4439
  • boos
    nemtom mekkora szinten, de 100 körüli erőnél, 90-es sebzésű kardot használok, most kezdtem a titáncuccok összeszedését? lesz még jobb kard a játékban? kardforgatás maxon, de eltoltam, mert az alkímiát nem fejlesztettem, most meg már 10k körül van egy szintlépés:((-szóval erőre csak tp-ért tudok dolgozni..- az még a 300 körül adó gyík harcosokkal is elég lassan csordogál... a felszínen azt hiszem, h minden lényt kinyírtam, kb 7-8 ogrét találtam összesen. Van még?

de csodálkozva nézem, h egyeseknek mennyi tp-jön össze:D
  • Takanohana
    a játékban egyértelműen a legkönnyebb a rendharcossal nyomulni. minden harci képesség nyitva áll, de a kristálymágia is, ami nagyon üt. kifejezetten mágus karakternek semmi értelme nics, annyival több a rendharcosnál, hogy rúnamágiát is tanulhat, amit a rh tekercsekből ugyanúgy tud nyomni, ha kell, és még pontot sem kell rá pazarolnia.

én legutolsó végigjátszásnál -addigi tapasztalat alapján- az ideális játékívet követtem: mocsár minden küldetés, kivéve csatalakozás, aztán város, minden küldetés Don oldalán, majd elfogatom magam, kolostor minden küldetés, rendharcos, kard + kristálymágia. még nehéz fokozaton sem okozott gondot semmi.
  • Fantusz
    Nem kell crackelni, a mini image eredeti játékokhoz is jó, így kímélni lehet a lemezt.

Két eset lehetséges, vagy elavult, régi a daemon tolls, azért nem tudja kezelni az imaget, vagy hibás az image.
    Amini image mérete 40,2 Mb, csak be kell mountolni, s indítani a játékot, az image tartalmával nem kell foglalkozni.
    Megoldás lehet még, ha az image helyett a játékot mountolod be a daemon toolsba, ehhez lehet a 4,5Gb-os warez példány szükséges, a kisebb, 1,7 GB-os verzióval nem tudom működik-e (igaz egyiket sem próbáltam, s nem is értem hogy lehet ekkora méretbeli eltérés)
  • BlackPirat
    az mds.-et nem akarja betölteni, teljesen el vagyok akadva. Valaki jó lenne, ha elmagyarázná, hogy mit cseszek el...
    megköszönném.
  • BlackPirat
    de hogy? mien programmal? Deamon tools vagy mi? az kiírja hogy ismeretlen fájlformátum
  • Solid Snake
    Jó az a mini image azt használd
  • BlackPirat
    LEtöltöttem...de egyáltalán nem tom fel crackelni, nincs egy normális crack mappa, csak valami mini game... ha valaki tudja hogy hol tudom letölteni a normális crack mappát, annak megköszönném. Esetleg ha megvan neki elküldhetné az e-mailmere: [email protected]
    Előre is kösz:
    Egy lelkes RPG Fan...
  • sanyiiiii
    Szintén gothic sorozatból áthozott hagyomány, eleinte nehezebben boldogul a mágus de a végére nagyon erős lesz.

Egyébként tudtommal a legjobb kard a titanwing, amit nem kell kovácsolnod, persze ez csak a vége felé lesz meg.
  • Fantusz
    Mostani karimat ugyan nem érinti, de elgondolkoztam rajta, hogy vajon megéri-e ebben a játékban mágust indítani.

Legjobb fegyverek a kardok, de csak, ha a karakter kovácsolja (öntvényből, vagy két darabból).
    Kovácsolás mellé szinte kötelező az ércbányászat, ezek nem egy varázslóhoz illő képzettségek, s akkor még kellene a mágia mellé valami harci képzettéség, ami furcsa módon a kardozás felé húzná a mágust, mert normális botot még a harcosom nem látott.

Ez csak elmélkedés, lehet, hogy egy mágus magasabb szinten elboldogul fegyver nélkül, de addig el kell valahogy jutni.
    A 30 kiosztható pont mágusoknál talán két mágiaiskola megtanulására, vagy egy fegyveres képesség+egy mágiaiskola kitanulására elegendő, a többi elmegy a járulékos dolgokra (alkimia, pecsét), összességében úgy tűnik ebben a játékban mágussal nehezebb érvényesülni.
  • Calver
    nekem bejött ez a technika, közel sem szenvedtem... elején szinte csak erőre koncentráltam, egyedül zártörést tanultam meg kettes szinten. fogtam szépen, kiloptam a városban (rég toltam már, nevek kiesnek) a kovács ládájából az über piszkavasat, hozzá +1 staff gyűrű (azon kívül nem is raktam rá pontot), remekül elvoltam, úgy kentem el mindent ahogy nem szégyelltem. később persze amikor volt már extra pontom rágyúrtam a kard használatára is, és dobtam piszkavasat, aztán vigyorogva végigrambóztam a játék maradékát is
  • totya4
    Viszont így a játék 3/4-edét feleslegesen végigszenveded. :) Én is szenvedtem persze ;)
  • Calver
    erőt érdemes extrém módon tápolni - konkrétan úgy jársz a legjobban, ha azt húzod fel elsőnek 100-ra (és addig tartogatod italokat), és csak utána kezdesz a fegyveres képzettségekre gyúrni. elég durván megérzi az ember a különbséget 100 és 150-es erő között is, 180-assal meg egy táp kétkezes karddal pedig gyakorlatilag viccé alakulnak a régebben kemény harcok.
  • Fantusz
    Sebzést hogy számolja a játék?
    Konkrétan kérdezve érdemes-e az erőt fejleszteni a kardhoz, ha egyébként már 100 fölött van (mestereknél nem is fejleszthető csak italokkal), vagy inkább életerő italokat, esetleg valami mást (ügyesség?) érdemes fejleszteni?

Vannak játékok, ahol az ügyesség a védelmi értéket is növeli, úgy tűnt a Risen nem ilyen.
  • sanyiiiii
    Volt abban a ládában valami amire még szükséged lesz a főküldetéshez:)

Egyébként a játék végére nagyon durva karaktert lehet kihozni (mint a gothicocban), végére nekem sima gyikegy utesbol halt elit 2bol ha jo erosen odalenditettem nekik a kardot.
  • Fantusz
    Elég vakon kezdtem neki a játéknak, bár azért szerencsére valamennyire tudtam "előre gondolkozni".
    Tolvajként kezdte a karim, de most már inkább harcos, varázslatokat tekercsekből tud használni, de a mágikus burkokhoz még nem sikerült rúnakövet szerezni.
    Az obszidian karddal kicsit lehet elcsesztem, egy "máskél kezest" csináltam, most már képes lennék kétkezest is használni pajzzsal, csak éppen az obszidiánból fogytam ki.

Tulajdonságok nincsenek maximálva?
    Kiszúrtam, hogy vannak italok, ammelyek tulajdonságnövelők, s mivel a feneketlen hátizsákomba mindenz gyűjtöttem, rááldoztam az alkímiára 3 pontot, s meg is látszik a karimon a 100 fölötti erő, néhány ogret is sikerült lepofozni.

A vakon játszást arra értettem, hogy a történetben mozgok többé-sodródva, a kezdetkor úgy tűnt mindhárom csapat "szürke", nem igazán lehet jó és rossz közül választani (ami nem is baj).
    Most éppen Romanovot sikerült felaprítani a bandájával együtt, mondjuk szerencsém volt, mert sejtettem Patty-t hol tartják fogva, gyanús volt a kinyithatatlan ajtó.
    Így viszont meglepődtem, hogy ennyi volt a küldetés, Patty megkapta a térképet, vissza indult a városba, vége lett a kincsvadászatnak - többet vártam ettől a küldetéstől, még azt is el tudtam volna képzelni, hogy a leányzó a főküldetésbe is bekapcsolódik.
  • Encore
    Ha mágusnak tanultál, akkor tudsz majd készíteni tekercset a mágikus pajzsok lebontására, ha nem vagy mágus, akkor tudsz majd készíttetni illuminar mesterrel.
    Ott hagyhatod, cyrust gyilkolni, mert halhatatlan.
  • Fantusz
    Jah, már eljutottam addig, de elég fukar volt az öreg, adott 3 tekercset.
    Ha szerencsém lesz előbb-utóbb találok runát, amiből tudok tekercset írni.
    A templomban jobbára Cyrus mester harcolt, talán még nem kellett volna a gyíkokat felbosszantani, azóta a vadonban is megjelentek - edzenem kell rájuk:-)
  • Encore
    Majd ha eljutsz addig a főszálban kapsz mágia pajzs nyitó varázslatot vagy mit...
  • Fantusz
    Veresszakáll kapitány elásott ládája volt, a kocsmáros kisasszony most békésen üldögél a temetőben, várja, hogy a hiányzó ládákat előássam neki.

Még nagyon az elején tartok a történetnek, gondolom nem mindenki az, akinek látszani szeretne, a kocsmáros kisasszony titokzatos, Sara egy relytély (most a bandita táborban sepreget), nekik nem tudom mennyi közük lesz a főszálhoz - majd kiderül.

Kérdés: mágikusan lezárt ajtókat mivel lehet kinyitni?
    Még nem vagyok felkészülve a romok mélyének kutatására, a King-Kong szerű lények, ogrék ellen tehetetlen vagyok, de találtam eddig 3 mágiával lezárt ajtót, amit ráadásul ki sem tudok nyitni, úgyhogy értelme se sok van a romok mélyére lemászni.
  • Encore
    Az a főküldetés egyik helyszíne lesz...
  • josi
    Level 30. Addig még sok mindent kell véghez vinned:)
  • Fantusz
    Mennyi az elérhető maximális szint a játékban?

Harcos-tolvaj korcsot sikerült eddig összehozni, aki bányászik, kovácsol, zárakat nyit, de nem zsebtolvaj, s kizárólag karddal képes valamennyire összeszedetten harcolni.
    Képességek közül talán a varázstekercs írás, és az akrobatika fölösleges lett neki, bár 12-es szinten még lenne hová fejlődni, de a kardforgatás mindössze 6-os szintű, az erőt is főleg a kiegészítők (amulett, gyűrűk) emelték 56-ra, gyanítom, mire ez a két lényeges tulajdonság maxon lesz, vagy legalább a közelében, mást nem nagyon tudok fejleszteni.
  • sanyiiiii
    A gerendákon fel lehet jutni a tálhoz bármiféle varázslat nélkül:)
  • Fantusz
    Ismét egy kérdés:
    A tábortól nem messze egy temetőt találtam, ahol két csontváz kóborolt.
    Miután levertem őket, az egyik sírból sikerült kiásni egy ládát.
    A megtalált kinccsel azonban nem tudok mit kezdeni.

Jól sejtem majd küldetés nélkül kinyithatatlan a ládikó? - ott kell hagyni, vagy szóljak valakinek?
  • Encore
    ennyire nem rugalmas a játék, azt hiszem az egyedi eset, hogy ha meghal te is kifizetheted.

Fantusz:
    Olyan karakterek, akik nem a főszál részei, hanem csak mellék küldiket adnak, biztosan meghalhatnak, de egyéb fontos karakterek, akik a végigjátszáshoz szükségesek azok nem, például cyrus mester mikor bekísér a templomba sérthetetlen.

Nem értem, hogy a harmadik harcos miért nem küzd meg veled, lehet hogy tettél valamit, ami miatt megorrolt rád, lőjj rá egy tréfa varázslatot, hogy elfelejtse és hívd ki....
    Bogart meg lehet fenyegetni a listával, de azt hiszem a listáról vagy a Donnak, vagy a feleségének kell beszélni...

Végülis, most így belegondolva....neked a bogartnál lévő karddarab kell, vedd el tőle máshogy. Tanuld meg a zsebmetszést hátha el lehet tőle venni, vagy szimplán verd le és vedd el tőle... Mert arra emlékszem, hogy mikor az arénában lenyomtam és kiterült, egyszerűen elvettem tőle a karddarabot. szerintem ha nem az arénában nyomod le, hanem máshol, akkor is el tudod tőle venni. Csak arra vigyázz, hogy a többiek ne nagyon lássák meg, hogy elvered....
  • Takanohana
    én úgy vettem észre, elég rugalmas a játék ilyen téren. nekem pl egyik munkás egy szigeten ásogatás közben meghalt, majd mikor pénzt kellett begyűjtenem több embertől, aggódtam kicsit, hogy bukta a küldi, mert hát halott már nem fizet. de csak annyi történt, hogy mikor leszámoltam a lét, tudtam mondani, hogy xy meghalt, mire a válasz: sebaj, akkor fizesd ki te a részét.
  • Fantusz
    Úgy vettem észre, hgoy itt is vigyázni kell az NPC-kre.
    A játék elején lehet plusz XP-t begyűjteni, ha az egyébként még a karakter számára halálos szintű lényeket ráhúzza a magasabb szintű NPC-re, s annak segítségével győzi le (fontos, hogy a karakter ölje meg a lényt, nézőnek nem jár XP).
    Túl erős ellenfelet viszont nem érdemes a többiekre ráhúzni, mert olyan pusztításra képes, ami már rémisztő.
    A tábor közelében lévő ogre pl. 8-10 NPC-t, köztük 4 nevesítettet csapott agyon, akik miután visszatöltöttem, kiderült, hogy küldetésben is érdekeltek voltak (Beppót keresi az anyja, nem fizet védelmi pénzt, a többi fizet, ráadásul volt, akitől tanulni lehet)
    Többé-kevésbé kényszerből kezdtem a tábortól messzebb elkóborolni, mert elakadtam a küldetésekkel.
    Fő cél az lenne, hogy Bogard ellen bizonyítékot találjak, megtaláltam a barlangban a volt behajtóját, nála egy listát, amit nem akarok Bogarnak adni (talán ez a hiba?).
    Begyűjtöttem a védelmi pénzt, de ha odaadom, ha meg tartom, akkor sem hajlandó velem az arénába jönni.
    Eddig két harcost győztem le az arénában, a harmadik már nem hajlandó küzdeni, s a főnök sem - remélem nem a halott Lois legyőzésére várnak.
  • Encore
    Most így visszagondolva, azt hiszem főbb karakterek is meghalhatnak, mert mikor én támadtam meg azt a tábort, amit te a farkasokkal intéztél el, ott nekem meghalt pár emberem, szóval megeshet, hogy a főbb karakterek kimúlnak....De az is lehet hogy triggerelt a dolog, vagyis addig nem halhat meg fő NPc amíg el nem végzi a feladatát, de utána, ha már nincs funkciója a játékban, akkor meghalhat....
  • Encore
    A lebegés úgy működik, hogy emelkedésnél nagyon gyorsan elfogy, inkább csak előrefelé lebegésre alkalmas, nem pedig magaslatokra való feljutásra.

Az egy küldetés lesz illetve, lenne, mikor a farkasok kiírtottták a tábort, de ha így oldod meg az is jó. :D Attól függ mivel harcolsz, ha íjjal akkor véglegesen megölöd őket nem kelnek fel többet. Ha kardod van, akkor a harci stílusod számít, karddal, ha a földre került az ellen végezd ki. Lenyomva tartod hosszan a bal gombot, miközben ott állsz fölötte. De lehet hogy a jobb gombot kell, majd gyorsan a balt, most hirtelen nem emlékszem de valami "kombóval" lehet kivégezni a földön fekvőt.

Nem tudom így hirtelen, hogy a nevesített NPc-k itt meghalnak-e vagy egy idő után felkelnek. A gothic 3ban meghalhattak, ott nagyon kellett vigyázni az ilyesmire. Az egyik vadász (talán épp lois) nálam is meghalt egy mocsári izé által, szerintem ő feláldozható....

Az önjelölt főnököt le kell győznöd az arénában, beszélj az illetékessel, aki beküld párszor harcolni az arénába, majd ha minden ellenfeledet legyőzted, kihívhatod Bogart is....
  • Fantusz
    Semmi gond, gondolom több összetevője van a legegés időtartamának is (talán a mana és az ügyesség), nálam a 40 mana, 10 ügyesség nem volt elegendő a tál eléréséhez.
    Próbáltam számszeríjjal lelőni a tálat a gerendáról, az sem jött össze.
    A telekinézis tekercset a toronyban elrejteni pimaszság volt, eszembe sem jutott a ládák mögött keresni.
  • Calver
    nekem annak idején összejött, azért írtam.
  • Fantusz
    Szerinted nem próbáltam?
    Többszöri próbálkozás után sem sikerült elérni, hiányzott néhány centi, de a telekinézissel megoldódott.
  • Fantusz
    Kösz.
    Erre nem is gondoltam, hogy a ládák mögött keressem a tekercset.

Másik kérdés: a játékban a küldetésekkel el lehet akadni, ha valamelyik nevesített NPC-t agyoncsapja valami?
    A bandita tábor közelében betévedtem egy barlangba, ahonnan egy fekete rémmel a nyakamban loholtam vissza a táborba, s az egyik vadász (Lois) nem élte túl a csetepatét.
    Egy ogre is kóborol nem messze, de azt visszatöltöttem, meet egyedül a fél tábort kiirtotta.
    Szóval a Donnak egy kardot kellene összerakatni, aminek az utolsó darabja az önjelölt főnöknél van, de nem hajlandó velem beszélni a kardról, sőt lényegében semmiről, s kifogytam a küldetésekből, s Donhoz pedig nem engednek be annak ellenére, hogy a kikötővárosból hoztam neki egy csomagot.

Lényegében a játék elején tartok, a tábor körül kóborolva rám támadt néhány fekete farkas, akik elől menekülve befutottam egy rend által felügyelt ásatás területére.
    Elkezdte a gép számolni a farkasok által legyőzött NPC-ket (3 a 11-ből), gondolom ez is egy küldetés lesz majd.
    No most, ha én legyőzöm a rend tagját, néhány perc múlva magához tér, s ismét rám támad, a farkasok által legyőzöttek nem kelnek fel többet - lehet itt is elbarmoltam valamit, vagy ha tényelg le kell győzni a rend tagjait, miért kelnek fel a porból?
  • Calver
    fellebegsz levitate tekerccsel és felmarkolod
  • Encore
    Ott van egy tekercs abban a toronyban, ahol az aranytál van. Valamelyik láda vagy doboz mögött....
  • Fantusz
    Kikötővárosban lehet valahol telekinezis tekercset venni?
    Két napja nézegetem az arany tálat a gerendán, kerestem tekercset, de senkinél nem találtam.
  • Taylor10
    Már sikerült megcsinálnom.Valami követ kell megkeresni Mendozának az egyik keleten van egy druida csinálja és elvileg Cyrus is ott van csak nem tom hogy hogyan jussak be.Találtam valami rácsot de azt nem tom kinyitni.
  • Was
    Tippek: másolás USB-memóriára (8GB), USB-hdd-re, hálózaton keresztül, stb, ne ragadj le a dvd-nél, ha nem megy.
  • Kilop
    Sziasztok!
    Nekem az lenne a problémám,hogy amikor megnyomom az L-billentyűt , akkor nem mutatja az aktuális küldiket.Ez mitől lehet?
  • Taylor10
    Nincs meg DVD-n.A tesóm gépén rajta van a game és én ki akarnám írni egy 4.7 gb DVD-re hogy az én gépemre fel telepítesem.