szólva nem voltak tökéletesek, de mégis sokan szerették, fõleg a hangulata miatt, ami itt is megvan, de jó lett volna már valami újítás a "húsevõ halas" fiúktól.
Azzal kell kezdenem, hogy hatalmas meglepetés ez a játék. A Gothic 3 után egy újabb bughalmazt vártam a PB-tõl, de a Risen visszatérés a Gothic 1-2 hagyományaihoz. Egyszerûség, letisztultság jellemzi a játékot, nincs embertelenül nagy, kiismerhetetlen bejárható terület, minden szépen aprólékosan kidolgozott, egy csöppet sem unalmas, hangulatos az egész. Leginkább a Gothic elsõ részét idézi, egy szigeten szenvedünk hajótörést (a Gothic 1-ben kvázi szintén egy szigeten vagyunk, hiszen a bányavölgyet mágikus burok védi, onnan nem tudunk kijutni) és az egész tálalás, de kissé a történet is a régi klasszikust idézi.
Azért annyi eltérés van, hiába szépen kidolgozott a bejárható terület, ha nagyon könnyen kiismerhetõ, ergo most abba a hibába estek a fejlesztõk, hogy sztem túl kicsi a sziget. És a játék is a Gothic-okhoz viszonyítva túl rövid. Sajnos abban is a Gothic 1-et idézi, hogy csak az elsõ fejezetben kapunk mellékküldetéseket, késõbb már csak a fõsztori marad. (A G2-ben ezt a hibát kijavították.)
A játék viszont az eddigi legnehezebb "Gothic", még a játék végén egy fullos, jól fejlesztett karakterrel is meg lehet szenvedni 3-nál több lizardman-nel.
Azért természetesen vannak bugok is, néhol egy épületbe besétálva kiesünk a tetõn! vagy sajnos elõfordulnak küldetés vagy, MI bugok is.
És a befejezés: nagyon gagyi, a fõellenféllel való harcnál nem a jól fejlesztett karakter számít, hanem a reflexek és az ügyesség. (talán csak az életerõ számít) És az egész harc egy gagyiság (olyan mint vmi ügyességi játék, nem méltó egy RPG-hez) a semmitmondó outro-ról ne is beszéljek.
- nagyon hangulatos (leginkább ez viszi el a hátán a játékot)
- egész jó történet
- rengeteg (a Gothicokhoz képest) újféle ellenség
- harc- és fejlõdésrendszer
- kihívást jelentõ játékmenet
- soundtrack
- a Titán páncél <#vigyor>#vigyor>
- gyönyörûen kidolgozott sziget
- a tájat tekintve szép grafika (sõt néha álleejtõek a fény-árnyék effektek vagy pl. a napnyugta, vagy ahogy a nap elbújik a felhõk mögött)
- de a szereplõk külseje vagy a távoli elmosás ronda
- túl kicsi a sziget
- bugok
- rövid
- gyenge bossharc és befejezés
Összességében: 90%
Varázslatot a Monostorban lehet tanulni, a Rend oldalán.
Van levitáció rúna, de állandõ repkedést Én azzal sem tudtam produkálni.
-A Don cspatába a belépés az akkor történik amikor átadom a kardot neki?? (Sajnos átadtam)
-"Örök" tûzlabda varázslatot hol és kitõl tudok tanulni?
-Van-e örök levitáció vagy ezt csak tekercsel lehet elérni? A leviátció ideje mitõl függ?? (Csak meg youtubon láttam olyan videót a gyerek vagy 10 percig repült)
ryzen 5 3600, 16 GB RAM, Radeon 5700XT
Mennyi törött régi kard van a játékban? Állítólag ezek a legjobbak egyet megtaláltam és összeraktam de eléggé gagyi ahhoz képest h ezek a legjobbak 60as sebzés úgy h kétkezes, egy sima obsidian kard ami másfél kezes, és bármikor kovácsolható az 70es. Egy utolsó kérdés hogy fegyverekbe páncélokba nem lehet betenni valami drágakövet hogy növeljük a sebzését esetleg adjon pontot a kardforgatásra, hp-ra, illetve a páncéloknál +ellenállásokra?